Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Μια Απάντηση;

Πήρα από τον Διογίτο ένα email όπου πάλι όπως συνήθως αφού με λούσει με διάφορα νομίζει πως δίνει απαντήσεις. Το γράμμα του είναι το εξής:
"Ειλικρινά με το σχόλιο σου για την επανεκδοση του ΠΚ αποδεικνύεις πόσο εμπαθής και κομπλεξικός είσαι απέναντι στην εφημερίδα των Πανιώνιων. Τέλος πάντων, πρέπει να σου δωσω κάποιες απαντήσεις.

Λοιπον επειδή είσαι άσχετος και μαλλον όψιμος Πανιώνιος σου λεω ότι ο τίτλος: Πανιώνιος Κόσμος δεν ανήκει στην ΕΤΕΡΝΑΛ. Τη δεκαετία του '80 κάποιοι άλλοι Πανιώνιοι εξέδιδαν τον ΠΚ. Επειδή λοιπον τον διάβαζα εκείνη την εποχή όταν τέθηκε το θέμα του τίτλου πρότεινα το "Πανιώνιος Κόσμος". Απευθυνθήκαμε στους ιδιοκτήτες, (Γρηγόρη Ευθυμίου, Τάσο Κόβα, Γιώργο Ζερβακάκο) μας τον παραχώρησαν και μάλιστα στο πρώτο τεύχος τους ευχαριστούμε. Αλλά είπαμε εσύ κάνεις κριτική χωρίς να γνωρίσεις τίποτα. Γράφεις απλά για να γράψεις κάτι...

Για τα υπόλοιπα σου λεω ότι ναι η εφημερίδα θα καλύπτεται οικονομικά από τις πωλήσεις, τις διαφημίσεις και τους συντελεστές της. γι' αυτό και σε πρώτη φάση θα κυκλοφορεί κάθε 15 μέρες.

Ο ΠΚ πάντα ήταν και είναι ανοιχτός σ' όλες τις απόψεις. Πολύ απλά εσύ δεν δέχεσαι την διαφορετική άποψη και γι' αυτό καταφεύγεις στη συνωμοσιολογία, την ίντριγκα και το παρασκήνιο.

Ο προηγούμενος ΠΚ έκλεισε με απόφαση του Κωνσταντίνου Τσακίρη για οικονομικούς και μόνο λόγους. Ο καινούργιος συνεχίζει τη προσπάθεια για ενημέρωση των Πανιώνιων χωρίς κουτσομπολιά, ίντριγκες και δήθεν παρασκήνια. Με καθαρά χέρια και ελεύθερες απόψεις.

Οποιος τολμά να βγει από την ανωνυμία και δεν φοβάται να δείξει το πρόσωπό του γράφει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ στον ΠΚ.

Μάκης Διόγος

Υ.Γ. Στοιχειώδη αίσθηση της δεοντολογίας να έχεις πρέπει να δημοσιεύσεις την απάντηση μου..."


Διογίτο τα προηγούμενα τεύχη της εφημερίδας σου έλεγαν εκδότης: Ετέρναλ. Προφανώς σε αυτή είχε παραχωρηθεί ο τίτλος. Το ερώτημα λοιπόν παραμένει. Σε ποιον ανήκει ΣΗΜΕΡΑ ο τίτλος της εφημερίδας.

Δευτερον καλό είναι οι απαντήσεις να έχουν νόημα. Τα πολλά Μπλα Μπλα είναι φτώχεια. Η ερώτηση λοιπόν παραμένει. Αν μπορεί να βγει οικονομικά η εφημερίδα χωρίς το πορτοφόλι του Τσακίρη γιατί έκλεισε το καλοκαίρι τη στιγμή που είχε μπει σε μια πορεία και δεν έγινε  αυτή η προσπάθεια που κάνετε σήμερα;  

Τέλος δεν μπορείς να μιλάς εσύ για δεοντολογία που σε κάθε σχόλιο που κάνεις επιτίθεσαι στους άλλους με χαρακτηρισμούς. Μη μου στείλεις άλλο γράμμα, όχι μόνο δεν θα το δημοσιεύσω αλλά ούτε και θα το διαβάσω. Οσο για το πόσα χρόνια είμαι Πανιώνιος, αν και δεν έχει σημασία θα σου απαντήσω. 48, όσο θυμάμαι τον ευατό μου. Ικανοποιημένος;

Α και κάτι τελευταίο. Ιντριγκες, συνομωσίες κλπ με θέμα τον Πανιώνιο γίνονται στη Νέα Σμύρνη και στα πέριξ της πλατείας. Εκεί να ψάξετε. Και μια που θα τα γράψετε όλα δεν αρχίζετε  γράφοντας μας και εκείνο το ρημάδι που είχαμε τσακωθεί πριν ενάμιση χρόνο γιατί δεν το είχε ρωτήσει ο δημοσιογράφος σας σε κείνη τη συνλεντευξη. Με ποια κριτήρια και γιατί επιλέχτηκε ο Εκρά; Η μήπως και αυτό συνομωσία και κουτσομπολιό είναι και δεν είχαμε ποτέ κανένα τέτοιο παίκτη.

Πάρε και ένα τραγουδάκι όλο δικό σας: Μουφλουζέλης:

Εγώ δεν έχω πάει στο σχολείο
κι ουτε   εχω μάθει γράμματα πολλά
ξερω όμως ότι ένα κι ένα κάνουν δύο
και πως τα φωνήεντα είναι επτά



Ακόμα και αν δεν έχουμε πτυχία εσείς οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να μάθετε ότι έχουμε κοινή λογική και θα πρέπει να τη σέβεστε.

Υ.Γ. Εγώ επειδή είμαι Πανιώνιος και ευτυχώς ζω μακριά από τη Νεα Σμύρνη, δηλαδή μακριά από τα κουτσομπολιά, τις ίντριγκες και τα συμφέροντα που περιτριγυρίζουν τον Πανιώνιο θα αγοράσω το έντυπο σας έτσι για ενίσχυση. Τώρα αν θα το διαβάσω δεν στο υπόσχομαι. Εξαρτάται από το τι θα γράφει.

Υ.Γ.2 Το νέο γράμμα που μου έστειλες το έσβησα χωρίς να το διαβάσω. δεν με ενδιαφέρεις φίλε το κατάλαβες;