Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Μάγκες βγήκαν για σιργιάνι

Από τότε που σταμάτησα να γράφω, κύρια λόγω φόρτου εργασίας  (εκεί στα μέσα Γενάρη)  παρακολουθώντας απλά την πορεία της ομάδας συνειδητοποίησα την μαγκιά (με την καλή έννοια ) που κουβαλάνε μέσα στα παντελόνια τους κάποιοι.

Μάγκες με πολλά κιλά .... προσωπικότητα που αποφάσισαν να πουν όχι στον υποβιβασμό στη Β Εθνική και στα προβλήματα που αυτή έφερνε μέσα στη νέα οικονομική πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και ενώ ο πρώην; ιδιοκτήτης έψαχνε αγαπούλες για να σώσει την ομάδα κάποιοι σήκωσαν το ανάστημα τους και κόντρα στο αντίξοο πρόγραμμα, στα σχόλια πολλών και σε όλα τα προγνωστικά την έσωσαν.

Γεια σου μάγκα Βεντούρη που πήρες σαν πρόεδρος του ερασιτέχνη ένα καράβι βυθισμένο κατά τα 4/5 μέσα σε μια θύελλα και το οδήγησες σε ένα λιμάνι.
Γεια σου μάγκα Κοντοέ που στα μάτια σου βλέπαμε ότι ποτέ δεν πίστευες ότι θα πέσει η ομάδα, αν και το συμβόλαιο σου έληγε και θα μπορούσες να φύγεις.
Γεια σου μάγκα Φανούρη που ενώ η προπονητολάγνα κερκίδα σε ψέλνει συνεχώς εσύ με τις πάσες σου και την παρουσία σου τιμούσες το ότι είσαι ο αρχηγός αυτής της ομάδας.
Γεια σου μάγκα Μάχο απίστευτε που βλεπαμε στα χέρια σου τη σωτηρία της ομάδας.
Γεια σου μάγκα  Μήτρογλου που ήρθες για να δείξεις την αξία σου και χωρίς βεντετισμούς και κόμπλεξ έλυσες το βασικότερο πρόβλημα αυτής της ομάδας σκοράροντας κατά ριπές.
Γεια σου μάγκα Λεμονή που σουλούποσες την ομάδα, την έκανες να παίζει σοβαρά και να δείξει ένα μέρος των ικανοτήτων τους.   Ελπίζω το περσινό λάθος με τον Παράσχο να μην επαναληφθεί και να συνεχίσεις στο τιμόνι αυτής της ομάδας.

Γεια σας μάγκες Σιόβα, Τσότσα, Ομο, Γκαλίτσιε που κρατήσατε την ομάδα με μόνο μια ήττα στα τελευταία 11 ματς.

Μακάρι να μπορούσα να πω τα ίδια και για τα μεγάλα ονόματα Μπάλαμπαν, Ριέρα. Κουμορτζί. Από αυτά δυστυχώς μόνο ο Μπάλαμπαν βοήθησε στοιχειωδώς. 

Αφιερωμένο στους μάγκες της Νέας Σμύρνης που και τον επόμενο χρόνο θα σουλατσάρουν στην Α Εθνική (ελπίζω πιο ώριμοι και με καλύτερα αποτελέσματα).

Αφιερωμένο στους μάγκες λοιπόν το άσμα που ακολουθεί (και χωρίς να αποδέχομαι τα λόγια του). Από την http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Lyrics&act=details&song_id=2396

Με την φωνή του μεγάλου Μάρκου.


Στίχοι: Βασίλης Τσιτσάνης, Βλάχος
Μουσική: Απόστολος Καλδάρας
Πρώτη εκτέλεση: Μάρκος Βαμβακάρης, Φράγκος & Βασίλης Τσιτσάνης, Βλάχος ( Ντουέτο )

Άλλες ερμηνείες:
Στράτος Παγιουμτζής, Τεμπέλης & Στελλάκης Περπινιάδης ( Ντουέτο )
Γρηγόρης Μπιθικώτσης
Απόστολος Νικολαΐδης


Μάγκας βγήκε για σεργιάνι
για να βρει κανά τεκέ

Είχε ο δόλιος να φουμάρει
μέρες αργιλέ
Μάγκας βγήκε για σεργιάνι
για κανά τεκέ

Μόνος κάθεται και λέει
καμιά τζούρα πού θα βρει

Να γεμίσει το κεφάλι
να μαστουρωθεί
Μόνος κάθεται και λέει
τζούρα που θα βρει

Δεν τα θέλει τα παλάτια,
όλα τα περιφρονεί

Μια μελαχρινή του φτάνει
φίνος να γενεί
Κι άλλη μια ξανθούλα θέλει
να την παντρευτεί

(Είχε ο δόλιος να φουμάρει
μέρες αργιλέ
Μάγκας βγήκε για σεργιάνι
για κανα τεκέ)