Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Αχαριστίες

Στην ομάδα αυτή είναι πολύ συνηθισμένο να συμπεριφερθούμε αχάριστα προς ένα παίκτη η παράγοντα. Τα παραδείγματα πολλά. Απο τη συμπεριφορά μας απέναντι στον Κορκίδη στην εποχή Αθανασούλα ή στον Τσολακάκη στον πρώτο υποβιβασμό (μην ξεχνάμε ότι ο Τσολακάκης με τον Δικαίο Δαβάκη πήγαν τον Μοβσεσιάν στα δικαστήρια και κατέστησαν ανενεργές τις μετοχές του και βγήκε η ομάδα από τη λαίλαπα Κοσκωτά). Σήμερα όμως θα αναφερθώ στην περίπτωση Μάτζιου. O Ακης είναι ένας παίκτης που οι διοικήσεις του Πανιωνίου του δεν του φέρθηκαν κατά τη γνώμη μου όπως του άξιζε. Ο Ακης έπαιξε στον τελικό του 98 εξαιρετικά καλά αλλά το καλοκαίρι δεν του ανανεώθηκε το συμβόλαιο με αποτέλεσμα να φύγει για τον Αρη (αν θυμάμαι καλά). Δεν τα βρήκε ο Σιότροπος μαζί του λες και είχαμε πολλούς παίκτες με την αξία και το ήθος του. Κάποια στιγμή ο Ακης γύρισε και σαν αρχηγός οδήγησε την ομάδα (επί Μπέου) ξανά στην Ευρώπη. Νομίζω ότι σκόραρε και στο τελευταίο ματς με την Προοδευτική με πέναλτι.  Ομως πάλι δεν του ανανεώθηκε το συμβόλαιο με αποτέλεσμα ο Ακης ενώ ήταν βασικό στέλεχος των ομάδων μας που βγήκαν 2 φορές στην Ευρώπη να μην έχει ένα ευρωπαϊκό ματς με τη φανέλα του Πανιωνίου. Ξερω ότι θεωρητικά έκλεισε την καρριέρα του. Πιστευω ότι θα έπρεπε να μείνει άλλους 6 μήνες και να παίξει έστω και 2 λεπτά σε ένα ευρωπαϊκό ματς με τη φανέλα μας και μετά να κλείσει την καρριέρα του. Θα έπρεπε η τότε διοίκηση να του το προσφέρει. 

Σήμερα λοιπόν μυρίζομαι στην ατμόσφαιρα μια παρόμοια συμπεριφορά. Ήρθε ένας προπονητής που μας έκανε ομάδα, ένας προπονητής εργατικός και τίμιος όπως όλοι αναγνωρίζουν, και φοβάμαι ότι στο τέλος της χρονιάς θα τον διώξουμε για να έρθει ένας άλλος σωτήρας εκ της Μεγάλης Τρύπας (κοινώς Ευρώπης) για να μας ξανακάνει μπάχαλο.

Αφιερωμένο λοιπόν σε όλα αυτά η μεγάλη Αχάριστη του Βασίλη Τσιτσάνη:

"
Bm                    Em     Bm
Δεν ρώτησες τόσον καιρό για μένα
G F#
πώς πέρασα, τρελή, στην ξενιτιά
Em F# Bm
Σ’ αγάπησα, δυστύχησα για σένα
F# Bm
και σέρνομαι, κακούργα, μακριά
-
Τα βάσανά μου μ’ έριξαν στα ξένα
και μ’ έχουν της ζωής κατάδικο
Αχάριστη, δεν πόνεσες για μένα
κι αυτό το βρίσκω να ’ναι άδικο
-
Μου είπανε πως ζεις ευτυχισμένη
Θεότρελη, στα πλούτη κολυμπάς
Μα μια κατάρα πάντα θα σε δέρνει
του προδομένου ο πόνος της καρδιάς
"

από τη σελίδα "http://www.ioanninablogs.gr/%CE%9C%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82_%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%B9/"

Δεν υπάρχουν σχόλια: