Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Ζαρκάδας

Γράφει η επίσημη σελίδα του συλλόγου για τον Ρουσόπουλο:
"Ο Γιώργος Ρουσόπουλος τότε, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δ. Καραμπάτη, παίρνουν την ποδοσφαιρική ομάδα τής "Πράσινης Θύελλας" του Κουκακίου (με την οποία αγωνίζονταν πολλοί αθλητές του Πανιωνίου όπως οι Στάικος, Λέκκας, Κερδεμελίδης, Σκορδίλης, τα αδέλφια Ζαρκάδη κλπ.) και την μετατρέπουν σε ποδοσφαιρικό τμήμα των "κυανέρυθρων"."

Γράφουν όλες σχεδόν οι ιστοσελίδες (http://bluerednews.blogspot.com/, http://www.sport-fm.gr/article/176003, http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=38337, κ.α ) :
"Ο Γιώργος Ρουσόπουλος τότε, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του συλλόγου, Δ. Καραμπάτη, πήραν την ποδοσφαιρική ομάδα της "Πράσινης Θύελλας" του Κουκακίου (με την οποία αγωνίζονταν πολλοί αθλητές του Πανιωνίου όπως οι Σκορδίλης, Ζαρκάδας κλπ.) και τη μετατρέπουν σε ποδοσφαιρικό τμήμα των "κυανέρυθρων". Έτσι, χάρη σε αυτήν την ενέργεια, ο Πανιώνιος απέκτησε τον πρώτο (και μοναδικό) λόγο στο νέο στάδιο της Νέας Σμύρνης."

Κύριοι ο Πανιώνιος δεν είχε Ζαρκάδα αλλά Ζαρκάδηδες (τον έναν αν δεν κάνω λάθος τον έλεγαν Ιάκωβο). Ο ένας μάλιστα έπαιζε παρά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε απο χειροβομβίδα στην κατοχή. Λίγος σεβασμός στην ιστορία του Συλλόγου δεν βλάπτει.

3 σχόλια:

  1. Επέτρεψε μου μια διόρθωση στο επώνυμο. Το σωστό είναι "Ζαρκάδης". Επίσης η Πράσινη Θύελλα δεν ήταν ομάδα του Κουκακίου αλλά της περιοχής Λεύκα στον Αγ.Παντελεήμονα Ιλισσού (Καλλιρόης) όπου όπως έχω διαβάσει, υπήρχε κάποτε γήπεδο.

    Δες κι αυτό
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CE%AC%CE%BA%CF%89%CE%B2%CE%BF%CF%82_%CE%96%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό λέω και εγώ. Εγω έχω ακούσει και για τους δύο αλλά αυτή τη στιγμή θυμάμαι τον Ιακωβο Ζαρκάδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με συγχωρείς. Μετά είδα ότι καυτηρίαζες το λάθος τους αλλά είχα ήδη αναρτήσει το σχόλιό μου. Να προσθέσω επίσης ότι η wiki έχει στοιχεία τόσο για τον Νίκο Ζαρκάδη, όσο και τον Γιάννη Σκορδίλη, Νίκο Πεντζαρόπουλο και άλλους της υπέροχης εκείνης γενιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.