Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Νέα Φιλοσοφία

Από την gazetta (http://www.gazzetta.gr/content/view/32529/2/):

"Την ανάλυση του καινούργιου πρότζεκτ του Πανιωνίου, έκανε ο νέος τεχνικός των «κυανέρυθρων», Εμίλιο Φερέρα, μιλώντας στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Πανιώνιος Κόσμος», η οποία κυκλοφορεί αύριο. Ο Βελγοϊσπανός προπονητής τόνισε ότι θέλει αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας σεζόν, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κρατήσει κανέναν παίκτη με το... ζόρι στην «πλατεία», ενώ υπογράμμισε ότι ο Πανιώνιος θα παίζει από τη νέα περίοδο με 4-4-2.



*ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΕΤΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: «Ο Πανιώνιος πρέπει να μάχεται κάθε χρόνο για να βγει στην Ευρώπη, στο UEFA. Φυσικά και θέλω από την πρώτη χρονιά αποτελέσματα. Και επειδή μιλήσαμε για τριετή συμβόλαια πρέπει να γίνει κατανοητό ότι θα ξεκινήσουμε ένα καινούργιο πρότζεκτ. Όχι ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν δουλέψανε καλά οι άνθρωποι της ομάδας. Ισα-ίσα δουλέψανε πολύ καλά. Απλά τώρα ο πρόεδρος και η διοίκηση, αποφάσισαν να δώσουν ένα καινούργιο ύφος στην ομάδα, για το μέλλον. Αυτό είναι το σύνθημα. Να κάνουμε μία καινούργια αρχή».

*ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ: «Θέλω να σας πω κάτι σημαντικό. Αν ένας παίκτης θέλει να φύγει και είναι χαρούμενος σε άλλη ομάδα, εγώ δεν θα πω να μείνει κάποιος παρά την θέλησή του. Είναι ένας κανόνας στο ποδόσφαιρο: Αν φύγεις κάποιος υπάρχει για να πάρει την θέση σου. Καλύτερα δουλεύεις με 23-25 παίκτες».
*ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ: «Όταν έχεις αυτούς τους παίκτες που έχει ο Πανιώνιος (και ανέφερε ενδεικτικά τους Ρεκόμπα, Εστογιανόφ, Μάκο, Κουμορτζί, Σκούφαλη, Άντερσον), θα παίξεις επιθετικά. Δεν πρέπει να λέμε ότι ο προπονητής είναι επιθετικός. Είναι καλό για τις εφημερίδες, αλλά δεν ισχύει. Παίζεις ανάλογα με τους παίκτες που έχεις».

*ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ: «Ξεκάθαρα θα παίξουμε 4-4-2. Αν οι παίκτες δεν παίζουν το σύστημα και δεν μπορούν να αλλάξουν γιατί όλα αυτά τα χρόνια έπαιζαν 4-5-1, σημαίνει ότι είμαι κακός προπονητής. Αυτή είναι η δουλειά μας, πρέπει να μάθουμε τους παίκτες να δουλεύουν το σύστημα».

*ΓΙΑ ΡΕΚΟΜΠΑ, ΕΣΤΟΓΙΑΝΟΦ: «Για παράδειγμα είναι λάθος να δει κάποιος μόνο τι έκανε ο Ρεκόμπα όλη την χρονιά. Πρέπει να αναλύσεις το τι έκανε ο κάθε παίκτης ξεχωριστά και όχι μόνο Ρεκόμπα. Ο Φαμπιάν Εστογιανόφ, είναι ένας παίκτης που έχει την ποιότητα να παίζει σε διάφορες θέσεις και είχε και πολύ καλή απόδοση σε όλο το πρωτάθλημα».

*ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: «Η καλύτερη ομάδα είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά τους καλύτερους παίκτες τους έχουν Τσέλσι και Μπαρτσελόνα»."

Σχόλια: α) Η ομάδα πέρσι με Χούτο και Τζιμπούρ πάλι 4-4-2 έπαιζε (με Σκούφαλη δεξιά - Φερνάντεζ αριστερά και Μάκο _Κουμ αμυντικα χαφ. Και φέτος στην αρχή το έπαιξε αν θυμάμαι καλά. Συνεπώς η ομάδα ξέρει να παίζει το 4-4-2. Το σχόλιο του δείχνει έλλειψη ενημέρωσης και αυτό με ανησυχεί.

β) Εγώ ξέρω ότι μαγειρεύεις με ότι υλικά έχεις. Αν έχεις αυγά θα φτειάξεις ομελέτα όχι στιφάδο. Αν έχεις π.χ. Ρεκόμπα δεν θα τον πετάξεις στη μια άκρη (αριστερά) και θα του ζητάς να τρέχει να μαρκάρει το μπάκ των άλλων που κατεβαίνει. Η μόνη λύση ειναι να τον βάλεις δεύτερο επιθετικό αλλά και τότε χάνεις τις μπαλιές που μπορεί να βγάλει. Συνεπώς ένας λόγος για το ξεκλήρισμα που αναφέρα σε προηγούμενο ποστ είναι το γεγονός πως ο Φερέρα θέλει να διαλέξει παίκτες για το σύστημα αυτό.

γ) Μέσα στους παίκτες που ανέφερε ήταν και ο "άχρηστος" για κάποιους Αντερσον και ο αγαπημένος της εξέδρας Σκούφαλης.

δ) Με 23-25 παίκτες είναι δύσκολο να δουλέψεις με νέους.

ε) Μιλάει για νέο ύφος στην ομάδα. Καιρός είναι να μας πει κάποιος ποιο ήταν το παλιό και ποιο το νέο.

στ) Αναγνωρίζει την πολύ καλή δουλειά των προηγούμενων. Καλό αυτό.

5 σχόλια:

  1. Εκτος αυτων που αναφερεις θα ηθελα να σχολιασω και κατι αλλο.
    Δεν πολυκαταλαβαινω αυτο το ''θα παιζουμε ξεκαθαρα 4-4-2''.Εγω,χωρις να θελω να κανω τον προπονητη,ξερω οτι τα συστηματα ειναι σχετικα.Ακομα κι αν επιλεξεις παικτες που κατ'αρχην υπηρετουν ενα τετοιο συστημα,οι αναγκες του καθε αγωνα καθοριζουν την τακτικη σου.Επισης,για παραδειγμα, αλλο πραγμα να δουλευεις αυτοματισμους και αλληλοκαλυψεις η να φορτωνεις π.χ τη μια πτερυγα η καθε παικτης να ξερει τις κινησεις του στα στημενα και αλλο να λες θα παιζω μονο 4-4-2.
    Δεν ξερω,μου ακουγεται μονοδιαστατη μια τετοια δηλωση.

    υγ.και ο Κοκκαλης εχει δηλωσει οτι ο γαυρος πρεπει να παιζει 4-4-2:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον πιάσατε; Εμείς είμαστε εκτός και τον πιάνουμε ( τον Μάη). Απ' όσα διάβασα μου αρκεί ότι βάζει ξεκάθαρο στόχο. Ευρώπη γιά τον Πανιώνιο σημαίνει τέταρτη ή πέμπτη θέση. Επίσης 4-4-2 σημαίνει επίθεση. Δεν ξεκαθαρίζει βέβαια τι θα γίνει με την μισή ομάδα που φεύγει. Θα ήθελα βέβαια να δω πως θα παίξει το 4-4-2 χωρίς Ρεκόμπα, Εστογιανώφ και επιθετικούς που έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε. Βλέπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και το 4-5-1 μπορει να σημαινει κατω απο προυποθεσεις επιθεση.Εξαρταται ποιους εχεις.Οντως,βλεπουμε.
    Παω να τον πιασω τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχει επιθετικούς ...αφού θα φέρει Ριέρα και άλλους γνωστούς του. Ε και κάποιοι επιθετικοί χαφ θα μείνουν εν τέλει και από τους παλιούς. Πάντως αν θυμάμαι καλά και άμυνα δεν έχουμε πολύ της προκοπής. 40 γκολ φάγαμε φέτος. Δεν άκουσα τίποτα για άμυνα. Και κει και κενά υπάρχουν και κυρίως πλήρη έλλειψη βάθους πάγκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν ξερω αν θα δημιουργησουμε αμυνα της προκοπής, από τακτικη θα σκιζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.