Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Κοράκια

Δεν θα τοποθετηθώ στην συνέντευξη Δέδε γιατί θεωρώ ότι άργησε πολύ. Έπρεπε να τα είχε πει πολύ νωρίτερα και όχι όταν κινδυνεψε η θέση του. Ο Δέδες είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του ποδοσφαιρικού Πανιωνίου και έπρεπε να τον έχει προστατεύσει.

Διαβάζω ότι ο Κοτσιανικούλης πάει στην ΑΕΚ, στον ΠΑΟΚ στον ΠΑΟ ή στον ΟΣΦΠ. Μου θυμίζει περιπτώσεις δικών μας παικτών, νέων που μόλις έδειξαν το ταλέντο τους έπεσαν οι μεγάλοι σαν τα κοράκια να τους πάρουν. Ο μικρός ένα χρόνο έπαιξε στην Α Εθνική. Αφήστε τον να oριμάσει λίγο πριν τον θάψετε στον πάγκο σας. Θυμίζω ότι μόλις οι βαζελοι πήραν τον Τζιόλη (20 χρονών), στη θέση του έφεραν τον Μπίσκαν και τον Κονσεισάο. Και δεν είναι ο Τζιόλης το μόνο παράδειγμα. Αυτά πρέπει να τα βλέπουν και οι ταλαντούχοι νέοι παίκτες και να μην παίρνουν τα μυαλά τους αέρα.

Τα κοράκια που λέγονται ΠΟΚ μαζεύουν όλους τους ταλαντούχους όχι τόσο για να τους χρησιμοποιήσουν όσο για να μην τους πάρει ο αντίπαλος και για να μην δυναμώσουν οι άλλες ομάδες. Γιατί ο Εργοτέλης π.χ. φέτος έκανε το σφάλμα να κερδίσει 2 φορές τον ΠΑΟ, ο Πανιώνιος τότε είχε κερδίσει την μια χρονιά και τους 3 μεγάλους, τον δε ΟΣΦΠ δυο χρονιές συνέχεια. Αυτές οι νίκες δίνουν οντότητα σε μια ομαδα και αυξάνουν τον αριθμό των φιλάθλων τους. Και αυτό είναι που τα κοράκια που δυναστεύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο θέλουν να αποφύγουν.

4 σχόλια:

  1. Και γιατί δεν κάνουμε πρόταση στον μικρό; Σίγουρα θα είναι πρόοδος γιά την καριέρα του. Ας δώσουμε χρήματα γιά κάποιον παίκτη που τον ξέρουμε και δείχνει να του ανήκει το μέλλον και όχι γιά γουρούνια στο σακί. Ας δει ο μικρός το παράδειγμα του Νίνη, του Μήτρογλου και τόσων άλλων φίλων και συμπαικτών του στις μικρές εθνικές ομάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα άκουσα ότι έκανε πρόταση ο Αστερας Τριπολης στον Εργοτελη 2.5 εκ. για το 50% των δικαιωμάτων του.

    Αν είχαμε τον Λίνεν που ήταν μεγάλος δάσκαλος θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, Τώρα γιατί να μας προτιμήσει από τον Αστέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί αυτό που κυρίως ενδιαφέρει τον Εργοτέλη είναι τα έμψυχα ανταλλάγματα. Κανείς δεν πρόκειται να του δώσει όλα τα χρήματα μαζί. Εσύ αν ήσουν ο Παπουτσάκης τι θα προτιμούσες; Παίκτες που θα δυνάμωναν την ομάδα και θα την κρατούσαν στην κατηγορία ή χρήματα που θα τα πάρεις σε 300 άτοκες δόσεις και ίσως κινδυνεύσεις; Επιπλέον για να κάνει μπάσιμο ο Αστέρας σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα στα χέρια των Κρητικών. Προφανώς και οι μεγάλοι θα ήθελαν να τον αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί ή δεν δίνουν έμψυχα ανταλλάγματα.
    Νομίζω ότι με τον Κουτσιανικούλη θα γίνει το ίδιο που συμβαίνει με τις όμορφες γκόμενες. Δεν τις πλησιάζει κανείς γιατί φοβάται την χυλόπιτα και τελικά τις κερδίζει ο πρώτος που θα προσπαθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχουμε και πολύ καλή εμπειρία με παίκτες του Εργοτέλη. Πέρυσι "ψωνίσαμε" τον Μαραντόνα της Κρήτης (Κοιλιάρας). Φέτος πουλάνε τον "Μέσι" της Μεγαλονήσου, αλλά η πρώτη εμπειρία δεν ήταν και η καλύτερη για μας.
    Όσο για το θέμα του προπονητή - δάσκαλου που θα προτιμούσε ο Μέσι, συγγνώμη ο Κουτσιανικούλης,..., εδώ ο Αστέρας δεν έχει προπονητή καθόλου και το συζητάνε...Για τον Εργοτέλη μετρούν τα μπικικίνια και για τον Κουτσιανικούλη, στόχοι νέας ομάδας και Ευρώπη ως είναι φυσικόν). Και κάτι ακόμα, ο Αστέρας έχει πρόεδρο με χρήματα και η πρόταση του ίσως είναι ουσίας. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν έχουν (περιέργως όμως κάνουν μεταγραφές...). Ο ΠΑΟ είναι σε playoffs και αναταραχή. ΟΣΦΠ σιγεί (ο φαλακρός από τη Γεωργία έχει άλλους στόχους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.