Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Σκέψεις

α) Σήμερα σε δύο ιστοσελίδες κυκλοφόρησε η είδηση ότι συμφώνησε ο Ρεκόμπα αντί 1 εκ. (http://www.balla.gr/default.asp?pid=102&la=1&clubid=635) Μακάρι να ισχύει. Όμως μου κάνει εντύπωση το γεγονός πως αλλάζουμε τόσο εύκολα άποψη. Στην αρχή μιλήσαμε για κάποια μείωση των αμοιβων του. Μετά κατεβήκαμε στις 800000 μετά στις 600000 (δηλαδή στα μισά από όσα βάσει συμβολαίου θα έπαιρνε) και τωρα ξανανεβήκαμε στα αρχικά.
Θεωρώ ότι σε ένα μπάτζετ 6-6.5 εκ με 22-24 παικτες από τους οποίους κάποιοι θα είναι πιτσιρικάδες ο Ρεκόμπα και το συμβόλαιο του δεν είναι πολυτέλεια , το αντίθετο μάλιστα. Και αν σκεφτεί κανείς ότι με μέσο όρο 150000 οι 24 παικτες κοστίζουν 3,6 εκ. μένουν για προπονητές και λοιπά έξοδα σχεδόν 2.5 εκ. που είναι εξωφρενικά πολλά λεφτά. Συνεπώς πιστευω ότι με ένα μπάτζετ 6.5 εκ. μπορούμε να έχουμε ανταγωνιστική ομάδα και να κρατήσουμε και τους καλούς παίκτες μας.

β) Διαβάζω ότι μένοντας ο Ρεκόμπα βάζουμε πωλητήριο στον Μάκο και στον Εστογιάννωφ. Γιατι; Νόμιζα ότι τα έσοδα από τις μεταγραφές Σπυρόπουλου -Τζιμπουρ - Φερνάντες αρκούν για να καλύψουν τυχόν ελλείματα της χρονιάς που έρχεται. Κάτι τέτοιο είχε πει και ο κος Τσακίρης όταν παρουσίαζε τον κο Γαλλή. Αν θυμάμαι καλά είχε πει ότι ο Πανιώνιος είναι εξασφαλισμένος οικονομικά για την επόμενη διετία. Γιατί λοιπόν να πουλήσουμε και τους δύο; Τον ένα θα μπορούσα να το καταλάβω.

Τελικά αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι η διοίκηση τηρεί μυστικές τις επαφές της (και καλά κάνει) και αυτά που διαβάζουμε είναι φήμες της πλατείας. Μεσα σε αυτές βάζω και τα δήθεν 500 χιλιάρικα για το Ριερα. Αν είχαμε να δαπανήσουμε τόσα λεφτά για ένα παίκτη που πέτυχε 5 γκολ στο περσινό πρωτάθλημα τότε θα κλείναμε αμέσως το κεφάλαιο Εστογιάννωφ που όχι μόνο πέτυχε περισσότερα γκόλ αλλά δημιούργησε και άλλα τόσα.

γ) Intertoto. Άκουγα και διάβαζα τον προηγούμενο χρόνο για το λάθος της συμμετοχής μας στο Ιντερτότο. Ξεκινήσαμε νωρίς κλπ. Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση που θα αντιμετωπίζει η πέμπτη ελληνική ομάδα από φέτος και στο UEFA. Αν λοιπόν φιλοδοξούμε να ξαναπάιξουμε Ευρώπη ας μην γκρινιάζουμε για το περσινο αλλά να κοιτάξουμε να μάθουμε από το πάθημα μας. Εκτός αν πιστεύουμε ότι θα κατακτήσουμε με τη μια την δεύτερη ή την τρίτη θέση.

δ) Διαβάζω ότι ο Φερρέρα εκτιμά τον Αντερσον καλός παίκτης αλλά δεν μας κάνει Γκονζάγκα. (http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10535&subid=2&tag=7761&pubid=2661352). Αυτά να τα βλέπουν οι διάφοροι δημοσιογράφοι που σε ραδιο - φονικές (η ορθογραφία είναι σωστή) εκπομπές τον έβγαζαν άχρηστο. Και καλάπέρσι τον έφερε ο Λίνεν ή ο Τσέλιος φέτος ποιος τον κράτησε;

11 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι μέχρι να τελειώσουν οι μεταγραφές δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε. Η ομάδα έχει τεχνική ηγεσία η οποία φαντάζομαι θα κάνει το καλύτερο δυνατό. Η κριτική μας θα ξεκινήσει αμέσως μόλις τελειώσει η περίοδος αυτή. Όλα τα υπόλοιπα είναι είτε παιχνιδάκια των αντζέντηδων, είτε φαντασίες των δημοσιογραφίσκων οι οποίοι πρέπει κάθε μέρα -ντε και καλά- να γράψουν κάτι για να βγει το μεροκάματο. Αυτή είναι η γνώμη μου.

    ΥΓ. Από σήμερα μια ακόμα ομάδα γίνεται αγαπημένη
    http://www.tsv1860.de/de/index.php

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Ιντερτότο αντικειμενικά έχει καταστρέψει ομάδες που είχαν συμμετοχή σε αυτό (πχ Αιγάλεω παλαιότερα κλπ). Έτσι είναι γιατί δυστυχώς οι Ελληνικές ομάδες δεν έχουν την υποδομή ν' ανταπεξέλθουν. Και μεις πέρυσι κατ' ουσίαν είχαμε όπως ξέρεις ρόστερ με βάθος και στην πραγματικότητα φθάσαμε να κατηγορούμε το ρόστερ γιατί ήταν τέτοιο που δεν μας έφθανε το προπονητικό κέντρο. Τώρα αν πάμε κάποια στιγμή σε προκριματικό γύρο ΟΥΕΦΑ, θα πρέπει πρώτα απ' όλα να δούμε ποια οργάνωση χρειάζεται ώστε ν' ανταπεξέλθουμε στην προετοιμασία από νωρίς το καλοκαίρι. Είναι σαφές ότι τέτοιες συμμετοχές χρειάζονται βάθος πάγκου που να επιτρέπει rotations.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Sorry. Διορθωση. Τυποις είχαμε ρόστερ με βάθος πάγκου πέρυσι. Κατ' ουσίαν πλασκόνιδες και Ντρσεκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτα δεν αλλάζουν το γεγονός πως πια έξοδος στο ΟΥΕΦΑ σημαίνει προκριματικά από τον Ιούλη. Θέλουμε δεν θέλουμε πρέπει να οργανωθούμε με βάση αυτή την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τροφή για σκέψη...

    http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_4903.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά τα νούμερα λένε πάντα την αλήθεια.Έκανα τους υπολογισμούς ανάποδα και κατέληξα στο ίδιο συμπέρασμα.Σύμφωνα με τις προσφορές που έχουν ακουστεί και δεν πρέπει να απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα Μάκος-Μανιάτης-Εστογιανόφ-Ρεκόμπα στοιχίζουν γύρω στα 2,1 εκ.Αυτόματα ο μέσος όρος των υπόλοιπων 16 πέφτει γύρω στις 80 χιλιάδες,δηλαδη 1,3 εκ. περίπου.Να προσθέσω και 1,1 εκ.(αρκετά πλούσια)για προπονητική ομάδα και έξοδα;Απομένουν περίπου 2 εκ. για τρεις-τέσσερις μεταγραφές,ποσόν αρκετά ικανοποιητικό για καλούς παίκτες.Θέλω να πιστεύω ότι,όπως λέει κι ο pgss,η διοίκηση έχει κλείσει αυτιά και στόμα και κινείται στο σωστό δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα αντιμετωπίζαμε τα πράγματα με μεγαλύτερη αισιοδοξία αν είχαμε δει υπογεγραμμένη εστω και μία ανανέωση. Πιθανόν κάποια πράγματα να ξεκαθαρίσουν μετά και από το τέλος των play off

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έβλεπα κάτι βιντεάκια για τον Βαν Χερντεν.

    http://www.youtube.com/watch?v=6qpOjyn77J8

    Καλός δείχνει, έχει δυνατά πόδια (το καλό του απ' ότι καταλαβαίνω είναι το αριστερό). Μακάρι να είναι υγιής και γενικότερα να μην έχει προβλήματα τραυματισμών.

    Ένας τέτοιος επιθετικός μέσος στην ίδια ομάδα με Εστογιανώφ, Ρεκόμπα και τουλάχιστον έναν καλό επιθετικό θα μπορούσαν να κάνουν πράγματα και θαύματα.
    Ελπίζω να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις, διότι κι εγώ θεωρώ ότι τα χρήματα επαρκούν, αν βέβαια δεν γίνουν σπατάλες.
    υ.γ
    κάνει και μιά τρίπλα σαν του Εστογιανώφ. Καλή είναι αλλά η πρωτότυπη νομίζω ότι ήταν καλύτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το ανέκδοτο της ημέρας:

    http://www.novasports.gr/soccer/anational/default.asp?aid=177789

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το σημερινό ανέκδοτο (15.5.2009)!!!

    http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/AEK/239093.html

    Στους Αυστραλούς Ο Ρεκόμπα ζήτησε 1,5εκ ευρώ καθαρά. Η Α.Ε.Κ κοστίζει 1 ευρώ, συνεπώς πόσες Α.Ε.Κ χρειάζονται γιά να αποκτηθεί; Ερώτηση γιά την εκπομπή "Ποιός είναι πιο έξυπνος από ένα 10 χρονο;" (και δεν είναι Α.Ε.Κτζής βεβαίως - βεβαίως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ευτυχως που υπαρχει και η αεκ και γελαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.