Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Mπλόγκς -ΔΣ

Σήμερα είχα σκοπό να γράψω για τον συνταγματάρχη Βαρτάνη αλλά με το ΔΣ και τις εξελίξεις πάει για αύριο.

Ο Ιωνας αποφάσισε να σταματήσει προσωρινά να γράφει στο μπλόγκ του για τον Πανιώνιο.

Ιωνα έχουμε διαφωνήσει πολλές φορές στο παρελθόν αλλα γι αυτό είναι οι συζητήσεις. Η κάθε φωνή είναι απαραίτητη. Δεν έχουμε το δικαίωμα να σωπαίνουμε.

Προσωπικά λοιπόν σε καλώ να συνεχίσεις να γράφεις για τον Πανιώνιο. Και καλώ όχι μόνο εσένα αλλά όλους τους Πανιώνιους. Η φωνή του απλού φιλάθλου δεν έβλαψε ποτέ καμία ομάδα, το αντίθετο μάλιστα. Δεν είναι εχθρός του Πανιωνίου τα μπλόγκς των φιλάθλων του. Άν θέλετε να ψάξετε για εχθρούς κοιτάξτε αλλού.

Τώρα στις αποφάσεις του ΔΣ. Δεν είμαι νομικός αλλά μου φάνηκε περίεργη η εντολή στο νομικό της ΠΑΕ να ψάξει τις δηλώσεις του Μάκου. Το περίεργη αναφέρεται στο πιθανό αποτέλεσμα. Η θα τον καλέσουμε σε απολογία οπότε το χάσμα διευρύνεται ή θα δεχτούμε ότι δεν έκανε τίποτα επιλήψιμο δίνοντας του το δικαίωμα να το ξανακάνει (και όχι μόνο αυτός αλλά οποιοσδήποτε παίκτης). Σε αυτή την περίπτωση η διοίκηση έρχεται σε σύγκρουση με τις διαθέσεις των Πανθήρων. Η απόφαση αυτή και στις δύο εκδοχές της κατά τη γνώμη μου θα δημιουργήσει πρόβλημα. Θα προτιμούσα τον Πρόεδρο να έκλεινε ένα ραντεβού με τον ποδοσφαιριστή και εκεί ήρεμα να ξεκαθαριζόταν η κατάσταση. Χωρίς προγραφές χωρίς νομικούς και χωρίς συγκρούσεις.

Δέδες. Δεν καταλαβαίνω τους λόγους οικονομίας. Και αυτό γιατί ο Γιώργαρος είναι από τους λίγους σε διοικητικό επίπεδο που ξέρουν απο μπάλα. Πρώτα κόβεις τις σπατάλες σε μη απαραιτητους υπαλλήλους και στο τέλος καταλήγεις στον Γενικό Αρχηγό. Χαίρομαι για τη διάθεση οικονομίας που δείχνει να θέλει να ακολουθήσει στα λειτουργικά έξοδα η ΠΑΕ αλλά η επιλογή της να κόψει τον γενικό αρχηγό είναι υπερβολική. Έχω την αίσθηση ότι τα αίτια είναι άλλα.

Γιώργαρε: Τη θέση σου την δείχνει η ιστορία σου και είναι στο ΔΣ. Μην εγκαταλείψεις τον σύλλογο τώρα.

Παραιτήσεις: Η ιστορία με τα μέλη ΔΣ από συνδέσμους δείχνει την αποτυχία του μοντέλου. Ο εκπρόσωπος των Ιώνων διαβάζω δεν εξέφραζε την άποψη του συλλόγου του. Και τότε γιατί ήταν εκεί; Λογικά ακόμα και αν διαφωνούσε με την άποψη του συλλόγου του θα έπρεπε να την υποστηρίζει. Επίσης παραιτήθηκε και ο εκπρόσωπος του φόρουμ χωρίς να ξεκαθαρίζει ακριβώς τους λόγους. Η εξέλιξη αυτή δείχνει κατά τη γνώμη μου ότι σε μια ΠΑΕ στη σημερινή κατάσταση οι δυνατότητες παρέμβασης στη διοίκηση είναι ελάχιστες. Το γράφει και στην επιστολή παραίτησης του ο εκπρόσωπος του φόρουμ: "Ωστόσο από τις εμπειρίες που αποκομίσαμε στην διάρκεια της μικρής μας θητείας, κρίναμε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να ευδοκιμήσει ο εν λόγω θεσμός και να ωφελήσει δημιουργικά τον σύλλογο.". (http://www.pgss.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=17246&catid=5)

Ο κύριος Τσακίρης ζητά προτάσεις από τους συνδέσμους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί και χωρίς οι σύνδεσμοι να έχουν εκπρόσωπο στο ΔΣ, δηλαδή να ασκούν διοίκηση.

Μεταγραφές: Αν όλα αυτά τα ονόματα που διαρρέουν δεν έχουν βάση τότε είναι παιγνίδια μανατζαρέων. Αν όμως κάποιος τα δίνει μέσα από την ΠΑΕ πρέπει η ΠΑΕ να τον βρεί και να τον σταματήσει. Είναι απλό. Αν όντως το θέλει.

6 σχόλια:

  1. Μα είναι δυνατόν να εναντιωθεί κάποιος στην θέληση εκείνου που τον διόρισε στο Δ.Σ; Η απόλυτη εξουσία του προέδρου φάνηκε όταν ζήτησε την παραίτηση του εκπροσώπου των Ιώνων. Θα μπορούσε να το κάνει αν απέναντί του είχε κάποιον μέτοχο ή έστω κάποιον ισχυρό θεσμικό παράγοντα; Σίγουρα όχι. Για ποιό συλλογικό όργανο μιλάμε όταν αυτό ουσιαστικά απαρτίζεται από έναν;
    Σε κάθε περίπτωση ο μέσος φίλαθλος δεν ενδιαφέρεται για τη δημοκρατικότητα στο Δ.Σ όταν ο πρόεδρος κινείται στην σωστή κατεύθυνση και ενεργεί προς το συμφέρον του συλλόγου. Φαντάζομαι ότι στην Κ.Α.Ε Π.Α.Ο δεν έχει νόημα να κάνεις αντιπολίτευση στους Γιαννακόπουλους...
    Πριν από τρία χρόνια δεν θα ασχολούμασταν με όλα αυτά. Γιατί ο Πρόεδρος ήταν ισχυρός, δραστήριος και παρών. Η σημερινή του εικόνα μας προβληματίζει. Γι αυτό και αναλωνόμαστε σε άσκοπες συζητήσεις. Ίσως γιατί πιστεύουμε ή μας έκαναν να πιστέψουμε ότι μετά τον κ. Τσακίρη σβήνει η ομάδα.
    Για τον Μάκο: Ίσως η παραπομπή στον νομικό σύμβουλο να αποσκοπεί στην καθυστέρηση λήψης απόφασης. Θα έχει προλάβει να φύγει ο Μάκος… Τι τραβούν αυτοί οι νομικοί σύμβουλοι πάντως.
    Για τον Ίωνα τα είπαμε. Πρέπει να του την «πέσουμε» όλοι για να συνεχίσει.
    Για τον Δέδε: Εννοείται ότι πρέπει να αποδεχθεί την θέση στο Δ.Σ. Έστω κι αν σκοπεύει να παραιτηθεί σύντομα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να κάνει ρε παιδιά ο Δέδες στο ΔΣ? Διακοσμητικό στοιχείο θα είναι ο άνθρωπος όπως είναι και οι υπόλοιποι.

    Για μένα στον Πανιώνιο όλα αρχίζουν και τελειώνουν σε ένα μόνο πραγματικά υπαρκτό θέμα: ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!

    Όλα τα υπόλοιπα θα λυθούν ως δια μαγείας μόλις λυθεί αυτό. Ο νοών νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το πρόβλημα είναι διπλό. α) Τα μέλη του ΔΣ έχουν εκλεγεί από γενική συνέλευση και δεν μπορεί ένας άνθρωπος ακόμα και μεγαλομέτοχος να τους ζητάει παραιτήσεις. Αυτό θα πρέπει να το κάνει η γενική συνέλευση της ΠΑΕ. Αλλιώς ευτελίζεται το ΔΣ.
    β) Οι εκπρόσωποι συλλόγων πρέπει να εκφράζουν τις θέσεις των συλλόγων τους. Το αντίθετο είναι καταστρατήγηση της όλης διαδικασίας. Και έχει να κάνει με τους συλλόγους και την αντίληψη που ο καθένας έχει για αυτούς.

    Εδώ λοιπόν υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος. Αν το μοντέλο συνέχιζε όπως είχε σχεδιασθεί θα είχαμε 4 εκπροσώπους φιλάθλων στη διοίκηση. Στην περίπτωση Μάκου τι θα συνέβαινε; Θα έκριναν οι φίλαθλοι τα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας;

    Όσο για το γήπεδο, συμφωνώ απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ κι εγώ,άλλωστε το έχουμε θίξει αρκετές φορές το θέμα.Ο συνδετικός κρίκος Πανιώνιου-Τσακίρη είναι το γήπεδο.Ξέρει κανείς σε τι φάση βρίσκεται αυτό το θέμα και τι προοπτικές υπάρχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ δυσκολεύεται να κάνει γήπεδο ο Π.Α.Ο που έχει πίσω του ολόκληρη Κυβέρνηση, Δήμο, Βωβό, χρήματα, έτοιμες συγκοινωνιακές υποδομές, τα πάντα.
    Γιά την δική μας περίπτωση διαφωνούν τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Φανταστείτε τι γίνεται με τους υπόλοιπους. Σημαντική είναι και η αντίδραση των εμπόρων της πλατείας. Και μεταξύ μας έχουν τα δίκια τους...Φαντάζομαι ότι είναι δύσκολο να ξεκινήσει ένα τέτοιο έργο, στο οποίο εμπλέκεται ο Δήμος στα μισά της θητείας του Δημάρχου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πρόβλημα δεν είναι ποιοί διαφωνούν αλλά αν τελικά μπορεί να φτιαχτεί αυτό το ρημαδογήπεδο.Εγώ έχω μείνει στις εκθέσεις προς την πολεοδομία και κάτι απαντήσεις που περιμέναμε.
    Όσο για τους εμπόρους δεν είναι αυτοί ακριβώς που φωνάζουν αλλά οι μαγαζάτορες οι οποίοι,μεταξύ μας,εισπράττουν τεράστια ποσά όχι μόνο από ενοίκια αλλά και από "αέρηδες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.