Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Πανθηρ-ακια

Οι Πάνθηρες έβγαλαν ανακοίνωση κατά του Μάκου λέγοντας του ότι είναι ανεπιθύμητος.

Η ΠΑΕ δεν αντιδρά παρά το γεγονός πως ο Μάκος είναι περιουσιακό της στοιχείο. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τη θέση των Πανθήρων. Ας δώσουν το 1.5 εκ ευρώ στην ΠΑΕ που αξίζει ο Μάκος και ας αξιώσουν την αποπομπή του. Αλλιώς τι σημαίνει ανεπιθύμητος; Θα τον κρατήσουμε και δεν θα παίζει μειώνοντας την αξία μεταπώλησης του (που θα έλεγαν και καποιοι τεχνοκράτες;). Θα τον αφήσουμε ελεύθερο κάνοντας τον δώρο στον Μπάγιεβιτς;

Ρωτάω λοιπόν τους συντάκτες της ανακοίνωσης. Με αυτό τον τρόπο βοηθάτε την διοίκηση της ΠΑΕ να αποκομίσει τα περισσότερα οφέλη από την πώληση του παίκτη ή της βάζετε εμπόδια; Αυξάνεται η μειώνεται η πίεση που θα δεχτεί κατά τις τυχόν διαπραγματεύσεις ο Τσακίρης όταν θα του λένε οι αντίπαλοι ότι οι δικοί σου δεν τον θέλουν, θα τον κράζουν και η απόδοση του και συνεπώς και η τιμή του θα πέσει. Αρα πούλα τον τώρα έστω και με αυτά τα λίγα.

Ο Μάκος σαν ελεύθερος άνθρωπος είπε τη γνώμη του. Δεν φταίει αυτός αν κάποιοι τα κάνανε σκατά την προηγούμενη χρονιά διώχνοντας τον έναν από τους 2 δασκάλους που υπήρχαν στο ελληνικο πρωτάθλημα και ήταν κράχτες για τους ταλαντούχους έλληνες παίκτες. Τώρα έμεινε μόνο ο ένας και όλοι σε αυτόν θα θέλουν να πηγαίνουν. Με τον Μπάγεβιτς το έχουμε ξαναδει το έργο. Όμως εμείς στην Ελλάδα φαίνεται ότι δεν θέλουμε ελεύθερους ανθρώπους που να λένε την γνώμη τους. Γλύφτες θέλουμε που να γλύφουν "τον υπέροχο κόσμο" της κάθε ομάδας. Να του πουλάνε παραμύθια περί Πανιωνιοφροσύνης, γαβροσύνης, βαζελοσύνης και αυτός αποχαυνωμένος να βλέπει την κόλαση στην οποία ζει παράδεισο. Ο Μάκος αλλά και ο Δέδες τη συνέντευξη του οποίου πνίξατε είπαν αλήθειες. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι αν τις αλήθειες θα τις πει ο Μάκος αλλά ότι έγιναν.

8 σχόλια:

  1. Ας μην είμαστε και τόσο σίγουροι για το αν κάποιοι, μέσω της συνέντευξης Μάκου, δεν ήθελαν την πρόκληση μιας τέτοιας ανακοίνωσης από πλευράς οργανωμένων οπαδών του Πανιωνίου.

    Επίσης αν αναγνωρίζουμε αγνά ελατήρια στο Μάκο, να πει τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, ίσως θα έπρεπε να αναγνωρίσουμε και κάποια αγνά ελατήρια και στους Πάνθηρες να νοιώσουν θιγμένοι, από το γεγονός πως ο αρχηγός τους μιλάει περί ΑΕΚ και μετακίνησής του 1 χρόνο πριν λήξει το συμβόλαιό του.

    Οι ελεύθεροι άνθρωποι είναι έλεύθεροι να λένε την άποψή τους και να δέχονται την ελευθερία των άλλων να την κριτικάρουν.

    Το άτοπο ήταν όχι η κριτική αλλά ο απόλυτος τρόπος έκφρασης από τους Πάνθηρες στην ανακοίνωσή τους.

    Η άποψή μου είναι ότι οι Πάνθηρες βιάστηκαν ν' απαντήσουν και έπεσαν σε καλοστημένη παγίδα κύκλων που απεργάζονται συγκεκριμένες συνθήκες μετακίνησης του Μάκου κατά τρόπο που τους συμφέρει και δεν συμφέρει βεβαίως τον Πανιώνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως πίσω από όλα αυτή είναι η ίδια η ΠΑΕ? Μήπως θέλουμε τον Μάκο να υπογράψει νέο συμβόλαιο έναντι πινακίου φακής? Μήπως θέλουμε να του σπάσουμε τον τσαμπουκά? Μήπως παραείναι Λινενικό το "κω..παιδο"? Και ποιος έχει σειρά? Ο Μανιάτης?

    Κάποτε στον Εθνικό ένας ξένος παίκτης αναγκάστηκε να υπογράψει συμβόλαιο με την απειλή περιστρόφου στο γόνατό του. Φαίνεται τώρα έχουν αλλάξει οι εποχές. Χρησιμοποιούνται άλλα μέσα ανάμεσα στα οποία και η αλητεία του ΔΣ.

    Ο Τσακ έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι. Αν δεν μπορεί να βάλει τάξη κανείς δεν τον κρατάει με το ζόρι. Φτάνει πια! Προσωπικά προτιμώ τον Πανιώνιο στη Δ' Εθνική παρά έναν Πανιώνιο χωρίς ήθος και αξιοπρέπεια. Τι να τον κάνω τον πλούσιο ιδιοκτήτη όταν μας φτήνει στη μούρη με τον κάθε Χούτο και τον κάθε χουλιγκάνο. Νησάφι πια!

    Συγγνώμη φίλοι για το ύφος αλλά ως εδώ και μη παρέκει. Ας τολμήσουν να μας ζητήσουν φέτος να πάρουμε διαρκείας. Θα τα βλέπει μόνος του ο Τσακ τα ματς, παρέα με αυτούς που έχει μαζέψει και προστατεύει. Η επιλογή ήταν δική του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως αυτοί που τώρα εύκολα κατηγορούν έχουν βάλει όλη τη χρονιά το χεράκι τους, με τους προπηλακισμούς και τα βρισίδια στον αρχηγό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί ενοχλούνται όλοι από τις δηλώσεις Μάκου και δεν ενοχλήθηκαν από τις δηλώσεις Τσακίρη που είχε πει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να μείνει ο Μάκος;
    Γιατι κανεις όχι μόνο δεν έκανε την παραμικρή κριτική αλλά δεν έκανε έστω ένα απλό σχόλιο; Γιατί κανείς δεν ασχολήθηκε με τις δηλώσεις Δέδε όπως κανείς δεν ασχολήθηκε με τις δηλώσεις Γαλλή πρις από μερικούς μήνες;
    Γιατί δεν ενδιαφέρονται γιά τα πραγματικά προβλήματα της ομάδας, αλλά απ' ότι φαίνεται έχουμε αρχίσει να κινούμαστε σε έναν δρόμο κυκλωμάτων και ρουφιανιάς.
    Αν λοιπόν έχεις τόσο ρηχή σχέση με τα πράγματα, κάτσε να φωνάζεις στα πέταλα για ώρες. Ομάδα δεν πρόκειται να δεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι γνωστό ότι και για τον Πρόεδρο, οι συνεντεύξεις δεν εντάσσονται στα συν του. Ουκ ολίγες φορές έχει δημιουργήσει θέματα.
    Είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό το ότι όλοι στον Πανιώνιο δίνουν τελευταία με μεγάλη ευκολία συνεντεύξεις.
    "Το σιγάν κρείττον εστίν του λαλείν". Ιδίως όταν το λαλείν είναι συχνά επιπόλαιο ή κατευθυνόμενο ή βγάζει προσωπικές πικρίες ή γίνεται για να συντηρήσει την εμφυλιοπολεμική κατάσταση που ταλανίζει τον σύλλογο.

    Το όλο θέμα Μάκου βρίσκεται στο ότι δεν υπάρχει καμμία πρόταση και από τους μόνους που άτυπα ενδιαφέρονται (ΑΕΚ) έχει ειπωθεί ότι μόνον με ελεύθερους πάικτες ομιλούν. Κατά συνέπεια ο Μάκος δεν υπογράφει νέο συμβόλαιο για να εξασφαλίσει τη διέξοδο του προς ΑΕΚ. Και δεν ενδιαφέρεται για ομάδα εξωτερικού γιατί αν ενδιαφερόταν θα έκανε μέσω μάνατζερς κάποια προσπάθεια να τον πουλήσει ο Πανιώνιος.
    Το ότι λέει κάποιες αρκετές αλήθειες για το περυσινό μπάχαλο ο Μακος, δεν σημαίνει ότι έχει προλάβει ν' αξιολογήσει το τι θα γίνει φέτος στην ομάδα, το τι μπορεί να του δώσει ο Φερέρα και τι δεν μπορεί και το ότι πάλι θα γίνουν τα ίδια. Εξάλλου το είπε πάνω απο 2 φορές ο άνθρωπος πως φεύγει γιατί πιστεύει ότι ότι είχε να προσφέρει αυτός στον Πανιώνιο και αντιστρόφως έχει γίνει. Έχει κορεσθεί και κανένας δεν μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτό. Απέχει όμως αρκετά να το λες και να προσπαθείς σε συνεργασία με το σύλλογο σου να βρεις λύσεις από να το λες για να δρομολογήσεις άλλες εξελίξεις.
    Όσο αφορά τους Πάνθηρες, τα είπαμε. Δεν είναι ο ρόλος τους να πουν ποιός φεύγει και ποιός μένει. Καταλαβαίνω την αποδοκιμασία της συνέντευξης αλλά όχι τον τρόπο με τον οποίο εκφράζουν την αποδοκιμασία αυτή, καλώντας τον παίκτη να φύγει. Ο παίκτης ανήκει στον Πανιώνιο και όσο ανήκει σε αυτόν είναι θέμα του συλλόγου το τι θα τον κάνει. Αν ο Πρόεδρος τους δίνει αυτό το ρόλο, τότε λυπάμαι αλλά σφάλλει για μια ακόμα φορά. Πάντως εγώ ξέρω πως όταν κάνεις πρόταση νέου συμβολαίου πάντα υπάρχουν προθεσμίες απάντησης. Και στην περίπτωση Μάκου και στην περίπτωση Ρεκόμπα δεν τις γνωρίζουμε. Θα υπέθετα ότι στο τέλος αυτής της προθεσμίας, εφόσον δεν γίνει δεκτή η πρόταση, θα έπρεπε να μπει επίσημα πωλητήριο στον παίκτη άμεσα. Και κει θα φανεί αν υπάρχουν προτάσεις, αν ο παίκτης δέχεται να μεταγραφεί ή όχι και όλα θα έρθουν στο φως του ηλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από sportnet:
    "Η συγκυρία δείχνει ιδανική. Ο Μάκος είναι φανερό πως δεν έχει πλέον χώρο στον Πανιώνιο - έτσι κι αλλιώς δεν υπογράφει πρόωρη ανανέωση - και ο Τσακίρης θεωρείται πιθανό να αναγκαστεί να τον πουλήσει, για να μην τον χάσει ελεύθερο το επόμενο καλοκαίρι. Εγκυρες πηγές αναφέρουν, πως το ποσό που θα ζητηθεί για τον 22χρονο παίκτη θα είναι πολύ "λογικό" - λέγεται για 600.000 ευρώ - που είναι μέσα στο οικονομικό πλαίσιο της ΑΕΚ."

    OK. Μάθαμε μέχρι και τιμή...Όλα τα έχουν ετοιμά λοιπόν. Μισοτιμής τουλάχιστον. Υποθέτω και σε 72 δόσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντε μπραβο να φευγει κι αυτος,κι ο Δεδες κι οποιος αλλος συνδεεται με την καταραμενη περιοδο Λινεν.
    Προσωπικα,εχω χασει καθε εκτιμηση και εμπιστοσυνη στον ιδιοκτητη της π.α.ε.
    Η συμπεριφορα του και αυτο το διοικητικο αμαλγαμα που εχει δημιουργησει δεν εχουν ουδεμια σχεση με το δικο μου ορισμο για τον Πανιωνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.