Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Σχεδιασμός

Όλα δείχνουν ότι ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς έχει ήδη ξεκινήσει από τον ήδη κλεισμένο προπονητή Ν. Νόμπλια. Διαβάζω για πιτσιρικάδες για τους οποίους ενδιαφέρεται ο Πανιώνιος (Λουκίνα, Τριποτσέρη κλπ). Ο Νόμπλιας σαν προπονητής της Ελπίδων έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα και έχει δει όλους τους εξελίξιμους ΈΛληνες παίκτες. Συνεπώς είναι ο πλέον κατάλληλος για την δημιουργία μιας ελληνικής ομάδας στηριγμένης στα ντόπια ταλέντα. Επίσης είναι ένας προπονητής που εμπιστεύονται οι Μάκος - Μανιάτης, συνεπώς αυξάνεται η πιθανότητα να μείνουν στην ομάδα.

Ο σχεδιασμός αυτός έχει τα καλά του και τα κακά του. Τα καλά του είναι ότι η ομάδα αποκτά ελληνικό χρώμα και βγάζει ταλέντα που στο μέλλον θα την στηρίξουν οικονομικά. Κερδίζει στη συνείδηση των ουδέτερων φιλάθλων καθώς όλοι θέλουν να βλέπουν έλληνες στις ομάδες. Το κακό είναι ότι αυτοί οι πιτσιρικάδες πρέπει να στηριχθούν από έμπειρους παίχτες. Συνεπώς θα πρέπει να υπάρχει ένας κορμός έμπειρων παιχτών, όχι όπως κάναμε με τα σεντερ μπακ που όλοι σχεδόν μετά τη φυγή του Πλέτς είναι μικροί και ελπιδοφόροι (ο Μαιστόροβιτς δεν είναι κεντρικός αμυντικός). Επίσης μια τέτοια ομάδα θέλει πίστωση χρόνου για να φέρει αποτελέσματα. Συνεπώς η χρονιά που μας έρχεται μάλλον θα είναι μεταβατική. Σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί και η απειρία σε συλλογικό επίπεδο του προπονητή.

Ακούω και διαβάζω για Γερμανούς στα αποδυτήρια, για σαρωτικές αλλάγες το καλοκαίρι. Έλπίζω ότι δεν θα φύγουν αξιόλογοι παίκτες μόνο και μόνο επειδή τα είχαν καλά με το Λίνεν. Τέτοιες κινήσεις είχαμε δεί και στο παρελθόν με παίκτες που είχαν καλές σχέσεις με τη διοίκηση Μπέου. Θα ήταν έγκλημα να πετάξουμε τα 3 τελευταία χρόνια στα σκουπίδια και να ξαναρχίσουμε από το αλφα.

9 σχόλια:

  1. Δηλαδή εμείς πρέπει να είμαστε των άκρων. Ή υπερβάσεις ή πιτσιρίκια.

    Πιστεύω πολύ στις ακαδημίες και στους νέους από τη στιγμή όμως που γιά παράδειγμα καθιερώνεις έναν νέο κάθε χρόνο ή έστω κάθε δύο χρόνια.

    Δυστυχώς στην Ελλάδα οι άκρως νεανικές ομάδες είναι καταδικασμένες σε αποτυχία γιά τον απλούστατο λόγο ότι οι νεαροί παίκτες πολλές φορές δεν γνωρίζουν τα βασικά του ποδοσφαίρου και χρειάζονται εξτρά χρόνο.

    Γι αυτό και μιλάμε για ταλέντα 25 ετών.
    Τον Νιόπλια τον βλέπω σαν ένα Skoda. Καλό και αξιόπιστο αυτοκίνητο αλλά πριν πάς στην αντιπροσωπία να το δεις κάτι σε χαλάει...Τι να πω. Μπορεί να έρθει και να αφήσει σπουδαίο έργο. Προσωπικά δυσκολεύομαι να δεχθώ εύκολα αυτή την εξέλιξη. Ίσως πρέπει να κάνω υπομονή.

    Ένα είναι σίγουρο. Δεν θα δεχθώ με τίποτα τη διάλυση της ομάδας προκειμένου να δημιουργηθεί μιά καινούγια από νέους παίκτες. Στην περίπτωση αυτή δεν θα δώσω πίστωση χρόνου. Σε κάθε περίπτωση απαραίτητη προυπόθεση γιά όλα αυτά είναι να κρατηθεί ο βασικός κορμός της ομάδας. Μάκος, Μανιάτης, Εστογιανώφ, ίσως Ρεκόμπα και κυρίως να ξεκαθαρίσει το θέμα του τερματοφύλακα, του κεντρικού αμυντικού και των επιθετικών.

    Υ.Γ
    Μήπως ο Νιόπλιας να τσεκάρει και τον υιό μου; Είναι σχεδόν έξι χρονών, έχει ήδη πετύχει δύο γκολ με την ομάδα του και παίζει στη θέση που πονάει ο Πανιώνιος. Είναι χαφ. Γιά πληροφορίες - κρατήσεις - εκδήλωση ενδιαφέροντος στο mail μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υ.γ 2
    Και μη βιαστείτε να απαντήσετε ότι δεν πονάμε στα χαφ. Αν φύγουν οι Μανιάτης, Εστογιάνωφ, Ρεκόμπα θα έχουμε ένα σοβαρό θέμα και στα χαφ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω σας την εγραψα τη συνθεση πριν καιρο.Χαιρομαι που ενα νεο χαφ-σκορερ εεερχεται κι ειναι και δικο μας παιδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θεμα της υπομονής είναι το κυρίαρχο. Κανένας δεν αντέχει πια παραμυθάκια του στυλ "πάλι με χρόνια με καιρούς".

    Οσο για αυτούς που λες, είναι πολύ δύσκολο να μείνουν όλοι. Νομίζω ότι οι Μάκος (δυστυχώς) και Εστογιάννωφ θα μας αποχαιρετήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο.Κ Ανοίγει ο δρόμος γιά τον γιό μου...Δεν έχει καταλήξει βέβαια τι είδους χαφ είναι...
    Και μεταξύ μας. Ο μπαμπάς Χούτος δεν πιάνει μπάζα μπροστά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σήμερα έβαλε και τρίτο. Δεν σε χρειαζόμαστε Λόλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε Br θα σκοτωθούμε γιατί ο δικός μου γιός είναι 14 δεξί χαφ και με μαλλί Dario.Ως εκ τούτου προηγούμε και αναμένω να βοηθήσετε όλοι να πείσουμε τον τσακ να τον πάρει στην ομάδα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. o.k
    Μπορώ να περιμένω.
    Αλλωστε θα περιμένουμε να δεχθούμε και προτάσεις από το εξωτερικό.Θα προτιμούσα Ισπανικό πρωτάθλημα ή Μπουντεσλίγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.