Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Και επίσημα τέλος

Η χθεσινή ισοπάλία μας σε συνδιασμό με την ήττα του ΟΦΗ κύρηξαν την επίσημη λήξη της φετινής χρονιάς. Το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη "Το Μεγάλο μας Τσίρκο" περιγράφει τον 19ο αιώνα για την Ελλάδα ως εξής:

"Ένας αιώνας που μας ήρθε ηρωικά με Κατσαντώνηδες, Διάκους, Καραισκάκηδες, Κανάρηδες και μεις τον ξεπροβοδίσαμε με μια πολεμόχαρη οπερέτα με πανάκριβο εισητήριο, ιδιαίτερα στον εξώστη. "

Καπως έτσι νοιώθω και εγώ για τη φετινή χρονιά του Πανιωνίου. Μια χρονιά που ξεκίνησε με Ρεκόμπα, Εστογιάννωφ, Χούτο, Λίνεν κυνηγώντας την υπέρβαση και τελικά κατέληξε σε μια αγχώδη σωτηρία καθώς δεν έχουμε κερδίσει για 8 αγωνιστικές.

Με τον Ολυμπιακό αλλά και χτες η ομάδα πρέπει να έπαιξε καλά. Είχε φάσεις με τον Εστογιάννωφ, δούλεψε καλά στην άμυνα, δεν είχε όμως τον παίκτη που θα βγάλει το γκολ. Όπως τη βλέπω την ομάδα ο μόνος παίχτης ευκαιρίας με ένστικτο σκόρερ που έχουμε είναι ο Λουρέντσο. Οι Άντερσον, Ρεκόμπα, Εστογιάννωφ είναι κυρίως δημιουργικοί παίκτες. Χωρις τον εκτελεστή μοιάζουν μισοί.

Ο σχεδιασμός αρχίζει τώρα. Η ομάδα σώθηκε καιρός είναι να ανακοινωθεί ο προπονητής. Η ιστορία με το Νιόμπλια κατάντησε αστεία. Ο κόσμος το έχει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι. Κάπου αναφέρθηκε ότι ο Νιόμπλιας απαίτησε να μείνουν Μάκος Μανιάτης. Μακάρι να γίνει αυτό.

Υ.Γ. Για τα χτεσινά καλούδια στις εξέδρες θα τα πούμε μια άλλη φορά.

7 σχόλια:

  1. Σίγουρα ήταν αγχωμένη. Όχι πάντως η σωτηρία. Διδυμότειχο Μπλουζ...
    Για την απαίτηση του Νιόπλια το άκουσα κι εγώ. Δηλαδή αν δεν τους κρατήσουμε δεν υπογράφει;
    Έχεις δίκιο. Το θέμα με τον προπονητή έχει παρατραβήξει και γελοιοποιεί τον Σταματόπουλο.
    Υ.γ
    Δεν νομίζω να συνελήφθη κάποιο μέλος του Δ.Σ μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα το απέκλεια. Αλλα στο επόμενο κείμενο τα σχόλια για το ξύλο στην εξέδρα.
    Αν είχαμε 2-3 αγωνιστικές ακόμα να δεις πόσο αγχωμένη θα ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε pgss1890,

    ενα σχολιο στο πρηγουμενο post σου και γενικα.

    θελουμε δεν θελουμε, σχεδιασμο για την καθε χρονια δεν θα κανει κανεις αλλος παρα αυτος που πληρωνει και ματωνει, δηλαδη ο ΤΣΑΚ.

    απο κει και περα, το μονο που μας μενει ειναι η κριτικη (εννοειται ΠΑΝΤΑ Η ΚΑΛΟΠΙΣΤΗ).

    ας το συνειδησητοποιησουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ, για να μην στρεσαριζωμαστε.

    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, αισιοδοξειτε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε Κωστή

    σχεδιασμό σε διοικητικό-οικονομικό επίπεδο κάνει ο Τσακίρης. Σχεδιασμό σε αγωνιστικό κάνει μόνο ο προπονητής (ή και ο τεχνικός διευθυντής αν υπάρχει).

    Ο κάθε Τσακίρης θα πρέπει να το καταλάβουμε δεν έχει τις τεχνικές γνώσεις να σχεδιάσει μια ομάδα. Δεν το λέω για να τον υποτιμήσω αλλά ο άνθρωπος εφοπλιστής είναι όχι προπονητής. Περιμένουμε λοιπόν τον προπονητή γιατί χωρίς αυτόν αγωνιστικός σχεδιασμός ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Costi

    πολυ θαθελα να μοιραζομουν την αισιοδοξια σου αλλα με αυτα που διαβαζω σημερα..
    Εξηγουμαι.
    Απερριφθη λεει ο Νιοπλιας διοτι ηθελε να εχει πληρη ελεγχο στα αγωνιστικα,δηλαδη ανανεωσεις,μεταγραφες,αποδεσμευσεις.Δηλαδη τι ποιο φυσιολογικο?
    Ο προπονητης δεν ειναι αυτος που θα σχεδιασει την ομαδα και θα αποφασισει αν του κανει ο Ρεκομπα(εαν ο Τσακιρης το σκεφτεται),ο Πορτογαλος του Θρασυβουλα,ο Φουφουτος και παει λεγοντας?
    Μετα,τι σχεση εχει ο Ουζουνιδης με το Σαντινι?
    Φοβαμαι οτι δεν προκυπτει(και ουτε προκειται)καμια συγκεκριμενη και ξεκαθαρη κατευθυνση στο μυαλο των ιθυνοντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχει λέει και Ισπανός προπονητής που το όνομά του θα κάνει πάταγο...Αφήσαμε τις υπερβάσεις και το ρίξαμε στις στρακα - στρούκες. Πάσχα έρχεται...

    Το θέμα Ρεκόμπα δεν είναι απλό και σαφέστατα πρέπει να λυθεί από τον προπονητή. Ο Ρεκόμπα μπορεί να μην ταιριάζει στα αγωνιστικά πλάνα κάθε προπονητή. Να μην ξεχνάμε ότι την φετεινή χρονιά δεν πρόκειται να αποτελέσει οικονομική ατραξιόν, τουλάχιστον σε περίπτωση που δεν βελτιώσει δραματικά την απόδοσή του. Επιπλέον ο νέος προπονητής μπορεί να μην θέλει να περιστραφεί γύρω του ολόκληρη η ομάδα, με δεδομένο ότι κατά πάσα πιθανότητα αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά του στους αγωνιστικούς χώρους ( ο ίδιος το έχει δηλώσει) ενώ επιπλέον η αποδέσμευσή του μπορεί να απελευθερώσει ένα σημαντικό ποσό για άλλες μεταγραφές που μπορεί να κρίνει σκόπιμες ο νέος προπονητής.

    Προσωπικά θα ήθελα προπονητή από Λατινογενή χώρα. Εγνωσμένης αξίας. Ο προπονητής αυτός σε συνδυασμό με τον Ρεκόμπα θα μπορούσαν να προσελκύσουν ενδιαφέροντες Λάτιν παίκτες και επιπλέον το ποδόσφαιρό τους είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τον Έλληνα φίλαθλο. Αυτά σε περίπτωση που μείνει ο Ρεκόμπα. Διαφορετικά θα επιθυμούσα τον Κετσπάγια ή κάποιον Γερμανό προπονητή... (με πέντε ή και περισσότερα γράμματα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διορθώνω τη "φετεινή" με την "φετινή". Κάποια στιγμή θα μάθω να το γράφω σωστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.