Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Απολογισμός

Τώρα που όλα τελείωσαν ας δούμε ψύχραιμα τι έγινε φέτος:

Η χρονιά ξεκίνησε με προπονητή υπό προσθεσμία τον Λίνεν. Από την προηγούμενη χρονιά η διοίκηση σκεφτόταν να τον αντικαταστήσει αλλά η 5η θέση της έκοψε αυτή τη διάθεση. Στο δεύτερο κιόλας ματς στις Σέρρες ο εκλεκτός του προέδρου Χούτος έχει ήδη ένα επεισόδιο με τον προπονητή με αποτέλεσμα να γράφεται ότι ο προπονητής παίζει το κεφάλι του στο ματς στις Σέρρες. Το ματς το κερδίζει και μένει και ο Λαμπρούκος επιστρέφει με την ουρά στα σκέλια. Πριν από αυτά είχαν προηγηθεί η προκριση στη δευτερη φάση του Ιντερτότο και τα πολύ καλά παιγνίδια στην ίδια διοργάνωση με τη Νάπολι. Επίσης και μια ήττα στη Νεα Σμύρνη από την Ξάνθη που πετυχε ένα γκολ κάτω από τη σέντρα χωρίς να κάνει καμία επίθεση σε όλο το ματς και σώθηκε από πολλά γκόλ από τύχη.

Μετά την Ξάνθη κλείνεται ο Ρεκόμπα και ο Εστογιάννωφ και αρχίζουν όνειρα υπέρβασης. Η ομάδα παίζει καλά αλλά δυσκολεύεται να σκοράρει. Η άμυνα τρώει εύκολα γκολ και χάνονται σπουδαίες νίκες στα τελευταία λεπτά όπως στο ματς με την ΑΕΚ.

Στο ματς με τον Άρη μπάινουν στην ομάδα οι Ουρουγουανοί. Το παιγνίδι γυρίζει και ενώ χάναμε κερδίζουμε. Επόμενο ματς 5-2 στην Κρήτη τον Εργοτέλη. Όλα δείχνουν ρόδινα. Sold out στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Το κρίσμο ματς της χρονιάς. Το χάνουμεμε 2-1 αν και έχουμε παικτη παραπάνω. Ακολουθεί επεισόδιο Λίνεν - Χούτου και πάλι το κεφάλι του Λίνεν στον ντορβά. Πολύ καλό ματς στην Τούμπα όπου μας καθαρίζει η διαιτησία καθώς δεν μας δίνει ξεκάθαρο πέναλτι υπερ μας και δίνει ανύπαρκτο στον ΠΑΟΚ. Όλη η Ελλάδα μιλάει για την μπάλα που παίζει ο Πανιώνιος. Αποτέλεσμα: Φεύγει ο Λίνεν και έρχεται ο Λεμονής. Ξαφνικά τραυματίζεται ο Ρεκόμπα ενώ ο Χούτος προπονείται με τους μικρούς. Αγώνες 9 βαθμοί 11.

4 παιγνίδια ο Λεμονής από τα οποία τα 3 στην έδρα μας με Ηρακλή Λάρισα και Λεβαδειακό.Πλήρης αποτυχία. Η ομάδα που έβγαζε μάτια πριν μαζεύει μόλις 4 βαθμούς. Ο Λεμονής φεύγει καθώς ζητάει να φύγει ο Σταματόπουλος και το μισό ΔΣ. Αποτέλεσμα ο Τσακίρης ξηλώνει το ΔΣ και αναλαμβάνει προπονητής ο Σταματόπουλος. Στη διάρκεια αυτού του μήνα δέχονται φραστικές επιθέσεις νεαροί παίκτες που προόδευσαν επί Λίνεν (όπως ο Μάκος) και που φυσικό είναι να μη θέλουν να φύγει ο προπονητής. Παράλληλα εμφανίζονται δημοσιεύματα για την κατάσταση στα αποδυτήρια, για την έλλειψη τακτικής από τον Λίνεν κλπ.

Στα 4 πρωτα παιγνίδια στα οποία οι Χούτος-Ρεκόμπα είναι τραυματίες η ομάδα έχει 3 νίκες και μία ισοπαλία (στην Ξάνθη όπου πάλι η διαιτησία έβαλε το χέρι της). Και τότε επιστρέφουν οι τραυματίες.
Στα ματς με τον ΟΦΗ ήττα με αποβολή Μάκου. Στο επόμενο ματς ο Χούτος τα κάνει όλα μπάχαλο καθώς έχει την απαίτηση μετά από τόση αποχή να είναι στη βασική ενδεκάδα. Καθαρή ήττα με 3-0. Τέλος Χούτου από τον Πανιώνιο. Η απόδοση του Χούτου στον ΠΑΟΚ έδειξε πόσο δίκιο είχε ο Σταματόπουλος που δεν τον άβζε αμέσως στην αρχική ενδεκάδα.

Η ομάδα μετα τα επεισόδια αυτά παίρνει την κάτω βόλτα και φτάνει μέχρι το σημείο να κινδυνεύει. Στις μεταγραφές καλύπτεται το ένα κενό στο κέντρο της άμυνας άλλλα όχι αυτό του κεντρικού επιθετικού. Μετά το ματς με το Λεβαδειακό μπαίνει στο ψυγείο ο Γκονσάγκα. Επίσης δεν δίνονται ευκαιρίες στον Λουρέντσο (έχει παίξει μόλις 2 παιγνίδια επί Λίνεν πριν το ματς του β γύρου με τον ΠΑΟ). Κύριος επιθετικός μας ο Ντελούρα. Χάνονται βαθμοί από ανικανότητα (με Εργοτέλη)ή τη διαιτησία (με ΠΑΟ). Ταυτόχρονα οι Ντελούρα και Μαιστόροβιτς δέχονται κριτική για τις δηλώσεις τους σε σχέση με το θέμα Χούτου από τους "φιλάθλους". Κάποιοι ζητούν την παραδειγματική τιμωρία τους. Ο Ντελούρα τελικά δεν ξαναπαίζει μετά την 24η αγωνιστική. Υπάρχει γενικά ένα κλίμα κατά των Γερμανών. Ο Λανκάμπ μόλις έχει δέσει με τον Λάτκα αποφασίσει να φύγει, ο Ντελούρα τα ακούει συνέχεια και ο Μαιστόροβιτς γίνεται το εξιλαστήριο θύμα για τις τρύπες στην άμυνα.

Κάπου εκεί ο Ρεκόμπα αρχίζει να βρίσκει τη φόρμα του, ο Άντερσον επιστρέφει και αρχίζει να δείχνει γιατί αγοράστηκε και ο Λουρέντσο που επιστρέφει στην ενδεκάδα θυμίζει τον προπέρσινο ευατό του. Η ομάδα αρχίζει να παίρνει αποτελέσματα και να σκοράρει. Ισοφαρίζεται στη Λειβαδιά στα τελευταία λεπτά από ένα τεράστιο λάθος του τερματοφύλακα, χάνει από τους γάβρους από μια κόντρα-αυτογκόλ του Μανιάτη και ένα οφσαιντ καθαρό γκολ του Ντερμπισαιρ παρά τα 2 γκολ που πετυχαίνει. Χάνει ένα τσουβάλι ευκαιρίες στη Λάρισα κυρίως με τον κορυφαίο παίκτη της ομάδας για όλη τη χρονιά Εστογιάννωφ και ρίχνει 4 στο Θρασύβουλο και στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Πανιώνιος στο Λάρισα δείχνει γιατί θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι αυτός στην 5η θέση και όχι η Λάρισα.

Φεύγει ο Σταματόπουλος με δάκρυα και έρχεται ο Φερρέρα. Σταματόπουλος: Αγώνες 17: βαθμοί 22.

Μετά το sold out και την υποχρέωση σε παραίτηση του Λίνεν τα εισητήρια μειώνονται και το sold-out μένει μακρινή ανάμνηση.

Παίκτες:
α) O καλύτερος παίκτης μας είναι μακράν ο Εστογιάννωφ. Αν είχε λίγη ουσία περισσότερη θα έπαιζε σε μεγάλη ομάδα στην Ισπανία. Στη δεύτερη θέση ο Κουμ με τα πολλά γκολ για τη θέση που έπαιζε.
β) Κέρδος της χρονιάς οι Τζαβέλλας-Κοντοές. Αριστερό μπακ με 2 γκολ σε 12 και κάτι ψιλά συμμετοχές είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα.
γ) Κέρδος είναι η επιστροφή του Λουρέντσο και η προσαρμογή του Άντερσον. Προσωπικά δεν θέλω να φύγουν οι πάικτες αυτοί. Ο Άντερσον πέτυχε 4 γκόλ σε λίγες σχετικά συμμετοχές αλλά τα γκόλ αυτά είναι one touch όπως λένε οι Άγγλοι. Δηλαδή γκολ με τη μια . Τέτοιοι παίκτες ευκαιρίας είναι πάντα χρήσιμοι σε μια ομάδα. Ιδίως αν έχουν το μυαλό να συννενοηθούν με παίκτες τύπου Ρεκόμπα. Το ενα δύο με το τακουνάκι στην Τρίπολη που έβγαλε τον Ρεκόμπα μόνο του τα λέει όλα. Ο Λουρέντσο μας έχει δείξει ποιος είναι. Αν έμενε ο Λίνεν θα είχε επιστρέψει πολύ νωρίτερα.
δ) Κέρδος είναι και το σκοράρισμα του Κουμ. Με ένα σκυλί τύπου Ενσαλίβα δίπλα του ο Κουμ θα κάνει τη διαφορά.
ε) Ζημιά ήτανο δανεισμός του Σιόβα. Αυτός ο πάικτης έπρεπε να έχει αρχίσει να μπαίνει στην ομάδα.
στ) Κέρδος ήταν η μεταγραφή του Εκρά. Μας βοήθησε να το ρίξουμε στην πλάκα και να ξεπερνάμε το όλο μπάχαλο που βλέπαμε.
η) Οι Κοιλιάρας και Μπάρκογλου δεν έδειξαν αυτά που περιμέναμε.
θ) Κέρδος η μεγάλη άνοδος του Μανιάτη που άρχισε δειλά να βρίσκει και δίχτυα. Αντίθετα ο Μάκος δεν είχε την πρόοδο που περιμέναμε. Ήταν μια πολύ συναισθηματική χρονιά γι αυτόν. Πήρε και κάποιες κόκκινες αδικαιολόγητες.
ι) Καλά στοιχεία έδειξε και ο Κούκετς. Μια άλλη ελπίδα (ακριβή βέβαια) για το μέλλον.

Από όλα αυτά το συμπέρασμα μου είναι ότι η ομάδα μπορούσε να πάει πολύ καλά φέτος. Το πρόβλημα ήταν κυρίως διοικητικό. Εφόσον δεν τους έκανε ο Λίνεν έπρεπε να είχε φύγει απότο καλοκαίρι. Θα είχαμε γλυτώσει όλο το μπάχαλο του χειμώνα. Ελπίζω η διοίκηση να πήρε το μάθημα της και να αφήσουν τον Φερέρα να δουλέψει όπως αυτός νομίζει χωρίς τα τρομέρα που διαβάσαμε και ακούσαμε για ληγμένα DVD για υποχρέωση του προπονητή να προωθεί νέους για να μπορόυμε να τους πουλάμε κλπ.

6 σχόλια:

  1. Τα ειπες ολα.
    Το βασικο ειναι,οπως γραφεις,να λειτουργησει ως απολυτο αφεντικο σε ολα τα αγωνιστικα θεματα.
    Μακρια απο αντιαισθητικους και γραφικους ''διαφορετικους''αγραμματους,εμμισθους η μη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα προσπαθήσω να είμαι επιγραμματικός.

    Ο Λίνεν μπορούσε να φύγει μόνο αφού θα είχε εκτεθεί στον κόσμο του Πανιωνίου. Γι' αυτό οι βόλτες στους συνδέσμους και οι ατάκες ότι δήθεν δεν ήθελε τον Ρεκόμπα.

    Κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος παίκτης μας ήταν ο Κουμ. Παίκτης βαρόμετρο, ο οποίος μας έδωσε απίστευτα πολλούς βαθμούς και γκολ (σε σχέση βέβαια με τη θέση που παίζει).

    Συμφωνώ γιά Τζαβέλλα και Κοντοέ (πολλές κάρτες όμως). Μεγαλύτερο όμως κέρδος της χρονιάς θεωρώ τον Λάτκα. Θα έκανε καλό δίδυμο με τον Λάγκαμπ. Αλλά είπαμε. Ήρθε η απελευθέρωση...

    Εστογιανώφ: Σε ομάδες του δικού μας επιπέδου μπορεί να κάνει τη διαφορά και να φανεί και ο ίδιος. Σε μεγαλύτερη ομάδα θα χαθεί. Ας μείνει μέχρι να χτυπήσει μιά πάρα πολύ καλή μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού. Ο παίκτης αυτός μπορεί να κάνει μόνο μία πολύ μεγάλη μπάζα. Σε άλλη ομάδα του Ελληνικού πρωταθλήματος θα πάει άφαντος. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά...

    Λουτέντζο: Να μείνει.
    Άντερσον: μπορούμε να βρουμε και καλύτερο...
    Σιόβας. Να γυρίσει χθες...
    Μπάρκογλου: Κατώτερος των προσδοκιών, Κοιλιάρας: δεν πήρε ευκαιρίες. Τον σώσαμε που τον σώσαμε τον Εργοτέλη πέρσι, δεν ζητούσαμε τουλάχιστον τον Κουτσιανικούλη;
    Μανιάτης: Να μείνει.
    Μάκος: Ας πάει όπου θέλει. Κούκετς; Που χάθηκε; Τελευταία φορά τον είχα δει σε ένα κατάστημα οπτικών παρέα με τον Μαϊστόροβιτς. Έκτοτε αγνοείται η τύχη του.
    Μπέλιτς: Δεν νομίζω ότι κάνει γιά πρώτος.Έχει προσόντα άλλα και τροχονομικά χαρίσματα.
    Τσακίρης: έχει να αποδείξει πάρα πολλά αυτή τη χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΟΥΜ, μακράν ο καλυτερότερος όλων φέτος!

    Ο Κοιλιάρας δεν πήρε ευκαιρίες γιατί τον περιμέναμε να ψηλώσει λίγο. (Δεν συμφωνώ να έρθει ο Κουτσιανικ γιατί αυτόν θα τον περιμένουμε και να δυναμώσει). Είμαστε σκληροί με τον Μπαρκ διότι έφαγε ξύλο στον πρώτο γύρο κι είχε κι έναν τρελό τραυματισμό μετά. Συμφωνώ να γυρίσει ο Σιόβας μήπως και καλύψει το κενό του Μάκου που όλα δείχνουν ότι φεύγει. Επίσης θέλω πίσω τον Ταμπάση. Πολλά προσόντα όπως και ο Ανδριόλας. Θεωρώ μεγαλύτερη ζημιά την σίγουρη αποχώρηση του Κουτσόπουλου και την ενδεχόμενη του Μανιάτη. Αλλάζουν πλέον τελείως τα άκρα. Mixed feelings για Λουρέντζο - Άντερσον. Νομίζω παίζουν λόγω έλλειψης καλύτερων. Μάλιστα ο Λουρέντζο έπαιζε 11αρι επί Σταμ αλλά δεν ξέρω αν είναι εκεί η θέση του. Το Αιώνιο πρόβλημα παραμένει: 9 και 5!

    It's a Tsak game.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Λάτκα δεν με έχει εντυπωσιάσει. Στα δύσκολα παιγνίδια με ΠΑΟ και ΟΣΦΠ ήταν κατώτερος του αναμενόμενου. Και γι αυτό και δεν τον θεωρώ ούτε κέρδος ούτε ζημιά.

    Για όλους μπορούμε να βρούμε καλύτερους. Το ερώτημα είναι αν θα βρούμε με τα λεφτά που προσφέρουμε. Αν το μπάτζετ μείνει στα 6-7 εκ. και πρέπει να αντικαταστήσουμε 3 σεντερ μπακ, να αγοράσουμε 2 σεντερ φορ να κρατήσουμε τον Ρεκόμπα, να βρούμε πρωτο τερματοφύλακα πόσα θα προφέρουμε για τον καθένα. Με αυτή τη λογική θεωρώ ότι ο Αντερσον πρέπει να μείνει. Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.

    Αν το μπάτζετ πάει στα 10 εκ τότε το πράγμα αλλάζει.

    Τωρα για τον Κουμ. Προσωπικά δεν τον θεωρώ καθαρόαιμο αμυντικό χαφ. Στη χρονιά που πέρασε οι κόφτες μας αμυντικά δεν τα πήγαν καλά. Επιθετικά ο Κουμ μας ξελάσπωσε αλλά αμυντικά είχαμε προβλήματα. Γι αυτό και δεν τον θεωρώ τον καλύτερο μας παίκτη αλλά τον δεύτερο καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτακτικη η αναγκη αποκτησης αμυντικου χαφ με τη διαφαινομενη αποχωρηση Μακου καθως οντως ο Κουμο αποδεικνυεται μεσοεπιθετικος που μαρκαρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι ο Λουρένσο στην Κύπρο?

    http://www.sigmalive.com/sports/football/cyprus/a%20league/147436

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.