Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Ο τελευταίος να κλεισει την πόρτα

Διαβάζουμε ότι:

α) Φεύγει ο Μάκος γιατί όσα ήταν να πάρει από τον Πανιώνιο τα πήρε.
β) Φεύγει ο Ρεκόμπα γιατί η μείωση είναι πολύ μεγάλη και ο νέος προπονητής με τα ίδια λεφτά προτιμά 2-3 παίκτες. (Αν δεν κάνω λάθος το ίδιο δεν έλεγε και ο Λίνεν; )
γ) Φεύγει ο Λουρέντσο και πάει στην Ανόρθωση όπου θα βρει τον Λίνεν.
δ) Φεύγει ο Εστογιάννωφ γιατί έχει ρήτρα στο συμβόλαιο του.
ε) Φεύγουν Μπερτέ, Νιαβαρά, Γκονσάγκα γιατί δεν μας κάνουν.
στ) Φεύγει ο Κουτσόπουλος (αν και είχε συμφωνήσει για ανανέωση) και πάει Ατρόμητο.
ζ) Φεύγει ο Λανγκαμπ (δεν έχω πολυκαταλάβει τον επίσημο λόγο)
η) Φεύγει ο Μαιστόροβιτς.
θ) Φεύγει; ο Ντελούρα.
ι) Φεύγει ο Δέδες και στην θέση του αναλαμβάνει ο Μάτζιος.

Οι παραπάνω είναι ο βασικός κορμός της ομάδας βάσει συμμετοχών. Αν βάλουμε τους Μανιάτη, Κοντοέ, Λάτκα,Τζαβέλα, Κουμορτζι, Νικολάου και Σκούφαλη κλείνουμε τον κατάλογο των παικτών που θεωρούνταν ενδεκαδάτοι φέτος. Αντε να βάλουμε και τον Φανούρη.

Αυτό δεν είναι ανασύνταξη είναι ξεκλήρισμα. Κατηγορούσαμε τον Μπέο ότι δεν έχει σταθερό κορμό η ομάδα. Ρωτάω λοιπόν: Που είναι τώρα ο σταθερός κορμός; Ξαναγράφω την ομαδα που τον πρώτο χρόνο του Λίνεν έπαιξε στο β γυρο και βγήκε ΟΥΕΦΑ. Είναι η σύνθεση απο το ματς Πανιώνιος-ΠΑΟΚ:3-1
Mίροσλαβ Κένιγκ , Γιάννης Μανιάτης (70' Μάριο Μπρέσκα), Μαρσέλο Πλετς , Σεκού Μπερτέ, Νίκος Σπυρόπουλος , Φανούρης Γουνδουλάκης (83' Αλμπι Κόντι), Λέβαν Τσκιτισβίλι , Ταμαντάνι Ενσαλίβα , Γρηγόρης Μάκος, Λουίς Λουρένσο, Ραφίκ Τζιμπούρ. Προσθέστε σε αυτή την ομάδα και τον Φερνάντες που είχε σοβαρό τραυματισμό και δεν είχε επανέλθει στην κανονική του κατάσταση. Σήμερα, 2 χρόνια μετά έχουμε μόνο τους Μανιάτη,Μάκο,Φανούρη και Λουρέντσο. Και τον Μπερτέ στο ψυγείο. Και σε ένα μήνα θα έχουμε μόνο Μανιάτη και Φανούρη σύμφωνα με όσα γράφονται. Που είναι ο σταθερός κορμός;

Θεωρώ ότι ο Ρεκόμπα πρέπει να μείνει. Εφόσον δημιουργούμε παιδική εξέδρα θα πρέπει να έχουν τα παιδιά να λένε κάτι στο σχολείο τους στους βαζελόγαβρους. Το είδα φέτος στο γιο μου που παίζει ΦΙΦΑ 2007 και παίρνει συνέχεια την Ιντερ για να βάζει στην ενδεκάδα τον Ρεκόμπα, έναν δικό μας. Το παιγνίδι βλέπετε δεν έχει τον Πανιώνιο αλλά έχει ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΟΣΦΠ.Η αντίδραση του μικρού είναι να πάιζει με την Ιντερ του Ρεκόμπα. Για τον γιο μου είναι πολύ σημαντικό αυτό. Αν είναι να πουληθεί ο Εστογιάννωφ και ο Μάκος πρέπει να κρατηθεί ο Ρεκομπα. Εκτός αν δεν θέλουμε παιδιά να γίνονται Πανιώνιοι.

Όπως επίσης πρέπει να κρατηθούν και οι Λουρέντσο, Γκονσάγκα (δεν μπορείς να ξηλώνεις όλη την ομάδα από τη μέση και μπροστά) και ο Λάνκαμπ καθώς δένει με τον Λάτκα.

14 σχόλια:

  1. Από όλα αυτά με προβληματίζει περισσότερο η απομάκρυνση του Δέδε.

    Αν φύγουν όλοι αυτοί και αντικατασταθούν από την πιτσιρικαρία του Λίνεν (το γνωστό ρόστερ των 38) άντε να δω πως θα το δικαιολογήσουν πάλι...

    Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα φύγει ο Ρεκόμπα. Δεν έχει καμία πρόταση της προκοπής. Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι αν σκηνοθετήσουμε ένα μίνι θρίλερ παραμονής του, γίνονται ήρωες και ο Τσακίρης και ο Ουρουγουανός...Μετά είναι και ξεφτύλα να δεχθεί με το καλημέρα 50% μείωση. Υποτίθεται ότι το κουβεντιάζουν τώρα γιά να βρεθεί η χρυσή τομή.

    Αν δίνουμε τόσα λίγα στον Ρεκόμπα θα πρότινα στον Λίνεν την εκδίκηση της γυφτιάς. Να προτείνει στην Ανόρθωση να αγοράσουν τους Ρεκόμπα και Χούτο γιά να τους τηγανίσει...Να αναλάβει ο Ραμντάν προσωπικός τους γυμναστής... Αμάν Αμάν και Ραμντάν...

    Πάρε στο παιδί σου το νέο Fifa.....Ήμαρτον. Τον έχεις και παίζει με το 2007; Που ζούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι αυτη τη δουλειά θα κάνουμε, να ταίζουμε τους Φιφάδες.
    Βασικά έχω XBOX παλιό και εκεί παίζει. Έχει το νέο ΦΙΦΑ τον Πανιωνιο;

    Η απομάκρυνση του Δεδε είναι μέσα στο γενικό ξεκλήρισμα που έχει πέσει. Εμένα με απασχολεί και η ξαφνική μούγκα που έχει πέσει. Εκεί που μας λέγανε για 600 χιλιάρικα στην Τσικικίτας (ή κάπως έτσι) για παίκτη ξαφνικά διώχνουμε όλη την ομάδα και περιμένουμε τι;

    Εδω δεν έχουν πρόβλημα να δικαιολογήσουν τον Φερέρα που λέει για το Ρεκόμπα ακριβώς ότι και ο Λίνεν. Με αυτά τα λεφτά ας πάρουμε 2-3 άλλους παίκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις κάνει την καλύτερη δουλειά με το xbox γιατί παίζει σπασμένα παιχνίδια... Αν δεν το ήξερες την πάτησες...Αν θες σου δίνω τα φώτα μου γιά να μην πληρώνεις πολλά...

    Το νέο φίφα δεν έχει τον Πανιώνιο. Δεν έχει καν τον Ρεκόμπα στην Ίντερ. Ο δικός μου γιά ξεχαρμάνιασμα παίρνει την Μπάρτσα κόντρα στον βάζελο. Ναι. Οικογενειακώς έχουμε μεγάλο θέμα με τα πράσινα...

    Ναι είναι που τον χειμώνα δίναμε 1 εκ ευρώ γιά το 50% του Κοσταρικανού (αλήθεια; που είναι τώρα;) και τώρα αφού πουλήσουμε όλη την ομάδα καταλάβαμε ότι ο Ρεκόμπα είναι ακριβός. Ας του κάνουμε τότε πρόταση γιά 200.000, όσα και στον Μανιάτη, ας του δώσουμε και ένα δυαράκι στον Ασύρματο και όλα καλά. Προσωπικά πιστεύω ότι όλα αυτά είναι κόλπα. Θα μείνει ο Ουρουγουανός. Δεν είναι χαζός να τρέχει στα γεράματα στην Αυστραλία. Μένει, κάνει την πλάκα του και γίνεται και ήρωας...Επιπλέον 600.000 γιά καμιά 20αριά παιχνίδια δεν είναι και άσχημα.

    Ναι αλλά ο Λίνεν ήταν Γερμανός και τα έλεγε τσεκουράτα. Άσε που υπήρχε και άμεση μετάφραση από τον Σταματόπουλο. Τώρα από τα Γαλλικά στα Φλαμανδικά, από τα Φλαμανδικά στα Γερμανικά, από τα Γερμανικά, στα Ισπανικά και από αυτά στα Ελληνικά περνάει ώρα...Τους δύο - τρεις παίκτες πως τους εννοεεί; 3 παίκτες από 400.000 έκαστος ή 3 παίκτες από 200.000 ευρώ;

    Μετά ο Λίνεν είχε και το πρόβλημα ότι δεν μπορούσε να χορέσει στην ίδια ενδεκάδα τρείς παίκτες με ελεύθερο ρόλο. Αν τα είχε καταφέρει βέβαια και έμενε, σήμερα η υπόλοιπη ομάδα θα έπασχε από ΧΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνω για Ρεκομπα,παιχνιδια εντυπωσεων μου κανουν κι εμενα αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαβάζοντας την κεντρική ανάρτηση φοβήθηκα προς στιγμήν ότι ο Τσακίρης πούλησε την ομάδα πάλι στον Μπέο.Αυτά τα γράφουν πιο καλυμμένα.Μακάρι να έχετε δίκιο για Ρεκόμπα γιατι στην παρούσα φάση πιστεύω ότι είναι ο μόνος που μπορεί να κρατήσει το βασικό κορμό για πολλούς λόγους.
    ΥΓ.Γιατί δεν φτιάχνετε το δικό σας Πανιώνιο;Στο Pro Evolution γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. α) Στα φλαμανδικα βοηθαω και εγω. Ειχα γνωρίσει κατι ολανδεζες στα νιατα μου και ολο και ακτι μου εχει μεινει

    τβεε φριτεν ασουμπλιεφ π.χ.

    β) Το ξερω για το XBOX και γι αυτο και τοκραταω. Παιζει τα παντα.

    γ) Δεν ξερω αν του Ρεκόμπα είναι παιγνίδια, αλλά εγώ τα βλέπω σαν να προιδεάζουν τον κόσμο.

    Στην goalday σήμερα γράφεται ότι η ΠΑΕ άλλαξε γραφεία και τα νέα γραφεια είναι στο Ψυχικό. Δηλαδή κάνουμε οικονομίες στους πάικτες και πετάμε λεφτά για νέα γραφεία; Δεν το καταλαβαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι εννοείς πιο καλυμένα; Τι έγραψα περισσότερο από όλα αυτα που γράφονται στον τύπο;

    Μας έχουν βομβαρδίσει με ονόματα που φεύγουν. προσωπικά διαφωνώ όπως διαφωνούσα και επι Μπέου. Δεν μπορείς να διώχνεις όλη την ομάδα. Πρέπει να κρατήσεις ένα κορμό και να φτειάξεις και κάποιες σημαίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα
    Δεν διαφωνούμε καθόλου,χιουμοριστικά ανέφερα το καλυμμένα.Απλά όταν βλέπεις όλα τα ονόματα μαζί κάπου σε πιάνει απελπισία,σου θυμίζει άλλες εποχές.Όπως έγραψα και στον br ας κρατηθεί όλος ο βασικός κορμός φέτος με όποιο οικονομικό ρίσκο μπορεί να έχει αυτό για του χρόνου.Τα έσοδα για τη νέα περίοδο αναμένονται αυξημένα,ας κρατηθεί τουλάχιστον το ίδιο μπάτζετ.Κάποιος δεν πρέπει να πληρώσει για το φετινό χάλι;Σκληρό ξέρω και εύκολο για ξένη τσέπη αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακριβως γι αυτο τα έγραψα όλα μαζί. Για να τονίσω την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στη λιστα όπως γράφεται σήμερα προστίθεται και ο Μπάρκογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κυπριακό μέσο γράφει για πιθανή επιστροφή Νικολάου στο νησί και μάλιστα στην Ανο (Λίνεν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι μάλλον προφανές ότι η Ανο / Λίνεν θα διεκδικήσουν παίκτες, που ο Λίνεν ξέρει από πρώτο χέρι από τη θητεία του στον Πανιώνιο. Δεν ξέρω σε τι οικονομική κατάσταση βρίσκεται η Ανο μετά το γνωστό σκάνδαλο (...μάλλον σε καλύτερη από μας..). Είναι επίσης σαφές ότι ο Φερέρα θα έχει σκοπό να φέρει μερικά δικά του πουλέν για λόγους που εύκολα μπορεί να κατανοήσει κάποιος. Συνεπώς μια μεγάλη σχετικά αλλαγή ρόστερ είναι αναμενόμενη.
    Εδώ θα έμπαινε πιθανόν ο ρόλος ενός τεχνικού διευθυντή με πραγματική εμπειρία, που θα έπρεπε να βάλει κάποια όρια στις αλλαγές και να έχει κάποια άποψη σχετικά με τον κορμό της ομάδας που θα πρέπει να κρατηθεί. Υπάρχει κάτι τέτοιο πλέον?Ή πάμε σε διαχείρηση μονοκρατορίας προπονητή που λύνει και δένει και αποφασίζει τα πάντα σχετικά με ροστερ κλπ (υποτίθεται έτσι ήταν και ο Λίνεν και εξεδιώχθη και το είχε ζητήσει και ο Λεμονής και απορρίφθηκε...)?
    Όταν όμως βλέπουμε σχόλια περί "παλτών", το υπονοούμενο είναι πως θα πετάξουμε την αποτυχημένη ομάδα του Γερμανού και θα πάμε γι' άλλα. Τώρα πόσα και ποιά θα είναι αυτά τ' άλλα μένει να το δούμε για να κρίνουμε.
    Το ότι έφυγε ο κ. Δέδες πάντως αν δεν συντρέχουνάλλοι λόγοι, ίσως και αυτό να λέει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δυστυχώς τι αλλαγές δεν τις ζητάει ο προπονητής αλλά οι διάφοροι που βρίσκονται γύρω απο την ομάδα. Αυτό το αποδυκνείει το γενονός ότι δυο βδομάδες πριν προσληφθεί ο Φερέρα είχαμε δημοσιεύματα που έλεγαν ότι θα φύγουν καμια ντουζίνα παίκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ταχουμε πει χιλιαδες φορες.Οσο ο Τσακιρης δεν απομακρυνει τους διαφορετικους προκοπη δε θα δουμε.Χρειαζονται απαραιτητως σοβαροι ανθρωποι που να ειναι τεχνοκρατες.
    Αλλα φοβαμαι οτι αυτα ανηκουν στη σφαιρα της φαντασιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.