Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Στατιστικά

Ο Πανιώνιος κέρδισε 4-1 τον Θρασύβουλο σε ένα ανοικτό παιγνίδι. Δεν νομίζω ότι έχω να προσθέσω τίποτα σε όλα αυτά που έχουν γραφτεί. Όμως τώρα που τελειώνει η χρονιά μπορούμε να δούμε μερικά στατιστικά και μέσα από αυτά να καταλάβουμε γιατί πήγε έτσι η χρονιά. Τα στατιστικά είναι από http://www.novasports.gr/soccer/ANational/default.asp?action=teamstats&tid=12&page=3.

α) Πότε δέχεται και πότε πετυχαίνει γκολ ο Πανιώνιος φέτος:

Δέχτηκε 11 γκόλ από τα 37 στο τελευταίο τέταρτο και άλλα 8 στο 61-75 δηλαδή 19 στο τελευταίο ημίωρο. Αντίθετα πετυχαίνει τα 18 από τα 36 γκολ του στο πρώτο ημίωρο και δεν είχε πετύχει ΚΑΝΕΝΑ στο τελευταίο τέταρτο μέχρι σήμερα. Αν τα δούμε και ανα δεκάλεπτα δεχτήκαμε 8 γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, 8 στο προτελευταίο δηλαδή στα τελευταία 20 λεπτά δεχτήκαμε 16 γκολ από τα 37. Στο δε σκοράρισμα έχουμε μόλις 3 γκολ στο διάστημα 71-80 και ένα (σήμερα) στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Αυτό κατά τη γνώμη μου δείχνει είτε πρόβλημα φυσικής κατάστασης δηλαδή ότι η ομάδα ή κάποιοι σημαντικοί παίκτες καταρρέουν στο τελευταίο κομμάτι του παιγνιδιού είτε ότι οι 3 προπονητές που είχαμε δεν μπορούσαν να αντιδράσουν στις κινήσεις των αντιπάλων και άφησαν την ομάδα απροστάτευτη. Μια τρίτη εξήγηση είναι ότι τελειώσαμε πολλά παιγνίδια με παίκτη λιγότερο (9 κόκκινες).

β) Ποιοι σκοράρουν και πως;

Πετύχαμε 29 γκολ με σουτ, 5 με κεφαλια, 1 με πέναλτι και 1 με αυτογκολ (3 γκολ οι αμυντικοί, 9 οι μεσοι και 23 οι επιθετικοί). Ενώ δεχτήκαμε 25 γκολ από σουτ 9 κεφαλιές, 2 πέναλτι και 2 φάουλ (2 αμυντικοί, 17 μέσοι και 16 οι επιθετικοί).

Πρώτα βλέπουμε ότι δεν σκοράρουμε με φάουλ. Αυτό οφείλεται και στην κακή κατάσταση του Ρεκόμπα στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς. Μέσος ή αμυντικός πλην του Κουμ σπάνια σκοράρει (φταίω εγώ που νοσταλγώ τον Πλετς;). Οι αντίπαλοι μέσοι σκοράρουν κατά βούληση. Άρα κάτι δεν δούλευε καλά στην αμυντική λειτουργία των χαφ. Επίσης είμαστε αδύνατοι στο ψηλό παιγνίδι κυρίως επιθετικά. Όμως εδώ έχουμε και 2 εντυπωσιακά στοιχεία. Το 60% των τερμάτων μας το έχουν πετύχει επιθετικοί παίκτες παρά το γεγονός πως ελάχιστες φορές παίξαμε με καθαρό σέντερ φορ. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι μετά το πέναλτι στον Εργοτέλη και παρά τους πολύ καλούς και διεισδυτικούς παίκτες που έχουμε μπροστά δεν κερδίσαμε άλλο πέναλτι. Αυτό λέει πολλά. Προσωπικά έχω βαρεθεί να ακούω τον Βαρούχα να εξηγεί τα ανθρώπινα λάθη στο μη καταλογισμό πέναλτι υπερ του Πανιωνίου φέτος.


γ) Ο Πανιώνιος είναι 4ος σε ασιστ μετά το ΠΟΚ (22 ασιστ), πέμπτος στην καλύτερη επίθεση (36 γκολ). Αυτα είναι δείγμα των καλών επιθετικών που έχει. Πως λοιπόν αυτή η ομάδα έχει κερδίσει ένα μόνο πέναλτι; Ο Πανιώνιος επίσης έχει την πέμπτη χειρότερη άμυνα και είναι πρώτος στις κόκκινες (9). Αυτό είναι δείγμα αγωνιστικής απειθαρχίας. Παιδική ομάδα να ήταν μια κόκκινη ανα τρία παιγνίδια δεν θα δεχόταν.

2 σχόλια:

  1. Γιά τα γκολ στα τελευταία λεπτά φταίει και ο Λίνεν. Ποτέ μα ποτέ δεν πάγωνε το παιχνίδι. Ο παίκτες μας δεν είχαν μάθει απλά να κρατάνε την μπάλα στο τέλος μέχρι τη λήξη και εξακολουθούσαν να παίζουν επιθετικά. Και επί Λίνεν χάσαμε πολλούς βαθμούς στα τελευταία λεπτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλουν μελέτη όλα αυτά αλλά ποιός έχει τον χρόνο. Ας τα αφήσουμε καλύτερα για το νέο τεχνικό team. Καλή δουλειά πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.