Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Το γεφύρι της Άρτας

Ακουγα σήμερα στο ραδιο τον Σπορτ-Φμ και συγκεκριμένα τους ΠανουτσοΚαρπετόπουλους. Εκεί λοιπόν βγήκε ο Διόγος. Οι πληροφορίες ήταν εντυπωσιακές:

Ο Καρπετ είπε ότι ο Νιόμπλιας δεν ήθελε τον Ακη Μάτζιο και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που στράβωσε η συμφωνία. Επίσης ο Κάρπετ είπε ότι ο Νιόμπλιας ήταν ένα μεγάλο στοίχημα του Πανιωνίου.

Ο Διόγος είπε ότι έγιναν πολλές συναντήσεις όπου και ξεκαθαρίστηκαν τα πάντα, ποιοι παίκτες μένουν ποιοι φεύγουν τι είδους ποδόσφαιρο θα παίζει η ομάδα και στη συνάντηση της Παρασκευής ο Νιόμπλιας είπε ότι θα τους απαντήσει απο Δευτέρα ενώ οι δικοί μας είπαν ότι θα κοιτάξουν και αλλού στο μεταξύ.
Επίσης ο Σαντινί προέκυψε απο ένα ραντεβού με έναν μάνατζερ πριν 8 μέρες άρα δεν έχει ακόμα ουσιαστική βάση σαν φήμη καθώς εγκαταλείφθηκε λόγω της συμφωνίας με το Νιόμπλια. Ο Διόγος επίσης είπε ότι δεν ξερει τίποτα για διαφωνία για το Μάντζιο, οι μόνες διαφωνίες που ξέρει είναι για παίκτες που θα έρχονταν.
Επίσης είπε ότι η νέα ομάδα του Πανιωνίου θα είναι μια εντελώς νέα ομάδα καθώς θα φύγουν 10 πάικτες εκτός από τους Ρεκόμπα-Εστογιάννωφ που είναι ιδιαίτερες περιπτώσεις. Ο Εστογιάννωφ έχει ρήτρα 2 εκατ. αν τη φέρει φεύγει αλλιώς είναι παίκτης της ομάδας. Ο Ρεκόμπα είπε στον Τσακίρη ότι θα κάνει ότι του πει αυτός (ο πρόεδρος). Πρέπει πάντως κατά τον Ρεκόμπα την επόμενη χρονιά να αλλάξει η εικόνα των αποδυτηρίων η οποία κατά Διόγο είναι χάλια τα τελευταία χρόνια. Επίσης με τον προπονητή ασχολούνται οι Τσακίρης -Απέγητος ενώ ο Λαγωνικάκης βλέπει DVD με παίκτες.

Το πλέον ανησυχητικο το είπε ο Διόγος. Είπε ότι έχουμε ακόμα ένα μήνα για να βρούμε έναν καλο προπονητή. Αυτά θυμάμαι. Νομίζω ότι θυμάμαι όλα τα βασικά.

Σχόλια. α) Ποιος θα διώξει τους παίκτες αν δεν υπάρχει προπονητής; Νομίζω ότι στο διώξιμο των παικτών θα κυριαρχήσουν μη ποδοσφαιρικά κριτήρια. Θεωρώ ότι θα πάμε σε μια απολινενοποίηση και αυτό είναι κατά τη γνώμη μου κακό. Επίσης δεν θεωρώ ότι έχουμε ένα μήνα. Αν είναι να φύγουν τόσοι παίκτες και να αντικατασταθούν με άλλους πρέπει ο προπονητής να βρεθεί άμεσα.

β) Ο προπονητής έχει δικαίωμα να επιλέξει τους συνεργάτες του και η διοίκηση τον τεχνικό διευθυντή. Συνεπώς ο Άκης καλά κάνει και μένει εκεί που μένει και αν δεν θέλει ο κύριος Νιόμπλιας κακό του κεφαλιού του.

γ) Περιμένουμε ονόματα και περιγραφές. Βαρέθηκα να ακούω για τα αποδυτήρια γενικά. Τι ακριβώς έχει γίνει και ποιοι φταίνε. Γιατί θυμάμαι και κάτι ιστορίες με κόττερα που μόνο καλό δεν κάνανε στα αποδυτήρια.

δ) Η ομάδα θυμίζει το γεφύρι της Άρτας. Ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν. Αντε πάλι από την αρχή με μια νέα ομάδα με υπομονή για να πάμε καλά σε 2-3 χρόνια. Και τότε πότε θα πουληθούν οι καλύτεροι παίκτες πότε θα φύγει ο προπονητής πάλι στα σκ..... Η υπομονή έχει και όρια. Και ότα ξεπερασθούν αυτά και πάνε οι φίλαθλοι στους καναπέδες τους άντε να τους ξαναφέρεις πίσω. ΟΧΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

Να θυμίσω: 1998 - Χτίσαμε μια ομάδα που πήρε το κύπελλο και τη διαλύσαμε σε ένα χρόνο πουλώντας παίκτες.
2004- Χτίσαμε ένα σύνολο που βγήκε δύο φορές ΟΥΕΦΑ. Εφυγε ο προπονητής και οι παίκτες και η ομάδα διαλύθηκε.
2008- Βγήκαμε 2 φορές σερί 5οι. Τελικά διώξαμε τον προπονητή και η ομάδα δείχνει σημάδια διάλυσης. Και τώρα μας λένε ότι θα ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή; Φτάνει πια.

18 σχόλια:

  1. Η ρήτρα 2.000.000 ευρώ του Εστογιανώφ είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή. Μετά την κλοπή του Ενσαλίβα, ο Τσακίρης είχε υποσχεθεί ότι δεν θα έβαζε ποτέ ρήτρα σε ποδοσφαιριστή, για να μην πάθει το ίδιο κάζο. Έρχεται λοιπόν και ενώ συμφωνεί στο μέσον της χρονιάς για κλειστό διετές συμβόλαιο, γνωρίζοντας ήδη την αξία του παίκτη και βάζει μια αστεία κυριολεκτικά ρήτρα. Δεν μπορεί ο Νίνης να έχει ρήτρα 15.000.000 ευρώ ή ο Εργοτέλης να αξιώνει 2.000.000 ευρώ για τον Κουτσιανικούλη(που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι - ποδοσφαιρικά βέβαια) και εμείς να έχουμε επιτρέψει σε οποιαδήποτε ομάδα να κάνει δικό της τον Φαμπιάν γιά 2.000.000 ευρώ. Δηλαδή είμαστε ικανοποιημένοι για τον συγκεκριμένο παίκτη με χρήματα κατώτερα της μεταγραφής Σπυρόπουλου; Ήμαρτον κύριε. Και μη χειρότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύω ότι την τόσο χαμηλή ρήτρα την απαίτησε η πλευρά Εστογιαννώφ για να δεχτεί να υπογράψει το κλειστό συμβόλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή η οροφή πώλησής του είναι 2.000.000 ευρώ(ρήτρα), σε αντίθετη περίπτωση θα αξιώσει το 50% της μεταγραφής του; Όπως έλεγε και ο γνωστός δημοσιογράφος ΦΣ "μα είναι να γελάει κανείς"...Δηλαδή γιά τον παίκτη αυτόν θα βάλουμε στα ταμεία μας ένα ποσό μεταξύ 1.000.000 και 2.000.000 ευρώ; Ε όχι. Στην περίπτωση αυτή ας διώξει τον Ρεκόμπα και ας κρατήσει τον Φαμπιάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μαντζιος ειναι τεχνικος διευθυντης? στο οργανογραμμα δεν αναφερεται καν.Τελος παντων,δεν ειναι αυτο το θεμα μας.
    Δυστυχως οι φοβοι μας επαληθευονται και ολα δειχνουν οτι παμε αναποδα για αλλη μια φορα.Ολα αυτα ακουγονται χαοτικα.
    Οσο για το Ρεκομπα και τα περι αποδυτηριων,ε,στο σπιτι του κρεμασμενου δε μιλανε για σκοινι,ελεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέχρι τον Σεπτέμβριο όλοι οι παίκτες (παλαιοί και νεοαποκτηθέντες) έσταζαν μέλι για τα αποδυτήρια και το οικογενειακό κλίμα. Τι άλλαξε μετά;

    Σύμφωνα με όσα άκουσες θα φύγουν δέκα παίκτες, οι οποίοι και προφανώς θα αντικατασταθούν από άλλους. Και επειδή δεν είναι καιρός για έξοδα, θα μιλάμε για νεαρούς και ελπιδοφόρους παίκτες. Σαν κι αυτούς που είχαμε παλαιότερα... Τότε που όταν τραυματίζονταν βασικός επιθετικός κάναμε βδομάδες να σκοράρουμε δεύτερο τέρμα στον ίδιο αγώνα...Θα μας ζητηθεί και πάλι πίστωση χρόνου, αν η ομάδα δεν ανταποκριθεί στο χειρουργείο θα αλλάξουμε προπονητή και η ζωή συνεχίζεται. Φυσικά η κατάσταση αυτή θα έχει επιπτώσεις στα εισιτήρια και χωρίς έξοδα θα αναγκαστούμε και πάλι να δώσουμε παίκτες... Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...

    Τελικά δεν αλλάζει τίποτα. Θα είμαστε για πάντα ο τροφοδότης του Ελληνικού ποδοσφαίρου, είτε με το καλό, είτε με το άγριο και επιπλέον ανά διετία θα είμαστε υποχρεωμένοι να φτιάχνουμε ομάδα από την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πως δεν αλλαζει.Αντι για τους ''παλιογερμανους'',θαχουμε τα δικα μας γνωστα παρεακια να δοξαζουν τον εαυτο τους γυρω απ'το Μπουρμπουλα.
    Μην ειμαστε στενομυαλοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς αυτά είπε ο Διόγος. Ότι θα γίνει μια καινούργια ομάδα και ότι θα φύγουν 10 παίκτες. Αυτά που κατηγορούσαμε το Μπέο ότι κάθε χρονιά έφερνε ένα καράβι πάικτες βλέπω να επαναλαμβάνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα στενα ορια της πλατειας,που λεγαμε και μια αλλη φορα,εννοω pgss.
    Διπλα στο παλουκι ειναι,τωρα βεβαια πιο in για τους νεοκοπους παραγοντοΠανιωνιους ειναι το pop up..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παιδια, ας μην βιαστουμε να βγαλουμε συμπερασματα και ας κανουμε λιγη υπομονη.

    Δεν ξερω τι λενε οι πληροφοριες του Διογου, οι δικες μου παντως λενε οτι ο βασικος κορμος της ομαδας παραμενει, συμπεριλαμβανωμενων Μακου & Μανιατη.

    Αυτος που 99% θα πουληθει ειναι ο Λολο και με τα λεφτα της μεταγραφης του θα αγορασουμε καλους και οικονομικους Latins. Δυστυχως, αλλα καποιος πρεπει να θυσιασθει.

    Επισης εκτος των Σαντινι και Νομπλια παιζει ακομα και Κετσπαγια αλλα και Ουζουνιδης (οι δυο τελευταιοι λογω Απεγητου).

    Τελος ποσα ακομα μπορει να χωσει ο Τσακ, οταν δεν κανουμε ουτε χιλια διαρκειας και μεσο ορο 3,600 εισητηρια. Η ομαδα πρεπει να μπορει να μην εξαρταται απο τα χρηματα καποιου αλλα να γινει οσο πιο πολυ αυτοδυναμη.

    Παντως απορω με τα διαρκειας ειλικρινα. Ξεκινανε απο 190 ευρω και καταληγουν σε 900/1200 (σε πολυ καλες θεσεις).

    Δεν υπαρχουν αλλοι 1000 Πανιωνιοι να διθεσουν 200, 400 η και 900 ευρω δηλαδη ???

    Ειμαστε και λιγο ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ.

    Χερι στην τσεπη ας βαλουν μονο οι αλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τα διαρκείας πρέπει να προσεγγισθούν οικογένειες. Να φέρεις τα παιδιά στο γήπεδο με φτηνό διαρκείας και όχι με το μισό.

    Επίσης πρέπει να γίνουν περικοπές στην ΠΑΕ. Κατά καιρούς το είχε πει και ο Γαλλής και ο Παπαδάκος ότι η ΠΑΕ έχει εξωφρενικά έξοδα λειτουργίας. Δεν είναι δυνατόν να έχεις 2.5 εκ ευρώ έξοδα λειτουργίας και διαφήμισης. Ειναι πεταμένα λεφτά. Και δεν δέχομαι ότι είναι λεφτά του ΤΣακίρη γιατί κάποια στιγμή θα γίνει ο λογαριασμός και αυτός θα έρθει στον Πανιώνιο. Είτε θα πει ο Τσακίρης τόσα έβαλα καιρός να φεύγω.

    Το λέω και θα το ξαναλέω. Δεν έχει δικαίωμα η ΠΑΕ να διμαρτύρεται για τον κόσμο. Μόλις μαζεύτηκε ο κόσμος και έγινε ένα sold-out μετά κόντεψε να διαλυθεί η ομάδα. Αν είχε μείνει τότε ο Λίνεν και ειχε φύγει ο Χoύτος (που τελικά έφυγε πρήζοντας μας με δηλώσεις ΠΑΟΚοφροσύνης) θα είχαν γίνει και άλλα sold-out. Αυτοί λοιπόν που αποφάσισαν τότε έχουν και την ευθύνη. Θα περάσει καιρός να ξαναμαζευτεί ο κόσμος αυτός. Έπρεπε να στηριχθεί πάση θυσία εκείνη η ομάδα και να ξανακολήσουμε αυτό τον κόσμο το μικρόβιο του γηπέδου. Αντί για αυτό τα κάναμε μπάχαλο.

    Αφαίρεσε από τα 3600 το sold-out να δούμε τι μένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλαδη, αδελφε, θες να πεις οτι στηριζουμε την ομαδα μονο στις επιτυχιες και οχι στις αποτυχιες ??? Και οι οποιες σιγουρα δεν ειναι αποτελεσμα υστεροβουλιας ??? Εκτος αν θεωρεις κατι τετοιο για τον Τσακ, οποτε θελει πολυ συζητηση το πραγμα. Αν οχι, γιατι δεν δεχεσαι οτι ο Τσακ εχει παραδεχθει τις μαλακιες του και προσπαθει να τις διορθωσει ??? Μην ξεχνας οτι ολονων η γνωμη επηρεαζει (ετσι η αλλοιως) οποιους διαβαζουν τα Πανιωνια blogs και εστω και 10 η 20 διαρκειας ειναι καποια εσοδα για την ομαδα. Θεωρω οτι, ανεξαρτητωσ ευθυνων, πρεπει και εμεις οι φιλαθλοι να βαλουμε λιγο πλατες. Εκτος αν ξερεις κατι αλλο που εγω δεν ξερω, οποτε ειμαι ολος ΑΥΤΙΑ.
    Καλη ξεκουραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ στηρίζω την ομάδα πάντα. Ακόμα και την τελευταία χρονιά του Μπέου πήγαινα στο γήπεδο (όχι πολύ τακτικά αλλά πήγαινα). Άλλοι εκείνη την εποχή ήθελαν να ρίξουν την ομάδα στη Β Εθνική. Άλλοι συνεπώς με δίδαξαν ότι δεν πρέπει να στηρίζω την ομάδα πάντα αλλά μόνο όταν συμφωνώ με τη διοίκηση. Ευτυχώς εγώ είμαι κακόα μαθητής και δεν μαθαίνω εύκολα και συνεχίζω να στηρίζω την ομάδα πάντα.

    Δεν θεωρώ τον Τσακίρη υστερόβουλο και έχω γράψει ότι είναι ένα κεφάλαιο για το Σύλλογο που μέχρι στιγμής έχει μείνει σχετικά ανεκμετάλλευτο. Όμως άλλο τι θεωρώ εγώ και άλλο η πραγματικότητα. Σήμερα έξη μήνες μετά βλέπουμε τι τεράστια ευκαιρία ήταν εκείνο το sold-out. Δεν βλέπω σε αυτό το ζήτημα τη διοίκηση να παραδέχεται ότι έκανε λάθος. Αντίθετα προσπαθούν να μας βγάλουν τρελλούς.

    Προσωπικά δεν δέχομαι ότι ότι έγινε έγινε τα ξεχνάμε και ξαναρχίσουμε απο την αρχή και όλα καλά. Δεν είναι όλα καλά. Αν δεν μάθουμε απο τα λάθη μας θα τα ξανακανουμε. Βλέπω λοιπόν ότι δεν μαθαίνουμε απο τα λάθη μας. Ξηλώνουμε τη μισή ομάδα πριν αποκτήσουμε προπονητή. Άλλο παράδειγμα. Διάβασα στη goalday ότι μειώνεται το μπάτζετ σε 6-7 εκ. Συμφωνώ απόλυτα, περιμένω όμως να δω και τις περικοπές στη λειτουργία της ΠΑΕ. Αν η μείωση γίνει μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι τότε ξαναγυρίζουμε στην προπέρσινη χρονιά που αγοράζαμε ότι φτηνό υπήρχε γιατί είχαμε τεράστια έξοδα λειτουργίας. Εκεί είναι το ζουμί και όχι τα 20 διαρκείας.

    Περιμένω να δώ την πολιτική μας στα διαρκείας. Πόσο θα είναι το παιδικό διαρκείας; Μέσα στη κρίση δεν γίνεται ο κάθε πατέρας να πληρώνει 50% το παιδικό διαρκείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όπως έχω ξαναγράψει, το οικογενειακό διαρκείας (γονιός+ 1 παιδί) κοστίζει γύρω στα 450 ευρώ στην 4 ή την 7. Σίγουρα υπάρχουν και φθηνότερα, με τη διαφορά όμως ότι δεν μπορείς να πηγαίνεις το παιδί σε ξεσκέπαστη θύρα τον χειμώνα.

    Στον Παναθηναϊκό πληρώνουν 350 ευρώ σε θύρα με όλες τις ανέσεις, πάρκιγκ, ασφάλεια και ανθρώπινες τουαλέτες. Όταν λοιπόν θέλεις κόσμο στο γήπεδο, αφήνεις το διαρκείας των οργανωμένων στα 190 ευρώ και τιμολογείς 200-250 το οικογενειακό. Έτσι γεμίζουν η 4 και η 7. Θα μπορούσε επίσης να σκεπάσει μέρος της 2 και να δημιουργήσει εκεί οικογενειακή εξέδρα με φθηνό εισιτήριο...Δεν το κάνει γιατί ονειρεύεται γήπεδα και μεγαλεία με 3.500 κόσμο ανά παιχνίδι.

    Με γενικότερα φθηνό εισιτήριο και ενδεχομένως και κάποιες δωρεάν προσκλήσεις στα σχολεία, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε 5.000 με 6000 θεατές σε κάθε παιχνίδι(γιά αρχή). Ξεκινάς έτσι και αργότερα όταν θα έχεις και κάποιες επιτυχίες αρχίζεις να συζητάς γιά αυξήσεις και γιά νέα γήπεδα...

    Η φετινή χρονιά απέτυχε και επειδή χάσαμε απίστευτα πολλούς βαθμούς στη Νέα Σμύρνη, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί έδρα. Ο Τσακίρης πρέπει να φέρει κόσμο στο γήπεδο. Αν το καταφέρει, είναι ευκολότερο να βρει τρόπο να τον κρατήσει.

    Στην τελική πάντως και γιά να λέμε του στραβού το δίκιο κάποιοι είχαν δίκιο όταν δεν αγόρασαν διαρκείας μετά την απόκτηση του Ρεκόμπα. Κράτησαν επιφυλακτική στάση απέναντί του και οικονομικά δικαιώθηκαν.

    Το γήπεδο όμως άρχισε να αδειάζει ουσιαστικά μετά την απομάκρυνση του Λίνεν, γεγονός που ο Τσακίρης θα έπρεπε να έχει προσέξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. υ.γ
    Η ομάδα είχε αρχίσει να γίνεται ένα πολύ ελκυστικό προϊόν και γιά εμάς και γιά τους γείτονες - φιλάθλους άλλων ομάδων (το παιχνίδι με τον Άρη το είδαμε με βροχή από τη 2 και δεν έφυγε κανείς) και ξανάγινε μία από τα ίδια.Τα τελευταία χρόνια και μέχρι το παιχνίδι με τον Π.Α.Ο λαχταρούσα να έρθει η Κυριακή γιά να πάω στο γήπεδο. Έτσι που ήρθαν τα πράγματα δεν μπορώ να πω το ίδιο. Φαντάσου τώρα πως νοιώθει κάποιος που έχει μιά πιό χαλαρή σχέση με το γήπεδο και τον Πανιώνιο γενικότερα...

    Αν ο Τσακίρης παραδέχεται τα λάθη του ας αρχίσει από τώρα να διορθώνει. Και η πρώτη του κίνηση ας είναι η έκδοση φθηνών εισιτηρίων διαρκείας, ιδίως δε των οικογενειακών. Αν κάνει όσα μπορεί, τιμολογήσει φθηνά το εισιτήριο και παρ' όλα αυτά δεν τον ακολουθήσει ο κόσμος τότε τι να πω; Κανείς δεν θα έχει δικαίωμα στην κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ετσι ειναι.Αν δε θελουμε να κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας,η απομακρυνση του κοσμου αρχισε μετα την-ακομα ακατανοητη-απομακρυνση του Λινεν και συνεχιστηκε ραγδαια καθως η μια ασοβαρη κινηση του Τσακιρη ακολουθουσε την αλλη.
    Ας μας πεισει,ολοι του αναγνωριζουμε την αγαπη του για την ομαδα και γι'αυτο περιμενουμε να δουμε την αντιδραση του στο φετινο στραπατσο.
    Το προβλημα που εχω εγω μαζι του δεν ειναι τα λαθη που εχει κανει.Ειναι οτι μου εδειξε(με συνεπεια δυστυχως)και φοβαμαι εξακολουθει να μου δειχνει οτι δεν εχει παρει μυρωδια απο τα αιτια της κατρακυλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ασφαλώς και πήρε μυρωδια.Απλα αν το παραδεχονταν θα επρεπε να ξαναφερει τον Λινεν, πραγμα που για καποιο λογο δεν ηθελε.Προφανώς φοβήθηκε ότι θα κατηγορούνταν από τους οργανωμένους τους οποίους είχε πείσει γιά την αναγκαιότητα απομάκρυνσης του κακού Λίνεν που δεν ήθελε τους Ρεκόμπα και Εστογιανώφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Νομίζω ότι στο θέμα των οικογενειακών διαρκείας η διοίκηση έχει δει το λάθος της. Αν το παιδικό εισητήριο στην 4 ή στην 7 κοστίζει 5 ευρώ δεν μπορεί το διαρκείας του χρόνου να κοστίζει 140. Περιμένω λοιπόν ένα λογικό διαρκείας 250 ευρώ με 50 ευρώ ανά παιδί. Δηλαδή το διαρκείας να καλύπτει 10 παιγνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.