Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Λάρισα

Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στην ομάδα πόλο. ΕΛπίζω ο Βλοντάκης να είναι καλά καθώς διάβασα ότι ξαναχτύπησε και να πάνε όλα καλά στη ρεβάνς του μεγάλου τελικού.

ΤΟ σχόλιο μου για τα συμβάντα στη Λάρισα. Τα γεγονότα όπως τα κατάλαβα εγώ ακούγοντας τον Τσακίρη στην Αθλητική Κυριακή είναι τα εξής:
α) Κάποιοι μόρτες δικοί μας πέταξαν φωτοβολίδες στο Αλκαζάρ. Οι κάμερες τους έπιασαν και η αστυνομία ήθελε να τους συλλάβει. Τελικά κάποιους συνέλαβαν, ανάμεσα σε αυτούς και έναν υπάλληλο του ερασιτέχνη.
β) Οι υπόλοιποι δικοί μας θέλησαν να εμποδίσουν την αστυνομία ("θέμα αλληλεγγύης" είπε ο πρόεδρος) και η αστυνομία μπούκαρε μεσα στην εξέδρα με αποτέλεσμα να πέσει ξύλο.
γ) Το πούλμαν της ομάδας δέχτηκε επίθεση φεύγοντας και έσπασαν το παρμπρίζ και τα τζάμια με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν μέλη της αποστολής.

Οι ηλίθιοι που πέταξαν τις φωτοβολίδες ήξεραν ότι αυτό είναι παράνομο. Ήξεραν ότι σε αυτό το γήπεδο είχε σκοτωθεί παλιότερα ο Μπλιόνας απο φωτοβολίδα. Ήξεραν ότι κινδυνεύουν άνθρωποι. Ήξεραν ότι έχουν αρχίσει να λειτουργούν οι κάμερες καθώς νομίζω ότι είχαν συλληφθεί σε ένα άλλο γήπεδο κάποιοι την προηγούμενη αγωνιστική. Και όμως πέταξαν τις φωτοβολίδες. Και εδώ θα διαφωνήσω με τον πρόεδρο. Δεν είναι μόνο νομικό το θέμα. Είναι και θέμα της ΠΑΕ και πως προστατεύει τους φιλάθλους της. Πριν μερικά χρόνια πάλι στη Λάρισα νομίζω έπεσαν πέτρες και κινδυνεψαν άνθρωποι. Και τότε κάποιοι έξυπνοι καλυπτόμενοι μέσα στο πλήθος των φιλάθλων του Πανιωνίου είχαν προκαλέσει τους αντιπάλους. Είναι αυτές οι πρακτικές μέσα στην ιδέα του Πανιωνίου; Νομίζω πως όχι. Συνεπώς αυτοί οι τύποι ας περάσουν από το αυτόφωρο μηπως και τρομάξουν και ηρεμήσουν λίγο.

Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν πέρα για πέρα λανθασμένη. Δεν μπαίνεις μέσα σε μια κερκίδα και όποιον πάρει ο χάρος. Αν δεν μπορείς να συλλάβεις 3 ανθρώπους μέσα στο γήπεδο χωρίς να δείρεις όλους τους υπόλοιπους τότε χαιρετίσματα. Όπως λανθασμένη είναι και η αλληλεγγύη. Ο απλός φίλαθλος που πάει να δει την ομάδα του σε τι είναι αλληλεγγυος με αυτόν που πετάει φωτοβολίδες; Και ούτε συνελήφθησαν για την αγάπη τους στον Πανιώνιο. Για ποινικές πράξεις συνελήφθησαν. Κάποιος θα με ρωτήσει: Εισαι υπέρ των καμερών; Όχι αλλά δεν τις πολεμάω πετώντας φωτοβολίδες σε αθώους φιλάθλους. Έτσι τις εδραιώνω. Τις πολεμάω περιφρουρώντας το γήπεδο και αποφεύγοντας μέσα σε αυτό επικίνδυνες για τους υπόλοιπους φιλάθλους πράξεις. Με αυτό τον τρόπο δεν δίνω αφορμή σε κανέναν να με φακελώσει.

Για το συμβάν στο πούλμαν τι να πω; Αυτοί που το έκαναν πρέπει να πάνε μέσα. Αλλά αν πάει η αστυνομία να τους συλλάβει θα τους προστατέψουν οι υπόλοιποι φανατικοί της Λάρισας όπως προστάτεψαν αυτούς που πέταξαν φωτοβολίδες οι δικοί μας.

Στο ΔΣ του Πανιωνίου εκπροσωπούνται οι οργανωμένοι οπαδοί. Νομίζω ότι η διοίκηση πρέπει να τους τραβήξει το αυτί. Δεν επιτρέπεται οπαδοί δικοί μας να πετάνε φωτοβολίδες. Εδώ η ΠΑΕ με τα φτηνά παιδικά εισητήρια προσπαθεί να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο και εμφανίζονται κάποιοι κάφροι και πετάνε φωτοβολίδες; Πως θα πείσουμε τους γονείς ότι το γήπεδο είναι ασφαλές ώστε να έρθουν με τα παιδιά τους; Η μήπως δεν θέλουμε να τους πείσουμε και είμαστε ευχαριστημένοι με τα 977 διαρκείας και τα 3600 εισητήρια μέσο όρο;

8 σχόλια:

  1. Η βια απ'οπου κι αν προερχεται ειναι αποκρουστικη.
    Βεβαιως,χωρις να αθωωνω τους δικους μας,η αστυνομικη βια ειναι μονιμη,επιλεκτικη και ασφαλως αναποτελεσματικη.
    Το προβλημα ειναι η σχεση διοικησης-οπαδων.
    Το μονο θετικο που εχω να πω για τον Ντεμη ειναι οτι προσπαθησε να κοψει τους δεσμους με τους ανεγκεφαλους της οριτζιναλ.Εχουμε δει οτι αυτες οι ''φιλιες'' οδηγουν σε επικινδυνες,γραφικες και αδιεξοδες καταστασεις.
    Η φετινη χρονια απεδειξε οτι η ''ανοιχτη γραμμη'' Τσακιρη-οπαδων εχει οδηγησει σε ουκ ολιγα ευτραπελα.
    Απ'οτι φαινεται,ο μεγαλομετοχος εξακολουθει να συντηρει αυτη τη σχεση.Το χειροτερο ειναι οτι αυτο γινεται στο ονομα ενος ''εφηβικου ρομαντισμου'' και οχι φυσικα για να εχει''στρατο''οπως αλλοι.
    Στο χερι του Τσακ ειναι,αν οντως εχει παρει μυρωδια οπως λεει ο brfun(εγω εξακολουθω να αμφιβαλλω),να επαναπροσδιορισει τα ορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα ήταν καθαρά νομικό. Κάποιοι προέβησαν σε παράνμες πράξεις, έπρεπε να συλληφθούν και πρώτη η Π.Α.Ε όφειλε να υποδείξει τα πρόσωπα αυτά. Αν η εξέδρα δεν έδειαζε τι έπρεπε να κάνει η αστυνομία; Να περιμένει μέχρι το χάραμα ή να σηκωθεί να φύγει; Όφειλε λοιπόν ο οργανωτής της εξέδρας ή εκπρόσωπος της Π.Α.Ε να παραδώσει τους τύπους αυτούς στην αστυνομία χωρίς δεύτερη κουβέντα.
    Το έχω ξαναπεί. Είμαστε ακριβοί στα πίτουρα. Ως Πανιώνιος δεχόμαστε να πληρώνουμε πρόστιμα γιά τις σαχλαμάρες των οργανωμένων, την ίδια στιγμή που αξιώνουμε την καταβολή παιδικού εισιτηρίου και κρατούμε τα διαρκείας σε τιμές ακριβότερες του Π.Α.Ο.
    Ο Πανιώνιος τελικά δεν διαφέρει σε τίποτα. Δεν θέλουμε τις οικογένειες και τα παιδιά, δεν θέλουμε τον αγνό φίλαθλο, αλλά τους μόνιμους πελάτες και τους οργανωμένους. Ας το καταλάβει ο Πρόεδρος. Δεν έχει και δεν μπορεί να έχει σχέση με τους Πάνθηρες. Μπορεί να έχει το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη μαζί τους, τους χωρίζουν όμως κάποια εκατομμύρια περιουσίας και ασφαλώς το καθήκον και η ευθύνη που έχει ο Πρόεδρος έναντι της ομάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υ.Γ
    Ας έχει καλές (όχι φιλικές) σχέσεις. Ας μπορεί να τους ελέγξει. Το να εμφανίζεται όμως σε όλες τις εκδηλώσεις τους, να φορά μπλουζάκια και να παρακολουθεί παιχνίδια μαζί τους μπορεί να συμβάλει στις καλές τους σχέσεις όμως υποβαθμίζει το κύρος και την εικόνα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαφωνώ. Το θέμα δεν είναι μόνο νομικό. Είναι κυρίως θέμα του πως βλέπει ο καθένας το γήπεδο. Η ΠΑΕ πρέπει να έχει μια ξεκάθαρη στάση στο ζήτημα.

    Από κει και πέρα ο Τσακίρης μπορεί να είναι μέλος των Πανθήρων, είναι δικαίωμα του, μπορεί να φορά ότι μπλούζα θέλει. Αρκεί να προστατεύει με κάθε τρόπο τη σωματική ακεραιότητα όλων των φιλάθλων που παρακολουθούν παιγνίδια του Πανιωνίου. Έχει πια ένα θεσμικό ρόλο από τον οποίο απορρέουν σημαντικές υποχρεώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα διαφωνήσω. Η ρίψη κροτίδων στο γήπεδο είναι απαγορευμένη. Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να προβεί σε συλλήψεις βάσει της εικόνας από τις κάμερες. Το αδίκημα είναι αυτόφωρο, συνεπώς η αστυνομία έχει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να προβεί στη σύλληψη. Οποιοσδήποτε παρεμποδίζει τη σύλληψη διαπράττει κι αυτός αδίκημα.

    Μία σοβαρή Π.Α.Ε δεν μπορεί να υποθάλπει ανθρώπους που παρανομούν (ιδίως υπαλλήλους της) και κυρίως προσβάλουν τα συμφέροντά της. Το έκανε. Επιπλέον οι οργανωμένοι λέγονται έτσι ακριβώς επειδή διαθέτουν δομή και οργάνωση. Συνεπώς, οι υπεύθυνοι της εξέδρας είχαν την υποχρέωση έναντι της ομάδας και του κόσμου να παραδώσουν όσους αμαύρωσαν την εικόνα της ομάδας, ακόμη κι αν αυτοί ήταν φίλοι, σύντροφοι ή η ίδια τους η μάνα. Ο οργανωμένος βοηθά την ομάδα στη νίκη, φέρει όμως ακέραια την ευθύνη γιά τις περιπτώσεις όπου η ομάδα τιμωρείται λόγω δικών του ενεργειών. Αυτό λοιπόν δεν έπρεπε να το επιτρέψουν οι ίδιοι οι οργανωμένοι. Πολύ περισσότερο ο Πρόεδρος.

    Την υπόθαλψη ο πρόεδρος την ονόμασε αλληλεγγύη. Μέγα λάθος. Ο Ντέμης και ο Ζαγοράκης που στέλνουν κάτι τέτοιους τύπους στο ακροατήριο και πιθανότατα στη φυλακή δεν είναι χαζοί. Προστατεύουν από την παρουσία τους όλους τους υπόλοιπους και πολύ περισσότερο την ίδια την ομάδα. Ωραία η ζεστή ατμόσφαιρα, υποστηρίζουμε την ωραία τρέλα των οργανωμένων, δεν υποθάλπουμε όμως εγκληματίες. Γιατί η ρίψη φωτοβολίδας σε ένα κατάμεστο στάδιο είναι εγκληματική ενέργεια.

    Όπως είχαμε την αξίωση να μην δεχθεί επίθεση το πούλμαν της ομάδας από τους οργανωμένους της Λάρισας, έτσι θα έπρεπε να αξιώσουμε και από τους δικούς μας να μην πετούν φωτοβολίδες, ιδίως στο συγκεκριμένο γήπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακριβώς αυτό λέω και εγω. Δεν είναι μόνο νομικό το θέμα. Νομικό είναι σε σχέση με τη σύλληψη. Όμως η αντιμετώπιση τέτοιων συμβάντων από την ΠΑΕ δείχνει ότι η ΠΑΕ ανέχεται τέτοια συμβάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.