Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Τηλεοπτική Μετάδοση Πόλο

Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στα παιδιά του πόλο για την προσπαθεια τους. Αν η τύχη μας ήθελε έστω και λίγο θα το είχαμε σηκώσει. Δεν πειράζει, την επόμενη φορά.

Δυστυχώς το παιγνίδι δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη. Άκουσα τον Τσακίρη στον σέντρα πριν το ματς να αναφέρεται στην κρατική τηλεόραση. Διαφωνώ απολυτα μαζί του. Το κανάλι που είχε την ΗΘΙΚΗ υποχρέωση να δείξει το παιγνίδι ήταν η NOVA. Αυτή έδειξε και τον πρώτο τελικό αλλά και τον ημιτελικό. Αυτή έχει οικονομικές δοσοληψίες με τον Πανιώνιο καθώς και το ποδόσφαιρο του Πανιωνίου αλλά και το Μπάσκετ και το Πόλο προβαλόταν από τη NOVA. Και ξαφνικά σε μια από τις σπουδαιότερες στιγμές της ιστορίας μας η NOVA μας πούλησε για 7000 ευρώ όπως είπε ο Τσακίρης. Βέβαια τη συνέντευξη την έπαιρνε ο Μπραουδάκης που παλιά δούλευε στο συνδρομητικό (δεν ξέρω αν δουλεύει ακόμα) και προφανώς δεν ήθελε να ακουστεί τίποτα για αυτή την εταιρεία. Η πραγματικότητα όμως μένει και είναι απλή. Αν κάποιος οπαδός του Πανιωνίου θέλει να δεί ένα παιγνίδι της ομάδας του τότε πρέπει να βάλει NOVA. Πρέπει λοιπόν να τα σκάει χοντρά στο συνδρομητικό. Σε ανταπόδοση των χρημάτων του αυτοί στο συνδρομητικό πως τον σέβονται; Δείχνουν τον εύκολο τελικό (γιατί είναι στην Ελλάδα) στο ΠΟΛΟ και αρνούνται να δείξουν τον δεύτερο τελικό για 7000 ευρώ. Κατά τη γνώμη μου αυτή η συμπεριφορά του συνδρομητικού καναλιού είναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ σε όλους τους φιλάθλους του Πανιωνίου.

Κάποιοι θα πουν ότι η κρατική τηλεόραση πληρώνεται από όλους μας άρα έπρεπε να το δείξει. Σϋμφωνοι πληρώνεται από όλους μας αλλά βρίσκεται σε σύγκρουση με τον Πανιώνιο καθώς αυτός είναι μια από τις 14 ομάδες που έχει συμφωνήσει με τη NOVA για τα τηλεοπτικά συμβόλαια της νέας χρονιάς σε αντίθεση με τις άλλες 2 που έχουν συμφωνήσει με την κρατική τηλεόραση. Το κανάλι με το οποίο δεν έχουμε κάνει σχεδόν καμία συμφωνία τα τελευταία χρόνια δεν μπορούμε να το εγκαλούμε γιατί δεν μας έκανε το χατήρι που του ζητήσαμε αφήνοντας στο απυρόβλητο το κανάλι με το οποίο κάνουμε τις δοσοληψίες μας. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να παίζουμε τον τρελό και να αποκτήσουμε μια αυτοσυνεπή στάση. Θέλουμε οι κρατικές εταιρείες να λειτουργούν με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια; Αν ναι τότε καλώς δεν το έδειξε η ΕΡΤ καθώς καμία ιδιωτική εταιρεία δεν θα έκανε το χατήρι ενός πελάτη του ανταγωνιστή της. Θέλουμε οι κρατικές εταιρείες να είναι ΔΕΚΟ και να ενδιαφέρονται όχι για το κέρδος τους αλλά για την ελληνική κοινωνία και κατ' επέκταση τον ελληνικό αθλητισμό; Αυτό πρέπει να το υποστηρίζουμε παντού και όχι μόνο όταν μας συμφέρει.

12 σχόλια:

  1. Δυστυχως η ευτυχως το μοναδικο κριτηριο ειναι οι πωλησεις.Να θυμισω οτι το mega ειχε τα δικαιωματα των εκτος εδρας αγωνων μας στο uefa και δεν εδειξε τιποτα καθως ειμαστε ''αντιεμπορικοι''.Τα ιδια ισχυουν κι εδω,με την τεραστια ομως διαφορα οτι η νοβα ειναι συνδρομητικη,εχει 7 αθλητικα,κι εκεινη την ωρα εδειχνε οτι μπορειτε να φανταστειτε.Συμφωνω επομενως απολυτα ως προς το ηθικον του θεματος,οι διαμαρτυριες του Τσακιρη και ημων προς τα εκει πρεπει να κατευθυνθουν.

    υγ1.Ο Μπραουδακης δουλευει ακομα για τη νοβα.
    υγ2.Αμφισβητω τα 7.000 ευρω αλλα αυτο σιγουρα δεν ειναι δικο μας θεμα.
    υγ3.Η ΕΡΤ απο την αλλη μονο με ορθολογικα κριτηρια κοστους-πωλησεων δεν λειτουργει.Μιλαμε για παρα πολλα πεταμενα λεφτα γενικως και ειδικως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανένα πρόβλημα. Εάν και εφόσον γίνει προσιτό το διαρκείας, οι φίλοι Πανιώνιοι κόβουν τη Νόβα και αγοράζουν διαρκείας...

    Έτσι κι αλλιώς, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ότι αξίζει περισσότερο στη Νόβα είναι τα ντοκιμαντερ. Το να πληρώνεις 60 ευρώ για παλιές ταινίες, για κάποια έτσι κι αλλιώς ελεύθερα δορυφορικά κανάλια και γιά λίγο Πανιώνιο δεν λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εχει κατι ματσαρες ομως ισπανικου κυριως πρωταθληματος..ξεκουραζεσαι απο το δικο μας χαλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χάλι ο Γιαννάκης ο Εκρά; Μιά πουταναφέραμε (ναι...το λέγαμε στο δημοτικό αυτό το αστειάκι) τι γίνεται αυτή η ψυχή; Έχω διαβάσει ότι φεύγει η μισή ομάδα. Αυτόν δεν τον ξεκουνάει τίποτα...Να φανταστείτε ότι στους υπό απομάκρυνση είναι και ο Λουρέντζο...Δηλαδή έτσι και δεν μας κάτσουν οι επιθετικοί που ΘΑ αγοράσουμε, θα σκοράρει και πάλι ο Κουμορτζί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με την αγορά ενός διαρκείας παρά την πολυθρόνα. Εχω σταματήσει τη νοβούλα εδώ και χρόνια γιατί δεν γουστάρω το δήθεν και το νταβατζιλίκι ακόμα και στα FTA. Προσωπικά έχω την τύχη να βλέπω αρκετά ματς στο εξωτερικό και δεν αλλάζω με τίποτα την ατμόσφαιρα του γηπέδου με την τηλεόραση. Όταν είμαι στην Ελλάδα, από ξένο ποδόσφαιρο βολεύομαι με τα ελεύθερα δορυφορικά (ιδιαίτερα όταν παίζουν οι Εθνικές των χωρών των καναλιών, σχεδόν όλα τα ματς είναι live) και με το Sports+. Αυτό που παραμένει χάλια στην Ελλάδα είναι ο τρόπος μετάδοσης και το speakage. H σχολή Σεφτελή-Αργυρίου ζει και βασιλεύει. Δεν είναι μόνο η έλλειψη γνώσεων και η επιβολή της μπουρδολογίας. Είναι κυρίως η ευγλωτία και η ορθοφωνία. Η γυναίκα μου και τα παιδιά μου που δεν ξέρουν καλά ελληνικά δεν τους καταλαβαίνουν καθόλου! Δυστυχώς δεν υπάρχουν άνθρωποι στην ελληνική τηλεόραση που να γνωρίζουν το αντικείμενο. Ακόμα και στο πολιτικό ρεπορτάζ έχουν κάνει καριέρα δημοσιογράφοι που δεν μπορούν να προφέρουν καμία ελληνική λέξη (πχ. Παπαχελάς, Παναγιωταρέα). Κι όμως βγαίνουν κανονικά στον αέρα και έχουν και δικές τους εκπομπές. Για να μην πλατιάζω άλλο, γήπεδο και πάλι γήπεδο. Στο κάτω-κάτω, πως θα τα χώνεις στο κάθε κοράκι από το σπίτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οι Σεφτεληδοαργυριου και οι πουρουπουπου ειναι οι προφανεις ηλιθιοι και αντιαισθητικοι.
    Κατι αλλους να φοβασαι που με μανδυα ''αντικειμενικοτητας'' και ''αγαπης για το παιχνιδι'' λαμογιαρουν και παραγοντιζουν,αυτο κανουν σε ολη τους τη ζωη εξ'αλλου..ηταν και ειναι παντα της μοδας να το παιζουν Πανιωνιοι..οι αρχοντες του δηθεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το ματσάκι το δείχνει σήμερα κανείς ή θα το δούμε κι αυτό κοσνέρμα από τον Καρατζαφέρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το δείχνει κονσερβα ο χερι-χερι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ''Οπως και δεν τονίστηκε, κατά τη γνώμη μου, αρκετά η περί δώρων φράση του Σάββα Θεοδωρίδη στη συνέλευση της Σούπερ Λίγκας. Η ΕΡΤ πλήρωσε 2,5 εκατ. λύτρα στη Σούπερ Λίγκα μπροστά στην απειλή ότι η ένωση των ομάδων θα βάζει τα ματς του Ολυμπιακού και της Ξάνθης μαζί ή σε αντιεμπορικές ώρες και ο Σάββας είπε: «Αυτά τα 2,5 εκατομμύρια είναι δώρο στις 14 ομάδες της κεντρικής διαχείρισης». Οπου επιτέλους αποδεικνύεται αυτό που είχε γράψει ο «Κάρπετ» πριν από τρία χρόνια, όταν η ΕΡΤ είχε κάνει τη συμφωνία με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. «Η ΕΡΤ δεν αγόρασε τα δικαιώματα των ομάδων, αλλά οι ομάδες την ΕΡΤ».

    Ο «Κάρπετ» το είχε γράψει τότε με αφορμή τον έλεγχο των ομάδων στην ΕΡΤ, που μέχρι και οι καλεσμένοι της «Αθλητικής Κυριακής» και οι ρεπόρτερ των πάγκων των ομάδων έπρεπε να περνούν από την έγκριση των διοικήσεων. Τώρα το θέμα προχώρησε και ο Ολυμπιακός πήρε και τη διαχείριση της εταιρείας. Γιατί μέχρι σήμερα ξέρω ότι δώρα κάνεις από το δικό σου πορτοφόλι και λεφτά. Το μεγαλύτερο, όμως, ενδιαφέρον είναι ποιος έκανε τις τηλεοπτικές διαπραγματεύσεις για την ΕΡΤ. Οταν αγόραζε τα δικαιώματα της Ξάνθης και του Ολυμπιακού, είχε προειδοποιήσει τη διοίκηση της ΕΡΤ ότι θα πρέπει να πληρώσει νταβατζιλίκι στους υπόλοιπους ή κάποια στιγμή το ανακάλυψε και είπε: «Παιδιά, για να κάνουμε καλή δουλειά πρέπει να δώσουμε και άλλα 2,5 εκατομμύρια»;

    Μόνο που έτσι αντιλαμβάνονται οι διαχειριστές του το δημόσιο χρήμα. «Πού, στον διάολο, το κορόιδο που του τα παίρνουμε από τους φόρους και τα δημοτικά τέλη θα ξέρει πού τα χρήματά του καταλήγουν; Σε αυτή τη λογική ο Δήμος Αθηναίων καλείται να υπογράψει χαρτί ότι θα αποζημιώσει τον Παναθηναϊκό σε περίπτωση που τα έργα ξεκινήσουν και σταματήσουν λόγω της προσφυγής των 131 του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣτΕ.

    Και θα έχει ενδιαφέρον αν τώρα οι του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζουν στον Κακλαμάνη να υπογράψει το χαρτί, κάνοντας τον δήμο όχι μόνο υπεύθυνο αποζημίωσης στον Βωβό, αλλά και τον Παναθηναϊκό; Ελπίζω, πάντως, αν Βωβός και Παναθηναϊκός αποζημιωθούν, οι Τσίπρες να ζητήσουν να γραφτεί ότι αυτό ήταν ένα δωράκι. Οχι των 2,5, αλλά των 70 και 80 εκατομμυρίων ευρώ.''

    sport-fm.gr,ΑΠ

    ετσι,ενημερωτικα για την προσφατη κλοπη δημοσιου χρηματος απο την ερτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κοιτα τα πράγματα δεν είναι απλά. Υπάρχει ένας πόλεμος των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης με τα κρατικά. Οι διάφοροι ιδιωτικοί κονδυοφόροι κοιτάνε τα νούμερα όπως τους συμφερει.

    Π.χ. Οι γάβροι θα έπαιρναν σχεδόν 8 εκ.απο τη κεντρική διαχείριση και πήραν 7.5 από την ΕΡΤ. Η Σκόντα θα έπαιρνε κοντά στα 3 (όπως και εμείς) από την κεντρική διαχείριση και παίρνει 2.5 από την ΕΡΤ. Που βρίσκεται το κόλπο; Στο μέσο όρο. Οι γάβροι είναι η πιο ακριβή ομάδα άρα ο μέσος όρος ανα παιγνίδι βγαίνει ακριβός. Η ΕΡΤ προσπάθησε να σώσει το άθλιο εμπόρευμα της που λέγεται Αθλητική Κυριακή. Δεν βλέπω το διαφορετικό θα έκανε μια ιδιωτική εταιρεία. Η διαφορά είναι στα 2.5 εκ. που έδωσε μετά καθώς ο αρχικός σχεδιασμός της να σπάσει την κεντρική διαχείριση απέτυχε. Αλλά και αυτό είναι μέσα στο παιγνίδι.

    Εγώ όμως θα δώσω ένα άλλο δημοσίευμα του Μπραουδάκη για την ΑΕΚ για να δούμε και τις συμφωνίες των ιδιωτών που το πάιζουν σωτήρες στις ομάδες: (http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10559&subid=2&tag=8103&pubid=2273374)

    "Το σκάνδαλο του προπονητικού κέντρου...

    Το ψέμα, ως γνωστόν, έχει κοντά ποδάρια. Στις 11 Ιανουαρίου και με τίτλο «Μια ''περίεργη'' ανακοίνωση για το προπονητικό κέντρο» αμφισβητούσα ευθέως την (υποτίθεται, διαφωτιστική) ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ για τη σύμβαση μισθώματος που επρόκειτο να υπογραφεί μεταξύ της ομάδας και της εταιρείας του κ. Νοτιά, που θα κατασκευάσει το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα! Και την αμφισβητούσα σημειώνοντας ότι είναι «μνημείο ασαφειών, ερωτηματικών και γκρίζων ζωνών», τα οποία κατόπιν παρέθετα ως ερωτήματα...

    Ε, πέρασαν 100 μέρες και, διαθέτοντας πλέον στο «Goal» ολόκληρο το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης (εκείνο που συντάχθηκε στις 11/6/2008 μεταξύ του κ. Νοτιά και του τότε προέδρου κ. Νικολαΐδη), αποδεικνύεται πασιφανέστατα ότι ήμουν... επιεικής! Το μισθωτήριο είναι ληστρικό, για τέτοιου είδους συμβάσεις βγήκε ο χαρακτηρισμός «λεόντειες», τα ποσά και οι όροι οι οποίοι περιέχονται είναι σκανδαλώδεις και η τότε ανακοίνωση της ΑΕΚ βρίθει ανακριβειών (μην πω «ψεμάτων» και τους προσβάλλω)...

    Εξηγούμαι: Στη σελ. 3 (στο προοίμιο) γίνεται ρητή αναφορά ότι δεν θα προσπορίσει προσωπικό περιουσιακό όφελος ο κ. Νοτιάς ΜΟΝΟ κατά το διάστημα που η διοίκηση της ΠΑΕ θα ασκείται κατ' ουσίαν από το τρέχον διοικητικό συμβούλιο και ο ίδιος θα διατηρεί τη μετοχική σχέση με την ΠΑΕ. Αν αυτό ανατραπεί...

    Στη σελ. 8 προβλέπεται ρήτρα 5 εκατ. (!) σε περίπτωση που η ΠΑΕ (του χρόνου, π.χ., ή όποτε αποπερατωθεί το προπονητικό) αρνηθεί για κάποιο λόγο να το παραλάβει -το κρίνει, ας πούμε, ακριβό- κι άλλα τόσα εάν ένα διαφορετικής σύνθεσης ΔΣ της ΠΑΕ θελήσει να επανεξετάσει τη σύμβαση...

    Κι αν τα παραπάνω είναι... πλημμελήματα, πάμε στα κακουργήματα: Χρονική διάρκεια; Μόλις 12 ετών! Μίσθωμα; Φαινομενικά 312.000 ευρώ (όσα πληρώνει και τώρα στο βουνό), αλλά στην ουσία 1.212.000 ευρώ, ήτοι 3.320 ημερησίως και μόνο για τον πρώτο χρόνο! Για κάθε επόμενο προβλέπεται αύξηση τουλάχιστον 4%! Κι αυτό το ποσό ισχύει πρωτού γίνουν οι «αθλητικές εγκαταστάσεις β' φάσης» (έτσι αναφέρονται) και πριν ενταχθεί το ακίνητο στο σχέδιο πόλης του δήμου Σπάτων. Οταν συμβούν αυτά, το ενοίκιο αναπροσαρμόζεται αναγκαστικά...

    Από τα 312.000 φτάνουμε στο 1.212.000 μέσω 900.000 ευρώ ετησίως, που θα πρέπει να βρεθούν από χορηγίες, αφού η ΠΑΕ ΑΕΚ αναγκαστικά παραχωρεί άνευ ανταλλάγματος στην εταιρεία του κ. Νοτιά δικαιώματα χρήσης και εκμετάλλευσης των σημάτων της, ειδάλλως «δεν θα καλύπτονται τα χρηματοοικονομικά έξοδα για την κτήση της γης και την ανέγερση του έργου», όπως άνευ ντροπής αναγράφεται στη σύμβαση! Μάλιστα, στο μισθωτήριο είναι εντελώς ασαφές αν θα κληθεί η ΠΑΕ (από τις εκάστοτε χορηγίες της) να καλύψει και το συγκεκριμένο ποσό (δεδομένου πως αποτελεί «ουσιώδη όρο της μίσθωσης») εάν δεν βρει η εταιρεία του κ. Νοτιά χορηγίες τέτοιου ύψους...

    Επιπλέον, ρητά συμφωνείται ότι η τακτική συντήρηση και οι επισκευές του προπονητηρίου θα βαρύνουν την ΠΑΕ ΑΕΚ πέραν των άλλων λειτουργικών εξόδων (φως, νερό, τηλέφωνο κ.λπ.)...

    Συμπέρασμα; Ο Νοτιάς το χρηματοδοτεί τώρα και η ΠΑΕ του το αποπληρώνει ολόκληρο μέσα σε 12 χρόνια. Κατόπιν; Μένουν στον κ. Νοτιά και η γη και οι σύγχρονες εγκαταστάσεις, με την ΑΕΚ να μην έχει στην ουσία τίποτα! Αμ, έτσι κάνω κι εγώ τον μεγαλομέτοχο, τον αποκλειστικό χρηματοδότη και ΚΥΡΙΩΣ τον ευεργέτη..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΕΡΤ ειναι πολυ πονεμενη ιστορια.Και τα λεφτα που ειχε δωσει για champions league στο προηγουμενο συμβολαιο και αυτα που δινει τωρα για τη σουπερ λιγκ,ειναι πολλαπλασια απο αυτα που η υπολοιπη αγορα αντεχει.Το ιδιο ταυτοχρονα συμβαινει και με αλλου τυπου προγραμμα το οποιο χρυσοπληρωνει και εκτοξευει την τιμη του χωρις καμια λογικη,πχ συμβολαιο Disney.
    Τα ιδιωτικα καναλια σταθμιζουν αναμενομενα εσοδα και προβλεπομενη τηλεθεαση και σε σχεση με το υπολοιπο κοστος προγραμματος τους καταληγουν στο αν μια επενδυση ειναι συμφερουσα η οχι.
    Στην ΕΡΤ αυτο δεν συμβαινει για τον απλο λογο οτι κανεις δε ζηταει ευθυνες αφου οι αποφασεις δεν παιρνονται με επιχειρηματικα κριτηρια.Και τα λεφτα αυτα ειναι ολων μας,δεν ειναι ιδιωτικο κεφαλαιο.
    Η γενικοτερη αυτη ασυδοσια οδηγει και στην αντιληψη περιεχομενου της αθλητικης κυριακης.
    Οσο για το Νοτια και λοιπους ευεργετες,ετσι ακριβως ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.