Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Μάκος και τα συνακόλουθα

Προσωπικά δεν με πείραξε τόσο η ήττα στο Ηράκλειο, όσο ο τρόπος που ήρθε. Το σημερινό παιγνίδι ήταν το πρώτο στο οποίο επέστρεφε μετά από εκείνο τον μήνα που συγκλόνισε την ομάδα η χουτοπαρέα. Εκείνο τον μήνα είχαν γίνει κάποιες ιστορίες με τον Μάκο, που ήταν ένας παίκτης που αγαπούσε ιδιαίτερα τον Λίνεν. Περίμενα λοιπόν να δω τις αντιδράσεις. Είδα έναν Μάκο εκτός εαυτού να ουρλιάζει στον διαιτητή και να παίρνει δίκαια για διαμαρτυρία την πρώτη κάρτα και πέντε λεπτά αργότερα να σπρώχνει εκτός φάσης αψυχολόγητα μπροστά στον διαιτητή έναν παίκτη του ΟΦΗ και να παίρνει δίκαια την δεύτερη κίτρινη-κόκκινη καταδικάζοντας ουσιαστικά την ομάδα σε ήττα. Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί ο Μάκος στο ξεκίνημα του αγώνα να είναι τόσο εκνευρισμένος.

Δεν ξέρω και δεν μπορώ να κρίνω. Δεν ξέρω γιατί οι υποτιθέμενοι υπεύθυνοι που θα έπρεπε να με ενημερώνουν "για το καλό της ομάδας" κατάπιαν την γλώσσα τους. Ο Πανιώνιος Κόσμος μας ενημερώνει ότι η κυρία Πάολα Τσακίρη θα σχεδιάσει τα ρούχα στις μπουτίκ. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει. Μπορεί η κυρία αυτή να είναι μια πολύ καλή σχεδιάστρια ρούχων (που δεν το γνωρίζω αλλά μπορώ να το δεχτώ) αλλά δεν είναι αυτό που περιμένω να μάθω από μια εφημερίδα του Πανιωνίου. Οι ιστοσελίδες του Πανιωνίου και αυτές "για το καλό του Συλλόγου" δεν λένε τίποτα. Αποτέλεσμα σήμερα που επιστρέφουν οι πέτρες του σκανδάλου να βλέπουμε ένα Μάκο εκτός εαυτού. Και να πεις ότι ο συγκεκριμένος παίκτης μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές. Μάλλον το αντίθετο.

Τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι ότι υπάρχουν κλίκες ανάμεσα στους παίχτες. Αν αυτό συμβαίνει δουλειά δεν γίνεται. Αν δεν ενημερωθούμε σε βάθος για το τι ακριβώς έγινε θα καταλήξουμε να στοχοποιούμε ο καθένας ανάλογα με την κρίση του διαφορετικούς παίκτες της ομάδας. Και τελικά θα βριζόμαστε όπως παλιότερα μεταξύ μας και θα δερνόμαστε και ο καθένας θα βρίζει και τον παίκτη που αντιπαθεί. Αν κάποιοι νομίζουν ότι αυτό είναι για το καλό του Συλλόγου, τότε αυτοί έχουν πολύ διεστραμμένη άποψη για το καλό του Συλλόγου.

Προσωπικά εγω καταλαβαίνω απόλυτα τον Μάκο. Αυτός και κάποιοι άλλοι τράβηξαν το κάρο όσο ο Ρεκόμπα και ο Χούτος ήταν παρέα τραυματίες (αυτός ο συγχρονισμός τους βγάζει μάτι). Και ξαφνικά επιστρέφει ο Χούτος και με δυο-τρεις προπονήσεις είναι στην αποστολή.

Παντως εγώ ανάμεσα σε Χούτο και Μάκο προτιμώ τον Μάκο, τον Μάκο, τον Μάκο, τον Μάκο, τον Μάκο .....

10 σχόλια:

  1. Πολύ καλό σχόλιο. Οι πιο πολλοί είμαστε με τον Μάκο αλλά δυστυχώς θα φάμε στη μάπα τον άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ καλο το post man.Εχω τρελλαθει με το μακο σημερα αλλα ειναι οπως τα λες ακριβως απο την αλλη.
    ψυχραιμια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα έχω βαρεθεί να ακούω το ίδιο σενάριο. Λένε λοιπόν ότi ο Μάκος, που ήθελε να μεταγραφεί στην αγαπημένη του Α.Ε.Κ, πήρε επίτηδες την κόκκινη για να μην παίξει εναντίον της και να πετύχει την μεταγραφή του. Γιά ποιά μεταγραφή μιλούν όμως; Στην Α.Ε.Κ δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τους καφέδες, τον Μάκο θα αγοράσουν;
    Η δική σου ιστορία είναι πιo πιστευτή. Όμως ότι πρόβλημα κι αν είχε ο Άκης, όσο δίκιο κι αν είχε, με την ενέργεια αυτή εξέθεσε τόσο την ομάδα, όσο και τον εαυτό του. Μπορούσε να κάτσει, να αγωνιστεί και να κλείσει στόματα με την απόδοσή του.
    Να μην σου κάνει εντύπωση η περίεργη αυτή ομερτά. Αν δεν υπήρχε, ούτε εσύ, ούτε εγώ θα είχαμε τις δικές μας σελίδες.
    Ξέρεις ποιό είναι το ωραίο; έχουμε μια ομάδα που βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία, που έχει πετύχει πολλά γκολ, που οι καθαρόαιμοι επιθετικοί της έχουν βοηθήσει ελάχιστα σε αυτή την συγκομιδή και μάλιστα για έναν απλό λόγο. Δεν έχουν κάνει προετοιμασία με την ομάδα...Αυτά μόνο στον Πανιώνιο γίνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι ιστορία. Είναι απλά ότι είδα. Και επειδη δεν ζω Νεα Σμύρνη ή σε όμορους δήμους είμαι μακριά από τα σενάρια.

    Όσο για τις σελίδες δεν με απασχολεί. Ας είχαμε σωστή ενημέρωση και στο διάολο οι σελίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και να συμπληρώσω. δεν θεωρώ ότι ο Ακης το έκανε επίτηδες. Όμως έδειχνε τρομερά εκνευρισμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστή ενημέρωση επίσημου τύπου δεν θα είχαμε ποτέ. Η ροή της ενημέρωσης ξεκινά από την Π.Α.Ε, η οποία την ανοίγει και την κλείνει όποτε θέλει.

    Οι περισσότερες Πανιώνιες σελίδες έχουν καθαρά ειδησεογραφικό χαρακτήρα - copy paste - των επίσημων ανακοινώσεων και έτσι μένουν χώροι όπως ο δικός σου και ο δικός μου γιά να μπορούν οι Πανιώνιοι να ανταλλάσουν απόψεις.

    Αν περιμένεις από τις εφημερίδες σώθηκες. Μία στήλη την ημέρα γιά τον Πανιώνιο, κι αν...

    Αλλάζω την λέξη ιστορία με την λέξη εξήγηση στο προηγούμενο post μου.

    Σε άλλες ομάδες οι κάρτες οδηγούν σε χρηματικό πρόστιμο. Σε εμάς σε απλή σύσταση... Δεν ξέρω αν θα ήθελα να δω τιμωρημένο τον Μάκο ύστερα απ' όσα έχουν προηγηθεί, με δεδομένο ότι άλλοι τα έκαναν μπάχαλο και εξακολουθούμε να τους χαϊδεύουμε.

    Προσωπικά θα ήθελα να τιμωρούνται όλοι αυστηρά στην ώρα τους. Εν ολίγοις να υπάρχει αυστηρός εσωτερικός κανονισμός, που να εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση.

    Ο καθένας στην θέση του θα ήταν εκνευρισμένος, ιδίως αν έπρεπε ξαφνικά να κάνει τη διπλή δουλειά, επειδή κάποιοι άλλοι μαρκάρουν με τα μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν όντως ισχυουν αυτά που λες (και που δεν τα αμφισβητώ γιατι έχω πιάσει πολλές φορές δημοσιεύματα σε υποτιθέμενα ΕΜΠΟΡΙΚΑ site να είναι αντιγραφή το ένα του άλλου ακόμα και σε ένα κόμα) τότε δεν μιλάμε για ενημέρωση αλλά για προπαγάνδα. Αν όλη η ενημέρωση ξεκινάει μέσα από την ΠΑΕ τότε πολύ απλά δεν είναι ενημέρωση.

    Σε αυτή την περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε τους φακίρηδες για να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Και αυτές τις μέρες ακριβώς αυτό κάνουμε.

    Οσο για τιμωρία, φυσικά και πρέπει να τιμωρηθεί και ο Ακης αλλά και οι άλλοι. Εκανε ένα λάθος πρέπει τιμωρηθεί όσο και αν τον αγαπάμε (π.χ. κάποιο πρόστιμο). Αλλά προφανώς όταν υπάρχουν δύο νόμοι και δύο σταθμά τα πάντα μετατρέπονται σε μπάχαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το σκεπτικό περί αντιγραφής έχει ως εξής: δημοσιεύεται μία είδηση στην επίσημη σελίδα και σε δευτερόλεπτα έχει ανέβει ως copy paste σε δύο τρία site. Αυτό από μόνο του δεν είναι κακό γιατί δεν μπορεί ο καθένας να έχει δημοσιογραφικό τιμ ή να είναι ο ίδιος δημοσιογράφος και να κάνει το ρεπορτάζ του Πανιωνίου, ούτε βέβαια να παρακολουθεί ανα πάσα στιγμή όλα τα αθλητικά μέσα.

    Το άσχημο είναι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν σχολιάζει την είδηση. Απλά την παραθέτει.

    Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο από την Π.Α.Ε. Υπάρχει όμως μιά πραγματικότητα. Ελάχιστοι λέμε την γνώμη μας και όλοι οι υπόλοιποι απλά αναμεταδίδουν στα πλαίσια ενός υποτιθέμενου Πανιώνιου καλού.

    Μήπως όμως αυτοί που κόπτονται περί του Πανιώνιου καλού διατήρησαν ή διατηρούν ακόμη κάποιου είδους έμμισθη σχέση με τον Πανιώνιο; Γιατί στην περίπτωση αυτή η στάση τους είναι αν μη τι άλλο παρεξηγήσιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. υ.γ

    Καλά δεν ενδιαφέρεσαι γιά την καινούρια κολεξιόν της ομάδας; Που ντύνεσαι ρε φίλε; Από εδώ και πέρα θα ντύνεσαι αποκλειστικά στην μπουτίκ. Θα έχουν και κάζουαλ και σινιέ ρούχα, με υπογραφή βέβαια.

    Θέλεις να βγεις μιά βόλτα στην πλατεία; θα βάζεις τι τζιν σου, το φουτεράκι σου, το μπουφανάκι όλα Πανιώνιος by paola και θα πίνεις τον καφέ στο στο the grotto.

    Θέλεις κάτι πιο επίσημο; Είσαι καλεσμένος στο Προεδρικό μέγαρο; Παντρεύεσαι; Τότε η επιλογή είναι μία. Σμόκινγκ Πανιώνιος by Paola.

    Θα φοράς το σκούρο κουστούμι με το σήμα του Πανιωνίου, το κοκκινο μπλέ παπιγιόν και θα ξεχωρίζεις.Και από μέσα κόκκινη φόδρα γεμάτη Πανθηράκια.

    Μελλοντικά θα δημιουργηθούν στα πρότυπα του Ασλάνη σειρές εσωρούχων, ειδών υγιεινής, πλακάκια, πετσέτες και είδη μπάνιου, έπιπλα κ.α

    Το μάρκετιγκ της ομάδας μας είναι 100 χρόνια μπροστά. Πολύ προχω καταστάσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.