Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Σταματόπουλος

Τον τελευταίο καιρό άκουσα για σύνδρομο Λίνεν, για Λινενολογία κλπ. Η ομάδα όντως έχει προπονητή τον οποίο εμείς οι οπαδοί στηρίζουμε απόλυτα. Η διοίκηση δεν ξέρω. Ο προπονητής αυτός είναι συνεχιστής της φιλοσοφίας του Λίνεν. Προφανώς λοιπόν ο πόλος εξουσίας στα αποδυτήρια που έφαγε τον Λίνεν αργά η γρήγορα θα βάλει και αυτόν στο στόχαστρο.

Στηρίζοντας το έργο του Λίνεν (ακόμα και με τα λάθη που έκανε σε 2.5 χρόνια πολύ σοβαρής δουλειάς) δυσκολεύουμε το έργο της κάθε κλίκας μέσα στην ομάδα και προστατεύουμε τον σημερινό προπονητή μας. Ένας προπονητής για να δουλέψει πρέπει να επιβάλλει πειθαρχία. Αν όμως υπάρχει με την ανοχή της διοίκησης και δεύτερος πόλος εξουσίας στην ομάδα και μάλιστα από ποδοσφαιριστές το έργο του προπονητή γίνεται πολύ δύσκολο. Ο πόλος υπήρχε και πριόνισε την καρέκλα του Λίνεν που πρόσφερε σημαντικότατο έργο στον Πανιώνιο και εξακολουθεί να υπάρχει και σήμερα και θα πριονίσει και την καρέκλα και το έργο του Σταματόπουλου. Η σιωπή, τα μισόλογα, οι αστείες δικαιολογίες το μόνο που κάνουν είναι να υπονομεύουν το έργο του προπονητή και να διευκολύνουν τις κλίκες στην ομάδα. Κοιτώντας και αναγνωρίζοντας τα λάθη του παρελθόντος προστατεύουμε το παρόν. Αν κάποιος δεν το βλέπει και δεν το καταλαβαίνει αυτό, αυτό δεν είναι πρόβλημα δικό μου.

Η σημερινή απόφαση του ΔΣ σε όποια από τις δύο εκδοχές της (την δημοσιογραφική που καλεί τον Χούτο σε απολογία και τον βγάζει στο σφυρί) ή την ιντερνετική που δεν αναφέρει ότι ο παίκτης πωλείται αλλά απλά θα είναι εκτός ομάδας καθώς θα προπονείται με μη ενδεκαδάτους μέχρι το καλοκαίρι όπου και θα επαναπροσδιορισθούν οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι κατώτερη των περιστάσεων.

Δηλαδή τι θα συμβεί το καλοκαίρι; Θα φύγει ο Σταματόπουλος και όλα μέλι γάλα; Η τιμωρία αυτή μου θυμίζει την προηγούμενη τιμωρία Χούτου όπου σε 3 βδομάδες επανήλθε στην ομάδα. Η παραμονή Χούτου στην ομάδα σημαίνει εκ των πραγμάτων υπονόμευση του προπονητή. Εγώ βλέπω να έχουμε έναν παίκτη σε αναμονή παραίτησης του προπονητή για να ενσωματωθεί ξανά στην ομάδα.

Αλλά ακόμα και αν φυγει ο Σταματόπουλος, τι σήμα στέλνουμε στον επόμενο προπονητή; Ότι κράτος εν κράτει στον Πανιώνιο είναι ο Χούτος;

6 σχόλια:

  1. Πολυ λογικη η επιχειρηματολογια σου.

    θολο και αμφισημο το σκηνικο εγραφα πριν λιγο στον brfun.
    Κολοκυθια.Ξεκαθαρο ειναι.Σιγα νη βρεθει κανεις να τον παρει,οποτε το καλοκαιρι-αν οχι νωριτερα-παιρνουμε κι ενα προπονητη να γουσταρουμε ολοι μαζι και μετα παιρνουμε και το πρωταθλημα.

    Το χρονικο ενος προαναγγελθεντος θανατου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με αυτά που λέτε. Δεν είναι κορόϊδα ο Ζαγοράκης και ο Βρύζας για να τινάξουν στον άερα ότι έχουν κάνει μέχρι τώρα στον Παοκ βάζοντας δυναμίτη σε έναν gentleman όπως είναι ο Σάντος. Δυστυχώς θα φάμε στη μάπα ξανά τον Ηθικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τίθενται σοβαρά θέματα νομιμότητας και σοβαρότητας.
    1. Είχε συγκληθεί το Δ.Σ; Αν ναι τότε έπρεπε να έχει βγεί απόφαση, συνεπώς και επίσημη ανακοίνωση.
    2. Είχε κληθεί σε απολογία ο Χούτος; Αν ναι έπρεπε να ξέραμε το περιεχόμενό της. Αν όχι έπρεπε να είναι στην 18άδα.Αν είναι τραυματίας και πάλι έπρεπε να υπάρχει ανακοίνωση.
    3. Είχαν κληθεί σε απολογία οι Μαιστόροβιτς και Ντελούρα; Ισχύουν τα παραπάνω.
    4. Αν δεν απολογήθηκε ο Χούτος, τότε η απόφαση του Δ.Σ δεν είναι έγκυρη, διότι είχε δικαίωμα να απολογηθεί πριν από την έκδοση απόφασης. Δηλαδή εδώ μας λένε ότι βγάλαμε την απόφασή μας και κάποια στιγμή (προφανώς γιά την ιστορία) θα μας στείλει τις απόψεις του).
    5. Γιατί άλλαξαν ρότα οι δημοσιογράφοι; Γιατί άλλαξαν ρότα οι πηγές τους.

    Νομίζω τα πράγματα είναι προφανή: Ο Τσακίρης τα πήρε με τον Χούτο, όμως δεν θέλει να τον καταστρέψει επαγγελματικά. Ακόμη και σε αυτή την κατάσταση τον στηρίζει και μάλιστα κατά πως φαίνεται θα εξακολουθεί να τον πληρώνει. Αν του φέρει μιά προσφορά θα τον παραχωρήσει και παράλληλα θα θεωρηθεί ότι προστάτευσε και τα συμφέροντα του συλλόγου.
    Αν δεν την φέρει,που είναι πολύ πιθανό, πιστεύω ότι θα τα ξαναβρούν, θα επιστρέψει στην ομάδα και μάλιστα με την δικαιολογία της κατάκτησης του κυπέλλου...
    Το πράγμα μπλέκει μέρα με τη μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν νομίζω ότι άλλαξαν ροτα οι πηγές τους. Την ίδια ρότα είχαν απλά έπαιξαν επικοινωνιακά τις πρώτες ώρες ακολουθώντας το κοινό αίσθημα και όσο περνούσε ο καιρός εμφανίζονταν δήθεν ψυχραιμότερες απόψεις, μπήκαν στο χορό και οι συνδεσμοι φιλάθλων με τα χιλιάδες μέλη που εκπροσωπούν τον κόσμο του Πανιωνίου τρομάρα τους, άρχισε και η προπαγάνδα Χούτος-ΠΑΟΚ και καταλήξαμε έδώ αντί να τραγουδήσουμε όλοι μαζί "μας πήρατε μας πήρατε βαρέλι δίχως πάτο". Παίξαμε και με τη Βέροια, μια μέτρια ομάδα Β Εθνικής όπου ο Ρεκόμπα έδειξε δείγματα του ταλέντου του όπως μας είπαν, μας τρομοκράτησαν σιωπηλά πως η Ανόρθωση θέλει τον Ρεκόμπα αφήνοντας να εννοηθεί "αφήστε τον φίλο του ήσυχο γιατί χάνουμε τον Ρεκόμπα" και το γλυκό έδεσε. Σε όλα αυτά κανείς δεν σκέφτηκε ότι το Ρεκόμπα δεν τον πληρώνουμε για να αποκλείουμε τη Βέροια.

    Και για να καταλάβουμε το δούλεμα που πέφτει: (http://www.sigmalive.com/sports/football/cyprus/a%20league/118605)

    Δηλώσεις Απέγητου στο sigmalive.com (οπως καταλαβαίνω σελίδα του κυπριακού καναλιού sigma):
    "-Κύριε Απέγητε έχει δημοσιεύθει τις τελευταίες ώρες ότι η Ανόρθωση δείχνει ενδιαφέρον για τον Ρεκόμπα. Έχετε εσείς υπόψιν σας κάτι...

    -"Εχω πληροφορηθεί τα δημοσιεύματα και δηλώνω ότι δεν έχουμε καμμία ένδειξη για κάτι τέτοιο. Ο ποδοσφαιριστής έχει ακόμη 18 μήνες συμβόλαιο και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ αυτού και της ομάδας, ούτε ποτέ υπήρξε τέτοιο θέμα. Μάλιστα θα ήθελα να πω ότι επειδή με πήραν τηλέφωνο και διάφοροι μάνατζερ οι οποίοι με ρώτησαν και για τον Λάμπρο Χούτο, ότι καμμιά Κυπριακή ομάδα δεν μας έχει προσεγγίσει για κανένα ποδοσφαιριστή μας. Ο Ρεκόμπα είναι και παραμένει ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου και επειδή ήθελα να το ξεκαθαρίσω μίλησα και με ανθρώπους της Ανόρθωσης οι οποίοι μου είπαν όχι μόνο ότι δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον αλλά και ότι η Ανόρθωση δεν σκοπεύει αυτή τη στιγμή να προχωρήσει σε μετεγγραφική ενίσχυση." "

    Αλλη κυπριακή σελίδα γράφει σήμερα το πρωί (http://www.protathlima.com/content/league/story.jsp?league_id=1&id=31468):
    "Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη φημολογία που θέλει τους πρωταθλητές Κύπρου να κινούνται με στόχο την απόκτηση Κύπριου ποδοσφαιριστή (όχι κατ΄ ανάγκην διεθνούς). Ταυτόχρονα, δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν τους κυανόλευκους να έχουν καταθέσει πρόταση στον Πανιώνιο για απόκτηση του Αλβάρο Ρεκόμπα. Μάλιστα η διοίκηση της Ελλαδικής ΠΑΕ φέρεται να την εξετάζει σοβαρά. ......
    Πάντως, υποθετικά ομιλούντες, πιο πιθανό φαίνεται το ενδεχόμενο απόκτησης γηγενούς ποδοσφαιριστή, κι όχι του Ρεκόμπα. Ο λόγος είναι απλός. Η «Κυρία» δεν έχει διαθέσιμη θέση για ξένο ή κοινοτικό, ενώ είναι γνωστή η τοποθέτηση του Κετσπάγια ότι δεν πρόκειται να διώξει κάποιον από τους παίκτες που βοήθησαν την ομάδα να πετύχει την είσοδό της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός κι αν κάποιος ξένος ή κοινοτικός από το έμψυχο δυναμικό των κυανολεύκων, βρήκε νέο ποδοσφαιρικό προορισμό (ο Μπαρντόν θέλει να επιστρέψει στη Γαλλία, ενώ ο Σόσιν, όπως ο ίδιος είπε, δεν θα έλεγε όχι σε μια μεταγραφή…).


    Απλα θα ήθελα να ξέρω ποιος ήταν ο ένας που μειοψήφισε και ποια ήταν η πρόταση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν λέω δούλεμα δεν εννοώ τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ που είναι σοβαρό άτομο αλλά όλους αυτούς που διοχετεύουν τις φήμες αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν έλεγα ρότα, εννοούσα ακριβώς αυτό...Δεν νομίζω να μάθεις ποιός μειοψήφισε, διότι δεν νομίζω ότι θα μάθεις την απόφαση...

    'Εχει γίνει πολύ βαρετό όλο αυτό. Ακόμη ομως κι αν τυπικά τα κάστανα τα βγάλει(ή αναγκαστεί να βγάλει) από τη φωτιά ο Σταματόπουλος(διότι εκείνος θα προτείνει να ξαναγυρίσει ο Χούτος) η εικόνα του Τσακίρη θα έχει δεχτεί ένα ( ή γιά άλλους άλλο ένα) πλήγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.