Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Φάντασμα

Την σελίδα αυτή την δημιούργησα γιατί ένιωθα ότι πνιγόμουν. Έβλεπα σιγά σιγά τις ανεξάρτητες σελίδες με θέματα Πανιωνίου να κλείνουν η μια μετά την άλλη (π.χ σελίδα υπάρχει ακόμα με πρώτη την είδηση της συμφωνίας με τον Λόλο). Έβλεπα ότι εξαφανιζόταν η δυνατότητα έκφρασης των απλών φιλάθλων που είχε κατακτηθεί τον προηγούμενο χρόνο. Και έμεναν σελίδες που στο όνομα του "καλού του συλλογου" μας βομβάρδιζαν με ανούσια θέματα αποσιωπόντας τα σημαντικά.

Αυτή τη στιγμή πάνω από τον Πανιώνιο πλανιέται ένα φάντασμα, το φάντασμα του Λίνεν. Ο Λίνεν ήταν ένας προπονητής - διαμάντι που έδειχνε ότι θα μπορούσε να γίνει ότι έγινε ο Μπράιαν Κλάφ στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ξεκίνησε με μια ομάδα ανύπαρκτη και τελικά την έβγαλε στην Ευρώπη. Η ομάδα αυτή (Κένιγκ, Μπρέσκα, Μανιάτης, Σπυρόπουλος, Μπερτέ, Πλέτς, Κόντε, Μάκος, Ενσαλίβα, Τσικιτσβιλι, Γουνδουλάκης, Φερνάντεζ, Τσιμπούρ, Λουρέντσο, Αραβίδης) πρακτικά διαλύθηκε για διάφορους λόγους. Ο Λίνεν κατάφερε τη δεύτερη χρονιά να ξαναχτίσει μια ομάδα και να την βγάλει 5η. Κανείς προπονητής δεν το έχει καταφέρει αυτό από την εποχή του Τζό Μάλετ. Βασικά κομμάτια της ομάδας έφυγαν ακριβές μεταγραφές έγιναν αλλά σε θέσεις που δεν ήταν άμεση προτεραιότητα (ακόμα περιμένουμε εκείνο τον σοβαρό σεντερ-μπακ) αλλά ο κόουτς κατάφερε να την κάνει να παίζει καταπληκτικό ποδόσφαιρο. Και τη στιγμή που η ομάδα έδειχνε έτοιμη για μεγάλα πράγματα, τη στιγμή που ο κόσμος γύρισε και κάναμε sold-out τον εξαναγκάσαμε σε παραίτηση. Αν δεν είχε φύγει ο Λίνεν θεωρώ ότι θα είχαμε 4-5 βαθμούς ακόμα, καθώς θα είχαμε κερδίσει Ηρακλή και Λάρισα.

Ο Λίνεν έκανε λάθη, όλοι όσοι δουλεύουν κάνουν. Έφερε τον γαμπρό του που ήταν τεράστιο λάθος, αλλά δυστυχώς ο Λίνεν ακολουθησε το μοντέλο της ΠΑΕ όπου δούλευαν παιδικοί φίλοι κολλητοί κλπ.

Ο Λινεν έβγαλε παίκτες που πουλήθηκαν γεμίζοντας τα ταμεία της ΠΑΕ. Όποιος έβλεπε τον Ενσαλίβα στη Νέα Σμύρνη νόμιζε ότι ήταν παικταράς. Στην ΑΕΚ χάθηκε. Σε εμάς φαινόταν λόγω της ομάδας. Στον ΠΑΟ ο Τεν Κάτε θέλει αριστερό μπακ καθώς δεν του κάνει ο Σπυρόπουλος. Ο Σπυρόπουλος που παίζοντας σε εμας έβγαλε μάτια και κλήθηκε στην Εθνική και τελικά απέφερε 2 εκατομμύρια στην ομάδα . Ο Φερνάντες πουλήθηκε στο Ισραήλ για ένα κάρο λεφτά. Ο Μανιάτης, ο Μάκος , ο Τζιμπούρ πολλαπλασίασαν την αξία τους. Ο Τζιμπούρ που έφυγε αποτυχημένος από τον Ατρόμητο πουλήθηκε 3 εκατομμύρια ευρώ παίζοντας στην ομάδα του Λίνεν. Ακόμα και σχεδόν συνταξιοδοτημένοι παίκτες όπως ο Χούτος έδειξαν το ταλέντο τους. Όσο για το μεγάλο ρόστερ είναι ένας ακόμα μύθος. Όταν έχεις απάιτηση από έναν προπονητή να σου προωθεί και να σου βγάζει παίκτες πρέπει να έχει μεγάλο ρόστερ. Και να δούμε ποιους από το ροστερ εκείνο διώξαμε. Δώσαμε πιτσιρικάδες δανεικούς, διώξαμε τον Ντρσεκ (και στη θέση του πήραμε άλλον) τον Καπετάνο (πάιρνοντας στην θέση του τον Κούκετς), αλλάξαμε τερματοφύλακα. Ας μας πει κάποιος σήμερα στο τέλος της πρώτης μετά Λινεν μεταγραφικής περιόδου πόσο μειώθηκε το τόσο μεγάλο ρόστερ. Από την εποχή του Πλέτς δεν αγοράσαμε κανένα έμπειρο σέντερ-μπακ. Αυτό όμως δεν ήταν κατά τη γνώμη μου επιλογή του Λίνεν αλλά της διοίκησης που σε έναν παίκτη έβλεπε πρώτα την αξία μεταπώλησης. Επίσης ακόμα δεν μάθαμε τι συνέβαινε με τα DVD που ο κάθε προπονητής έβλεπε. Δεν ξεχνώ την καταγγελία Λεμονή που ποτέ δεν μάθαμε αν ευσταθούσε για τα καθυστερημένα DVD.

Αυτά είναι τα γεγονότα που ξέρουμε. Τα θετικά είναι τόσα πολλά που δεν μπορώ να φανταστώ σοβαρους λόγους που να ανατρέπουν όλα τα παραπάνω. Όταν ο Κλαφ προπονούσε τη Νότιγχαμ εκκεντρικό τον ανέβαζαν εκκεντρικό τον κατέβαζαν αλλά τη δουλειά του τον άφηναν να την κάνει. Μου λένε ότι είχε κάνει τα αποδυτήρια χάλια. Εγώ βλέπω ότι η διοίκηση χαιδεύοντας τον Χούτο τα έκανε μπάχαλο.

Επιμένω λοιπόν ότι είχαμε ένα διαμάντι και το διώξαμε. Και όσο δεν το παραδεχόμαστε και προσπαθούμε να κάνουμε το άσπρο μαύρο, τόσο το φάντασμα του θα πλανιέται πάνω από Νέα Σμύρνη.

6 σχόλια:

  1. Είμαστε πολλοί αυτοί που νοιώθουμε έτσι. Συνέχισε. Τα πας μιά χαρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θέλουμε διανοούμενους στον πάγκο. Θέλουμε τον Βαζάκα, τον Βλάχο και ΓαυροΒλάχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να μαθαίνουν οι επόμενοι
    http://panionios.sitesled.com/lienen.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλοι Πανιώνιοι Θα πρέπει να ξεπεραστεί το συνδρομο Lienen

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί; Για να δώσουμε συγχωροχάρτι σε αυτούς που τον έφαγαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. steve πολλοί που ειναι κάτω από το πανό της φωτογραφίας σήμερα λένε αλλα...

    ας περιμενουμε την απόφαση του δ.σ για να δουμε. πρόκειται για συνδρομο λινεν ή για κατι αλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.