Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Κανένας οικονομολόγος ρε παιδιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διαβάζω στη σελίδα της ΠΑΕ (www.pgss.gr) τον ισολογισμό της ΠΑΕ για την προηγούμενη χρονιά. Επειδή όλα αυτά είναι γραμμένα με τέτιοιο τρόπο που ο κοινός θνητός να  μην καταλαβαίνει τι γίνεται και επειδή θυμάμαι τι έλεγε ο πρόεδρος για άνοιγμα 6.5 εκ. ρωτάω απλά: Υπάρχει κάποιος που να τα καταλαβαίνει όλα αυτά και να μας τα εξηγήσει στη γλώσσα του Ανδρούτσου;

Βλέπω ότι οι προμηθευτές την προηγούμεη χρονιά από 720 χιλιάρικα πήγαν στα 1320 χιλιάρικα. Τι είδους προμηθευτές είναι αυτοί και τι προμηθεύουν την ΠΑΕ που να αξίζει 1320000 ευρω;

Βλέπω ότι οι πιστωτές διάφοροι από 1.558000 πήγαν στα 2.571.000. Είναι μέσα σε αυτούς ο πρόεδρος ή όχι;

Βλέπω ότι το μετοχικό κεφάλαιο έφτασε αισίως τα 8 εκ. ευρώ. Βλέπω ότι τα έσοδα από αγώνες μειώθηκαν κατά 1 εκατομμύριο (το κόστος που δεν παιξαμε ΟΥΕΦΑ) και ταυτόχρονα τα έξοδα του ποδοσφαιρικού τμήματος αυξήθηκαν κατά 2.1 εκατομμύρια. Ποιος διάολε διοικούσε την ΠΑΕ; Έτσι κάνει κουμάντο και στο σπίτι του; Βλέπω ότι τα έξοδα λειτουργίας και διαθέσεως αυξήθηκαν κατά 1.15 εκ. ευρώ.

Τέλος βλέπω ένα έλλειμα της τάξης των 4.275 εκατομμυρίων.

Δεν καταλαβαίνω όμως το σημαντικότερο. Στην τελευταία στηλη γραφει : Υπόλοιπο ζημιών εις νέο: 8.492 εκ. ευρώ. Τι είναι αυτό; Μήοως αυτό είναι το πραγματικό άνοιγμα; Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι ότι μπορεί να είναι αυτό.

Y.Γ.Ο ισολογισμός βρίσκεται εδώ 

12 σχόλια:

  1. Το μήνυμα του ισολογισμού είναι ότι όχι μόνο δεν πρέπει να κάνουμε όνειρα για μεταγραφές, αλλά ότι θα πρέπει να πουληθούν και παίκτες: 8,5 εκ. συσσωρευμένες ζημιές δεν είναι λίγα λεφτά. Κι αυτή είναι η εικόνα της 30/6. Δεν ξέρουμε αν σήμερα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα.

    Ερώτηση: γνωρίζει κανείς το Απήλιον σε ποιόν ανήκει? Στην ΠΑΕ ή προσωπικά στον κ. Τσακίρη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Απηλιον νομιζω(νομιζω,λεω)ανηκει στον Τσακιρη και κατα τη γνωμη μου ειναι ισως το σημαντικοτερο εργο του μεχρι στιγμης.Μαζι φυσικα με το οτι εχει ξαναδωσει στην εννοια Πανιωνιος υποσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανηκει σιγουρα σε εταιρειες συμφεροντων Τσακ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που το βρήκατε; Ένας οικονομικός απολογισμός που βρήκα είναι του 2006-2007.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 8.5 εκατ. είναι το άνοιγμα. Τα μισά πέρυσι και τ' άλλα από τις προηγούμενες χρήσεις.
    Η περυσινή χρονιά ήταν όντως "υπέρβαση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ερώτημα μου είναι απλό. Αυτά τα 8.5 εκ. είναι εκτός του μετοχικού κεφαλαίου ή κάποια έχουν καλυφθεί από αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι το εξής: Σε συζήτηση που είχα με το δικηγόρο του κου Τσακίρη για κάποια θέματα σχετικά με τις μετοχές μου μου είπε το παρακάτω (δεν νομίζω ότι είναι απόρρητο γι αυτό και το γράφω): Η επόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα είναι για μετοχές της μητρικής εταιρείας Σμύρνη 1890 και όχι της ΠΑΕ. Αγοράζοντας κάποιος τις μετοχές αυτές θα έχει μερίδιο και στο προπονητικό και στην ΠΑΕ αλλά και στην εταιρεία που θα χτίσει το γήπεδο όταν αυτό γίνει. Σύμφωνα με αυτό λοιπόν υπάρχει μια μητρική εταιρεία στην οποία ανήκουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ποδοσφαιρικού Πανιωνίου και φυσικά και η ΠΑΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aυτο ειναι εξαιρετικα ενδιαφερον ,Βασιλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτο ειναι εξαιρετικα ενδιαφερον,Βασιλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια τέτοια κίνηση κατά τη γνώμη μου θα είναι πολύ καλή. Και καθώς η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα ειναι αρκετά μεγάλη (ας είναι καλά το περσινό άνοιγμα) θα δωσει τη δυνατότητα σε Πανιώνιους με οικονομική άνεση να βοηθήουν αγοράζοντας μετοχές όχι μόνο της ΠΑΕ αλλά και όλου του πακέτου. Θα έχει το νόημα της επένδυσης σε αντίθεση με την ΠΑΕ που έχει το νόημα της ενίσχυσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.