Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Λυπάμαι που είχα δίκιο

Κάποτε στις εξέδρες του γηπέδου με την υπόθεση Πάντιτς με ρώτησε κάποιος αν πίστευα την διοίκηση της ΠΑΕ ή τον παίκτη . Τότε του απάντησα ότι πιστεύω αυτόν που τα λεγόμενα του συμβαδίζουν με τη λογική.

Ο Ρεκομπα έδωσε μια συνέντευξη στην εξέδρα (http://www.exedrasports.gr/football/superleague/article/?aid=48445) και πολλά από αυτά που λέει είναι απόλυτα λογικά με συνέπεια να τον πιστεύω. Κάποια είναι παράλογα, όπως το ότι δεν πρόλαβε να περάσει από το Κορωπί να πάρει τα παπούτσια του και προφανώς δεν τα πιστεύω. Δεν με απασχολεί αν η επίσημη θέση της ΠΑΕ είναι διαφορετική.

Για όποιον διαφωνεί με αυτά που λέει ο Ρεκόμπα ας απευθυνθεί στην εφημερίδα που τα έγραψε. Οχι σε μένα. Δεν μπορώ άλλες τοποθετήσεις ότι είναι πρώην ποδοσφαιριστής κλπ.

Αν ήμουν εγώ ο Ρεκόμπα θα έκλεινα σε μια άλλη ελληνική ομάδα για να αποδείξω ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά και  ότι άδικα του φερθήκαμε έτσι.

Επίσης μου προξενεί εντύπωση η αλλαγή του ραντεβού που αρχικά λεγόταν ότι ήταν την Πέμπτη στην Τετάρτη.  Γιατί; Μήπως επειδή την Πέμπτη ήταν η απεργία των δημοσιογράφων και θα ήταν εύκολο να απορροφηθούν τα απόνερα ή μήπως επειδή την Πέμπτη ήταν το τραπέζι της ομάδας; Θα μου πει κάποιος ότι είμαι πολύ διεστραμμένος. Συγνώμη αλλά η ιστορία του Πανιωνίου τα τελευταία 30 χρόνια με έχει κάνει να σκέφτομαι έτσι.

Δυστυχώς πολύ θα ήθελα να είχα άδικο για τον Φερερα αλλά έχω δίκιο.  Ανθρωπος που λέει σε παίκτη του που ζητάει να μπει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων δεν μπορείς να βοηθήσεις δεν είναι προπονητής. Την ίδια στιγμή που ο ίδιος περιμένει τον Σμόγιε με το ντουφέκι να κάνει μια προπόνηση.

Η ιστορία πάντως αυτή με δίδαξε πολλά για πολλούς, για φίλους και εχθρούς.

Υ.Γ Η ώρα είναι 5.27 και μολις γύρισα από το γήπεδο . Θα μπορούσα να πω πολλά για το τι εφταιξε και χάσαμε. Δεν θα το κάνω όχι για να μην ταράξω τον ύπνο του Φερέρα στον πάγκο (αυτός δεν ταράζεται με τίποτα) αλλά γιατί είμαι πολύ λυπημένος που χάσαμε. Ξερω ότι αύριο θα κρύψουν τις αιτίες κάτω από το χαλάκι φορτώνοντας την ήττα στη διατησία, στον Κοντοέ, στον Ανδριόλα, στον Τζαβέλα στον Καστελιόνε στον Κουμ. Στον Ρεκόμπα δεν θα μπορέσουν γιατί προλάβανε και τον διώξανε. Σκέφτομαι τώρα όλα αυτά που γράφανε διάφοροι για το πως η ομάδα κέρδιζε από τότε που τραυματίστηκε ο Αλβάρο. Σήμερα δικαιωθήκανε.  Ο Αλβάρο παληκάρια έφταιγε είχατε δίκιο. Ευχαριστημένοι;

Υ.Γ.2 Η εξέδρα επανέρχεται. Αντιγράφω (http://www.exedrasports.gr/football/superleague/article/?aid=48459&cid=24)

"Η διαχείριση ενός σημαντικού ποδοσφαιριστή δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, αλλά τις περισσότερες φορές το καθοριστικό σημείο είναι η προσωπικότητα του ανθρώπου που αναλαμβάνει αυτό το δύσκολο έργο. Στον Πανιώνιο δεν ήταν μαθημένοι σε τόσο περίπλοκες καταστάσεις και αν φάνταζε δύσκολο να διατηρήσουν στο έδαφος τον Λάμπρο Χούτο, μπορεί να αναλογιστεί κανείς τι συνέβαινε με τον Αλβαρο Ρεκόμπα. Η αλήθεια είναι πως ο Χούτος έχει σαφώς περισσότερες παραξενιές από τον «Τσίνο» που στους 16 μήνες της παραμονής του στους Κυανέρυθρους δεν προκάλεσε προβλήματα.

Ο προπονητής του στην Τορίνο έλεγε «αν πεις στον Ρεκόμπα να μαρκάρει δεν θα το ακούσει καν, αλλά αν του πεις να μπει στο γήπεδο και να κάνει ό,τι θέλει, μπορεί στο τέλος και να μαρκάρει». Εκείνος είχε πάρει τα μαθήματά του από την κοινή τους πορεία, αλλά στη Νέα Σμύρνη μάλλον θα χρειαστούν ειδικό εγχειρίδιο και μήνες μελέτης για να αντιληφθούν πόσα πήραν και τι θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει από τον Ουρουγουανό.

Ο Πανιώνιος δεν εκμεταλλεύθηκε ποτέ τον Ρεκόμπα διότι κανένας από τους προπονητές αλλά και τους ανθρώπους του τεχνικού επιτελείου δεν διέθετε την προσωπικότητα να αποδεχθεί έναν τόσο μεγάλο ποδοσφαιριστή και να συνεργαστεί μαζί του. Οι περισσότεροι ένιωθαν φόβο, ίσως και δέος μπροστά του, με αποτέλεσμα να μην πάρουν τίποτε από όσα είχε να δώσει. Οι συχνοί τραυματισμοί του δεν πρόσφεραν την πολυτέλεια να χτιστεί κάτι πάνω του, όμως σίγουρα μπορούσε να γίνει κομμάτι του συνόλου και να δίνει τις ξεχωριστές πινελιές του σε μια ομάδα που είχε την πολυτέλεια να χαρεί το ποδόσφαιρο.

Το καλοκαίρι ο Κωνσταντίνος Τσακίρης ήταν ο μόνος που ήθελε απόλυτα την παραμονή του Ρεκόμπα στην ομάδα και οι άμεσοι συνεργάτες του εκδήλωναν ανοικτά τις αμφιβολίες τους. Η αρνητική τους ενέργεια ήταν λογικό να φθείρει τη συνεργασία τους και τελικά να τελειώσει άδοξα η πορεία του Ουρουγουανού στον Πανιώνιο. Στο βωμό των καλών αποτελεσμάτων θυσιάστηκε ένα από τα μεγαλύτερα όπλα που είχε στα χέρια του ποτέ ο Πανιώνιος. Ο Ρεκόμπα είχε τη διάθεση να δώσει, αλλά οι άνθρωποι των Κυανέρυθρων δεν ήξεραν τον τρόπο να πάρουν. Το χειρότερο, πάντως, ήταν ότι σε καμία στιγμή δεν θέλησαν να ψάξουν πώς γίνεται αυτό…"

4 σχόλια:

  1. Έχουμε μεγάλο προπονητή στο πάγκο και δεν το έχουμε καταλάβει. Σου λέει άμα κάνω αλλαγές και βγάλω ας πούμε τον κουρασμένο και απροπόνητο Μπάλαμπαν το τελευταίο 10λεπτο και βάλω κανένα παιδάκι να τρέχει, μπορεί τα μπακ και τα χαφ της Καβάλας να μείνουν πίσω και να κερδίσω το ματσάκι. Αν όμως κερδίσω το ματσάκι, θα πάρουν τα μυαλά μας αέρα και στις γιορτές θα το ρίξουν οι πάντες έξω και άντε μετά να τους μαζέψεις για τον Β' γύρο. Άρα πιο καλά τα κεφάλια μέσα, για να είμαστε συγκεντρωμένοι ενόψη της δύσκολης συνέχειας.

    Για το καλό μας το έκανε. Δεν είναι ηλίθιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ θα 'θελα να επανέλθω στο θέμα Ρεκόμπα και να τονίσω ότι φαντάζει απόλυτα ηλίθιο να διώξεις σε αυτή τη φάση ένα ποδοσφαιριστή που θα τον πλήρωνες φέτος 300.000 Ευρώ, δίνοντας του 450.000 Ευρώ, δηλαδή μπαίνοντας μέσα 150.000 Ευρώ και στηρίζοντας έττσι σε αυτό το άνοιγμα την αδυναμία σου για μεταγραφές το Γενάρη. Τότε γιατί τον διώχνεις το Ρεκόμπα. Άσε τον και ότι μπορεί να σου δώσει. Και 10 λεπτά να μπορεί να παίξει σε μερικά ματς και να βγάλει 2 μπαλιές καλό θα ήταν και παράλληλα θα σου έμεναν και 150.000 ώστε να είσαι μέσα στο φετινό σου προυπολογισμό και να κάνεις κάτι στις μεταγραφές.
    Να μπου πεις θα έπαιρνε ο ρεκόμπα και 500.000 τον Ιούνιο του 2011 και τώρα τα γλυτώνεις αυτά. Τότε τι έρχεσαι και λες, δεν κάνω μεταγραφές γιατί με 'μπασε μέσα ο Ρεκόμπα 150.000?...Εκτός αν όλα είναι στάχτη στα μάτια.
    Σημειώνω ότι σε ξένα sites είχε αναφερθεί ότι ο Ρεκόμπα έφυγε κατόπιν δική του απάιτηση.

    Όσο για σήμερα, αντικειμενικά χάσαμε γιατί ο προπονητής δεν έχει εμπιστοσύνη στον πάγκο του, ούτε για να τον βάλει σαν αλλαγή...Αυτός ο κακομοίρης ο Κούκετς, δεν μπορεί τελικά σε τίποτα να βοηθήσει? Ό Ριέρα στο β' μέρος πραγματικά δεν μάρκαρε τίποτα, ήταν συνεχώς νευριασμένος και στη φάση του 2ου γκολ της Καβάλας βρισκότανσ το κέντρο έχοντας αφήσει τον καβαλιώτη να αλωνίσει από αριστερά, τη στιγμή μάλιστα που ο Τζαβέλας είχε χωθεί μέσα στην περιοχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιωνα ψάχνεις λογική; Σε λάθος μέρος την ψάχνεις. Αλήθεια δεν μας λένε πόσα παίρνει και ο Φερέρα για να μην κάνει αλλαγές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περα απο Φερερα και μετρια αποδοση παικτων-κλειδια,μου εκαναν πολυ κακη εντυπωση οι συνεχεις διαμαρτυριες ορισμενων στο διαιτητη.Νευρα,πολλα νευρα(ο Μανιατης ειναι και αρχηγος..)και ηλιθιες κιτρινες,οχι για πρωτη φορα δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.