Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Καθαρές Εξηγήσεις

 Εγραφα πριν από ένα χρόνο (11 Δεκεμβρίου του 2008) όταν άρχιζα αυτό το ιστολόγιο:

"Ο εμφύλιος ξαναφουντώνει στον ποδοσφαιρικό Πανιώνιο. Οι ώρες που έρχονται πολύ φοβάμαι ότι θα είναι πολύ δύσκολες. Διοίκηση που να κατέχει το άθλημα ουσιαστικά δεν υπάρχει. Ο προπονητής είναι άπειρος και επιπλέον κατηγορείται ότι εξαιτίας του την έκανε ο γαυροΛεμονής. Οι παίκτες είναι διχασμένοι, οι γνωστοί ηλίθιοι της εξέδρας βρίζουν πάλι τους εύκολους στόχους (Μανιάτη-Μάκο). Ο Ρεκόμπα κάνει διακοπές. Ο Χούτος όταν βγάλει γκόλ θα κεράσει όλη την εξέδρα σοκολατάκια για να ξεχαστεί ότι αυτός έδιωξε τον Λίνεν. Ο Τσακίρης μας διαβεβαιώνει ότι στο μέλλον στις επιχειρήσεις του μπορεί να δουλέψουν ο Μαυρόπουλος και ο Τσέλιος. Ο Γαλλής μας πληροφορεί ότι ο Μαυρόπουλος προσέλαβε και τον πατέρα του σαν υπάλληλο της ΠΑΕ, ο οποίος μάλιστα παρά το ότι ήταν υπάλληλος της ΠΑΕ έκανε παρατήρηση στον πρόεδρο της ΠΑΕ Γαλλή ότι φέρνει όποιον αυτός θέλει. Επίσης μαθαίνουμε από τον Γαλλή ότι με απόφαση Μαυρόπουλου για την χριστουγεννιάτικη κάρτα φωτογραφήθηκαν μόνο οι 22 από τους 38 παίκτες της ομάδας. Προφανώς οι υπόλοιποι μάλλον σε κανένα πηγάδι θα κατούρησαν και γι αυτό και μπήκαν τιμωρία. Η ποδοσφαιρική ομάδα με λίγα λόγια είναι ένα μπάχαλο. Μπροστά σε αυτό ο καθένας μας πρέπει να πάρει θέση. Το ιστολόγιο αυτό είναι ανοιχτό να εκφράσει την όποια κόσμια άποψη δεχτεί για τα κοινά του Πανιωνίου."

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Ο Χούτος έφυγε για άλλες παραλίες και μετά από μια θριαμβευτική καρριέρα στον ΠΑΟΚ αγνοείται η τύχη του, το οικονομικό άνοιγμα βγήκε ότι ήταν τόσο μεγάλο που η ομάδα ξόδεψε σε ένα χρόνο όσα θα ξόδευε κανονικά σχεδόν σε δύο, το καλοκαίρι έφυγαν ένα κάρο παίκτες κάποιοι από αυτούς χρήσιμοι και ήρθαν άλλοι, ο Ρεκόμπα γύρισε ήθελε να πάιξει αλλά τελικά δεν χωρούσε στο σύστημα του Φερέρα, ακόμα δεν έχουμε ακούσει ένα σοβαρό λόγο γιατί έφυγε ο Λίνεν, βγήκε μια εφημερίδα που αντί να ενημερώνει μεταφέρει την άποψη της ΠΑΕ, ήρθε ένας προπονητής που προσπαθει να μας κάνει να ξεχάσουμε τη μπάλα που ξέρουμε, μαζεύτηκαν 2600 διαρκείας. Οι πάικτες που ήταν και περσι στην ομάδα βρέθηκαν σε ένα περίεργο ψυγείο και στους περισσότερους από αυτούς βγήκε η γλώσσα να αποδείξουν ότι αξίζουν να πάιζουν στην ομάδα. Η ομάδα άρχισε χάλια και μετά από ενα πολύωρο ΔΣ και κάποιες αλλαγές αποφάσεων του προπονητή βρήκε το δρόμο της. Η παρέα μας εδω στα πανιωνια μπλογκς μεγάλωσε. Ηρθε η ώρα για να επαναλάβω μερικές ξεκάθαρες εξηγήσεις.

Θεωρώ τον Φερέρα σοβαρό προπονητή; Οχι φυσικά.

Θεωρώ τον Φερέρα προπονητή; Ούτε. Η λογική είναι απλή. Δεν θεωρώ τον Φερέρα προπονητή όπως δεν θεωρώ μάγειρα κάποιον που ξέρει να μαγειρεύει μόνο σουτζουκάκια όσο καλά και να τα κανει. Ο Φερέρα όφειλε να προσπαθήσει να εντάξει τον Ρεκόμπα στην ομάδα. Αυτή ήταν η δουλειά του. Ο προπονητής πρέπει να μπορεί να δουλεύει πολλά συστήματα και όχι μόνο ένα.

Θεωρώ τον Ομο χρήσιμο παίκτη; Ναι πολύ. Τον βλέπω σαν ένα νέο Ενσαλίβα που θα μαρκάρει στο κέντρο.

Θεωρώ τον Ομο σεντερ μπακ; Ούτε κατά διάννοια.

Θεωρώ τον Ρεκόμπα άχρηστο για τον Πανιώνιο; Το αντίθετο, η φαντασία του σε ένα σύστημα που θα τον εκμεταλλεύεται και δεν θα θεωρεί σαν αντικαταστάτη του τον Μπαρόνι όπως έγινε στο Καραισκάκη είναι απαραίτητη.

Τσακίρης: Ο Τσακίρης είναι ένα κεφάλαιο για τον Πανιώνιο που πρέπει να προσέξουμε πως θα το αξιοποιήσουμε. Το έγραφα πριν πολλούς μήνες και το ξαναγράφω. Το πίστευα και το πιστεύω. Ο Τσακίρης διοικεί την ΠΑΕ συνεπώς θα κάνει και λάθη. Καλοπροαίρετη κριτική θα του γίνει από μένα (όχι κατ´ ανάγκη σε χαμηλούς τόνους) για να διορθώσει τα λάθη του όπως τα βλέπω εγώ και μόνο. ταυτόχρονα θα επικροτώ τις σωστές αποφάσεις του. Παράδειγμα τι έγινε πέρσι το καλοκαίρι με τα παιδικά διαρκείας.

Διόγος: Ο Μάκης είναι ένας μπερδεμένος δημοσιογράφος. Ζει ακόμα στο 2006, βλεπει συνομωσίες και πολέμους εκεί που δεν υπάρχουν. Μάκη ξύπνα και έλα στο 2010. Δεν υπάρχουν συνομωσίες. Αυτό που υπάρχει είναι μια περίεργη αντίληψη ότι η αλήθεια θα κάνει κακό. Το γεγονός ότι ο Φερέρα δεν γούσταρε τον Ρεκόμπα γιατί πάντα οι μέτριοι δεν γουστάρουν τις μεγαλοφυίες και γι αυτό θα τον κράξουμε, δεν σημαίνει ότι κράζουμε τον Τσακίρη.

Συμπόσια: Το έχω πει στον brfunatic και το ξαναλέω δημόσια. Τα μπλογκς είναι μια ομάδα ανθρώπων που η δύναμη τους είναι ότι δεν γνωρίζονται και δεν μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει ότι προσδοκούν προσωπικό όφελος. Δεν έχω το τηλέφωνο του brfunatic και ούτε αυτός το δικό μου. Δεν τον έχω δει ποτέ και τα μόνα που ξερω είναι αυτά που γράφει στη σελίδα του. Αν πολλές φορές συμφωνούμε είναι γιατί και οι δυο έχουμε την κοινή λογική. Παράκληση: Μην μετατρέψετε τα μπλογκς σε έναν ακόμα σύνδεσμο φιλάθλων γιατί τότε θα χαθεί όλη η δυναμική τους αλλά και η φερεγγυότητα τους. 

27 σχόλια:

  1. Η δύναμη των μπλογκ είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω τους. Αν ήμασταν ντενεκέδες, όσο και να προστατεύαμε την ανωνυμία μας ντενεκεδένια μπλογκ θα είχαμε.
    Είχα τη χαρά να γνωρίσω διαδικτυακά κάποιους ανθρώπους και η χαρά μου αυτή έγινε μεγαλύτερη όταν τους είδα από κοντά και διαπίστωσα ότι ήταν ακόμη καλύτεροι.
    Η φερεγγυότητα των μπλογκ δεν βλάπτεται από την διαπροσωπική επαφή.Το ότι κάνω πλέον παρέα με κάποιους ανθρώπους δεν τους δίνει το δικαίωμα (και ασφαλώς δεν το έχουν κάνει) να μου υπαγορεύσουν το τι θα γράψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε: Πιραντέλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχεις κομφούζιο στο μυαλό. Αλλα δεν πειράζει. Εγω θα συνεχίσω τον άχαρο ρόλο του ποστηρικτή του Φερέρα. Ο Ρεκόμπα αποχώρησε τραυματιας στο 20ο λεπτό στο καραϊσκάκη. Ο μοναδικός αριστεροπόδαρος ήταν ο Μπαρόνι. Το παιδάκι μπήκε και πήγε αρκετά καλά (διάβασε και τη κριτική της εφημεριδας γκολ που τόσο γουστάρεις...). Ποιον να έβαζε για να καλύωει την αρσιτερή πλευρά; Τον Γκίγκς ή τον Εβρα; Τους είχε και τελικά επέλεξε τον δικό του Μαπρόνι; Ο οποίος σημειωτέον είναι σχεδόν μόνιμα εκτός 16άδας.

    Αν εγώ είμαι μεπρδεμένος εσύ είσαι κολλημένος. Και θα σου γρλαψω άλλη μια φορά ότι λυπάσαι που ο Φερέρα πάει καλά την ομάδα και περιμένω στην πρώτη ήττα τα πικρόχολα σχόλια σου. Δυστυχως ένας άνθρωπος που επιμένει να λεει ότι ο Φερέρα δεν είναι προπονητής μετά από τέτοιες εμφανίσεις του Πανιωνίου δεν χωράει αντιπαράθεση...

    Μάκης

    Υ.Γ. Ποιος... νόμος λεει ότι μόλις ένας Πανιώνιος γνωριστεί με άλλους χάνει το δικαίωμα της άποψης; Ποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν καταλαβαίνεις ελληνικά δυστυχώς. Στο σχέδιο του παιγνιδιού στο μυαλό του Φερερα ο αναπληρωματικός του Ρεκόμπα ήταν ο Μπαρόνι και όχι ο Κούκετς πχ. Δηλαδή ένα μπακ που θα τρέχει να καλύψει χωρους και όχι ένας δημιουργικός παίκτης.

    Τι να κάνουμε. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνευματι. Εμείς οι πτωχοί δεν καταλαβαίνουμε τη μεγαλοφυία του Φερερα. Ευτυχώς υπάρχετε εσείς (προσκυνάμε τη χάρη σας) και μας τη θυμίζετε.

    Οσο για το συμπόσιο δεν απευθύνθηκα σε σένα. Να μου πεις ούτε χθές σε σενα απευθύνθηκα αλλά εσύ απάντησες.

    Μετα τα σημερινά δημοσιεύματα επιμένεις ότι έφυγε για ιατρικούς λόγους; Αν ναι καθάρισε με τους συναδέλφους σου. Μην πρήζεις εμένα μόνο.

    Η απάντηση για το υστερόγραφο βρίσκεται βαθιά μεσα σας. Για ψαξτε την λίγο. Το έγραψα και στον br και στο λέω και σενα. Το πρόβλημα είναι οι ψίθυροι οφ δη ρέκορντ. Αυτά που θα ειπωθούν αλλά ρε παιδιά είναι εμπιστευτικά να μην γραφτούν κλπ. Αυτό είναι το πρόβλημα και είναι η πάγια η πρακτική των γύρω από τον Πανιώνιο τα τελευταία 20 χρόνια. Βαρέθηκα τους ψιθύρους. Και τα οφ δη ρέκορντ. Οτι έχετε πέστε το ανοιχτά. Αν δεν μπορείτε να το πείτε ανοιχτά είναι απλά ψέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α και για το Φερερα θα απαντήσω με μια ατάκα κάποιου που φαντάζομαι τον παραδέχεσαι: Η ατάκα ήταν για τον Λίνεν: Με τον Τζιμπούρ και τον Χούτο η ομάδα δεν χρειαζόταν προπονητή. Αλλάξε τα ονόματα και θα καταλάβεις τη θέση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παντως οι παικτες στηριξαν προφανως τον προπονητη στο θεμα Ρεκομπα.Αυτο ειναι εξαιρετικα σημαντικο κατα τη γνωμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομιζω και οι δηλωσεις Τζαβελλα για τους δυο Ουρουγουανους αλλα και οι μετεπειτα δηλωσεις διαφορων περι καλου κλιματος στα αποδυτηρια,ενοτητας κλπ,σε αυτο συνηγορουν.Και κυριως οτι αυτο βγαινει μεσα στο γηπεδο,θυμαμαι πολυ καλα την μεταξυ τους γκρινια και αποσταση στα πρωτα παιχνιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό θα το δούμε μόλις στραβωσει κάτι. Προς το παρόν αυτοί που παίζουν μαζεύουν τα παχυλά τους πριμ ενώ όσοι δεν παίζουν δεν μιλάνε γιατί δεν τους παίρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καποτε σ'ενα πρωτοσελιδο ειχε γραφτει:
    "ασχετος ή βλαξ?"
    στην αναρτηση σου ομως, και στα σχολια σου επισης
    ταιριαζει καλυτερα το "ασχετος και βλαξ"
    κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το επίπεδο των απαντήσεων μέσω των ύβρεων δείχνει το ποιόν αυτού που απαντά (αφορά το προηγούμενο σχόλιο).

    Pgss1998, δεν είναι όλα άσπρα και μαύρα σε αυτή τη ζωή.

    Ο Φερέρα είναι προπονητής, πιθανόν όχι υψίστου βεληνεκούς, αλλά έχει δυνατότητες και είναι εργατικός. Πολύ καλή ανάλυση του θέματος με το Ρεκόμπα είχε κάνει ο nk99 και στο δικό μου blog και στου BR. Εξαρτάται τι ζητάει ο κάθε προπονητής για να φτιάξει την ομάδα του. Ο Φερέρα δεν ήθελε τον μπαλαδόρο που δεν μαρκάρει και δεν τρέχει ασταμάτητα και κάτι τέτοιο δεν ήθελε ούτε ο Λίνεν. Το πρόβλημα και με τους δύο είναι ότι ενώ δεν θέλανε, έκαναν πίσω και αποδέχτηκαν να συμπεριλάβουν το Ρεκόμπα στην ομάδα, με αποτέλεσμα το περυσινό στραπάτσο και τη φετινή ως τώρα ιστορία της μη συμμετοχής Ρεκόμπα, που ήταν ωσεί παρόν για βδομάδες και την τελική του αποχώρηση. Και πιθανότατα αρκετές οικονομικές απώλειες της ομάδας.

    Για την αγιοποίηση των όποιων επιλογών της ΠΑΕ και τη συνεχή δικαιολόγηση των πάντων, αυτοί που την κάνουν, κρίνονται για τις επιλογές τους, εφόσον το κάνουν δημοσίως. Από κει και πέρα, όποιος έχει μυαλό σκέφτεται αυτά που διαβάζει και όποιος έχει μάτια βλέπει.

    Για τα "Συμπόσια", προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Σε ελεύθερη κοινωνία ζούμε, ο καθένας μπορεί να έχει τις κοινωνικές του δραστηριότητες. Και οι προσκλήσεις δεν είναι κάτι το κακό και μάλιστα όταν γίνονται με ευγενέστατο τρόπο, όπως το κάνει πάντα ο BR, που είναι αξιέπαινος για την όλη αυτή δραστηριότητα. Τώρα το να υπάρχει υποχρέωση να δεχτεί κάποιος τις προσκλήσεις, επίσης δεν υπάρχει νόμος κε Διόγο μου και δεν γίνεται ντε και καλά επειδή θα υπάρξει και η δική σας παρουσία, που θα κατατροπώσει τις φωνές των γκρινιάρηδων με τον εξ Αποκαλύψεως λόγο σας. Πάντως πιείτε και για μας το κρασάκι σας και φροντίστε να είστε νηφάλιοι γιατί σας θέλουμε με γερή κράση στο γήπεδο. Να΄'στε καλά.

    ΥΓ. pgss1890, δεν χρειάζεται τόση αντιπαράθεση. Πέντε σωστές και ντόμπρες κουβέντες που είπες αρκούν. Ντε και καλά να σου αλλάξει κάποιος απόψεις με το στανιό δε γίνεται ούτε με τσιμπούσια ούτε χωρίς. Και όσο και αν σχολιάζουν οι "σχετικοί και έξυπνοι" και όσο και αν διαφωνούμε μεταξύ μας, θα υποστηρίζουμε το δικαιωμά σου να έχεις τις απόψεις σου και να τις συζητάμε διαδικτυακά ή αν θέλει ο Θεός και προσωπικά κάποια στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμπαθεστατε,συμφωνω,η ενοτητα της ομαδας αποδεικνυεται οταν τα πραγματα στραβωνουν.Προς το παρον ομως,εχουν γυρισει παιχνιδια και σου δινουν την εικονα οτι εχουν πνευμα νικητη και δεν τα παρατανε.Αυτο δεν πιστωνεται στον προπονητη?
    Επισης,επειδη δεν ασπαζομαι τη ρηση Τσακιρη περι Λινεν-Τζιμπουρ-ακατονομαστου,ο Φερερα εχει βγαλει δουλεια και η ομαδα παιζει κατα διαστηματα πολυ ωραια μπαλα.Ειμαστε μολις στο τελος του πρωτου γυρου,νομιζω οτι ο Φερερα μας εχει δωσει το δικαιωμα να περιμενουμε ακομα περισσοτερα,κι αυτο ειναι πολυ θετικο.Με δυο-τρεις προσθηκες ακομα η ομαδα μπορει να πεταει.
    Οσο για το περιφημο 4-4-2,ευτυχως η δυστυχως αυτος ειναι ο προπονητης,οι Βελγοι ετσι παιζουν συνηθως.Και κανεις δεν εγγυαται οτι ακομα κι αν εκανε τα αδυνατα δυνατα να''χωρεσει'' το Ρεκομπα,αυτος θα μπορουσε να ανταπεξελθει χωρις σημαντικο κοστος στη συνολικη λειτουργια της ομαδας.
    Και κατι τελευταιο,καπως ''φιλοσοφικο''.Ο Ρεκομπα με το φιλαρακι του αποτελειωσαν τον Λινεν.Η ζωη τα εφερε ετσι και τωρα οι ρολοι αντιστραφησαν.
    Ενας κυκλος εκλεισε κι ενας καινουριος εχει ανοιξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λοιπόν στο Καραϊσκάκη εσύ θα έβαζες τον Κούκετς που δεν έχει αγωνιστεί ούτε μισό ματς; Μάλιστα. Οτι πεις. Πάντως ο Μπαρόνι έπαιξε καλά.

    Ο Ρεκόμπα έφυγε γιατί δεν μπορούσε να προσφέρει. τελεία και παύλα...

    Και κάτι τελευταίο για το συμπόσιο. Κανένας ψίθυρος δεν θα ακουστεί. Προφανώς και ότι πουμε μπορούν να γραφτούν, αλλά γιατί τέτοια πρεμούρα να γράψεις... "αλήθειες;"; Τι νομίζεις ότι θα κουβεντιάσουμε; Και τελικά ποιος σε έχει ανακυρήξει την... αδέμσευτρη φωνή των Πανιώνιων; Απλά γράφεις την άποψή σου. Εκτός και αν συμβαίνει κάτι άλλο.

    Υ.Γ. Οσο για την ανωνυμία με όλο το σεβασμό αλλά το 2009 "κρύβεσαι" στο διαδίκτυο πίσω από ένα ψευδώνυμο; θα σου πω κάτι ξεκάθαρα. Αν δεν γράφεις από ιντερνετ καφέ (το οποίο και αυτό βρίσκεταια αλλά δεν έχεις προσωπικό "ιχνος"), αν δλδ είσαι δικτυωμένος από το σπίτι σου, σου λεω (χωρίς να υπονοοώ τίποτα στο ορκίζομαι στα παιδια μου) ότι πολύ εύκολα μπορεί καποιος να μάθει όχι το ονομά & την διευθυνση σου, αλλά και το πότε βλέπεςι τηλεόραση. Νομίζω ότι το ξέρεις...

    Αυτά...

    Μάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άρα δεν μας νοιάζει η ανωνυμία στο διαδίκτυο, εφόσον όλα μπορούν να φανερωθούν. Αυτό κε Διόγο ανατρέπει το έωλο επιχείρημά σας για κάποιους που σχολιάζουν μέσα από την ασφάλεια της ανωνυμίας τους και κρύβονται γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στα επιχειρήματά τους. Είναι ευχάριστο να αλληλοαναιρείτε μόνος τις απόψεις σας.

    Και κάτι τελευταίο. Πιστεύω ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να θέλει ή να μη θέλει να συμμετάσχει σε κάποια κοινωνική εκδήλωση. Έχει τα επιχειρήματά του, που ίσως δεν πείθουν, αλλά αυτή είναι η γνώμη του. Την είπε ευθαρσώς και ούτε σκέφτηκε σε πόσους αρέσει και σε πόσους όχι. Ούτε σκέφτηκε το αν κερδίζει τις εντυπώσεις, λες και κάνουμε καλλιστεία με βάση μια φιλική συνάντηση. Μήπως να το σεβαστούμε αυτό και να πιείτε τις ρακές σας στη συνάντηση με την ησυχία σας και να γνωρίσετε και τους άλλους φίλους και συμπανιώνιους ωραία και όμορφα. Προς τι η πρεμούρα ειδικά με τον pgss1890? Νομίζω μόνο για τον εαυτό του μίλησε. Δεν είπε σε κανένα να μην πάει, ούτε και μπορεί να το κάνει αυτό.

    @zamis. Φιλε zamis νομίζω ότι το Λίνεν τον είχε προγράψει ο Πανιώνιος από το προηγούμενο καλοκαίρι και από τον Μάιο είχε φέρει στις τελευταίες αγωνιστικές το Λεμονή μια δυο φορές να παρακολουθήσει ματς του Πανιωνίου και υπήρχαν σχετικές φήμες. Τότε δεν υπήρχε καν ιδέα για μεταγραφή Ρεκόμπα. Αν θυμάσαι νομίζω έτσι ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάνεις λάθος. Δεν αναιρώ τίποτα. Και ξέρεις γιατί; Η ασφάλεια της ανωνυμάις υπάρχει ως ένα σημείο. Απλούστατα δεν θα πάω στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για να ανα ακαλύψω ποιος είσαι επειδή γράφεις κάτι για μένα και τον πανιώνιο. ημαρτον. Γενικά το έγραψα περί ανωνυμίας.

    Οσο για τη συνάντηση δεν έχω καμία πρεμούρα με κανέναν. Φυσικά ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέγει με ποιους τρώει και πίνει. Απλά δεν καταλαβαίνω τη δική του πρεμούρα να μην.. εμφανιστεί. Δικαιώμα του βεβαίως, αλλά θα επαναλάβω ότι είναι λίγο κωμικό να εγκαλείς οποιο έχει αντίθετη άποψη μαζί σου, αλλά όταν σου λεει αυτός: "Πανιώνιοι είμαστε έλα να πιούμε ένα κρασί να τα πούμε..." να απαντάς: "Μην μετατρέψετε τα μπλογκς σε έναν ακόμα σύνδεσμο φιλάθλων γιατί τότε θα χαθεί όλη η δυναμική τους αλλά και η φερεγγυότητα τους". Από πότε χάνεται η φερεγγυότητα αν πιεις ένα κρασί με άλλους Πανιώνιους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φιλε Iwn,γι'αυτο εγραψα αποτελειωσαν,το εχω εμπεδωσει οτι η τυχη του ηταν προδιαγεγραμμενη..αναφερομουν σε δημοσιευματα που εφερναν τον Ρεκομπα να δηλωνει οτι ο Λινεν δεν αντιμετωπιζε ως ''ισος'' τις μεγαλες ομαδες,οτι δεν εκανε τακτικη κλπ.Για να μην θυμηθω και τις βολτες του με τον Προεδρο απο συνδεσμους φιλαθλων και αυτα που ελεγαν για το Γερμανο,ετσι δεν ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μακη,δεν σου λεει ο Εμπαθεστατος αν θα επρεπε να παιξει ο Μπαρονι,ο Κουκετς η ο Φουφουτος.Σου λεει οτι ο Φερερα οφειλε να βρει τροπο να εκμεταλλευτει δημιουργικα τον Ρεκομπα και οχι να τον ενταξει ντε και καλα σε ενα 4-4-2 στο οποιο εκ των πραγματων θα ηταν παραφωνια.
    Τη γνωμη μου γι'αυτο την εγραψα σε προηγουμενο σχολιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @zamis

    Πρώτα απ' όλα ο Φερέρα δεν παίζει 4-4-2. Κάθε ματς ο Βέλγος το βλέπει διαφορετικα. Δεν το βλέπεις; Προσαρμόζει την τακτική του ανάλογα με τον αντίπαλο. Μην το κουράζουμε. Δεν υπάρχει προπονητής που να μπορεί να "προσαρμόσει" τον Ρεκόμπα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

    Και θα θέσω αντίστροφα ένα ερώτημα. Οταν ο Λίνεν δεν ήθελε τον Ρεκόμπα είχε δίκιο και όταν δεν τον θέλει ο Φερέρα είναι ασχετος και άμπαλος; Δεν μπορείς για το ίδιο θέμα να εχεις δυο... αλήθειες ή μήπως μπορείς γιατί προσαρμόζεις την "αλήθεια" σ' αυτά που γουστάρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μακη,το 4-4-2 οπως και καθε συστημα,εξαρταται απο τους παικτες που εχεις και πως τους χρησιμοποιεις.Και σαφως υπαρχουν παραλλαγες.Το αν ο Ρεκομπα μπορουσε να παιξει η οχι δεν θα το μαθουμε ποτε.Παντως τεινω να συμφωνησω μαζι σου.
    Επισης εγω ποτε δεν χαρακτηρισα το Φερερα αμπαλο και ασχετο.Ειπα απλα οτι οπως ο Ρεκομπα δε γουσταρε τον Λινεν,ετσι και ο Φερερα δεν ηθελε στην ομαδα το Ρεκομπα.
    Και σε καθε περιπτωση,γνωμη μου διατυπωμενη ειναι οτι σε τετοια θεματα τον πρωτο και τελευταιο λογο πρεπει να εχει ο προπονητης,οποιος κι αν ειναι.Δεν καταλαβαινω λοιπον που κολλανε αυτα που λες στο τελος,απο που κι ως που εχω ''δυο αληθειες''?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σόρρυ zamis, αλλά δεν αφορα εσένα η τελευταία παράγραφος του σχολίου.

    Συμφωνω μαζί σου με το 4-4-2, απλά θα σου πω ότι ακομα και οι αγγλοι που το ακολουθούσαν με θρησκευτική ευλάβεια, πλέον το προσαρμοζουν αναλόγως τον αγώνα.

    Για τον Αλβαρο δυο λόγια. Ο Λίνεν δεν τον γούσταρε και του το έδειχνε σε κάθε ευκαιρία, παρότι ο Τσίνο δεν είχε τόσα προβλήματα υγείας.

    Ο Φερέρα αντίθετα τον είχε βασικό στα πέντε πρώτα ματς. Προσπαθούσε να προσαρμόσει τα σχέδια του επάνω στον Αλβαρο. Στο καραϊσκάκη ο Τσίνο έπαθε θλάση και από τότε δεν επέστρεψε ποτέ. θα επαναλάβω κάτι πολύ απλό. Αν ο Ρεκόμπα εκανε τον τραυματία (γιατί δεν γούσταρε τον Φερέρα...) σημαίνει ότι μας κορόιδευε και αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν το δεχομαι από κανένας παίκτη όσ μεγάλος και να είναι. Αν όντως ήταν τραυματίας τι να κάνει ο Εμίλιο; Ποιος είναι ο Χριστός και να κάνει ιατρικα θαύματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ok,Μακη.
    Χαριν συζητησεως παντως,διοτι δεν εχει πια καμια σημασια,το βρισκω λογικο να μην γουσταρει ο Λινεν το Ρεκομπα λογω του πως ηρθε,χωρις καν να ερωτηθει δηλαδη.
    Απο κει και περα,γνωμη μου ειναι(με το ενδεχομενο φυσικα ναμαι λαθος)οτι το θεμα με τον Ρεκομπα δεν ηταν βασικα ιατρικο.Πιστευω οτι ο Τσακ θελησε να ικανοποιησει τη συντριπτικη πλειοψηφια των Πανιωνιων ανανεωνοντας το Ρεκομπα.Ο προπονητης στην πορεια(ισως κι απο την αρχη)δεν τον ηθελε,εγιναν τα 9ωρα δ.σ.,αποδεσμευθηκε απο την ''υποχρεωση'' να τον χρησιμοποιει,ηρθε και το Καραισκακη και τα πραγματα πηραν την(ευχαριστη)πορεια τους.Οπως δε ειπα και προηγουμενως,οι παικτες στηριξαν τον προπονητη σε αυτη την κατευθυνση.
    Τελος παντων,σταματω εδω,κανα παικτη θα παρουμε?
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δύσκολο εως απίθανο να κάνουμε μεταγραφή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να αναρωτηθούμε άραγε μήπως εκεί οφείλονται και τα περί ταχυτάτης ανάρρωσης Μπέλιτς και "νεκρανάστασης' Ρεκόμπα. Πριν από πολύ λίγες βδομάδες μας λέγατε εδώ αν δεν κάνω λάθος, για τουλάχιστον μια μεταγραφή. Τι μεσολάβησε; O ισολογισμός; H οικονομική καταβαράθρωση ΑΕΚ, απ' όπου δύσκολα θα πάρουμε τα όσα χρωστούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ναι για το Σμόγιε ήθελα να γράψω περί νεκρανάστασης αλλά προέκυψε Ρεκόμπα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γι' αυτό ανέφερα και σε δικές μου αναρτήσεις στο blog μου και σε σχόλια στα άλλα blogs ότι το σημαντικό δεν είναι η αποδέσμευση Ρεκόμπα, αλλά το αν αυτής της αποδέσμευσης τις όποιες οικονομικές ελαφρύνσεις (υπάρχουν άραγε??) να μπρούσαμε να τις εκμεταλλευτούμε για να κλείσουμε το 1 ή τα 2 κενά που σίγουρα έχουμε. Απ' ότι λέει ο πολύ πιο κοντά στα πράγματα Μάκης, μάλλον δεν έχουμε τη δυνατότητα. Επειδή δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα, ο Τσότσαλιτς συνεχίζει να προπονείται με την ομάδα ή έχει απομακρυνθεί η περίπτωση αποκτήσεως του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.