Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Οι καλοί οι φίλοι

Χτες το βράδυ στη δική μας πλατεία πίναμε το ουζάκι μας και συζητούσαμε κάποιοι καλοί φίλοι. Το πρόβλημα ήταν με το χταπόδι που εγώ το προτιμώ λιαστό αλλά τέλος πάντων. Ενας λοιπόν από τους φίλους αυτούς, ο Μήτσος μου είπε και είχε δίκιο:
"Τι θέλεις ρε μαλάκα και ανακατευεσαι; Εσυ δεν λές ότι ο Πανιώνιος είναι πια ένας όμιλος εταιρειών με πάνω από 10 εκατομ. τζιρο; Εσένα τι σε κόφτει; Έχεις μετοχές; Οχι. Τότε;  Ιδέες και πράσινα άλογα. Η ιδέα που γεννήθηκε τότε πέθανε μόλις έγινε ΑΕ. Και κάθεσαι και γραφεις με τις ώρες και χάνεις χρόνο από τη δουλειά σου. Δεν βλέπεις ότι ο κόσμος αρεσκεται στο παραμύθι; Οτι δεν θέλει την αλήθεια; Εδώ ρε τους απολύουν απο τις δουλειές τους και αυτοί τρέχουν στο βουλευτή για το  ρουσφέτι. Θέλεις να βλέπεις την ομάδα; Βγάλε το εισιτήριο σου, μεινε στην εξέδρα και άστα τα υπόλοιπα. Αν ενδιαφέρεται αυτός που βάζει τα φράγκα θα βρει τη λύση."

Βλέπω λοιπόν ότι ο Μήτσος έχει απόλυτο δικιο. Εγραψα για το πως ο Μπέος έβρισκε πάικτες και ξαφνικά άρχισε να γίνεται σύγκριση Τσακίρη-Μπέου. Η ερώτηση ήταν και παραμένει απλή.

ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΟΤΑΝ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠ 3 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Β ΓΥΡΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠ ΤΟΝ ΑΡΗ!!!!! (http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=17065&subid=2&pubid=6714159)

Γιατί λοιπόν να χαλάω εγώ τη ζαχαρενια μου; Γι αυτό από εδω και στο μέλλον θα ασχολούμαι με την επιμόρφωση του κοινού καθώς όπως βλεπω το επίπεδο έχει πέσει ιδιαίτερα.  Ξεκινάμε λοιπόν με Φυσική Ιστορία (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF%84%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%B4%CE%B9):

"

Xταπόδι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το χταπόδι είναι μαλάκιο, κεφαλόποδο με 8 πλοκάμια, δίχως καθόλου όστρακο. Στο κέντρο των πλοκαμιών υπάρχει το στόμα το οποίο φέρει σιαγόνες από κερατίνη για τον τεμαχισμό της τροφής, όπως επίσης και μασητική κατασκευή (Radula).Το χταπόδι έχει εννέα εγκέφαλους.Οι οχτώ ελένχουν τα πλοκάμια.Ο άλλος κάνει όλες τις υπόλοιπες δουλιές.Φέρει επίσης τον κεντρικό εγκέφαλο,με πολύ ανεπτυγμένο νευρικό σύστημα και πολύ ανεπτυγμένα μεγάλα μάτια πολύπλοκης δομής και η όραση τους είναι οξεία. Το κυκλοφορικό σύστημα αποτελείται από 3 καρδιές. . Η μεταφορά οξυγόνου εξυπηρετείται από την πρωτεΐνη αιμοκυανίνη η οποία περιέχει χαλκό και έχει γαλάζιο χρώμα. Κατά μήκος των πλοκαμιών,το χταπόδι φέρει μικρές βεντούζες που το βοηθούν να παγιδεύει την τροφή του, να κινείται με ευκολία σε όλων των ειδών τις υποβρύχιες επιφάνειες."

Υ.Γ. Οπως θα δείτε τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί. Δεν έχει νόημα πια κανένας σχολιασμός. 

Υ.Γ.2 Η φωτο είναι από το Τρεντίνο Καπ, το ματς με τη Ρόμα. Το γκολ του Γιαννόπουλου. Και τότε ο Πανιώνιος έπαιζε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.