Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Αυτοί που φεύγουνε ....

Η ΠΑΕ ανακοίνωσε τα εξής: (http://www.pgss.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=17306&catid=5)
"Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει δεν ανανέωσε τη συνεργασία της με τους εξής ποδοσφαιριστές τα συμβόλαια των οποίων έληξαν στις 30/6/2009: Ντάριο Κρέστιτς, Σεκού Μπερτέ, Βαγγέλη Κουτσόπουλο, Λουίς Λουρένσο, Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς και Γιαν Εκρά.
Λύση συμβολαίων με τους εξής ποδοσφαιριστές: Φουσενί Ντιαβαρά, Ματίας Λάνγκαμπ, Γιώργο Μπάρκογλου, Μικαέλ Ντελούρα, Σταμάτη Μπαράκο και Χρήστο Αραβίδη."

Παρατήρηση πρώτη σε σχέση με τα ελληνικά της ανακοίνωσης: Μετά το ανακοινώνει και πριν το δεν ανανέωσε πρέπει να βάλετε κάτι τι , π.χ. ότι. Γιατί μπορεί στην ομάδα οι έλληνες να είναι είδος υπό εξαφάνιση αλλά οι ανακοινώσεις βγαίνουν ακόμα στα ελληνικά.

Παρατήρηση δεύτερη, ποδοσφαιρική: Κάποιοι από αυτούς όπως ο Λουρέντσο, ο Κουτσόπουλος, ο Αραβίδης αλλά και ο Λάνγκαμπ προσωπικά πιστεύω ότι μπορούσαν να μας βοηθήσουν. Κάποιοι άλλοι φεύγουν καθώς ήρθαν και δεν ακούμπησαν (λέγε με Εκρά). Μέσα στην τόση μεγάλη έλλειψη ελλήνων παικτών θεωρώ πως και ο Κουτσόπουλος και ο Αραβίδης είχαν θέση στον Πανιώνιο. Περιμένω να δω αν αυτός ο δανεικός αριστερός μπακ θα κάνει τίποτα ή θα ξεμείνουμε μόνο με τον Τζαβέλα.

Μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως ο -πολύ καλός αλλά δεν μας κάνει- Γκονζάγκα δεν είναι σε αυτούς που φεύγουν αλλα δεν είναι και σε αυτούς που ξεκίνησαν προετοιμασία. Σύμφωνα με πληροφορίες του μπλόγκ έχει θεαθεί στην πλατεία Νέας Σμύρνη με ένα τσούρμο μαργαρίτες, τις οποίες μαδάει επισταμένα για να μάθει αν θα φύγει η θα μείνει.

8 σχόλια:

  1. Όταν λες ότι Πανιώνιος "...δεν ανανέωσε τη συνεργασία του"... υπονοείς ότι είχε το δικαίωμα αλλά δεν το έπραξε. Οι περισσότεροι από αυτούς όμως έχουν εδώ και καιρό ανακοινωθεί από άλλες ομάδες, ενώ γιά κάποιους από αυτούς είχαν γίνει προσπάθειες να παραμείνουν. Άρα η ανακοίνωση δεν είναι ακριβής.
    Ματά τις αποχωρήσεις δεν έπρεπε να ανακοινωθούν και τα οριστικά συμβόλαια των νεοαποκτηθέντων; Υπάρχει και το θέμα με την "...κατ' αρχάς συμφωνία...".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον πιστεύω ότι το τρενάρουν με Γκονσάγκα, μήπως και βρούν κάποιον επιθετικό ικανοποιητικό που να στοιχίζει το ίδιο ή λιγώτερα και αν όχι πιθανότατα να μείνει. ΟΚ, υπόθεση κάνω, μπορεί να διαψευσθώ. Δεν στηρίζεται σε πληροφορίες. Πάντως στα τελευταία περυσινά ματς που είχε ανέβει ο Ρεκόμπα, ο Γκονσάγκα φαινόταν καλύτερος και συνδυαζόταν καλούτσικα με τον Αλβάρο. Η πρεμούρα να τον διώξουν νομίζω πως έχει να κάνει με το τριετές συμβόλαιο περισσότερο και με πιθανόν με συμφέροντες την ΠΑΕ όρους του καθώς και ίσως με κατάσταση συνεργασιών με τον μάνατζέρ του. Πιθανότατα και ο προπονητής βέβαια θέλει κάτι πιο φουνταριστό από τον Άντερσον. Μου έκαναν πάντως ιδιαίτερη εντύπωση πάντα, οι απαξιωτικοί λόγοι διαφόρων στελχών της ΠΑΕ και προσκείμενων κύκλων για τον Γκονσάγκα. Φάνταζαν και φαντάζουν ιδιαίτερα υπερβολικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η δουλειά του επιθετικού είναι να βάζει γκολ. Οι περισσότεροι επιθετικοί όταν για κάποιο λόγο χάσουν την επαφή τους με τα δίχτυα κομπλεξάρονται και χρειάζεται να πετύχουν τουλάχιστον ένα σημαντικό τέρμα για να ανέβουν ψυχολογικά. Από τον Γκονζάγκα περιμέναμε να σκοράρει τακτικά, ξεχάσαμε όμως ότι τις περισσότερες φορές ήταν αναπληρωματικός, είχε μικρό χρόνο συμμετοχής ή έμπαινε σε χρονικό σημείο που σχεδόν τα πάντα είχαν κριθεί. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι εντάξει ψυχολογικά και ασφαλώς πολύ δύσκολο θα συνεργάζονταν με τον Ρεκόμπα. Ένα από τα αξεπέραστα προβλήματα της προηγούμενης χρονιάς ήταν ότι οι περισσότεροι παίκτες δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τις εμπνεύσεις του Αλβάρο ή δεν πίστευαν ότι μπορούσε να τους δώσει κάποιες εξαιρετικά δύσκολες πάσες. Ο Γκονζάγκα δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος. Συνεπώς δεν είναι καλή ιδέα να αποτελέσει το επιθετικό δίδυμο με τον Μπάλαμπαν. Θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι θα φύγει. Δεν με στεναχωρεί το ενδεχόμενο της αποδέσμευσής του. Πιο πολύ στεναχωριέμαι για τον Λουρέντζο που είχε το κάτι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία , διορθώθηκε η ανακοίνωση της ΠΑΕ.
    Ο Γκοναγκα εμένα μου έκανε γιατί ήταν παίκτης ευκαιρίας. Πέτυχε 4 γκόλ και όλα με μια επαφή. Ας του δίναμε μια ευκαιρία να προσαρμοστεί καλύτερα καθώς όλοι οι πάικτες που έρχονται από Λατινική Αμερική θέλουν χρόνο προσαρμογής. Θα ήθελα να μείνει και αυτός και ο Λουρέντσο που τον ξέρουμε τι μπορεί να κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απολινενοποιηση,δεν ειπαμε?

    υγ.και για εναν παικτη με πολυ καλο βιογραφικο οπως ο Λανγκαμπ που ποτε δεν ειδαμε παρα μονο ακουσαμε τα απαξιωτικοειρωνικα περι Μπεκενμπαουερ κλπ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ότι ο Λάνγκαμπ ήθελε να φύγει... Αυτό που έχουμε ξεχάσει στον Πανιώνιο είναι ότι γιά να δέσει η άμυνα πρέπει να παίζουν μαζί οι αμυντικοί (και μάλιστα και τους καθοδηγεί ο ίδιος τερματοφύλακας - αν ξέρει βέβαια να το κάνει). Πόσα παιχνίδια έπαιξαν μαζί οι Λάτκα και Λάγκαμπ; Στα λίγα που τους θυμάμαι ήταν καλοί. Και έγιναν ακόμη καλύτεροι όταν πίσω τους είχαν τον Μπέλιτς, ο οποίος σε αντίθεση με τον Κρέσιτς καθοδηγούσε την άμυνά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.