Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Διαρκείας

Η πόλη αδειάζει και ο ρυθμός πώλησης των διαρκείας πεφτει σημαντικά. Ήδη φτάσαμε στα 917 και πσιτεύω ότι μέχρι άυριο θα ξεπεράσουμε τον περσινό αριθμό (977). Ότι και να γίνει όμως είμαστε μακριά από το στόχο που έθεσε η ΠΑΕ.
Η πιο συνηθισμένη δικαιολογία είναι η κρίση ότι ο κόσμος τα φέρνει δύσκολα βόλτα κλπ. Δεν αντιλέγω αντίθετα συμφωνώ μαζί τους. Επίσης συνέχεια διαβάζουμε για τις δυσκολίες των εμπόρων, για το κυνήγι πελατών, το μικρό τζίρο κλπ.
Αναρωτιέμαι μήπως θα πρέπει να τα συνδιάσουμε αυτά τα δύο. Δεν θα ήταν συμφέρον για ένα μαγαζί στη Νέα Σμύρνη ή στη γύρω περιοχή να αποκτήσει πρόσβαση σε μια ομάδα πελατών που είναι τα διαρκείας του Πανιωνίου και τα μέλη του ερασιτέχνη αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να τους κάνει μια έκπτωση π.χ 15%; Στο περιοδικό που βγάζει η ΠΑΕ(το 119) μπορεί σε ένα σημείο να αναφέρεται η λίστα με τα καταστήματα αυτά. Με τον τρόπο αυτό μειώνουμε το κόστος του διαρκείας που θα πληρώνει ένας φίλαθλος καθώς θα αποσβένει ένα μέρος των χρημάτων του μέσα από τις εκπτώσεις στα αγαθά που θα αγοράζει στη διάρκεια του χρόνου. Τώρα δε με την καρτα φιλάθλου όλα αυτά θα είναι πολύ πιο εύκολα. Μια τέτοια κίνηση που ήδη γίνεται από άλλες ΠΑΕ. Μπορούμε να ξεκινήσουμε να χτίζουμε τη λίστα αυτή από καταστηματάρχες - φίλους της ομάδας τους οποίους τους ξέρουμε. Πιστεύω ότι με μια τέτοια κίνηση μπορεί φέτος να μην πιάσουμε το στόχο που έχει θέσει η ΠΑΕ αλλά του χρόνου θα τον πιάσουμε σίγουρα.

Πάλι ξαναγυρίζουμε στην καλυτερη οργάνωση της ΠΑΕ σε όλα τα επίπεδα.

9 σχόλια:

  1. Όσο δύσκολα και να τα φέρνει κάποιος βόλτα είναι μεγάλο έξοδο τα 150 ευρώ σε 6 άτοκες; Μιλάμε για 25 ευρώ τον μήνα. Δύο παιχνίδια να δει τον μήνα θα πληρώσει έτσι κι αλλιώς 20 ευρώ. Τι να λέμε τώρα;
    Σε τελική ανάλυση να δεχθώ ότι μια σημαντική μερίδα των φιλάθλων μας δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το έξοδο. Δηλαδή τι; Οι προνομιούχοι φίλαθλοι του Πανιωνίου είναι 900; Πάντως όλοι αυτοί που γεμίζουν τις καφετέριες και ψωνίζουν από τα ακριβά μαγαζιά της περιοχής μας δεν μου φαίνονται αναξιοπαθούντες.
    Από εκεί και πέρα. Ιδέες υπάρχουν πολλές. Όλες μάλιστα είναι φθηνές και εύκολες. Γιατί δεν υλοποιούνται; Τι να πω; Ειλικρινά δε γνωρίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψαχνουμε τα στελεχη,τι βιαζεσαι κι εσυ..
    Δυστυχως,αν δεν ερθουν επιτυχιες,3.000-4.000 θαμαστε στο γηπεδο.Γι'αυτο κι η περυσινη χρονια ηταν μεγαλη ευκαιρια αλλα..μην ξαναλεμε τα ιδια.
    Για να δουμε φετος.Ενα καλο ξεκινημα πιστευω θα βοηθησει πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο πνεύμα του pgss,θα μπορούσε να εκδοθεί σε συνεργασία με τον κ. Λιανό μια πιστωτική κάρτα,π.χ.panionios visa,που να παρέχεται δωρεάν σε αυτούς που αγοράζουν διαρκείας και να περιλαμβάνει προσφορές και εκπτώσεις στα μαγαζιά της Ν.Σμύρνης.Ακόμη θα μπορούσε σαν ξεκίνημα να χρεώνεται το διαρκείας σε αυτήν.Ένα σωρό κάρτες μας χαρίζουν από το τηλέφωνο κάθε μέρα,μία παραπάνω δεν χάλασε κι ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως κάποιος γνωρίζει τι έγινε εν τέλει με τις ανανεώσεις των περυσινών εισιτηρίων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 39 σήμερα. 956 σύνολο. Με αγκομαχητό προχωράμε. Να φέρετε τις τσικουδιές στα 1000...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ Γκρινιάρη απόλυτα για την κάρτα. Κάπου το είχα γράψει και εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως η ουσία βρίσκεται και κάπου αλλού; Απ' ότι ξέρω τα τουρνικέ εμποδίζουν τους τζαμπατζίδες να μπουν στο γήπεδο. Ή έχεις εισιτήριο και μπαίνεις ή μένεις απ' έξω. Μήπως λοιπόν το προβλημα των Πανιώνιων δεν είναι οικονομικό, διαφημιστικό κ.λ.π, αλλά μιά μεγάλη μερίδα έχει συνηθίσει να βλέπει μπαλίτσα με προσκλήσεις και με δωρεάν είσοδο λόγω γνωριμιών; Αυτούς τους τύπους πραγματικά δεν μπορείς να τους πείσεις να αγοράσουν διαρκείας γιατί έχουν συνηθίσει στο τσάμπα. Στη θύρα που πηγαίνω έχω ακούσει πολλούς ανθρώπους να λένε ότι ήρθαν με πρόσκληση, ενώ δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι να περάσεις χωρίς εισιτήριο τους ελεγκτές όταν έχεις τη σωστή γνωριμία. Όλοι αυτοί λοιπόν, οι οποίοι αναλογικά δεν πρέπει να είναι και λίγοι, ίσως να σκέφτονται ότι θα βρουν την άκρη και με τα τουρνικέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάποτε κάποιος μου είπε ότι σχεδόν όλη η 4 βλέπει το ματς τζάμπα. Γονείς παιδιών που κρατάνε τους παίκτες, προσκλήσεις κολλητοί γνωστών που βρίσκονται στις εισόδους κλπ. Είναι σύνηθες το φαινόμενο να έχεις στο γήπεδο 5000 κόσμο και 3000 εισιτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.