Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Σφαγή και Διαρκείας

Διαβάζω τη συνέντευξη του κυριου Μόγκριτς στον Ιωνα (http://iwn1998.blogspot.com/) και θυμάμαι κάτι σκηνές απίστευτης ομορφιάς. Ήταν λέει ένα φιλικό παιγνίδι με την Ξάνθη λίγο πριν αρχίσει το πρωτάθλημα την τελευταία χρονιά του Μπέου. Πήγαμε να βγάλουμε εισητήρια και εκεί μάθαμε ότι θα πρέπει να δώσουμε τα στοιχεία μας και αυτά να αναγραφούν πάνω στο εισητήριο και στο μπλόκ, γιατί οι κάμερες τότε δεν λειτουργούσαν ακόμα. Η καθυστέρηση ήταν τόσο μεγάλη που η ΠΑΕ έβγαλε κάποιον να πουλήσει εισητήρια έξω από τα εκδοτήρια και επειδή ο άνθρωπος δεν είχε που να γράψει έγραφε πάνω στους κάδους των σκουπιδιών. Και να σκεφτεί κανείς ότι το παιγνίδι αυτό το είδαμε τελικά 300-400 άτομα.

Τι θα γίνει στο ματς με τον ΠΑΟΚ; Θα έρθουν 3000 άνθρωποι που θα πρέπει να δώσουν τα στοιχεία τους και θα γίνει σφαγή. Γκρίνιες, φωνές καυγάδες και όλα αυτά γιατί δεν θα το ξέρουν.

Είναι απαράδεκτιο κατα τη γνώμη μου να μη γίνεται μια καμπάνια απο τη ΓΓΑ γι αυτό το θέμα. Δεν τρελάθηκαν ξαφνικά οι ομάδες. Σε ένα νόμο εντάσσονται πιλοτικά. Ποιος έχει την ευθύνη να ενημερώσει τον κόσμο; Ο Πανιώνιος ή η ΓΓΑ. Κατά τη γνώμη μου κύρια η ΓΓΑ.

Τώρα για τα διαρκείας. Είναι ένα πρόβλημα η έλλειψη διαφήμισης αλλά και κινήτρων από την ΠΑΕ. Το κυρίαρχο όμως πρόβλημα είναι ότι δεν είμαστε όσοι νομίζουμε ότι είμαστε. Αν σε ένα ευρωπαϊκό παιγνίδι με την Μπορντώ κόβουμε 7000 εισητήρια, είναι πολύ δύσκολο να φτάσουμε τα 3000 διαρκείας. Μιλάμε για τους Πανιώνιους του καναπέ. Συμφωνώ ότι πρέπει να τους σηκώσουμε από τον καναπέ. Αλλά είναι απίθανο ο άλλος μόλις σηκωθεί από τον καναπέ να αγοράσει διαρκείας.

Ίσως αν του δίναμε κάποια προνόμια να το έκανε ευκολότερα. Όμως ακόμα στο τμήμα μάρκετινγκ είμαστε κατά τη γνώμη μου αρκετά πίσω. Παράδειγμα η σελίδα της ΠΑΕ. Στους χορηγούς υπάρχει και η www.daynews.gr η οποία να δεν κάνω λάθος έχει κλείσει εδώ και 8 μήνες. Θα μπορούσε π.χ. να βγεί μέσα από την Proton Bank που βλέπω ότι συνεργαζόμαστε μια κάρτα Visa του Πανιωνίου την οποία θα μπορούσε να προμηθευτεί ο κάτοχος του εισητηρίου διαρκείας με προνομιακούς όρους (π.χ. χωρίς συνδρομή , μειωμένο επιτόκιο). Σε αυτή την περίπτωση και η ΠΑΕ θα είχε κέρδος καθώς θα έπαιρνε και ένα μικρό ποσοστό από τα κέρδη της κάρτας. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί αυτό να το κάνει μια εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων και δεν μπορεί να το κάνει ο Πανιώνιος. Και το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και με τις άλλες εταιρείες. Συμπέρασμα, δεν μπορούμε στη σημερινή εποχή να τα περιμένουμε όλα από τον πατριωτισμό των Πανιωνίων. Πρέπει να υπάρχουν και κάποια κίνητρα.

6 σχόλια:

  1. πηγα με 3 φιλους να βγαλουμε διαρκειας και καναμε 2 ΩΡΕΣ !! ασε τρελαθηκα το συστημα ειναι συνεχια μπλοκαρισμενο ειναι αδυνατον να κοπουν τα διαρκειας ,νορμαλ νουμερο απο 55 εως μαχ αν πανε ολα οκ 70 διαρκειας την ημερα αρα εχουμε κοψει 477 μεχρι τωρα .Λοιπον αν βγαλεις 2 βδομαδες που θα ειναινεκρες λογο διακοπων μας μενουν μεχρι το πρωτο παιχνιδι 5 βδομαδες χ 6 μερες γυρω στις 30 μερες χ 65 διαρκειας =1950 στην καλυτερη + 477 =2400 περιπου αρα ακομα και να θελει ο κοσμος να βγαλει τα διαρκειας πανω απο 2500 μην πω 2000 με ολες τις καθυστερισεις δεν βγαινουν ...αρα συμπερασμα απο μονοι μας βγαζουμε τα ματια μας !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν θέλουμε να μιλάμε ειλικρινά τότε αν από τα 977 πέρσι περάσουμε τις 2000 φέτος θα ειναι εκπληκτικό νούμερο.

    Πάντως σε πιστεύω γιατί τα μέχρι στιγμής νούμερα είναι περίπου 50 αρια μεσοβδόμαδα και 24 το Σάββατο που ήταν λίγες οι ώρες.

    Πάντως το Σαββατοκύριακο πριν τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι ανοιχτά όλα τα ταμεία σε 12ωρη βάση για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Γιατί θα ειναι αρκετοί αυτοί που θα πάνε τελευταία στιγμή.
    Αν δε κερδίσουμε και τον ΠΑΟΚ θα είναι αρκετοί και αυτοί που θα βγάλουν και τη βδομάδα αναμεσα σε ΠΑΟΚ και Εργοτέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. dδεν ειναι 2000 το νουμερο που θελουμε δεν μπορει ο ηρακλεις να θελει 6000 διαρκειας και ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2000 δεν μου κανει δεν το κατανοω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγω θελω τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ Ε 5000 ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ NAI ME 5000 διαρκειας δεν εχουν ολες οι ομαδες τετοιους παιχτες δεν εχουν κανει ολες οι ομαδες τετοια επενδυση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το τι θέλουμε και ποια είναι η πραγματικότητα είναι δυο πράγματα εντελώς διαφορετικά.

    Μιλάς για Ηρακλή. Πόσα εισητήρια θα πουλήσουν οι οργανωμένοι του Ηρακλή και πόσα οι δικοί μας; Να κάνω μια πρόβλεψη; Οι δικοί μας όλοι μαζί δεν θα περάσουν τα 120. Με μόλις 120 διαρκείας από τους οργανωμένους τα 2000 είναι μεγάλος αριθμός.

    Ξαναγυρίζουμε λοιπόν στην απλή πραγματικότητα ότι έχουμε λιγοστέψει και πρέπει να αυξηθούμε. Και αυτά γίνονται σιγά σιγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως η κατάσταση στην έκδοση των διαρκείας έχει βελτιωθεί αρκετά.Χθες που αξιώθηκα να πάμε με την κόρη μου να βγάλουμε διαρκείας,6.30 το απόγευμα ήμασταν 7 άτομα.Σε μισή ώρα είχαμε τελειώσει όλοι.
    Δεν μπορώ να φανταστώ ότι όλες αυτές τις προτάσεις που έχουν κάνει όλοι λίγο-πολύ στα blogs,δεν τα έχει σκεφτεί το τμήμα marketing.Μάλλον λοιπόν καταλήγουμε,όπως λέει ο pgss,στην ωμή και όχι απλή πραγματικότητα ότι δεν υπάρχει ανάλογη αγορά να απευθυνθούν.Οι 7 και 10 χιλιάδες σ'ένα παιχνίδι κάθε δύο χρόνια δεν μπορούν με τίποτα να δικαιολογήσουν 3500 διαρκείας.Ας φτάσουμε πρώτα έναν αξιοπρεπή μέσο όρο θεατών που θα έχει κερδιθεί με την απόδοση της ομάδας μέσα στο γήπεδο και μετά βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.