Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Συνέντευξη Τσακίρη

Διάβασα τη συνένευξη Τσακιρη όπως παρουσιάστηκε στην gazetta (http://www.gazzetta.gr/content/view/40380/5/) και στον συναπανιώνιο brfunatic. Τωρα την ακούω από τη σελίδα του σέντρα φμ. (http://www.sentrafm.gr/default.asp?catid=15171&subid=2&page1=10)
Επειδή εγώ θεωρώ σημαντικά άλλα πράγματα από αυτά που μας δίνουν οι δημοσιογράφοι γράφω παρακάτω τα για μένα σημαντικά στοιχεία:
α) Λέει ο Τσακίρης ότι είδαμε ότι είχαμε ΠΟΛΛΟΥΣ επιθετικούς χάφ και έπρεπε να δώσουμε έναν και γι αυτό και δώσαμε τον Κοιλιάρα, όχι ότι θέλουμε επιθετικό χαφ. Επίσης λέει ότι όταν βγήκε η ανακοίνωση που άφηνε παράθυρο μετακινήσεων αυτό ήταν μόνο για την περίπτωση Κοιλιάρα.
β) Ο Κοιλιάρας είναι ένα παιδί 20 χρονών και όχι 19 που γράφουν.
γ) Το 1 εκατομμύριο άνοιγμα είναι από παλιές μεταγραφές. (Σημείωση δική μου, από τις οποίες αρκετές τις αφήσαμε ελέυθερες φέτος χωρις μια δραχμή έτσι δεν είναι; Μόνο ο Κοιλιάρας ο Λάτκα, ο Κουμορτζί και ο Κούκετς έμειναν. Συνεπώς η ΠΑΕ φέτος τρέχει με μπάτζετ 7.5 εκατομμύρια. Ελπίζω ότι σε αυτά υπάρχει πρόβλεψη και για κονδύλι το Δεκέμβρη για κάποιες μεταγραφές).
δ) Η ερώτηση για τον Μανιάτη ήταν αρκετά πιεστική και η απάντηση έδειξε αιφνιδιασμό. Δηλαδή ναι μεν πουλάμε αν μας έρθεια κάποια καλή πρόταση αλλά δεν το κυνηγάμε ούτε και ξέρουμε τίποτα. Χαρακτηριστικά είπε όταν ρωτήθηκε για τον Μανιάτη ότι ο μικρός θα πάει δανεικός στο Αιγάλεω. Και μετά ο δημοσιογράφος του ξεκαθάρισε ότι εννοούσε τον μεγάλο και πιθανώς τον ΠΑΟ.
ε) Στο νέο σχέδιο του γηπέδου είναι πολύ αλλαγμένο σε σχέση με αυτό που κυκλοφορούσε. Χαρακτηριστικά λέει ότι η απόφαση του Δημου μας ξαναέστειλε στο drawing board και αλλάξαμε πολλά πράγματα και σε σχέση με την στενότερη συνεργασία με τον ερασιτέχνη και τις ανάγκες του (είναι ολίγον γήπεδο και πολύ ερασιτέχνης) αλλά και τους εμπορικούς χώρους . Το σχέδιο είναι στη ΓΓΑ. Θέλουμε να εγκριθεί το σχέδιο εκτός του οικονομικού κομματιού από το Δημο πριν τις εκλογές.
στ) Το γήπεδο πρέπει να έχει 3 στόχους: 1) Να είναι ωραίο 2) Να επιβιώσουμε 3) Να έχουμε πόρους. Τώρα ο Πανιώνιος στηρίζεται σε τρελούς που βάζουν τα λεφτά τους.
Η θύρα 1 και η Θύρα 2 κινδυνεύουν να αποχαρακτηριστούν και φοβάται ο Τσακίρης μην πέσει κανένα τούβλο στα παιδιά που αθλούνται. Αν συμβεί αυτό (δηλαδή να αποχαρακτηριστούν οι 1 και 2) κλείνει ουσιαστικά όλο το γήπεδο. (Σημείωση δική μου: Η Θύρα 1 και 2 είναι από τις πιο καινούργιες του γηπέδου). Είμαστε οι μόνοι που λέμε ξεκαθαρα ναι κύριοι θέλουμε το οικόπεδο μας να βγάζει λεφτά.
Ελπίζω ο Δήμος να το περάσει αλλιώς θα είναι το κυρίαρχο θέμα στις εκλογές.
ζ) Για το προπονητικό εμείς βγάλαμε 37 εγκρίσεις και δώσαμε από την τσέπη μας 10 εκ. ενώ ο ΠΑΟΚ έχει την ίδια έκταση με ενοίκιο 1 ευρώ το χρόνο και έβγαλεάδεια στο πιτς φυτίλι.
η) Μετά το ματς με τη Σοσώ που ηταν η καλύτερη στιγμή μας όταν μας υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο και μετα το ματς με το Λεβαδειακό που είχαμε στο γήπεδο 7000 κόσμο πήραμε λάθος δρόμο. Ο Πανιώνιος χρειάζεται έναν πιο ορθολογικό τρόπο διοίκησης, κάποιος να λέει όχι που και που που όσο είμαι εγώ το έχω καταλάβει ότι δεν πρόκειται να γίνει γιατι είμαι οπαδός του Πανιωνίου αλλά βλέπω μια εικόνα που δεν μπορούμε να τη διαιωνίσουμε. Η ομάδα με το μπάτσετ που είχε και με τους πάικτες που είχε θα μπορούσε κάθε χρόνο να είναι έτσι (δηλαδή να έχει τις επιτυχίες αυτές) αλλά κάπου το χάσαμε το δρόμο. (Σημείωση δική μου: όχι μόνο τους παίκτες αλλά και τον προπονητή)


Διαβάζοντας πίσω από τα λόγια και έχοντας στο μυαλό μου και τις προηγούμενες συνεντεύξεις του κατάλαβα ένα πολύ απλό μύνημα: Γήπεδο στη Νεα Σμύρνη ή επιβίωση. Αν φύγουμε εμείς λέει ο Τσακίρης ο Πανιώνιος θα έχει πρόβλημα καθώς και το γήπεδο δεν μπορεί να διατηρηθεί και σε λίγα χρόνια κάποιες κερκίδες θα είναι ακατάλληλες όπως και κάποιοι χώροι γύμνασης των παιδιών.
Έχουμε ένα πολύ καλό σχέδιο και αρχιτεκτονικά κλπ:
Προφανώς δημιουργούνται ερωτήσεις του στυλ που πρέπει να απαντηθούν:
α) Πόσων χιλιάδων θέσεων είναι το νέο γήπεδο που σχεδιάζεται;
β) Τι ακριβώς θα περιέχει; Το λίγο γήπεδο και πολύς ερασιτέχνης αναλυτικά τι ακριβώς σημαίνει;
γ) Ποια θα είναι τα προβλεπόμενα έσοδα της ΠΑΕ από το γήπεδο και ποια τα προβλεπόμενα έσοδα του ερασιτέχνη;
δ) Ποια θα είναι η συνεισφορά του Δήμου οικονομικά στην πρόταση και ποια των ιδιωτών και πως θα χρηματοδοτηθεί το γήπεδο αυτό; Πως θα συντηρηθεί;
ε) Θα υπάρχει και γήπεδο μπασκετ ή θα πρέπει το μπάσκετ να βολευτεί στο κλουβί της Αρτάκης.
στ) Συμφερει τον Πανιώνιο να έρθει σε ανοικτή σύγκρουση με μια μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Νέας Σμύρνης; Πως θα πεισθεί ο τοπικός πληθυσμός για την αναγκαιότητα του γηπέδου; Αν δεν κάνω λάθος η σημερινή δημοτική αρχή είναι η φιλικότερη δημοτική παράταξη προς τον Πανιώνιο στο ΔΣ του δήμου Νέας Σμύρνης.
ζ) Δεν θα πρέπει να παρουσιαστεί αυτό το σχέδιο στους φιλάθλους του Πανιωνίου πριν φτάσουμε στο Δήμο;
η) Όταν λέτε ότι βάλατε 10 εκ ευρώ για το προπονητικό χωρίς αυτά να φαίνονται στο άνοιγμα της ΠΑΕ το ερώτημα είναι ποιοι; Σε ποιους ανήκει το προπονητικό και με ποιο νομικό καθεστώς προπονείται ο Πανιώνιος εκεί (π.χ. η Παιανία δεν ανήκει στον ΠΑο αλλά στους Βαρδινογιάννηδες όπως έχει γραφτεί, και στο προπονητικό κέντρο του Άρπαγα που φτιάχνει ο Νοτιάς υπάρχει σύμβαση με τον Άρπαγα για νοικι 600000 ευρώ αρχικά το χρόνο (http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10559&subid=2&tag=8103&pubid=3283465)).
θ) ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ: Μια ερώτηση που έθεσε ο brfunatic στη σελίδα του και τη θεωρώ πολύ σημαντική και γι αυτό και την παραθέτω και εδώ: Αν η Θύρα 1 και η Θύρα 2 έχουν προβλήματα και κινδυνεύουν να βγουν ακατάλληλες πως η ΠΑΕ πουλάει εισιτήρια διαρκείας και μάλιστα παιδικά σε αυτές και γιατί βάζει την παιδική εξέδρα σε αυτές; Και συμπληρώνω εγώ: Πως θα παει ένας πατέρας να αγοράσει διαρκείας για αυτόν και για τον γιό του σε μια εξέδρα που ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ θεωρεί ότι είναι στα πρόθυρα να θεωρηθεί ακατάλληλη. Από τη μια ζητάμε αύξηση των διαρκείας και από την άλλη τα τορπιλίζουμε. Τελικά τι θελουμε; Εφόσον αυτή είναι η πραγματικότητα θα μπορούσε να έχει ανακοινωθεί μαζί με τα διαρκείας και να πάει η παιδική στην 4 και τα φτηνά διαρκείας στην 10.

Επίσης δημιουργούνται και άλλα ερωτήματα όπως: Πωλείται π.χ. και ο Εστογιάννωφ που είναι η μια ατραξιόν της ομάδας για να κλεισει το άνοιγμα. Δηλαδή αν 20 Αυγούστου έρθει μια πρόταση 3 εκ ευρώ για τον Λολο θα τον δώσουμε; Ακόμα και αν έχουμε την περσινή εμπειρία σε σχέση με το πως καθυστερημένες μεταγραφές μπορούν να αλλάξουν την εικόνα και τον σχεδιασμό μιας ομάδας; Αν η καλύτερη στιγμή σας ήταν μετά τη Σοσώ γιατί καταλήξαμε ένα χρόνο μετά στην αλλαγή του προπονητή;

9 σχόλια:

  1. Κατι που μου ξέφυγε: Ο κοιλιάρας είχα την εντύπωση ότι είναι στα 23 του και όχι στα 20 του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καλυψες.Περιμενουμε απαντησεις(εκτος βεβαια για τα του Λινεν που τι να δικαιολογησει,τα αδικαιολογητα δικα του?).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σοβαρά; Περιμένετε και απαντήσεις;

    Έθεσα στο μπλόγκ μου μερικά ακόμη σχετικά ερωτήματα τα οποία συνοψίζω:. Τρομάρα μου... Περιμένω κι εγώ μαζί σας...

    Αφού όλοι συμφωνούν ότι οι εμπορικές χρήσεις είναι αυτές που εξασφαλίζουν τα μελλοντικά έσοδα του συλλόγου και αφού το νέο γήπεδο γίνεται κυρίως για την εξασφάλιση των εσόδων (διότι διαφορετικά θα μπορούσε να γίνει μετατροπή - επισκευή του υπάρχοντος) τότε γιατί και ο κ Τσακίρης και ο Δήμος, υπό διαφορετικές προϋποθέσεις και για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, δέχονται να μειωθούν οι εμπορικές χρήσεις; Δεν προέχει το οικονομικό συμφέρον του συλλόγου;
    Διότι αν το ζητούμενο είναι τα έσοδα της ομάδας, τότε το αίτημα όλων μας θα έπρεπε να είναι ένα εμπορικό μεγαθήριο.

    Άλλο ερώτημα: Αφού το οικόπεδο ανήκει στον Δήμο και η κατασκευή θα γίνει από κάποια εταιρεία, πως ακριβώς θα έχει άμεσα οικονομικά οφέλη ο ίδιος ο Πανιώνιος ο οποίος είναι τρίτος;

    Σε κάθε περίπτωση, πότε και με ποιες προϋποθέσεις θα έρθουν τα έσοδα από τις εμπορικές χρήσεις στα ταμεία της ομάδας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρόβλημα δεν είναι τα έσοδα.Κάποια στιγμή θα έρθουν.Φαντάζομαι αυτά είναι νομικά θέματα που έχουν ήδη καλυφθεί.Δύο είναι τα βασικά θέματα.
    Πρώτον οι εξέδρες 1 και 2.Όπως δήλωσε ο Τσακίρης κρατάμε την 1 με διάφορα "μέσα".Έρχεται και η σειρά της 2.Τι θα γίνει αν ο πρόεδρος αποσύρει αυτά τα μέσα για να ασκήσει πίεση;Η στη χειρότερη περίπτωση τι θα γίνει αν συμβεί κάποιο ατύχημα;
    Δεύτερον είναι η ανοικτή πλέον κόντρα που φαίνεται να έρχεται ο Τσακίρης με το δήμο.Και αυτό δεν ξέρω που μπορεί να οδηγήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΥΓ.Άσχετο.Δηλώσεις Κοιλιάρα για τον δανεισμό του:"Θα αποδείξω στον Πανιώνιο ότι έκαναν λάθος."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το παιδι επεσε περυσι πανω στο χειροτερο μπαχαλο που θα μπορουσε να του τυχει.Του ευχομαι να φορμαριστει και να κανει τον Φερερα να τον ζητησει πισω.
    Εγω παντως''απαιτω''συγκεκριμενες απαντησεις στα ερωτηματα που τεθηκαν και εδω και στον brf,οπως ακριβως και ο Τσακιρης''απαιτει΄΄το διαρκειας μου.
    Αφου εβαλε σε απολυτη προτεραιοτητα το θεμα γηπεδο-παραμονη του-επιβιωση ομαδας,οφειλει ξεκαθαρες τοποθετησεις αμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τις θύρες 1 & 2 είναι γνωστό ότι υπάρχουν διάφορα προβλήματα από σεισμούς, παλαιότητα κλπ, τα οποία προσπαθεί με έργα συντήρησης κατά καιρούς να καλύπτει η ΠΑΕ. Παρόμοια θέματα υπήρχαν στη θύρα 9 που από πέρυσι στο ματς με Άρη εγκρίθηκε η χρήση της για τους φιλοξενούμενους οπαδούς.

    Περαιτέρω της χρήσης τους στους αγώνες ποδοσφαίρου, να λάβουμε υπ' όψη μας ότι κάτω από τις 1 & 2 λειτουργούν τα τμήματα Γυμναστικής.

    Ίσως υπάρχει κάποια υπερβολή στη συνέντευξη του προέδρου αλλά όχι τόση που να δικαιολογεί τη δυνατότητα συνέχισης χρήσης για πολύ αυτού του γηπέδου.

    Το ότι εκδίδονται στη 2 διαρκείας και εν γένει εισιτήρια και η 1 είναι παιδική εξέδρα, σημαίνει ότι προς το παρόν είναι λειτουργικές αλλά με ημερομηνία λήξης και με ανάγκη πιθανόν συντήρησης με σημαντικό κόστος.

    ΥΓ: O Κοιλιάρας είναι όντως 23 και όχι 20 αλλά είναι σωστή ενέργεια κατ' εμέ το ότι δεν δόθηκε παρά τον δανείσαμε γιατί δεν μπορεί να κριθεί σε ένα χρόνο. Τώρα οι αποφάσεις και απόψεις Φερέρα θα κριθούν εν καιρώ και όχι τώρα, αλλά δεν παύουν κάποιες στιγμές να δικαιολογούν ορισμένους χαρακτηρισμούς που έχουν ακουστεί για την προπονητική του σκέψη και δραστηριότητα. Αλλά δεν είναι τώρα ώρα για προπονητολογίες. Για μας είναι ο καλύτερος του κόσμου και τον στηρίζουμε να κτίσει την ομάδα και να κριθεί εκ των αποτελεσμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσωπικά θεωρώ τις δηλώσεις για την 1-2 υπερβολικές. Αν δυο θύρες έχουν προβλημα δεν γκρεμίζεις όλο το γήπεδο ούτε χτίζεις χιλιάδες τμ εμπορικά κέντρα. Θα μπορούσαμε να ρίξουμε το κομμάτι από 9 μέχρι την 3 να χτίσουμε σύγχρονες εξέδρες (που θα φτάσουν μέχρι το 5χ5) με σουίτες εκεί από κάτω να βάλουμε χώρους άθλησης και στη θέση της 9 να κάνουμε από πάνω ένα 5χ5 και από κάτω ένα υπόγειο γκαράζ. Αυτό είναι μια λύση σε σχέση με τις προβληματικές θύρες χωρίς το εμπορικό κέντρο.

    Δεν την προχωράμε γιατί βλέπουμε στο εμπορικό κέντρο πιθανό κέρδος. Αλλα να μην αφήνουμε να εννοηθεί ότι τα προβλήματα σε κάποιες θύρες οδηγούν υποχρεωτικά σε εμπορικά κέντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ασφαλώς και απεύχομαι αυτό το σενάριο, αλλά θα ήθελα να ξέρω πως θα επιδρούσαν οι συγκεκριμένες δηλώσεις του προέδρου σε περίπτωση τραυματισμού ή θανάτου φιλάθλου ή περαστικού λόγω κατάρρευσης τμήματος ή ολόκληρης της εξέδρας. Πως θα επιδρούσαν ακόμη και στην περίπτωση τραυματισμού ή θανάτου περαστικού λόγω πτώσης υλικού από την εξέδρα...
    Προσωπικά κι εγώ θεωρώ υπερβολικές αυτές τις δηλώσεις. Όμως καμιά φορά τα λίγα λόγια είναι πιο ωφέλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.