Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Νέα Σμύρνη και Διαρκείας

Το έχω πει και το έχω γράψει πολλές φορές ότι δεν μένω Νέα Σμύρνη. Έχω όμως φίλους που μένουν εκεί. Τους ακούω δυό χρόνια τώρα να γκρινιάζουν για τι σχέδιο του Νέου Γηπέδου για τις εμπορικές χρήσεις κλπ.
Βαρέθηκα να τους ακούω να κριτικάρουν την διοίκηση της ΠΑΕ, να θεωρούν ότι θα ζημιώσει τη γειτονιά τους και διάφορα άλλα. Κάποιοι από αυτούς είναι και οπαδοί της ομάδας, τώρα πια αποστασιοποιημένοι.

Κύριοι της Νέας Σμύρνης που διαφωνείτε με το γήπεδο, με το να κάθεστε στο σπίτι σας δεν βγαίνει τίποτα. Ένα από τα σημαντικά προβλήματα του Νέου Γηπέδου είναι ο μικρός αριθμος θέσεων που λόγω οικοπέδου θα διαθέτει. Ένας Πανιώνιος των 1000 και 1500 εισιτηρίων διαρκείας και των 3000 κατά μέσο όρο θεατών μπορεί άνετα να στεγαστεί σε ένα γήπεδο 10000 θέσεων. Ένας Πανιώνιος όμως των 3000 σήμερα εισιτηρίων διαρκείας και των 6000 κατά μέσο όρο θεατών, και των 5000 εισιτηρίων διαρκείας του χρόνου ΔΕΝ μπορεί να στεγαστεί σε ένα κλουβί 9 η 10 χιλιάδων θέσεων.

Θέλετε λοιπον ένα γήπεδο με πολλές εμπορικές χρήσεις στη γειτονιά σας; Αν ναι τότε κρατήστε τον Πανιώνιο μικρό. Θέλετε στη γειτονιά σας μόνο μια αθλητική κυψέλη και το κυρίως γήπεδου του ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ με τις εμπορικές του χρήσεις αλλού; Βοηθείστε να μεγαλώσει ο Πανιώνιος, ελάτε στο γήπεδο, χειροκροτείστε τον Ρεκόμπα και τους άλλους παίκτες του. Εμπρός για νέα sold-out τη χρονιά που μας έρχεται. Η λύση είναι ξακάθαρο ότι έρχεται όχι από την υποβάθμιση του Πανιωνίου αλλά από την αναβάθμιση του σε μια ομάδα όλων των νότιο-νιοτιοανατολικών προαστείων και όχι μιας μειοψηφίας σε μια πλατεία. Σκεφτείτε μόνο το εξής: ποιος θα τολμήσει να προτείνει ένα τόσο μικρό γήπεδο μετά από μια χρονιά που τριπλασιάσθηκαν τα εισιτήρια διαρκείας και διπλασιάσθηκε ο μέσος όρος των θεωτών που παρακολουθούν τα παιγνίδια. Δώστε δυναμική στο σύλλογο και όχι μόνο γκρίνια.

7 σχόλια:

  1. Προσυπογραφω.Πρεπει ομως να γινουν ανοιγματα και απο την παε και στα υπολοιπα κοντινα προαστια.Αλλα φυσικα first things first.Ολοι γηπεδο φετος,με διαρκειας η χωρις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ συμφωνώ. Κάποτε ο δυναμικότερος σύνδεσμος των Πανθηρων zamis ήταν στο Μπραχάμι. Εγώ μένω στον Υμηττό. Κάτι πρέπει να γίνει και με τους Πανιώνιους των γύρω περιοχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Vassili,τα στενα ορια της Ν.Σμυρνης(ιδιως οπως εχει γινει τα τελευταια 10-15 χρονια)ειναι ενα μεγαλο θεμα.Δυστυχως καποιοι βολευονται σε αυτη την επαρχιακη νοοτροπια,ομως ο Πανιωνιος ειναι κοσμοπολιτικη αντιληψη των πραγματων και προς αυτη την κατευθυνση πρεπει να κοιταμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φοβερό κείμενο. Πολύ προχωρημένο και σωστό.
    Βέβαια σε παλαιότερη συνέντευξή του ο κος Τσακίρης είχε πει ότι ο σκοπός της δημιουργίας του νέου γηπέδου είναι η διά παντός εξασφάλιση πόρων για τον σύλλογο. Με δεδομένο ότι σύμφωνα με νεώτερη δήλωσή του τα εισιτήρια δεν αποτελούν βασική πηγή εσόδων, θα πρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι μάλλον εννοεί έσοδα που θα προκύψουν από τις εμπορικές χρήσεις του νέου γηπέδου. Απλά η μεγάλη παρουσία του κόσμου, μπορεί να βοηθήσει στην δημιουργία ενός μεγαλύτερου γηπέδου και να αποτρέψει την ανεξέλεγκτο τσιμεντάρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ φιλε brfunatic. Δεν ξερω αν το κειμενο ειναι καλο ή κακό, ξερω όμως ότι πρέπει να βγούμε από τη γκρίνια μας και να βοηθήσουμε να γίνει μεγάλος ξανά ο Πανιώνιος. Αν γίνει αυτό πολλά από τα προβλήματα θα λυθούν. Το κείμενο αυτό λοιπόν είναι ένα κάλεσμα από καρδιάς για τους γκρινιάρηδες και μεμψίμοιρους Νεοσμυρνιώτες. Ελάτε να κάνουμε όλοι μαζί έναν Μεγάλο Πανιωνιο έναν Πανιώνιο που δεν θα χωράει σε στρούγκες και κλουβιά και θα μείνουν αυτοί οι χώροι για την χαρά τοων παιδιών σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ...ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ...
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΟΠΟΥΣ,ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΑΝΙΩΝΙΟ,ΝΑ'ΓΟΡΑΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ..ΠΗΓΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 7.00ΜΜ, ΚΑΙ ΜΕ ΠΗΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΕΝΑ ΚΩΛΟΧΕΡΟ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ...
    "ΠΟΥ ΜΕ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΡΕ,ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΤΟΥΣ...ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ..."
    ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ,ΔΕΝ ΠΑΩ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΩ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ;
    ΤΙ ΕΙΔΑ ...ΓΥΡΙΣΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ,(1\2ΩΡΑ..)ΚΑΙ
    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΦΙΣΣΕΣ ΤΩΝ ΙΩΝΩΝ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΒΓΑΛΤΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ,(ΠΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΚΑΤΟΜΕΡΟΣ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝΕ;)ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ,"ΕΔΩ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.."..ΣΤΟ MEMBERS CLUB ΚΑΤΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΜΕΣ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,ΚΛΠ..
    ΠΡΟΚΑΛΛΩ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ...
    ΚΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΛΟΙΠΟΝ,ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΕΜΨΙΜΗΡΕΙΤΕ,ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΑΥΤΑ ΑΞΙΖΟΥΜΕ...
    ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΑΚΑΚΗΣ, 40+ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.