Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Σύγκριση με Ατρόμητο

Αναρωτιόμαστε γιατί οι άλλες ομάδες πουλάνε περισσότερα διαρκείας; Γιατί το έχουν βάλει σαν κύριο στόχο και πολιτική τους. Θα παρουσιάσω εδώ το παράδειγμα του Ατρομήτου μια ομάδα Αθηναϊκή σε ένα μεγάλο δήμο (χωρίς βέβαια την ιστορία και τους τίτλους τους δικούς μας).

Ατρόμητος λοιπόν (http://www.atromitosfc.gr/eisitiria/):

  • Από την 9η Ιουνίου μέχρι και την 20η Ιουνίου θα έχουν δικαίωμα οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας να ανανεώσουν τα εισιτήρια τους στις ίδιες θέσεις που είχαν το 2008-9 ή να μετακινηθούν σε οποιαδήποτε ελεύθερη θέση είτε της ίδιας θύρας είτε άλλης θύρας της επιλογής τους. Παράλληλα διατίθεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους κάθε διαθέσιμη ελεύθερη θέση.
  • Την 21η Ιουνίου 2009 θα απελευθερωθούν όλες οι θέσεις των κατόχων που δεν έχουν ανανεωθεί.
  • Από την 22η Ιουνίου θα συνεχιστεί κανονικά η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας , στο σύνολο των ελεύθερων θέσεων.
  • Από την 1η Αυγούστου θα πραγματοποιείται η παράδοση-παραλαβή των καρτών διαρκείας στους κατόχους τους με την επίδειξη της απόδειξης αγορά
Τιμές:
ΘΥΡΑ Βασική Τιμή SPECIAL Προνόμια
Παιδικό
Στρατιωτικό-ΑΜΕΑ
Μαθητικό
Φοιτητικό
2 350 170 240
3 VIP 600 - - Δωρεάν Parking
4 350 170 240
7 (τμήμα Α-Β) 200 100 140
7 (Συνδεσμικό) 100 - -



Στη σελίδα των οργανομένων γράφει: (www.fentagin.gr)

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να αναφέρουμε πως ο αριθμός τους είναι περιορισμένος(285) ενώ αξιοσημείωτο είναι πως η φθηνότερη τιμή εισιτηρίου όσον αφορά τα εντός έδρας παιχνίδια του χρόνου, θα είναι 30 ευρώ.

Η τιμή του διαρκείας ανέρχεται στα 100 ευρώ, μια τιμή προσιτή για τα κοινωνικά δεδομένα του Περιστερίου και αν όχι η φθηνότερη, σίγουρα από τις πιο φθηνές της super league.

Ωστόσο η διάθεση τους θα γίνεται αποκλειστικά σε μέλη του συνδέσμου και μόνο..

-τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη οφείλουν να τακτοποιήσουν τις συνδρομές που τους απομένουν από την περσινή χρονιά(μέχρι τον μήνα Ιούνιο) και αυτόματα μπορούν να αγοράσουν το διαρκείας ,ενώ κάθε μήνα θα δίνουν κανονικά την συνδρομή τους(6 ευρώ) όπως έκαναν όλη την χρονιά

-τα άτομα που δεν είναι μέλη και επιθυμούν να αγοράσουν το συνδεσμιακό διαρκείας ,μπορούν να γραφτούν μέλη στα γραφεία του συνδέσμου κατά τις μέρες και ώρες λειτουργίας του.Η διαφορά από τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη είναι πως πρέπει να προπληρώσουν 30 ευρώ, τα οποία και αντιστοιχούν στις συνδρομές των 5 πρώτων μηνών (μέχρι τον Ιανουάριο)ενώ τους υπόλοιπους μήνες θα μπορούν να τακτοποιούν τις συνδρομές τους κανονικά κάθε πρώτη του μήνα

Γράφει το kontra.gr στις 35 Ιουνίου (http://www.kontra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/Atromitos/243049.html)

"Μεταγραφές αεροδρομίου δεν έκανε (και ίσως να μην κάνει) ο Ατρόμητος, ωστόσο η κίνηση στα εισιτήρια διαρκείας κρίνεται ικανοποιητικότατη μέχρι στιγμής. Τα κομμάτια που έχουν φύγει τείνουν στον αριθμό 1.000.Οι ιθύνοντες της ομάδας εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι ο ρυθμός των πωλήσεων θα διατηρηθεί στα ίδια, υψηλά επίπεδα και θα καταλήξει στα 2.000."

Σχόλια δικά μου: α) Πως να μην πουληθούν διαρκείας όταν το φθηνότερο εισιτήριο ακόμα και για τους συνδεσμίτες στη διάρκεια της χρονιάς θα είναι 30 ευρώ; Προσωπικά διαφωνώ με ένα τέτοιο χαράτσι και συμφωνώ με την ΠΑΕ Πανιώνιος που βάζει φθηνά εισιτήρια και στην 3 αλλά και στη 2. Όμως σκεφτείτε ότι το διαρκείας του Ατρόμητου στη Θύρα 7ΑΒ ( που στο γήπεδο είναι περίπου ότι η 1-2 δικιά μας κοστίζει 200 ευρώ δηλαδή λιγότερο από 7 εισιτήρια αγώνων. Σε αντίθεση με τα δικά μας που στην 2 κοστίζουν 150 ευρώ που είναι 10 αγώνες των 15 ευρώ. Με αυτή την πολιτική ο Ατρόμητος θέλει να μηδενίσει τα απλά εισιτήρια και να έχει μόνο διαρκείας για τους οπαδούς του, ενώ οι φιλοξενούμενοι να πληρώνουν το χαράτσι. Επομένως είναι πολύ πιο εύκολο να πείσεις κάποιον να πληρώσει λιγότεςρο από 7 εισιτήρια γιοα να δει όλη τη χρονιά από το να πληρώσει 10. Οι δικοί μας φίλαθλοι που αγοράζουνδιαρκείας το κάνουν πρώτιστα για να βοηθήσουν την ομάδα.

β) Ακόμα και έτσι σε σχεδόν 3 βδομάδες ο Ατρόμητος είχε πουλήσει λιγότερα από 1000 κομμάτια (όσα περίπου πουλήσαμε και εμείς τις 3 πρώτες βδομάδες) και χωρίς να έχει και το βραχνά του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και έχοντας και μια διαφήμιση στο ραδιόφωνο από την αρχή της διάθεσης των εισιτηρίων, και φιλοδοξεί να φτάσει τελικά τα 2000.

γ) Τα συνδεσμικά διαρκείας του Ατρόμητου φρονώ ότι θα φύγουν όλα. Όταν βάζεις μια τιμή 30 ευρώ στο εισιτήριο και του πουλάς διαρκείας με 100+6χ12(συνδρομή)=172 ευρώ πάλι έρχεται λιγότερο από 6 παιγνίδια. Αντίθετα σε μας να δούμε μόνο τους Πάνθηρες η αντιστοιχία των 140 ευρώ είναι 14 παιγνίδια. Προφανώς λοιπόν τα δικά μας Πανθηρικά διαρκείας θα είναι πολύ λιγότερα από 285. Ο πιτσιρικάς των 20 χρόνων λοιπόν που μετρά το χατζηλίκι του γιατί να δώσει 14 εισιτήρια μαζεμένα για να αγοράσει διαρκείας αν δεν είναι τρελαμένος με την ομάδα; Θα προτιμήσει να αγοράζει το εισιτήριο του ανά παιγνίδι.

δ) Τα δικά μας παιδικά είναι πολύ φθηνά και έτσι πρέπει. Ο Πανιώνιος απευθύνεται σε γονείς και σε οικογένειες, τους σέβεται και τους καλεί στο γήπεδο. Αυτό είναι η δύναμη μας. Γι αυτό να μην στεναχωριόμαστε και συγκρίνουμε με άλλες ομάδες και μας πιάνει κατάθλιψη. Φέτος μπορεί να έχουμε τα ίδια διαρκείας με τον Ατρόμητο αλλά τον επόμενο χρόνο έχουμε την ευχέρεια να πείσουμε και άλλες οικογένειες να πάρουν το διαρκείας τους και ας μην είναι ιδιαίτερα κερδοφόρο σε σχέση με τα λεφτά που θα ξοδέψουν όλη τη χρονιά για να δουν κάποια παιγνίδια.

10 σχόλια:

  1. Θα την έχουμε; Γιατί φέτος έχουμε τους Ρεκόμπα και Εστογιανώφ. Σε ένα χρόνο αλλάζουν πολλά πράγματα. Το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμη κι αν έκαναν τα κουμάντα τους οι φίλοι του Ατρόμητου και είδαν το θέμα και από την οικονομική άποψη το θέμα (φοβερή η οικονομική σου ανάλυση), ποιους ακριβώς θα πάνε να δουν στο γήπεδο; Κι όμως έχουμε πουλήσει τα ίδια, μολονότι εμείς έχουμε κάποιους παίκτες εξαιρετικής κλάσης. Όχι να στεναχωριόμαστε. Να σκάμε είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα την έχουμε. Θα το κυνηγήσουμε εμείς όλο το χρόνο, αν κάνει και η ΠΑΕ κάτι και οι οργανωμένοι, όχι στην τούρλα του Σαββάτου αλλά όλη τη χρονιά θα έχουμε. Και ας φύγει ο Ρεκόμπα. Είδαμε και πόσοι πηραν διαρκείας πέρσι μετά τη συμφωνία με Ρεκόμπα- Λόλο.

    Το κόλπο του Ατρομήτου είναι να εξαφανίσει όλα τα απλά και να τα κάνει διαρκείας. Με 285 συνδεσμιακά και 1300 άλλα που έτσι και αλλιώς θα πήγαιναν (ενθουσιασμός, η ομάδα ξανά στην Α) να τα 1600 εισιτήρια.

    Βγαίνουν και στα μαγαζιά της περιοχής, αγοράστε ένα διαρκείας για ενίσχυση της ομάδας κλπ πάνε κοντά στα 2000.

    Εμείς πάλι έχοντας φτηνά εισιτήρια (και καλά κάνουμε) έχουμε ποιοτική διαφορά. Το ζήτημα είναι να το παλέψουμε όλοι και να μην το αφήσουμε όλη τη χρονιά.

    Ο Ατρόμητος έκανε έγκαιρα καμπάνια στο ραδιόφωνο, ξεκίνησε σχεδόν ένα μήνα πριν από μας, δεν είχε το βραχνά της κάρτας φιλάθλου, βγήκε από μια πετυχημένη χρονιά και όχι απο μια χρονιά γκρίνιας που τρώγαμε τα μουστάκια μας. Επιμένω, δεν είναι να σκάμε, είναι ένα βήμα μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντιγραφω απο το φορουμ απαντηση της παε στην κινηση για αγορα παιδικων διαρκειας που θα διανεμηθουν:

    Καταρχάς να δώσω τα συγχαρητήρια της Π.Α.Ε για την κίνηση του φόρουμ και ειδικότερα σε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή.

    Η Π.Α.Ε είναι ενήμερη για την κίνηση όπως φυσικά και ο Πρόεδρος.

    Σας έχουμε αφήσει να αποφασίσετε την τελική ενέργεια που θέλετε να κάνετε γιατί η πρωτοβουλία είναι δική σας.

    Είναι προφανές οτι θα κάνουμε ο,τι θέλετε για να βοηθήσουμε την ενέργεια (να στήσουμε το event, να σας δώσουμε προτάσεις, να φέρουμε ποδοσφαιριστές, να διαφημίσουμε κ.α).

    Σε μία μίνι συνάντηση που έγινε χθές μεταξύ του Προέδρου και αντιπροσωπείας των Πανθήρων, ειπώθηκαν κάποιες ιδέες και για το παρόν ζήτημα.

    Η αλήθεια είναι οτι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η Π.Α.Ε παρέχει δωρεάν είσοδο τόσο στους μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων της Νέας Σμύρνης, όσο και στα παιδιά όλου του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ (ερασιτέχνη) και του Ο.Ν.Α Νέας Σμύρνης.

    Ίσως λοιπόν, η λύση του να δωθούν τα παιδικά διαρκείας σε παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο σε τοπικές ομάδες όμορων δήμων και κατα ενα μεγάλο ποσοστό δεν είναι Πανιωνάκια να είναι μία σωστή κίνηση ...προσυλητισμού!

    Η Π.Α.Ε Πανιώνιος θα κάνει και κάποιες κινήσεις πρός απόρους και ανέργους, οπότε δεν χρειάζεται να σκέφτεστε τέτοιους προσανατολισμούς.


    Με δεδομενη τη διοικητικη (δυσ)λειτουργια,οπως εχουμε συζητησει,κρινω θετικο οτι η παε εμφανιζεται ανοιχτη στην υλοποιηση προτασεων.
    Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι στα αλλα Πανιωνια μπλογκς εχουν εκφραστει πολυ δημιουργικες προτασεις γυρω απο την επικοινωνιακη βελτιωση οσον αφορα τα διαρκειας αλλα και τη γενικοτερη
    δημοσια αναβαθμιση της εικονας του συλλογου.Ερχονται και τα 120χρονα.
    Γνωμη μου ειναι οτι πριν τις ερωτησεις(η και μαζι με αυτες)ισως μπορουσαν να μαζευτουν καποιες ιδεες και να σταλουν στην παε.Μπορει καποιες να φανουν χρησιμες και να γινουν πραξη.

    υγ.μια απλη ιδεα που διαβασα στο φορουμ και μου αρεσε πολυ ειναι να μοιραστουν διαρκειας σε ωδεια και να παιζουν μπαντες στην εξεδρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνω να μαζέψουμε τις προτάσεις αλλά και τις ερωτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοίτα, Zamis, σε σχέση με την ιδέα του φόρουμ. Δεν πρέπει να γίνει μόνο για να έχουμε φέτος 50-100 εισιτήρια παραπάνω αλλά για να κερδίσουμε νέους φιλάθλους. Εγω λοιπόν τι θα έκανα, και αν θες πες τους το γιατί εγω δεν συμμετέχω σε αυτό. Θα μάζευα τα παιδιά των ακαδημιών που ΕΙΝΑΙ Πανιώνιοι και που θα έρχονται τακτικά και θα τα ρώταγα, Ποιος καλός σας φίλος αγαπά το ποδόσφαιρο αλλά δεν είναι φανατικός οπαδός καμίας ομάδας; Και σε αυτά τα παιδιά θα έδινα τα διαρκείας. Ετσι ώστε να έρχονται στο γήπεδο (και όχι να πετάξουν κάπου το διαρκείας) παρέα με τους φίλους τους που θα είναι δικοί μας και που σιγά σιγα θα τους κολήσουν το μικρόβιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έχω ανοίξει μιά μυστική διεύθυνση Blog όπου μπορούμε να συγκεντρώσουμε και να επεξεργαστούμε εκεί όλες τις ιδέες. Όταν καταλήξουμε σε κάποια πράγματα μπορούμε να τις δημοσιοποιήσουμε ή να τις στείλουμε. Όποιος θέλει μπορεί να μου ζητήσει με mail να του στείλω τη διεύθυνση, την οποία εννοείται ότι δεν δίνουμε οπουδήποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ακου εμπαθεστατε:),δεν συμμετεχω στους διαλογους του φορουμ,τους παρακολουθω ομως.
    Θεωρω οτι καποια παιδια εκει εχουν πολυ ενδιαφερουσες αποψεις,καποιοι αλλοι παλι ειναι σαν spokesmen του τσαουτσεσκου,αγενεις,βλαχοι.
    Αυτοι κανουν ζημια και ευχομαι ο κ.Τσακιρης να αντιληφθει καποια στιγμη τους κινδυνους των αυλων.
    Γνωμη μου ειναι οτι οι ιδεες που εχουν εκφραστει στα αλλα Πανιωνια μπλογκς απεχουν ετη ιεςφωτος απο τα οπαδικα αναμασηματα που γραφονται εκει.
    Ομως,αναγνωριζω τη διαθεση για προσφορα και αυτο ειναι σημαντικο.
    Μακαρι να υπαρξει γονιμος διαλογος για το καλο της ομαδας μας.
    Μακρια απο ινστρουκτορες και αυθεντιες..λεμε τωρα.. για να γελαμε μαζι τους..προς τον προεδρο αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν σου ειπα τίποτα, zamis. Εγώ έχω εδω και χρόνια αηδιάσει με το φόρουμ και δεν συμμετέχω ούτε και το παρακολουθώ. Προσωπικά βαρέθηκα τον Μπουσισμό που υπάρχει, δηλαδή ή είσαι μαζί μας ή είσαι ενάντια μας. Το να είμαι με τον Πανιώνιο αλλά να έχω κάποιες διαφορετικές απόψεις τότε ήταν απαράδεκτο τώρα δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει. Και βέβαια δεν φταίνε αυτοί. Φταίνε αυτοί που τους έδωσαν παλιότερα χώρο στη σελίδα του ερασιτέχνη και στη συνέχεια τους έκαναν μέλη του ΔΣ.
    Απλά σου το εγραψα γιατί αντέγραψες εδω κείμενο του φόρουμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ξερω,pgss,το ιδιο λεμε ουσιαστικα.
    Καιρος ειναι λοιπον η παε να ακουσει και αλλες φωνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.