Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Ενημέρωση;

Διαβάζω την ανακοίνωση της ΠΑΕ ότι οι Ρεκόμπα και Εστογιάννωφ την Τετάρτη 11/2/09 προπονήθηκαν κανονικά. Διαβάζω τα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου ότι ο Ρεκόμπα από την ίδια προπόνηση αποχώρησε τραυματίας.

ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ; Αν όντως τραυματίστηκε γιατι η ΠΑΕ μας λέει ότι έβγαλε την προπόνηση κανονικά;
Δεν θα μαθαίναμε το πρόβλημα από τον αθλητικό τύπο; Γιατί η ΠΑΕ μια μέρα μετά τα τόσα δημοσιεύματα σιωπά;

Περιμένω μια αναλυτική ανακοίνωση που θα μας ενημερώνει πραγματικά.

10 σχόλια:

  1. Φανταζομαι θα μας τα πει αυριο ο Σταμ στη συνεντευξη τυπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Pgss1890,

    Θα καταχραστώ για λίγο τη φιλοξενία σου.

    Δεν έχω αυτές τις μέρες εύκολη πρόσβαση στο internet και τώρα που μου δόθηκε η ευκαιρία να διαβάσω τα posts στο site σου, διαπίστωσα με έκπληξη ότι σε ένα από αυτά γίνεται αναφορά σε κάποιο προηγούμενο δικό μου.

    Επειδή η τυρόπιτα που έχουν ορισμένοι στο κεφάλι τους είναι ανίκητη, δεν θέλω να απαντήσω επί της ουσίας και να εξηγώ δημοσίως ότι μπορεί κάποιος να ταξιδεύει αργά το βράδυ ή να περιμένει πολλή ώρα connecting flights και άρα να έχει άπλετο χρόνο για να γράψει ένα post ή ακόμα και να έχει αναβάλει το ταξίδι του. Δεν έχει και πολύ νόημα άλλωστε ούτε και ενδιαφέρει τους υπόλοιπους φίλους. Θέλω μόνο να τους διαβεβαιώσω ότι μια συνειδητή επιλογή ανωνυμίας δεν θα πρέπει να λαμβάνεται ως αδυναμία και ότι θα υπάρξει οπωσδήποτε τετ-α-τετ γνωριμία (συντομότερα μάλιστα από ό,τι νομίζουν). Είμαι βέβαιος ότι αφού δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις για το τι είναι ύβρις και τι δεν είναι, θα αναπτυχθούν εκατέρωθεν αισθήματα πραγματικής φιλίας και εκτίμησης. Προς το παρόν δεν θα ασχοληθώ άλλο με τα υποπροϊόντα των τυροκομικών, ακόμη κι αν προκληθώ.

    Ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τη φιλοξενία.

    Steve

    ΥΓ. Συλλυπητήρια για την 4αρα που άρπαξε η «αγαπημένη ομάδα» τους, ο Λεβαδειακός, την προηγούμενη Κυριακή. Εύχομαι να παραμείνει στην Α’Εθνική και από του χρόνου, ίσως με οδηγό τον συντοπίτη τους προπονηταρά κ.Λεμονή, να βγει στο CL.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω θελω ανακοινωση για τον Εκρα. ¨:)

    steve ελπιζω να κανεις ενα real connecting flight στα ταξιδια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και επειδη βλεπω το υγ του στιβ και διαβαζα και σημερα κατι δηλωσεις του για χουχου κλπ,εχω να πω:
    φανταζεστε μεσα σε ολα αυτα να ειχαμε και τον πορτοκαλη για προπονητη? τοσωσε ο Τσακ εστω και την τελευταια στιγμη..credid

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αδέλφια καλημέρα,

    Νομίζω πως το πράγμα δεν πάει άλλο. Η πιό νοικοκυρεμένη ομάδα της τελευταίας 3ετίας έχει
    γίνει περίγελως. Σε όλα τα επίπεδα.

    Πριν λίγες ημέρες υπήρξε μία εντονότατη ανταλλαγή απόψεων στο blog του br-fun-atic με τον κ. Μάκη Διόγο, τον οποίο -ειλικρινά- σέβομαι. Αυτό όμως που είδα σήμερα στην εφημερίδα του με έχει κάνει έξω φρενών.

    Στην τελευταία σελίδα, ο κ. Διόγος δηλώνει πως η εφημερίδα του είναι εφημερίδα ΟΛΩΝ των
    Πανιωνίων. Σε ενυπόγραφο (επίσης) άρθρο στη μέση της εφημερίδας υπάρχει ένα "δηλητηριώδες",
    ειρωνικό σχόλιο γιά τον Ewald Lienen σε σχέση με την απόρριψη του Γιάχιτς, παλαιότερα στον
    Πανιώνιο. Έχουμε και λέμε λοιπόν

    [1] Η εφημερίδα του κ. Διόγου θα έπρεπε - υποτίθεται - να μένει έξω από διχαστική
    αρθρογραφία. Υπάρχει κόσμος που αποτιμά θετικότατα την προσφορά του Λίνεν. Αν όμως οι
    συντάκτες θεωρούν εαυτούς ελέυθερους να γράφουν περί αυτού, θα έπρεπε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να υπάρξει
    και η αντίθετη άποψη! Τουλάχιστον! ΕΝ προκειμένω δε, πρόκειται και γιά σαχλαμάρα ολκής. Όλοι
    οι προπονητές κάνουν λάθη και υπάρχουν άπειρα παραδείγματα απόρριψης πάικτη από σπουδάιους
    προπονητές σε μεγάλες ομάδες, που μετά διέπρεψαν αλλού. Σιγά τ' αυγά! Αν νομίζει η - περί
    την ΠΑΕ - ομάδα της εφημερίδας πως έτσι θα μηδενίσει την προσφορά ενός ανθρώπου, μάλλον
    είναι η ίδια περιορισμένων δυνατοτήτων.

    [2] Θα ήμουν ακόμα διατεθειμένος να ανεχθώ ένα τέτοιο σχόλιο, αν σε κάποιο φύλλο είχα δεί
    την παραμικρή αναφορά στην αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του ιδιοκτητη της ΠΑΕ που ανέδειξε σε "συμπρόεδρο" του συλλόγου ένα κακομαθημένο αθλητή, και γιά χάρη του έκανε άνω-κάτω την
    ομάδα. Τι έβλαψε περισσότερο τον Πανιώνιο; Η απόρριψη του Γιάχιτς ή τα καραγκιοζιλίκια με
    τον Χούτο, ο οποίος τελικά αποπέμφθηκε μέσα σε γενική θυμηδία και με ολίγον γελοία
    αυτοκριτική; Γιατί γι' αυτό δεν βλέπουμε κουβέντα;

    [3] Ακόμα περισσότερο: τι μας έβλαψε περισσότερο; Η απόρριψη του Γιάχιτς ή η έλευση του Ρεκόμπα που μας κοροιδεύει μπροστά στα μάτια μας, τελέιως ξεδιάντροπα; Γιατί δεν γράφει
    κουβέντα ο κ. Διόγος γιά τα καμώματα του κυρίου αυτού που όλο τραυματίζεται (προφανώς ...
    στο ξύρισμα); Μα επειδή αυτό θα θεσει αυτόματα τα ερωτήματα γιά τις ευθύνες του κ. Τσακίρη!
    (Παρεμπιπτόντως, σήμερα διάβασα πως το καλοκαίρι θα φύγουν Ρεκόμπα & Εστογιαννώφ, και ο
    Τσακίρης παρακάλεσε(!) τον Ρεκόμπα να βοηθήσει στο κύπελλο κι ας μην παίξει με τον Εργοτέλη!
    Πόσο δίκιο είχε ο Λινεν που δεν ήθελε μεταγραφές σε τέτοια κατεύθυνση ....). Τα λάθη του Λίνεν ήταν παρονυχίδες μπροστά στις ανοησίες και τις παλινωδίες της διοίκησης που είναι 100% υπεύθυνη γιά τη σημερινή εικόνα, παρά τις καλές της προθέσεις.

    Η ιστορία με τον Ρεκόμπα μου θυμίζει τη γνωστή (και πολλάκις επαναλαμβανόμενη) ιστορία του ανθρώπου που μόλις απέκτησε μία οικονομική επιφάνεια, αποφασίζει να κάνει την "υπερβαση" και να αλώσει την υψηλή κοινωνία. Θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει γιά διαβατήριο κάποια ξεπεσμένη κυρία της υψηλής κοινωνίας, η οποία θα δεχθεί να τον παντρευτεί γιά να καλοπερνα. Το τέλος της ιστορίας το ξέρετε: αφού του κάνει άνω-κάτω τη ζωή, η κυρία θα τον "κερατώσει" και θα τον παρατήσει σύξυλο όταν βρεί κάτι καλύτερο. Το όνειρο της "υπέρβασης" θα μείνει ανεκπλήρωτο και ο ήρωάς μας θα αναρωτιέται αν θα ήταν καλύτερο να συνέχιζε την πορεία του όπως πριν, και αργά ή γρήγορα, η υπέρβαση θα γινόταν μετά από αρκετό καιρό, αλλά τίμια και φυσιολογικά. Η λαική σοφία το συνοψίζει αυτό με τη φράση: "με πορδές δεν βάφονται αυγά ..."

    Εν πολλοίς, κάποια στιγμή αισθάνθηκα άσχημα που έγραψα περί "διατεταγμένης υπηρεσίας" καθώς δεν το εννοούσα κατα κυριολεξία. Όμως, θα ηθελα να πω στον κ. Διόγο πως η σύμπλευση με οποιασδήποτε μορφής εξουσία, επιφέρει - το λιγότερο - την απώλεια του τεκμηρίου της αντικειμενικότητας. Μερικές φορές επιφέρει και την απώλεια της τιμιότητας, και αυτήν έυχομαι να την σώσει (διότι τον θεωρώ τίμια περίπτωση). Ο Πανιώνιος Κόσμος παίρνει ανήθικα μονοπάτια γιά να χαιδέψει την εξουσία της ΠΑΕ και μία τέτοια εφημερίδα ή θα είναι τίμια, ή δεν θα αφορά παρά μόνο μία μικρή μερίδα των Πανιώνιων φιλάθλων. Τελe;iα και παύλα!

    Θα ήθελα να παραμείνω ανώνυμος στο forum, αλλά δεν έχω πρόβλήμα να μιλήσω επώνυμα στον κ. Διόγο γι' αυτά που έγραψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κώστα, μπορούμε να γράφουμε ώρες για όλα αυτά. Νομίζω όμως ότι τα πράγματα είναι απλά. Αυτή η χρονιά είναι χαμένη. Ακόμη κι αν κάνουμε επιτυχία, θα είναι από σπόντα. Τουλάχιστον αυτή η χρονιά να γίνει μάθημα σε όσους ηγούνται του συλλόγου.
    Το λάθος του Τσακίρη το εντόπισε ο Καρπετόπουλος όταν έσκασε το θέμα με τον Λίνεν. Είπε ότι ο Τσακίρης προσπαθεί να διοικήσει μια ομάδα με πρακτικές παρέας και φιλίας. Δεν γίνεται. Η επιχείρηση είναι επιχείρηση. Δεν μπορώ να καταλάβω από τον πρόεδρο του συλλόγου δηλώσεις του στυλ: ο τάδε παίκτης είναι φίλος μου, ο άλλος παίκτης εκμεταλλεύτηκε το φιλότιμό μου. Δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει επιτυχημένος πρόεδρος που να μην εφάρμοζε αυστηρή πειθαρχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ br fun_atic συμφωνώ απόλυτα. ΑΠλά, νομίζω πως δεν έχουμε πλεόν προσπάθεια διοίκησης με πρακτικές παρέας. Έχουμε και ταυτόχρονη προσπάθεια κάλυψης των λαθεμένων επιλογών, με τρόπο όχι ιδιαίτερα ηθικό. Στην αρχή, ξαμολύθηκαν στην εξέδρα διάφοροι "θαμώνες" και αρχισαν να λένε γιά "στημένα παιχνίδια του Λίνεν", "αρπαχτές από μετεγγραφές", κτλ. κτλ. Όταν αυτό δεν βγήκε, Ο τσακίρης είπε δημόσια (έχοντας στο πλαι του τον ... Χούτο) πως ο Λίνεν δεν ήθελε τον Ρεκόμπα, και άρα ήθελε έναν μικρό και μίζεο Πανιώνιο γιά να τον ελέγχει. Τώρα που είδαμε ποσο βοηθάει ο Ρεκόμπα, και φτάσαμε (κατά τα δημοσιεύματα) να τον παρακαλάει (!) ο εργοδότης του να πάιξει στο κύπελλο (!!!) καταλάβαμε ποιός είχε δίκιο. Φαίνεται πως τώρα αρχίζει άλλο βιολί: δεν πήρε τον Γιάχιτς, απέεριψε τον τάδε, μας έφερε τα "παλτά", κτλ. κτλ. Δεν αρκεί λοιπόν να συμβιβαστούμε με την ιδέα μιας χαμένης χρονιάς. Αυτό είναι εύκολο. Μένει να ξεκαθαρίσουμε πως δεν θα πανε χαμένες οι επόμενες και ΓΙΑΤΙ (κυρίως αυτό) η ομάδα έφυγε από την ηθική βάση που είχε αρχίσει να χτίζει μεθοδικά.

    Και κάτι άλλο, έτσι γιά να δείτε πως ο μέσος φίλαθλος κάθε ηλικίας, ξέρει να αποτιμά. Στη γιορτή της περασμένης Κυριακής (παρά τα όσα γράφει ο Πανιώνιος Κόσμος), η εικόνα που συγκράτησα ήταν η εξής: στην κάτω-κάτω σειρά της εξέδρας όπου κάθησαν οι ποδοσφαιριστές, βρέθηκαν Λόλο και Ρεκόμπα, ανάμεσα τους (αν θυμάμαι καλά) ο Μπερντέ. Τα παιδάκια σταματούσαν γιά φωτογραφία με το Λόλο σε καταιγιστικούς ρυθμούς. Στο διάστημα μισής ώρας που κάθησα, γιά κάθε 10 παιδάκια που έβγαζαν φωτό με τον Φαμπιάν, υπήρχε (ίσως) και ένα που έβγαζε με τον Ρεκόμπα!!! Θα το αναμένατε αυτό τον Σεπτέμβρη? Και όμως, ακόμα και τα παιδιά καταλαβαίνουν ποιός παίζει και ποιός κοροιδεύει. Ο Τσακίρης καταλαβαίνει? Εμείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. υ.γ
    νομίζω ότι στον Πανιώνιο έχει γίνει μια μεγάλη παρεξήγηση. Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα φιλάθλων που στήριζαν συνολικά τον Λίνεν (δουλειά στον σύλλογο, κοσμοθεωρία, ιδεολογία, ανάδειξη ταλέντων, επιτυχίες κ.λ.π). Μπορεί να είχαν και κάποια παράπονα, θεωρούσαν όμως ότι ο Γερμανός ήταν μια πολύ καλή επιλογή για τον Πανιώνιο. Αυτοί οι άνθρωποι μέσα σε ένα πρωί έμαθαν ότι για κάποιους λόγους ο Γερμανός δεν ήταν καλός και έπρεπε να φύγει. Κανείς όμως δεν μπήκε στον κόπο να τους εξηγήσει.. Κανείς μας δεν είναι προσωπολάτρης. Μας όφειλαν όμως κάποιες εξηγήσεις, όχι υπονοούμενα και συνθήματα. Και επειδή όταν δεν υπάρχουν καθαρές εξηγήσεις γίνονται παρεξηγήσεις, φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε ότι υπάρχουν δύο αντιμαχόμενες ομάδες. Θέλω να πιστεύω ότι παρατάξεις δεν υπάρχουν.
    Δεν ξέρω αν κάποιος δημοσιογράφος που ασχολείται με το σύλλογο έπρεπε να αναλάβει το βάρος της παροχής εξηγήσεων. Ίσως είχε την υποχρέωση κατάθεσης της γνώμης του. Δεν έγινε ποτέ με την αιτιολογία ότι προασπίζονται έτσι τα συμφέροντα του συλλόγου… Αυτό όμως δεν είναι δημοσιογραφία... Σίγουρα αυτή την υποχρέωση την είχε ο πρόεδρος της ομάδας. Τα μειωμένα αντανακλαστικά που έδειξε καθ’ όλη τη χρονιά δεν μπορώ να τα δικαιολογήσω στην απειρία του. Είναι έμπειρος επιχειρηματίας και ανέλαβε να διοικήσει μια επιχείρηση, έστω και με τις ιδιαιτερότητες που έχει το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ας ελπίσουμε ότι από το καλοκαίρι θα βελτιωθούν τα πράγματα. Και η βελτίωση δεν μπορεί να γίνει χωρίς την πρόσληψη ενός εξαιρετικού προπονητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιός περίμενε ότι θα κάναμε τέτοιες κουβέντες την "χρονιά της υπέρβασης".
    Επιπλέον ποιός θα περίμενε ότι θα έπρεπε να πείσουμε συνΠανιώνιους ότι αυτά που υποστηρίζουμε έχουν βάση...
    Λόγω τιμής είμαι περίεργος να ακούσω ποιό είναι αυτό το περίφημο καλό της ομάδας.. Πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν είχαν δοθεί εξηγήσεις και έστω ξεκατινιαζόμασταν το Φθινόπωρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.