Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Ερωτήσεις ενος CFS

Διάβασα στο τελευταίο τεύχος της εφημερίδας που εκδίδει η Eternal ένα άρθρο με τίτλο "άτακτες σκέψεις ενός CFO". Δεν ξέρω τι είναι αυτό υποθέτω Club Football Owner. Με αυτή τη λογική εγώ είμαι ένας CFS (Club Football Supporter). Αν η λογική μου είναι σωστή τότε ο συγγραφέας αυτού του άρθρου είναι ο Τσακίρης. Αν πάλι κάνω λάθος θα χαρώ πολύ να με διαφωτήσει κάποιος, και ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη για την όποια παρεξήγηση. (Διόρθωση: Με ένα ευγενέστατο σχόλιο του ο Μάκης Διόγος με ενημερώνει ότι ο συγγραφέας δεν είναι ο Τσακίρης. Συνεπώς η πιο πάνω παράγραφος είναι λανθασμενη. Ακόμα όμως περιμένω να μάθω τι είναι το CFO. )

Ας ξεκινήσω από αυτα που συμφωνώ για να καταλήξω στις ερωτήσεις που έχω.
Συμφωνώ λοιπόν στο γεγονός πως η διοίκηση μιας εταιρείας ποδοσφαίρου είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και η επιλογή των κατάλληλων στελεχών θέλει μήνες. Συμφωνώ επίσης ότι τα λεφτά δεν είναι λεμόνια να κόβονται από τα δέντρα. Η αποτυχία της ακριβής μεταγραφής έβγαλε εκτός πλάνων όλο τον αγωνσιτικό σχεδιασμό και ο Πανιώνιος δεν έχει την πολυτέλεια για να πληρώσει μια δεύτερη τόσο ακριβή μεταγραφή. Οι μεταγραφές δεν είναι φύγε-συ έλα σύ που έλεγε και ο Μπονάτσος.

Πάμε λοιπόν στο ζουμί. Λέει λοιπόν ο CFO ότι ένα θέμα που θα έπρεπε να μας ταλανίζει είναι οι 8000 θέσεις που περιμένουν και ένας πισινός. Το θέμα με το που αναφέρεται ο πισινός δεν το κατάλαβα πιθανώς να προστατέψουμε τα νώτα μας ενόψει νέου γήπεδου Λάρισας, όμως δεν νομίζω ότι είναι σημαντικό. Το σημαντικό για μένα είναι ποιες είναι αυτές οι 8000 θέσεις που μας περιμένουν. Είναι ο αριθμός των θέσεων του νέου γηπέδου που θέλουμε να χτίσουμε; Είναι ο αριθμός των κενών θέσεων που έχουμε κατά μέσο όρο στο υπάρχον γήπεδο;Είναι κάτι άλλο; Θεωρώ ότι η απάντηση σε αυτό είναι σημαντική γιατί δείχνει τις προοπτικές μας. Ελπίζω ότι είναι σωστή η δεύτερη προσέγγιση γιατί μου φαίνεται αδιανόητο να χτίσουμε ένα καινούργιο γήπεδο μόλις 8000 θέσεων όταν μάλιστα φέτος κάναμε sold-out.

Μια δεύτερη ερώτηση μου έχει να κάνει με το γήπεδο και με τη σύγκριση με τη Λαρισα και τον Πηλαδάκη. Αναφέρει το άρθρο ότι ο Πηλαδάκης φορτωνει τις αξίνες και ξεκινά για νέο γήπεδο και αυτό θα ανατρέψει τις ισορροπίες. Απόλυτα σωστό. Ρωτάω λοιπόν να μάθω. Ο Πηλαδάκης και το νέο του γήπεδο έχουν την έγκριση του Δήμου Λάρισας; Εμείς εδώ ήρθαμε σε ρήξη με το Δήμο (όλοι θυμόμαστε τις συνεντεύξεις τύπου και τα δημοτικά συμβούλιο πριν 20 μήνες). Έχει γεφυρωθεί αυτή η ρήξη; Αν ναι που έχουν καταλήξει οι αρμόδιοι; Ποια είναι η πρόταση για το νέο αθλητικό κέντρο; Που βρίσκεται το ζήτημα τέλος πάντων; Μια ενημέρωση δεν βλάπτει. Προσωπικά θεωρώ κεφαλαιώδες ζήτημα την αρμονική συνεργασία ΠΑΕ και Δήμου για το νέο γήπεδο και γι αυτό και ρωτάω.

Θα μπορούσα να κάνω τις ερωτήσεις αυτές στο email που δίνεται στην εφημερίδα, αλλά δεν πιστεύω στην κρυφή ενημέρωση. Το άρθρο δημοσιεύτηκε συνεπως και εγώ ρωτάω δημόσια. Ελπίζω σε κάποιο από τα επόμενα άρθρα να δωθούν αναλυτικές απαντήσεις.

14 σχόλια:

  1. Σου έγραψα και στο ποστ "ηρεμα παλουκάρια" ότι τα κείμενα του Πανιώνιου Κόσμου έχουν υπογραφή. Αλλά δεν απάντησεις. Αλλά είπαμε εσύ κρυμένος πίσω από ένα ανώνυμο μπλογκ μπορείς να γράφεςι ότι θέλεις. Λοιπόν αν Τσακίρης θέλει να γράψει κάτι θα το γράψει με το ονομά του. Να είσαι σίγουρος. Δεν είναι όλοι σαν εσένα που πίσω από την ανωνυμία παριστάνεις τον ξερόλα και τον κριτή των πάντων. Λοιπόν το συγκεκριμένο άρθρο, που γράφει κάθε Σάββατο, έχει υπογραφή (και μέιλ για περισσότερες πληροφορίες). O Magorball είναι ο Λουκάς Αργ. παλιό μέλος των Πανθήρων και γράφει κάθε Σάββατο την άποψη του στην εφημερίδα.

    Κάνε τα σχόλια σου αλλά χωρίς "λάσπη". Αν μπορείς βέβαια...

    Μάκης Διόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. α) Χαίρομαι που δεν είναι ο Τσακίρης.
    β) Καλή η τρέλλα Διογίτο αλλά δεν πουλάει. Εσείς έπρεπε να κιάνετε τη δουλειά σας και να πείτε τι σημαίνει CFO και όχι να ψάχνουμε εμείς. Συγνώμη αλλά αυτό είναι υποχρέωση της εφημερίδας αν θέλει οι αναγνώστες να καταλαβαίνουν τι διαβάζουν. Δεν ρώτησα το όνομα του, εγραψα τι κατάλαβα από το άρθρο του.
    γ) Που την είδες τη λάσπη Διογίτο; Δεν γράφει το άρθρο για 8000 θέσεις. Ποιες είναι αυτές; Δεν μιλάει για Πηλαδάκη; Ποιες οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές; Αυτά έπρεπε να τα γράψει ο συγγραφέας και όχι να μυρίζουμε τα νύχια μας εμείς.

    Και πάλι για το λάθος μου να τον ταυτίσω με τον Τσακίρη ζητάω συγνώμη αλλά καταλαβαίνεις απόλυτα ότι με το σχόλιο σου για λάσπη δικαιολόγησες απόλυτα τη θέση μου να μη θεωρώ το έντυπο εφημερίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ασε ρε εμπαθεστατε που ασχολεισαι με το γηπεδο..ειπαμε,θα μαθουμε οταν ερθει η ωρα.Το προβλημα μας ειναι ο Σταματοπουλος,τα ιδια θα λεμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. α) Δεν σου επιτρέπω χαριεντισμούς. θα μου απαντάς στο ύφος που σου απαντώ.

    Βέβαια η πρόσκληση μου παραμένει. Οποτε θέλεις μπορείς να μου πεις ότι έχεις τατ - α - τετ. Οχι κρυμμένος πισω από ανώνυμα μπλογκ. Γιατί ενώ εγώ είμαι εκτεθειμένος, εσύ είσαι πολύ καλά καλυμμένος.

    Αν θες ακόμη μπορείς να τα γράψεις στην εφημερίδα με το ονομά σου ομως. Οποτε θέλεις. Ιδου η Ρόδς ιδού και το πήδημα.

    β) Μην παριστάνεις τον βλάκα. Η λάσπη πάει ότι και σ' αυτό το ποστ και στο "Ηρεμα παλουκάρια" υπονοείς ότι τα κείμενα τα έχει γράψει ο Τσακίρης. Αυτή είναι η λάσπη. και είναι ντροπή...

    γ) Το κείμενο του Μέιτζερμπολ είναι οι απόψεις του Λουκά. Αν δεν το κατάλαβες ξαναδιαβασετο. Πάντως θα του μεταφέρω το αίτημα για απάντηση.

    δ) Οσο και αν σε πειράζει η ο Πανιώνιος Κόσμος είναι μια εφημερίδα που έχει αγκαλιαστεί από μεγάλο κομμάτι των φιλάθλων της ομάδας. Δεν σ' αρέσει το ξέρω, αλλά τι να κάνουμε. Ξύδι...

    @ Zamis

    Οχι το πρόβλημα μας είναι να συγκροτήσουμε μια επιτροπή μπας και πείσουμε κάποια ομάδα να προσλάβει τον μεγάλο προπονητή Εβαλντ Λίνεν που περιφέρεται άνεργος παρέα με τον μεγάλο καθηγτή ποδοσφαίρου Ραμντάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Κυανερυθρα Νεα

    υπαρχει παντα και ο Λεμονης που εχει απορριψει δεκαδες προσφορες σε Ελλαδα και εξωτερικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. α) Δεν θα σε ρωτήσω πως θα γράφω. Μου έχεις πει διάφορα χωρίς καμία δικαιολογία. Μέχρι ότι είμαι εμπαθής προς τον Χούτο. Το μόνο που ξέρεις είναι να γράφεις χαρακτηρισμούς. Όταν δεν έχουμε τι να πούμε κολάμε ταμπέλες και πετάμε προσβολές για λάσπη κλπ. Για την ταμπακιέρα τίποτα.
    β) Λάσπη δεν υπάρχει όπως δεν υπάρχει και ενημέρωση. Απλά υπάρχει από μέρους σας προπαγάνδα. Συνεχής προπαγάνδα. Και δεν θα είχε γραφεί τίποτα αν είχατε γράψει το είναι το CFO. Ακόμα πάντως περιμένω να μάθω τι σημαίνει. Ξαναδιάβασε το κείμενο με καθαρό μυαλό και θα με καταλάβεις.
    γ) Η διαφορά μας είναι ότι εγω τα γράφω κάπου που ο οποιοσδήποτε μπορεί να απαντήσει. Έχω τη στοιχειώδη παιδεία να επιτρέπω σχόλια και δεν λογοκρίνω κανένα. Ενώ εσυ θα τα γράψεις όταν ο Λίνεν δεν θα μπορεί να απαντήσει. Εδώ δεν επιτρέπεις σχόλια στο μπλογκ σου.
    δ) Περιμένω τις απαντήσεις σας στις ερωτήσεις μου. Αλλά όχι στη φυλλάδα σου, γιατί δεν θα την ξαναπάρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @pgss1890

    Επειδή δεν πρόκειται να συνεννοηθούμε με κάποιους που μπαίνουν και λερώνουν, όχι μόνο αυτό αλλά και κάποιο άλλο blog, προτείνω να μην τους δίνονται καθόλου απαντήσεις. Πλήρης αδιαφορία. Η σιωπή καμιά φορά είναι πιο εκκωφαντική από οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Ο στόχος τους άλλωστε είναι προφανής.

    Για την κρίση που περνάμε, θέλω μόνο να ευχηθώ, έστω νοερά, καλή δύναμη στην ομάδα και ιδιαίτερα στα παιδιά του Λίνεν που έχουν προσφέρει τόσα πολλά τα τελευταία 2,5 χρόνια, σε εμάς, τη μεγάλη σιωπηλή και –κυρίως- ανώνυμη πλειοψηφία!


    ----
    Με την ευκαιρία CFO=Chief Financial Officer. O Τσακ είναι CEO=Chief Executive Officer και λογικά ο CFO (αν υπάρχει τέτοιος ρόλος στον Πανιώνιο) θα αναφερόταν απευθείας σ΄αυτόν για όλα τα οικονομικά θέματα, επενδύσεις της ΠΑΕ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προφανώς δεν θα με ρωτήσεις πως θα γράφεις. Αλλά δεν θα ειρωνεύεσαι. Δεν κάνω χαρακτηρισμούς. Κρίνω αυτά που γράφεις. Και έχω διαπιστώση ότι τραβας μεγάλο ζόρι με την πάρτη μου. Κανένα πρόβλημα. Δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω κάτι, αλλά δεν θέλω να δημιουργώ αντιπάθειες. Ειδικά ανάμεσα στους Πανιώνιους.

    Η διαφορά μας λοιπόν είναι ΜΙΑ και βασική. Εγώ γράφω επώνυμα και εσύ ανώνυμα. Εγώ είμαι εκτεθειμένος μ' αυτά που λεω, ενώ εσύ είσαι ασφαλής στην ανωνυμία σου. Αν γραψω κάτι εγώ, μπορεί κάθε Πανιώνιος να έρθει και να με πιάσει να μου πει "Ρε Μάκη τι είναι αυτό που έγραψες;". Ενώ εσύ; Είσαι ένα nickname. Τίποτα άλλο. Μια ανώνυμη γκρίνια... Που μας κουνάς το δάχτυλο στη μούρη χωρίς να ξέεουμε ποιος είσαι...

    Παριστάνεις τον αγνό αγωνιστή (...) του Πανιωνίου, αλλά είσαι θρασύδειλος, κρυμμένος πίσω από ένα ανώνυμο μπλογκ.

    Λοιπόν θα σου ξαναγράψω ότι το κείμενο του Μέιτζερμπολ είναι μια προσωπική άποψη. Ο ίδιος μπορεί να σου απαντήσει.

    Χαίρομαι που δεν θα ξαναγοράσεις τον Πανιώνιο Κόσμο. Πάντως μπορείς να την διαβάσεις δωρεάν στο μπλογκ μας. Και να κάνεις τα σχόλια σου εκεί. Βλέπεις εκεί αφήνω τα σχόλια...

    Και είπαμε. Αν πιστεύεις ότι οι απόψεις σου είναι σωστές γιατί δεν τις λες επώνυμα; Τι φοβάσαι;

    Υ.Γ 1. Για την εφημςερίδα είπαμε. Ξύδι...

    Υ.Γ. 2 Δεν είναι λάσπη να λες ότι τα κείμενα που υπογράφουμε εμείς τα γράφει ο Τσακίρης;

    Υ.Γ.3 Τι έγινε ρε Στιβ; Επέστρεψες; Εσύ πριν από λίγες μέρες έλεγες ότι μόνο θα διαβάζεις τα μπλογκ γιατί θα φύγεις μακριά (σε αλλή γη σ' άλλα μέρη...). Τελείωσε ο γύρος του κόσμου; Πως και επέστρεψες;

    Πάντως πρέπει να πω ότι εσύ είσαι πιο ειλικρινείς. Θέλεις να βρίζεις κάποιον και να μην απαντάει. Σωστός ρε "μάγκα" (λέμε τώρα..).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οπως βλέπεις στο πολιτκό μου μπλογκ μπορείς να κάνεις σχόλιο...

    Μάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα κείμενα δεν ηξερα ποιος τα έγραφε Διογίτο. Ανώνυμα ήταν και εξακολουθούν να είναι. Εκτός αν νομίζεις ότι με ένα Λουκάς Αργ. παλιό μέλος των Πανθήρων καθάρισες.
    Σου ξαναείπα ότι στη φυλλάδα σου έχεις ανώνυμα κείμενα και δεν δεχομαι ότι θα πρέπει να περάσω απο τον τυροπιτα για να μάθω ποιος το γράφει.

    Το ζόρι το τραβάτε όλοι εσεις που έχετε επαγγελματική σχέση με τον Πανιώνιο και πρέπει τώρα να ξεφτυλίσετε έναν άνθρωπο που παρήγαγε έργο, Διογίτο. Και πες στο φιλαράκι σου το Λαδόπουλο ότι αν νομίζει ότι το πρόβλημα του Πανιωνίου με τον Άρη ήταν ο Γιάχιτς, δεν έχει ιδέα από μπάλα. Αλλά τα φτηνά σχόλια που γράφετε στη φυλλάδα σου έχουν κάποιο σκοπό. Είπαμε είναι καθαρή προπαγάνδα.

    Οπα μάθαμε και τι σημαίνει CFO. Δηλαδή έπρεπε να γίνει όλη αυτή η συζήτηση για να καταλάβουμε τον τίτλο ενός ανώνυμου κείμενου στη φυλλάδα σου Διογίτο. Μόνο από αυτό βγαίνουν πολλά.

    Τελικά ο CFO αν είναι σωστά αυτά που λέει ο Στηβ είναι πολύ κοντά στον Τσακίρη, επομένως η ιδέα του κειμένου ήταν αρκετά σωστή. Απλά στο πρόσωπο έκανα λάθος.

    Δεν σε έβρισε κανένας Διογίτο. Εσύ μου έχεις σούρει πολλά. Μάλιστα μετά το ματς με τον Εργοτέλη μίλησες για χαιρέκακα μπλογκ που θα βγούν να μιλάνε για έλλειψη σεντερ-φορ. Είδες ότι δεν μιλησαμε , γιατί τα είχαμε πεί και όποιος βλέπει μπάλα ξέρει ότι χωρίς σεντερ-φορ δεν πάς πουθένα. Εσείς προσπαθούσατε να μας κλείσετε τα μάτια. Και σήμερα στον Ζερβάκη μας μιλάς για αφλογιστία και ότι πιθανώς ο Σταματόπουλος θα βάλει το Ρεκόμπα σεντερ-φορ. Αφλογιστία Διογίτο; Σημερα ε; Ενώ προχτές αν το λέγαμε θα είμασταν χαιρέκακοι. Που πήγαν τα δεκάδες σεντερ-φορ που έχουμε;

    Σε πήραμε πρέφα Διογίτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α και κάτι άλλο Διογίτο. Εγώ δεν είπα ποτέ ότι είμαι κανένας αγωνιστής του Πανιωνίου. Απλά βαρέθηκα να μουλέτε εσεις ότι εσείς γουστάρετε και να περιμένετε να το χάψω. Αποφάσισα λοιπόν και εγω για πρωτη φορά να αποκτήσω φωνή.

    Και ξερω πόσο τσούζει τους επαγγελματίες διαμορφωτές συνειδήσεων όταν ο απλός φίλαθλος που δεν έχει συμφέροντα αποκτά φωνή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με δυο ποτήρια ξύδι την ημέρα θα σου περάσουν όλα...

    Υ.Γ. Δεν είναι λάσπη να λες ότι τα κείμενα τα γράφει ο Τσακίρης;

    Υ.Γ. 2 Ανυπόγραφα κείμενα δεν υπάρχουν στην εφημερίδα. Ο Μέιτζορμπολ λέγεται Λουκάς Αργύρης. Μήπως θέλεις και αριθμό ταυτότητας;

    Υ.Γ. 3 Ούτε το καλοκαίρι είχαμε σέντερ φορ. Αλλά κάποιος αγόραζε τον Κοιλιάρα, τον Λάνγκαμπ, τον Ντρσεκ και τον Μπάρκογλου...

    Υ.Γ. 4 Ποιος διάλεξε τον Ντιαβαρά αντί του Γιάχιτς;

    Υ.Γ. 5 Το ξύδι να είναι Τοπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Α καλά. Μιλάμε για ειδική περίπτωση. Μην ασχολείσαι άλλο μαζί του. Εδώ νομίζει ότι κάποιος πρέπει να είναι ντε και καλά στην Ελλάδα για να γράψει στο blog. Σε βάζει τώρα να απαντάς για τον Πανιώνιο στο (δήθεν) πολιτικό του blog (τρομάρα του). Πιάσε τ' αυγό και κούρευτο δηλαδή. Πάλι καλά που δεν είπε για κανένα blog του Λεβαδειακού. Κρίμα πάντως που στην εποχή του Δελαπατρίδη δεν υπήρχε internet.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν ασχολούμε άλλο Στηβ μαζί του. Εδώ ο άνθρωπος για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα θα μας πει ότι τον Κοιλιάρα τον Λάνγκαμπ τον Ντρσεκ και τον Μπαρκογλου τους πήραμε αφού πουλήθηκε ο Τζιμπουρ και έφυγε ο Χούτος (μια που το καλοκαιρι δεν είχαμε σεντερ φορ). Τέτοιο μίσος για έναν άνθρωπο που μας έβγαλε δυο φορές πέμπτους δεν το φανταζόμουνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.