Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Τσακίρης

Όλοι όσοι ασχολούνται με τον καταταλαιπωρημένο αυτό σύλλογο παραδέχονται ότι ο Τσακίρης, ένας Πανιωνιος με σημαντική οικονομική επιφάνεια που θέλει να προσφέρει, είναι ένα κεφάλαιο για το Σύλλογο. Ένα κεφάλαιο (από τα λίγα που έχουν μείνει) για τον Σύλλογο όχι όμως ένα κεφάλαιο για τους διάφορους που περιτριγυρίζουν αυτό το σύλλογο.

Ένα κεφάλαιο μπορεί να επενδυθεί ή να ξοδευτεί άσκοπα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βρισκόμαστε σε μια ενδιάμεση κατάσταση. Μέχρι στιγμής το κεφάλαιο Τσακίρης δεν το έχει εκμεταλλευθεί σε όλη τη δυναμική του ο Σύλλογος (και με κάποια ευθύνη του ίδιου του Τσακίρη) ούτε το έχει βέβαια ξοδέψει. Έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα και αυτό το αναγνωρίζει ο κάθε καλόπιστος Πανιώνιος. Θα μπορούσαν όμως να έχουν γίνει και κάποια ακόμα.

Το στοίχημα σήμερα είναι να αναγνωριστούν τα λάθη που έχουν γίνει τα τρία (αλλά κυρίως φέτος) αυτά χρόνια και να διορθωθούν. Και τελικά να επενδυθεί αυτό το κεφάλαιο με τέτοιο τρόπο ώστε να αλλάξει ο Σύλλογος επίπεδο.

Η σελίδα αυτή έχοντας αυτό το σκεπτικό θα συνεχίσει να κριτικάρει τα κακώς κέιμενα όπως τα βλέπει αυτή, όχι για να πολεμήσει κανένα αλλά για να βοήθήσει ώστε να αξιοποιηθεί το κεφάλαιο αυτό με τον καλύτερο τρόπο.

6 σχόλια:

  1. Ο Τσακίρης είναι ένας καλός και πλούσιος οπαδός. Για να γίνει καλός Πρόεδρος θα πρέπει να υποτάξει λίγο το συναίσθημά του, να κρίνει αποκλειστικά με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας και να βγάλει επιτέλους δυναμισμό.
    Αν δεν θέλει να αναφερθεί σε παλιά γεγονότα ας μην το κάνει. Ας στηρίξει όμως την ομάδα, ας φέρει έναν εξαιρετικό προπονητή, ας κρατήσει τους παίκτες μας και ας κάνει μια - δύο καλές (όχι απαραίτητα ακριβές) μεταγραφές.
    Αυτό όμως που θέλω οπωσδήποτε να κάνει είναι να προσδιορίσει επακριβώς το καλοκαίρι τους στόχους της ομάδας. Το κλασσικό "θέλουμε να διατηρηθούμε σε υψηλό επίπεδο" προσωπικά δεν μου λέει τίποτα. Θέλω ξεκάθαρους στόχους για να μπορώ να τον "ελέγχω".

    υ.γ
    Εμπαθέστατε φίλε μου και Μάκη. Είναι προφανές ότι τα βρήκατε. Διαπιστώνω μεγάλη αγάπη. Μήπως τα 'χετε κι όλας. Μιλήστε βρε παιδιά. Να το ξέρουμε να μην αποφεύγουμε άδικα και τον Νίκο τον τυροπιτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να βρούμε ακριβως;
    Ακόμα περιμένω απάντηση στο σχόλιο μου για τη συνέντευξη Παυλόπουλου και τον Εκρά.

    Όσο για τον Τσακίρη δεν διαφωνώ σε αυτά που λες ούτε και εσυ νομίζω διαφωνείς σε αυτά που λέω. Οι επιτυχίες του Τσακίρη μέχρι σήμερα ποιες ήταν; Η πρόσληψη και η στήριξη στον Λίνεν που οδήγησε την ομάδα δυό φορές στην πέμπτη θέση και η κατασκευή του βοηθητικού.
    Η οικονομική επιφάνεια του βοήθησε σε καλές τιμές στις πωλήσεις παικτών. Επίσης έγιναν και κάποιες ακριβές μεταγραφές (Κουμ, Ρεκόμπα, Εστογιάννωφ).

    Οι αποτυχίες του Τσακίρη μέχρι σήμερα είναι το γενικό μπάχαλο που επικράτησε στη διοίκηση της ΠΑΕ όλη τη φετινή χρονιά, η αποπομπή ουσιαστικά Λίνεν χωρίς να υπάρχει εναλλακτική λύση της προκοπής (ο Λεμονάκης μυρωδάτος είναι εκτός συναγωνισμού) και το πολύ ψηλό μπάτζετ στο εκτός ποδοσφαιρικού τμήματος μπάτζετ της ΠΑΕ. Ακόμα ο Τσακίρης δεν έχει καταφέρει να κρατήσει κάποιον παίκτη που θέλει το ΠΟΚ στην ομάδα.

    Οι προκλήσεις είναι πολλές και το μέλλον θα δείξει πόσο θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ pgss1890

    Για την συνέντευξη του Παυλόπουλου & του Εκρά. Ο Δημήτρης Δάρας, που έκανε τη συνέντευξη έκανε τις ερωτήσεις που έκρινε. Γιατί όμως δεν λες τίποτα για τον Απέγητο που παραδέχθηκε τα λάθη της διοίκησης στις μεταγραφές του Γενάρη; Αυτό δεν είναι ενημέρωση;

    Οσο για τον Εκρά. Κάτω από τη συνέντευξη υπάρχει κείμενο που γράφουμε για τον νεοαποκτηθέντα παίκτη.

    Μάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα το πρόβλημα είναι οι ερωτήσεις που δεν έκανε και κατά την ταπεινή μου γνώμη έπρεπε να κανει. Κάποιες απο τις οποίες ανέφερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. My two cents worth of opinion:
    Ο ΠΚ είναι ένα έντυπο που χρειαζόταν ο Σύλλογος! Από κει και πέρα, η ποιότητα της δουλειάς που γίνεται είναι ένα θέμα που θα κριθεί στην πορεία. Δεν συμφωνώ με πάρα πολλά (ανάμεσα στα οποία και η αισθητική του εντύπου) αλλά νομίζω πρωταρχικός στόχος είναι να πετύχει και να επιβιώσει και να σταθεί χωρίς την υποστήριξη της ΠΑΕ (ακριβώς για να μπορέσει κάποτε να ασκήσει καλοπροαίρετη και σωστή κριτική στην ίδια την ΠΑΕ). Δεν έχω διαβάσει τα τελευταία τεύχη, ούτε προλαβαίνω να ενημερωθώ για πολλά από τα ανοικτά θέματα, αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω ότι ο ΠΚ είναι στη σωστή κατεύθυνση για όσους ενδιαφέρονται για το Σύλλογο.

    Σχετικά με την αρχική ανάρτηση, "τον Τσακ και τα μάτια μας"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Στηβ

    Μπορείς στο panionios-kosmos.blogspot.com να διαβάσεις μέχρι και το 8ο τεύχος του ΠΚ.

    Με ενδοαφέρει η άποψή σου για την εφημερίδα (γιατί την άποψλη σου για μένα τη ξερω, έλα πλάκα κάνω...). Τι εννοείς λέγονατς ότι δεν συ,φωνείς με την αισθητική τυ εντύπου; Θέλω να ακούω διαφορετικές απόψεις, γιατί μόνο έτσι θα βελτιωθούμε.

    Περιμένω τις απόψεις σου..

    Μάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.