Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Δικαίωση και Κλάμα

Το μπλόγκ το ξεκίνησα στις 11 Δεκεμβρίου 2008 μέσα στο μπάχαλο που επικρατούσε μετά την αποπομπή Λίνεν και την παραίτηση Λεμονή. Ξεκίνησα να γράφω γιατί έβλεπα ότι η διοίκηση (Τσακίρης) ακολουθούσε ένα αλλοπρόσαλο δρόμο, χωρίς να ξέρει τι θέλει. Ξεκίνησα να γράφω γιατί έβλεπα ότι ούτε και οι φίλαθλοι ήξεραν τι ήθελαν. Τα επεισόδια μετά το ματς με την Ξάνθη ήταν χαρακτηριστικά. Μέσα σε αυτό το μπάχαλο οι λογικές φωνές που ακούγονταν ήταν ελάχιστες. Οι σελίδες που οι Πανιώνιοι μπορούσαν να εκφράζουν τη γνώμη τους έκλειναν.

Οι μόνοι που πρακτικά είχαν ελευθερία έκφρασης ήταν οι οργανωμένοι οπαδοί. Αυτοί όμως κουβαλούσαν την ευθύνη της σύγκρουσης της τελευταίας χρονιάς Μπέου με αποτέλεσμα να μη μπορουν να εκφραστούν ελεύθερα. Τότε διάβασα το μπλόγκ του BrFunatic και αποφάσισα να τον ακολουθήσω και να δημιουργήσω μια σελίδα που θα γράφω τη γνώμη μου, και στην οποία θα μπορούν οι φίλοι Συνπανιώνιοι να με κριτικάρουν.

Τους 6 αυτούς μήνες άκουσα πολλά. Χαρακτηρίστηκα στο φόρουμ γραφικός. Και έρχονται τώρα οι παραιτήσεις των μελών του ΔΣ και η ανακοίνωση της Λέσχης να επιβεβαιώσουν όλα όσα φωνάζαμε εδώ και σε δυο τρεις παρόμοιες σελίδες μια μικρή; (μάλλον όχι) διαδικτιακή παρέα τόσους μήνες.

Όπως έγραψα και στη σελίδα του BrFunatic ζω την πιο πικρή δικαίωση της ζωής μου. Αν τόσους μήνες αντί να μας χαρακτηρίζουν με κάθε δυνατό αρνητικό τρόπο μας είχαν ακούσει τότε ίσως να μην είχαμε φτάσει σε τέτοιες καταστάσεις και σε τέτοιες ανακοινώσεις. Εγώ δεν έχω να συμπληρώσω τίποτα στην ανακοίνωση της Λέσχης. Ζητάω μόνο από τον κύριο Μπελίτση να μας πεί ποιους εννοεί. Βαρέθηκα τα μισόλογα και τα υπονοούμενα.

Κλαίω από μέσα μου για όσα διαβάζω για τον Πανιώνιο. Κλαιω γιατί όσο και να τα λέγαμε εμείς πάντα ελπίζαμε ότι κάνουμε λάθος και ότι θα είναι διαφορετικά. Ότι θα συνεχισθεί η διαδικασία ανάκαμψης που τόσο ξεκάθαρα είχε αρχίσει επι Λίνεν.

Μάκη ορίστε η ευκαιρία να μας αποδείξεις ότι η εφημερίδα που βγάζετε είναι ανεξάρτητη. Αρκεί μια συνέντευξη του κου Μπελίτση που θα ξεκαθαρίζει όλα τα υπονοούμενα που άφησε η δήλωση παραίτησης του. Είναι τόσο απλό. Πάντως το εμπαθέστατος μου αρέσει και θα το κρατήσω.

4 σχόλια:

  1. Από αυτές τις καταστάσεις χάνει η ομάδα. Φαίνεται ότι ο Πανιώνιος του sold out κοίταξε πολύ ψηλά. Πάνω από το κατεστημένο. Και καταστράφηκε.
    Θα σου πω και κάτι. Αρκεί μιά μεγάλη μεταγραφή γιά να αναστραφεί το κλίμα. Κάποιοι λοιπόν θα αρχίσουν να κρύβουν και πάλι τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Θα αρχίσουν τα ευχέλαια και τις αγιογραφίες. Θα είναι κάτι σαν τα μπιχλιμπιδάκια που έδιναν στους Ινδιάνους γιά να αγοράσουν τις εκτάσεις τους... Δεν την ξαναπατάμε όμως...
    Περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τοποθέτηση του κου Τσακίρη. Περιμένω όμως με την ίδια αγωνία και τις τοποθετήσεις όλων εκείνων που μέχρι και σήμερα θεωρούν ότι το μόνο πρόβλημα της ομάδας είναι η μεταγραφή κάποιου παίκτη.
    Και κάτι αισιόδοξο: Ο Πανιώνιος μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Με τον δικό του τρόπο βέβαια. Μπορεί να έχει μεγάλες επιτυχίες. Μπορεί να κάνει πολλά sold out και όχι ένα. Αρκεί να βρεθεί κάποιος να μας εμπνεύσει... Είμαστε πολύ πιό δυνατοί απ όσο νομίζουμε. Οι αντίπαλοί μας το κατάλαβαν στο sold out. Κάποια στιγμή πρέπει να το πιστέψουμε κι εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μόνοι που πιστευουμε τελικά στις δυνατότητες αυτού του συλλόγου είμαστε εμείς οι ΑΝΩΝΥΜΟΙ φίλοι του. Ναι ο Πανιώνιος μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Για να την πετύχει όμως πολλά πρέπει να αλλάξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και πρωτα απ'ολα οι μεγαλομανιες και η ισοπεδωση/διαστρεβλωση των αξιων.
    Τη χρονια που ερχεται θα δουμε πολλα,θελω να ελπιζω οχι μονο δυσαρεστα.
    Θελω να πιστευω επισης οτι και η αναμενομενη συνολικη τοποθετηση Τσακιρη θα δωσει επιτελους ενα ξεκαθαρο στιγμα.
    Αν δεν εχει δοθει ηδη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμπαθέστατε φίλε μου. Πάντα είχα την εντύπωση ότι μόνο το δικό σου μπλογκ είχαν χαρακτηρίσει γραφικό. Να είναι καλά κοινός μας φίλος που τα μετέφερε λάθος (άντε ρε zamis ψιθυριστή). Και για να είμαι ειλικρινής ζήλευα λίγο. Διότι η απόρριψη από κάποια άτομα αποτελεί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις τίτλο τιμής. Σήμερα όμως ανακάλυψα ότι η μπάλα είχε πάρει κι εμένα. Εμμέσως βέβαια πλην σαφώς. Αυτά να τα βλέπει ο Ίωνας και να σκάει από το κακό του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.