Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Σύνδεσμοι Φιλάθλων

Διαβάζω την επιστολή-παραίτηση από το ΔΣ του κυρίου Κατσιγιάννη (http://www.pgss.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=17272&catid=5) και παρά το γεγονός πως σε κάποια θέματα διαφωνώ μαζί του δεν μπορώ παρά να ρωτήσω κάτι πολύ απλό και αυτόν και τους Ιωνες αλλά και τη Λέσχη:

Πόσους συνδέσμους φιλάθλων μπορεί να σηκώσει τελικά ο Πανιώνιος των 2500 χιλιάδων εισητηρίων; Γιατί όλη αυτή η διάσπαση; Μπορώ να δεχτώ ότι οι Πάνθηρες είναι ο νεανικός σύνδεσμος. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο Πανιώνιος έχει την πολυτέλεια να έχει τόσους συνδέσμους οπαδών από τους οποίους κανείς δεν δείχνει μια δυναμική. Καλώ λοιπόν όλους όσους θέλουν να μετάχουν σε συνδέσμους (εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς) να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν τις ομοιότητες τους και όχι τις διαφορές τους.

7 σχόλια:

  1. Οι ΙΩΝΕΣ δεν θα έπρεπε να θεωρηθούν σαν ενας "συμβατικός" σύνδεσμος οπαδών με καταστατικά επιπέδου κόμματος, διασπάσεις και διαγραφές αλλά ένας σύνδεσμος ανταλλαγής απόψεων των μη οργανωμένων, ή έστω των μη οργανωμένων στους νεανικούς συνδέσμους, όσο και αν αυτό ακούγεται σαν κάτι αντικρουόμενο, με περισσότερο σκοπούς διάδοσης της αγάπης για τον Πανιώνιο στον κοινωνικό περίγυρο, πχ σχολεία, χώρους εργασίας κλπ. Πιθανόν η μόνη οργάνωση να ήταν η διευκόλυνση των μελών σε πρόσβαση στους εκτός έδρας αγώνες κλπ και μια χαλαρή διασύνδεση με την ΠΑΕ για τέτοια θέματα. Βέβαια σαν τίτλος τουλάχιστον, κάτι τέτοιο φαίνεται να θέλει να αντιπροσωπεύσει και η Λέσχη φίλων Πανιωνίου.
    Όντως δεν φαίνεται να χωράει ο Πανιώνιος μια τέτοια πολυδιάσπαση, που πιθανότατα ξεκινάει από προσωπικές και γενεαλογικές διαφορές. Αλλά νομίζω πως η ζωή θα δείξει τι μπορεί να διατηρηθεί και πως και με ποιά δυναμική και με ποιούς στόχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιωνα όταν καταθέτουν καταστατικό στο πρωτοδικείο και αναλαμβάνουν θέση στο ΔΣ της ΠΑΕ τότε όλα τα άλλα τα μη συμβατικά που πιθανώς να ήθελαν πάνε περίπατο. Όταν νοικιάζει κάποιος γραφεία δηλαδή υπογράφει συμβόλαια τότε δεν μπορείς να μιλάει για σύνδεσμο μή οργανωμένων. Η απορία μου εξακολουθεί να είναι: πόσοι τελικά σύνδεσμοι φιλάθλων θα εμφανιστούν σε μια ομάδα 2500 εισητηρίων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις δίκιο pgss. Αυτό ήθελα να τονίσω στο σχόλιο μου. Αλλιώς υποτίθεται ξεκίνησαν και αλλιώς βγήκε. Μάλλον βέβαια το όλο θέμα ξεκίνησε σαν εναλλακτικός σύνδεσμος οπαδών για "μεγάλους" σε συσχέτιση με την κυριαρχία νέων γενιών στους Πάνθηρες.

    BR, εύστοχη παρατήρηση...Έχουμε μια διαφορά στον αριθμό (ενικός/πληθυντικός) και στη χρονολογία (1998/1890)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να το βάλουμε και σαν πρόβλημα στην Β δημοτικού που τα παιδάκια μαθαίνουν διαίρεση. Πόσοι σύνδεσμοι οπαδών των 20 μελών χωράνε σε 2500 φιλάθλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με λαθος μετρα κ σταθμα τα μετρατε κ τα λετε τα πραγματα.
    Πρωτον οσον αφορα τους συνδεσμους ειχαμε συμφωνησει να γινει μια ανανεωση στην λεσχη ωστε να δυναμωσει κ να δειξει ενα νεο προσωπο στον Πανιωνιο κοσμο.Οταν πηγαμε λοιπον να οριστικοποιησουμε την νεα αρχη τελικα το μετανοιωσαν να μπουμε μεσα ολοι εμεις.Αυτα πριν ξεκινησουν οι Ιωνες.Η αναγκη ηταν επιτακτικη για εμας.
    Απο κει κ περα οι συνδεσμοι λειτουργουν με τροπο ωστε να αυξησουν τα μελη κ να αυξησουν οσο τον δυνατο η καθε μια με τον τροπο της μπορει εστω κ κατα 500 ατομα το κοσμο στο γηπεδο.Ή εστω να πεισουν καποιον που ερχεται να παρει διαρκειας.Εν ολιγοις προσπαθουν να ζεστανουν τον κοσμο που ερχετε κ δεν ερχετε στο γηπεδο.Προσπαθουν με τον δικο τους τροπο να δυναμωσουν την ομαδα.
    Γιατι δε το βαζετε αναλογικα με το ποσους φιλαθλους εχουμε στην αθηνα στην ελλαδα κ στο εξωτερικο που λεει ο λογος.
    Ειδικα της αθηνας.Σκεφτεστε πως αν στους 3 που ειμαστε ο καθε ενας ψησει 50π.χ ατομα να παρουν διαρκειας παραπανω.Η ο καθε ενας μπορεσει κ φερει 50-100 ατομα παραπανω κερδος δεν ειναι?αυτοι ισως σιγα σιγα φερουν κ καποιους αλλους ποτε δε ξερεις.
    Ετσι θα το εβλεπα εγω κ ετσι θα το εκρινα σε αυτη την βαση.

    Κωνσταντινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.