Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

O Πανιώνιος στη Μπουντεσλιγκα

Ο Πανιώνιος συμφώνησε με τη Μόναχο 1860 για την πώληση του Μάκου. Το αντίτιμο είναι περίπου 1.5 εκ (ή κατ' άλλους 1.35 εκ). Και επαληθεύτηκε και ο Καρπετόπουλος που σε ερώτηση που δέχτηκε πριν κανένα μήνα στην gazetta έγραψε ότι ο Μάκος θα πάει στη Γερμανία. Η εξέλιξη αυτή δείχνει την ειλικρίνεια στις δηλώσεις του Μάκου όλο αυτόν τον καιρό. Ο Μάκος βλέπει τον Λίνεν σαν ένα δάσκαλο που κοντά του θα βελτιωθεί και γι αυτό και προτιμά την Μόναχο από την ΑΕΚ. Συμπέρασμα: Αν ο Λίνεν δεν είχε φύγει ο Μάκος θα έμενε στον Πανιώνιο. Αυτή εί ναι η πραγματικότητα και τα υπόλοιπα για Γερμανούς κλπ είναι απλά λόγια του αέρα. Ελπίζω ότι ο νέος προπονητής θα είναι και αυτός ένας δάσκαλος που θα εμπνεύσει τους νέους παίκτες. Παρέα του Μάκου όπως όλα δείχνουν θα είναι και ο Μαιστόροβιτς. Τον ξέρει ο Λίνεν και τον θέλει.

Πιθανώς θα πάει και ο Λουρέντσο που τον ήθελε ο Λίνεν και στην Ανόρθωση. Και θα μετατραπεί η Μόναχο σε έναν μικρό Πανιώνιο. Έχει ενδιαφέρον να δούμε το πως θα πάει η ομάδα του Λίνεν στη Γερμανία. Όπως έχει ενδιαφέρον να δούμε και τα σχόλια όλων αυτών που κουράστηκαν από το Μάκο, που έγραφαν ότι δεν υπήρχε πρόταση από τη Γερμανία και γενικά που μας έπρηξαν τόσο καιρό με τους Γερμανούς.

Τελικά από τον περσινό βασικό κορμό μένει ο Μανιάτης. Φεύγοντας ο Ρεκόμπα πιστεύω ότι τελικά θα φύγει και ο Εστογιάννωφ. Πάλι τα ίδια δηλαδή που είχαμε και επι Μπέου. Κάθε λίγο και λιγάκι ξήλωμα της ομάδας και καραβιές ξένων παικτών.

7 σχόλια:

  1. Ναναι καλα ο Γερμανος,παλι(και)για εμας δουλεψε.
    Κατα τ'αλλα,οπως τα λες,φτου κι απ'την αρχη με καραβιες και προφιλ Εσπανιολ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει μιά μεγάλη διαφορά από την ομάδα του Μπέου. Ο Μπέος αγόραζε πολλούς παίκτες, από αυτούς οι περισσότεροι ήταν ανεπαρκείς και την επόμενη χρονιά αγόραζε καινούργιους (οι καλοί παίκτες που αγοράστηκαν βέβαια επί Μπέου, πωλούνται μέχρι και σήμερα).
    Ο Τσακίρης παρέλαβε πολλούς καλούς παίκτες, αγόρασε αρκετούς, ανάμεσά τους και κάποιους πάρα πολύ καλύτερους από τους προυπάρχοντες και τελικά τους έδωσε σχεδόν όλους.
    Ο Μπέος δεν υποσχέθηκε ποτέ κάτι περισσότερο απ' ότι μπορούσ να προσφέρει. Ούτε δήλωσε ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την ομάδα. Όταν το κατάλαβε ή έστω θέλησε να βγάλει κέρδος την πούλησε. Αντιθέτως η διοίκηση του κου Τσακίρη δημιούργησε τεράστιες προσδοκίες, ενώ σύμφωνα με όσα μας έχει πει μέχρι σήμερα θα αναγκαστούμε να προσγειωθούμε απότομα από την υπέρβαση στην πραγματικότητα του καλού, τίμιου και συμπαθούς Πανιωνίου, τον οποίο δυστυχώς δεν υπάρχει και κάποιος ποιό πλούσιος γιά να τον αναλάβει.

    Και κάτι τελευταίο που ισχύει γιά την οποιαδήποτε ποδοσφαιρική διοίκηση στην Ελλάδα. Η "λανθασμένη" επένδυση σε έναν ποδοσφαιριστή (ιδίως όταν αυτός φαίνεται ότι στοίχισε περισσότερο από όσο στην πραγματικότητα), δεν συναπάγεται υποχρεωτικά ζημία του ιδιοκτήτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ σημαντικη η τελευταια σου επισημανση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντιθέτως, εγώ βλέπω πολλούς ιδιοκτήτες που γυρίζουν από ομάδα σε ομάδα ανεξάρτητα με το να αγαπάνε τις ομάδες αυτές (βλέπε Κούγιας).

    Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπαίνουν μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κέρδος για μία εταιρεία βγαίνει ακόμα και από τις δηλωθείσες στην εφορία ζημίες της ή τα υπέρμετρα έξοδα. Γιατί γλιτώνει φόρους... Ή από την αγορά ακριβών ποδοσφαιριστών που κάνουν κομματάκι λεκιασμένα χρήματα να λάμπουν από καθαριότητα... Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση της αγοράς ενός ακριβότερου παίκτη, ο οποίος στο επίσημο συμβόλαιο παρουσιάζεται φθηνότερος γιά φορολογικους λόγους, η αλήθεια παρουσιάζεται στα ιδιωτικά συμφωνητικά που συνοδεύουν την συμφωνία και έτσι όλοι μένουν ευχαριστημένοι.

    Αυτά βέβαια ισχύουν για τις ομάδες όπου γίνονται όλα αυτά τα πράγματα. Θέλω να πιστεύω ότι ο Πανιώνιος δεν κάνει τέτοιες κινήσεις... Άλλωστε εμείς πρόσφατα προχωρήσαμε σε περικοπή των δαπανών μας, μειώνοντας τα ακριβά συμβόλαια και καταργώντας ακριβές διοικητικές θέσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. έχω ανεβάσει την πιο ενδιαφέρουσα ανακοίνωση των τελευταίων ημερών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.