Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Απορίες

Διάβασα το τελευταίο τεύχος της εφημερίδας της Eternal και έχω κάποιες σημαντικές απορίες:

α) Στην στήλη του Α-τυπου συνεχίζεται η προσπάθεια εξήγησης της συνέντευξης Ρεκόμπα για την Χιλή μέσα από θεωρίες συνομοσίας από τεμπέληδες δημοσιογράφους που δεν ελέγχουν τις πηγές τους και χρησιμοποιούν την "κοπυπαστάδα" όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται κλπ.

Ερωτήσεις λοιπόν: Δημοσιεύθηκε η δεν δημοσιεύθηκε η συνέντευξη Ρεκόμπα στην ΕΛ Μερκούριο το Σάββατο 13 Ιουνίου μια μέρα πριν μεταφερθεί στην Ελλάδα (http://diario.elmercurio.com/2009/06/13/deportes/futbol/noticias/A779A12C-360B-4294-96AD-5E8ECBD67761.htm?id={A779A12C-360B-4294-96AD-5E8ECBD67761});
Είναι λογικό ο Ρεκόμπα να έχει κλείσει από την προηγούμενη Παρασκευή (8 μέρες πριν) και όλο αυτό τον καιρό να κρατιέται η συνέντευξη από μια ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εφημερίδα; Γιατί φταίει ο δημοσιογράφος; Και τελικά τι σόι νέα δημοσιεύει αυτή η εφημερίδα αν είναι 10 μερών παλιά; Θα μπορούσε να έχει κλείσει ο Ρεκόμπα στην Ρεάλ και αυτοί να γράφουν για Χιλή με κίνδυνο να γελοιοποιηθούν.

β) Οικονομικός Απολογισμός ΠΑΕ.
Βλέπω ένα κονδύλι στα έξοδα 1288810 με δικαιολόγηση: Έξοδα μεταφοράς και διαμονής για τους αγώνες και για προετοιμασία, έξοδα προπονήσεων, έξοδα ένδυσης, πειθαρχικά πρόστιμα.

Ερώτηση: Σε ελληνικές δραχμούλες είναι 438 εκ και κάτι ψηλά. Με τι ταξιδεύει η ομάδα; Με διαστημικό λεωφορείο; Τι τρώει στα ξενοδοχεία ; Μαύρο χαβιάρι; Δεν είναι απίστευτο αυτό το πόσο; Δηλαδή όσα λεφτά πήραμε πέρσι από τα τηλεοπτικά δικαιώματα (που ήταν το μεγαλύτερο μας έσοδο) το ξοδέψαμε σχεδόν όλο για μετακινήσεις κλπ . Ευτυχώς περίσσεψαν και 90 χιλιάρικα.

Ερώτηση: Για τους ποδοσφαιριστές δώσαμε: 6465300+2377131= 8832431 δηλαδή περισσότερα από όλα τα έξοδα της ΠΑΕ της προηγούμενης χρονιάς. Ποιος κατάρτησε τον οικονομικό σχεδιασμό της ΠΑΕ από τη στιγμή που τα συνολικά έσοδα είναι 6722000 ευρώ; Το σοι διαχείρηση είναι αυτή; Και να σκεφτεί κανείς ότι αν δεν είχε φύγει ο Λίνεν το ποσό που δώσαμε για προπονητές (1009487) θα ήταν σημαντικά μεγαλύτερο καθώς από όσα μας έχουν πει κατά καιρούς είχε ένα βαρύ συμβόλαιο.

Ερώτηση: Στις επενδύσεις βλέπω και το όνομα του αδελφούλη του Μάκου. Πληρώσαμε και γι αυτόν;

Ερώτηση: Στα έσοδα δεν βλέπω έσοδα από τις μπουτίκ και την Eternal. Αφού πουλάει προιόντα με το σήμα της ΠΑΕ δεν πρέπει να αποδίδει και κάποια λεφτά πολλά η λίγα στην ΠΑΕ; Η Eternal δεν είναι χορηγος να μπαίνει στις χορηγίες. Ελπίζω να είναι στα λοιπά έσοδα αλλά θα ήθελα να την δω σε ξεχωριστή κατηγορία. Ετσι για να έχουμε μια ιδέα πόσο οι φανέλες που παίρνουμε για τα παιδιά μας συνεισφέρουν στην ΠΑΕ.

Ερώτηση: Δώσαμε 2377131 για αγορά παικτών (Κουκετς, Λάτκα, Γκονζάγκα, Κουμορτζί, Κοιλιάρας, Μπάρκογλου, Μπέλιτς, Ντελούρα, Μάκος Α). Αυτά είναι στην κατηγορία επενδύσεις. Πως όμως μπορεί να θεωρηθεί επένδυση ένας παίκτης όταν μετά τον αφήνεις ελεύθερο. Π.χ. Μπάρκογλου. Τι συμβαίνει λοιπόν με τους Λάτκα, Κούκετς και Γκονζάγκα; Μένουν η φεύγουν; Είναι επενδύσεις ή είναι πεταμένα λεφτά; Ήδη Μπάρκογλου, Ντελούρα έχουν ήδη φύγει. Πόσα δώσαμε για τον Ντελούρα;

Ερώτηση: Αν είχαμε αγοράσει και το 50% του Σαμπόριο πόσο θα ήταν τώρα το άνοιγμα μας; Εφταιγε μόνο ο Λίνεν; Μάλλον όχι γιατί πολλά λεφτά δώθηκαν και το Γενάρη, Λάτκα,Κούκετς κλπ με τα ίδια πενιχρά αγωνιστικά αποτελέσματα.

Κύριε Τσακίρη, το ξέρουμε ότι αγαπάτε την ομάδα. Δεν είναι όμως διαχείριση αυτή. Τραβήξτε αυτιά, τιμωρείστε όσους πρέπει, μαζέψτε τα λουριά γιατί σε ένα χρόνο η ομάδα μπήκε μέσα περισσότερα λεφτά από όσα εισέπρεξε πουλώντας Σπυρόπουλο, Τζιμπούρ και Φερνάντεζ.

1 σχόλιο:

  1. Νομίζω ότι τον Α. Μάκο τον πήραμε πέρυσι με μεταγραφή απο Ηλιούπολη.
    Για τους Μπάρκογλου κλπ αυτά ήταν τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τις μεταγραφές τους. Τώρα ότι οι περισσότεροι πήγαν στράφι σε ένα χρόνο είναι μάλλον αλήθεια, πράγμα που σημαίνει πως οι επενδύσεις ψιλοαπέτυχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.