Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Ο Τσακίρης στους Πανουτσοκαρπετόπουλους

Ο ΤΣακίρης έδωσε μια πολύ σημαντική συνέντευξη στους Πανουτσοκαρπετόπουλους σήμερα, από τις 13.49-13.59. Είπε ότι:

α) Από την Παρασκευή έχουμε έρθει σε συμφωνία με το Ρεκόμπα και αυτός μένει στη Νέα Σμύρνη. Απλώς δεν το ανακοίνωσε ο Τσακίρης για τους δικούς του λόγους.
β) Πέρσι η ΠΑΕ έτρεξε με άνοιγμα 6.5 εκ. ευρώ, λόγω των βλακειών (δική του λέξη) που έγιναν με τους 43 παίκτες, τα τεράστια λειτουργικά έξοδα κλπ. Φέτος θέλει να την τρέξει την ΠΑΕ με αν γίνεται μηδενικό άνοιγμα ή το πολύ με ένα άνοιγμα της τάξης του 1 εκ. Ο Τσακίρης θεωρεί ότι μάλλον εκεί πάει το πράγμα (δηλαδή στο άνοιγμα του 1 εκ).
γ) Η ΑΕΚ δεν έχει κάνει ποτέ πρόταση για τον Μανιάτη.
δ) Η πρόταση για ανταλλαγή Τζιμπούρ-Εστογιάννωφ είναι ανέφικτη για πολλούς λόγους. Δεν υπάρχει επίσημη ρήτρα στο συμβόλαιο του Εστογιάννωφ αλλά μια προφορική συμφωνία με τους ατζέντηδες του που έγινε το Δεκεμβρη όταν ανανεώθηκε το συμβόλαιο του παίκτη και για δεύτερο χρόνο. Δεν υπάρχει πρόταση για Εστογιάννωφ από τον Άρη.
ε) Από τους 4 παίκτες με μεταπωλητική αξία μπορούμε να κρατήσουμε τους 2 (Μανιάτη-Ρεκόμπα).
στ) Κεφάλαιο Μάκος. Μίλησε σαν πρόεδρος του Πανιωνίου. Συμφωνώ σε όλα όσα είπε και είναι τα εξής:
1) Εμείς δώσαμε στην ΑΕΚ μια τιμή για τον παίκτη που είναι η εμπορική τιμή του βάση της πρότασης της ΜΟΝΑΧΟ αυξημένη κατά 20% λόγω ρίσκου να μην πάρουμε τα λεφτά μας από την ΑΕΚ και με πολλές δόσεις στυλ Κοτσόβολου (δική του έκφραση).
2) Δεν μας ενδιαφέρει η αντιπρόταση της ΑΕΚ και δεν μπαινουμε σε διαπραγματεύσεις. Τόσα ζητάμε δεν κάνουμε πίσω καθώς δώσαμε την τελική τιμή μας και αν δεν μπορεί η ΑΕΚ να τα δώσει μένει ο Μάκος μέχρι τον επόμενο χρόνο που φεύγει σαν ελεύθερος. Και έτσι νομίζω ότι θα γίνει γιατί η αφέλεια του παίκτη έδιωξε άλλους αγοραστές. Δεν υπάρχει πρόβλημα με το συμβόλαιο του, πάει κανονικά μέχρι τον επόμενο Ιούνιο. Ο παίκτης θέλει να φύγει και εμείς θελουμε να τον δώσουμε πριν τον αγιασμό αλλά η κάθε πώληση δημιουργεί προηγούμενο στον Πανιώνιο. Δεν μας ενδιαφέρουν τόσο τα λεφτά όσο το πρεστίζ του συλλόγου. Το σημερινό ρεπορτάζ της Sportday για την ΑΕΚ ήταν άθλιο καθώς έδινε την εντύπωση ότι βρισκόμαστε σε πολιορκία. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο πάικτης θέλει να πάει στην ΑΕΚ αλλα δεν μας εκβιάζει. Οι σχέσεις μας με τη διοίκηση της ΑΕΚ είναι πολύ καλές. Αν δώσουμε τον Μάκο σε μια χαμηλότερη τιμή είναι σαν να χρηματοδοτούμε την ΑΕΚ. Νομίζω ότι τελικά θα μας μείνει και θα φύγει ελεύθερος αλλά δεν κάνουμε πίσω. Καταφέραμε να πουλήσουμε τον Τζιμπούρ και τον Σπυρόπουλο με τους δικούς μας όρους , κάποια στιγμή μπορεί να μας μείνει ο παίκτης. Αλλά δεν κάνουμε πίσω.

Αυτά θυμάμαι. Είναι νομίζω η πιο καλή και ξεκάθαρη τοποθέτηση Τσακίρη τον τελευταίο καιρό. Δεν βρίσκω τίποτα στο οποίο να μπορώ να διαφωνήσω. (Πάει θα χάσω και το εμπαθέστατος). Θεωρώ την τοποθέτηση του για τα 6.5 εκ. ευρώ άνοιγμα πιο σημαντική από την ανακοίνωση για την παραμονή Ρεκόμπα. Πρόεδρε είναι προφανές ότι πρέπει να κάνεις οικονομία στα λειτουργικά έξοδα για να μείνει τίποτα και για την δημιουργία μιας αξιόμαχης ομάδας.

4 σχόλια:

  1. Από τα κείμενα του Sport-Fm έχει φύγει ο χαρακτηρισμός για το ρεπορτάζ της Sportday που είπε ότι ήταν άθλιο. Έχουν φύγει οι λόγοι για τους οποίους η ΠΑΕ μπήκε τόσο μέσα πέρσι και οι χαρακτηρισμοί που έκανε σε σχέση με τα λειτουργικά έξοδα και επίσης έχει φύγει και η έκφραση ότι αν τον δώσουμε με αυτή την τιμή είναι σα να χρηματοδοτούμε την ΑΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πρεπει να μεινει ο λολο..ειναι μεγαλη υποθεση αυτος ο παιχτης με ενα κλασσικο φορ και ενα κεντρικο αμυντικο καλο θα πεταμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι να μείνει, ειναι πολύ δύσκολο αλλά μακάρι. Αυτοί οι παίκτες από την αρχή στην ομάδα μπορούν να την οδηγήσουν ψηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.