Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Αθλητική "Δημοσιογραφία" ή Που είναι ο ΠΣΑΤ οέο;

Χτες αποφάσισα να παρακολουθήσω τις αθλητικές ειδήσεις στα κανάλια για να δω πως θα περιγράψουν την πρόκριση του Πανιωνίου στον τελικό του Λεν Τρόφι. Εν τάξει δεν περίμενα και πολλά πράγματα αλλά ήμουν σίγουρος ότι μια αναφορά θα γινόταν. Δεν περνά εξ άλλου κάθε μέρα μια ελληνική ομάδα σε τελικό ευρωπαικού κυπέλλου. Είδα λοιπόν τις αθλητικές ειδήσεις στο Mega, στη NET και στο ΣΚΑΙ. Με μεγάλη μου έκληξη παρατήρησα ότι μόνο η ΝΕΤ έκανε αναφορά στην πρόκριση του Πανιωνίου και μάλιστα αφιερώνοντας πολύ μικρότερο χρόνο από ότι για την πρόκριση του ΠΑΟ. Τα άλλα δύο μούγγα.

Φαντάζομαι τις απόψεις των αρχισυντακτών τους. Έλα μωρέ ποιος ενδιαφέρεται για τον Πανιώνιο; Ε και τι έγινε αν προκρίθηκε σε τελικό; Δηλαδή τα κανάλια αυτά δεν ενδιαφέρονται για την είδηση αλλά για το σε πόσους απευθύνεται η είδηση.
Αυτή είναι η αθλητική δημοσιογραφία που προστατεύει ο ΠΣΑΤ; Περιμένω να δω κύριοι ανάλογες αντιδράσεις με αυτές που είχατε κατά του Πανιωνίου. Ή μήπως τώρα που απλά θάψανε κάποια μέλη σας μια ιστορική επιτυχία του Πανιωνίου εσάς δεν σας ενδιαφέρει γιατί οι φίλαθλοι του είναι σχετικά λίγοι; Περιμένω λοιπόν να δω αντιδράσεις που προστατεύουν την δημοσιογραφική δεοντολογία.

Στην αντίθετη περίπτωση αυτογελοιοποιείστε στα μάτια των όλων των φιλάθλων. Και σκεφτείτε καλά ότι από γελοίους ενημέρωση δεν θέλουμε.

3 σχόλια:

  1. Προσυπογράφω κάθε σου λέξη! Ζούμε μια "δημοσιογραφική" χούντα εδώ και καιρό. Ειδικά ο Πανιώνιος αναφέρεται μόνο όταν παίζει με ομάδα του ΠΟΚ (όπως πχ σήμερα). Τι είναι αυτό το πράγμα με δαύτους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ίδιο δεν ισχύει και με τις αθλητικές εφημερίδες; Για να μην το πάμε μακριά ο Ηρακλής και ο Άρης έχουν τουλάχιστον μια σελίδα καθημερινά, υπάρχουν δεν υπάρχουν ειδήσεις. Εμείς μια ζωή είμαστε στο σορό με μία - δύο στήλες κι αν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γι αυτό και εγω τις έχω κόψει και δεν παίρνω πια καμια εφημερίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.