Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Κατεστημένο

Στο τέλος του καλοκαιριού ο Πανιώνιος είχε ένα δάσκαλο στον πάγκο (Λίνεν) ένα πολύ καλό σεντερ-φορ (Χούτος) ένα κορμό από ταλαντούχους παίκτες τους οποίους συμπλήρωσε με 2 διεθνείς Ουρουγουανούς, τον σούπερ σταρ Ρεκόμπα και τον δεξιο χάφ-εξστρεμ Εστογιάννωφ. Είχε μια διοίκηση η οποία πούλαγε ακριβά τους παίκτες και μπορούσε να στηρίξει οικονομικά την ομάδα.

Ο Πανιώνιος έδειχνε έτοιμος να σπάσει το Αθηναϊκό κατεστημένο. Το κατεστημένο αυτό όμως έχει τους φρουρούς του. Ο πρώτος φρουρός του κατεστημενου είναι η διαιτησία. Η διαιτησία άρχισε να μας κυνηγάει ανηλεώς. Όσο η διοίκηση δεν έκανε τις δικές της ηλιθιότητες διώχνοντας τον Λίνεν η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη καθώς τα κοράκια απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε μπάλα δεν μπορούσαν να εκτεθούν πολύ. Τώρα όμως που η απόδοση της ομάδας είναι προβληματική τα διαιτητικά λάθη φαίνονται πολύ και στοιχίζουν ακόμα περισσότερο.

Τα κοράκια όμως μόνα τους δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Το σημαντικότερο κομμάτι της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στον αυτοαποκαλούμενο αθλητικό τύπο. Εκεί τα πράγματα είναι τραγικά. Δημοσιογράφοι-οπαδοί ομάδων οι οποίοι βλέπουν μόνο ότι συμφέρει την ομάδα τους. Εφημερίδες όργανα ομάδων που αφιονίζουν τους φιλάθλους και ταυτόχρονα παρουσιάζουν το μαύρο άσπρο. Τα κοράκια χωρίς την υποστήριξη των εφημερίδων δεν θα μπορούσαν να σταθούν.

Χτες παρακολουθούσα την αθλητική Κυριακή του ΠΟΚ. Ο Βαρούχας λοιπόν λέει ότι το πρώτο γκολ των γάβρων είναι οφσάιντ. Μετά προχωράει στο γκόλ του Λουρέντσο το οποίο όλος ο κόσμος βλέπει (και ο Βαρούχας το υποστηρίζει) ότι είναι κανονικό. Ο Άντερσον που είναι ελάχιστα οφσάιντ δεν επηρεάζει τη φάση καθώς η μπάλα πάει κατευθείαν στον Λουρέντσο. Ο ένας από τους δύο παρουσιαστές (νομίζω ο αποκαλούμενος πουρουπουπου) με το ζόρι να πείσει ότι ο Αντερσον επηρεάζει τη φάση γιατί ο αμυντικός έχει το μυαλό του σε αυτόν. Μέχρι και ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού ο Πέτρος Μίχος διαφωνεί μαζί του υποστηρίζοντας ότι το γκόλ είναι κανονικό. Τι έγινε λοιπόν; Ο παρουσιαστής δεν άντεχε ότι το συμπέρασμα που έβγαινε ήταν ότι ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε και επειδή δεν έβρισκαν κάποια φάση να πατσίσουν το εξώφθαλμο ακυρο γκολ που μέτρησε προσπάθησε να σπιλώσει και το γκολ του Λουρέντσο. Θα μπορούσα να δεχτώ τη συλλογιστική του αν είχε κάνει τα ίδια σχόλια και σε άλλα γκολ στα οποία κάποιος ήταν οφσάιντ αλλά η μπάλα πήγε σε άλλον. Όμως δεν τα είχε κάνει. Συνεπώς τον πείραξε το συγκεκριμένο ματς. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί του χρόνου η ΕΡΤ θα έχει τα δικαιώματα των γάβρων και προσπαθούν να τους πουλήσουν εξυπηρέτηση;

Το πρωί άκουγα τον Καραλή στο ράδιο. Κάποιος ρώτησε για το γκολ του γάβρου. Απάντηση : "Σε αυτό δεν στάθηκε ούτε ο Πανιώνιος που κατάφερε να γυρίσει το παιγνίδι. Δεν θέλουμε να κατακυρώνονται τέτοια γκολ αλλά συμβαίνουν". Συνεπώς δεν τρέχει τίποτα. Το ότι οι ομάδες πέτυχαν από 2 κανονικά γκολ και ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-3 είναι φυσιολογικό. Αν στη θέση του Πανιωνίου ήταν η ΑΕΚ να δω τι θα έλεγε ο αεκτζής κύριος Καραλής. Και βέβαια στο ερώτημα αν θα κέρδιζε τελικά ο γάβρος έχοντας γίνει το 2-0 στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου δεν υπάρχει απάντηση. Βλέπουμε λοιπόν την αγαστή σύμπνοια των δημοσιογράφων - οπαδών του ΠΟΚ κατά των μικρών που πάνε να σηκώσουν κεφάλι.

Η απάντηση είναι η ενότητα των οπαδών του Πανιωνίου, της διοίκησης αλλά και των παικτών. Πρέπει η ομάδα να γίνει σαν μια γροθιά για να μπορέσει να σπάσει τα δεσμά της. Διαχωρισμοί σε Πανιωνάρες και απλούς Πανιώνιους δεν χωράνε. Η γροθιά αυτή που πρέπει να δημιουργηθεί θα πρέπει να ακολουθήσει ένα ξεκάθαρο διοικητικό πλάνο.

Κύριε Τσακίρη, μετά από 3 χρόνια καταλαβαίνεις πια καλά ότι το ποδοσφαιρικό κατεστημένο θα αντιδράσει άγρια απέναντι στην προσπάθεια ανόδου του Πανιωνίου. Στα χέρια σου είναι η ενότητα του Συλλόγου. Δεν πρέπει το φετινό καλοκαίρι σε πέντε η δέκα χρόνια να χαρακτηρίζεται σαν μια ακόμα χαμένη ευκαιρία.

2 σχόλια:

  1. Λίγο άσχετο με το κείμενό σου (με το οποίο συμφωνώ 200%), είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας η εξής είδηση

    http://sports.e-go.gr/article.asp?catid=8219&subid=2&tag=6174&pubid=1881390

    Καλός ο παίκτης αλλά το ερώτημα είναι με βάση ποιού προπονητή τον προγραμματισμό γίνεται αυτή η αγορά? Εκτός κι αν τα 400 χιλιάρικα είναι μούφα κι ο παίκτης μας έρχεται τσάμπα, οπότε (αφού όλοι στη Διοίκηση συμφωνούμε ότι θέλουμε επιθετικούς), "μάζευε κι ας ειν' και ρόγες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ίδια είδηση γράφτηκε και στη gazetta (http://www.gazzetta.gr/content/view/29056/2/). Εκεί τα λεφτά είναι μόνο 350000.

    Τι θέμα που θίγεις είναι το σοβαρότερο. Πρώτα πρέπει να βρεθεί ο προπονητής να σχεδιάσει την ομάδα και μετά να γίνουν οι μεταγραφές. Πιστεύω ότι ο προπονητής έχει βρεθεί και έχει ήδη συμφωνήσει. Με βάση τις εισηγήσεις του γίνονται όλες οι κινήσεις. Δεν ξέρω αν είναι ο Νόμπλιας που γράφουν όλοι ή κάποιος άλλος δισύλλαβος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας απόγονος Οστρογότθων, Βησιγότθων και λοιπών Γότθων που θα έλεγε και ο Αστερίξ. Τη πρόταση σε αυτόν την υποστήριζαν κάποιοι στο γήπεδο τη Κυριακή απορρίπταντας τα περι Νόμπλια. Πιστεύω όμως (και ελπίζω) ότι υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία εδώ και καιρό όπως και με τον Παπαδάκο και τον Λαγωνικάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.