Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Διαίρεση

Στο παιγνίδι δεν πήγα. Προτίμησα να πάω εκδρομούλα. Δεν μπορώ να πω ότι αιφνιδιάστηκα από όσα έγιναν. Εδώ και δεκαπέντε χρόνια με διάφορες αφορμές ο κόσμος του Πανιωνίου είναι χωρισμένος στα δύο. Στη δεκαετία του 90 είχαμε τα πολιτικά παιγνίδια των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Νέας Σμύρνης. Τότε ανάλογα με τις πολιτικές απόψεις του καθενός βλέπαμε διαφορετικά και τον Πανιώνιο. Ακόμα θυμαμαι ένα σχόλιο του Πάνθηρα για εκείνο τον Αλβανό που είχαμε πάρει να μας τονίζει ότι έπρεπε να έρθει ο Σιότροπος για να τον πάρουμε (πριν νομίζω ένα ματς με τον Ηρακλή που κερδίσαμε 2-1 με ένα γκόλ του Ναλιτζή και που ο Αλβανός που δεν θυμάμαι το όνομα του (Mολινάρι ή κάπως έτσι) έπαιξε 30 λεπτά καθώς τραυματίστηκε). Τότε αλλάξαμε και τους πάγκους. Έφυγαν από μπροστά από την 4-7 (εκεί ήταν οι κακοί Πανιώνιοι που έβριζαν τον Κυράστα) και πήγαν από την άλλη μεριά
που ήταν οι καλοί Πανιώνιοι που δεν έβριζαν τον Κυράστα. Η ιστορία είχε γίνει μετά από το πρώτο ματς στη Β Εθνική αν θυμαμαι καλά που χάσαμε μέσα στη Ν. Σμύρνη από τον Εθνικό με 1-0. Μετά είχαμε την ιστορία με το Μπέο. Βρισίδια φωνές καυγάδες ανάμεσα στους λίγους Μπεϊκούς και στους άλλους. Τώρα έχουμε τον Λίνεν. Προπηλακισμοί σε παίκτες γιατί τους θεωρούμε Λινενικούς, καυγάδες μεταξύ μας και μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και επερχόμενων αποκαλύψεων. Και βέβαια ένα έντυπο που ειρωνεύεται με χιούμορ ένα κόσμο που πηγαίνει στη 2. Χιούμορ έχω κύριε Διόγο, τη διαίρεση του Πανιώνιου Κόσμου (είτε σοβαρά είτε μισοαστεία) βαρέθηκα. Σε όλα αυτά βέβαια συνετέλεσε και ο μεγαλομέτοχος. Μετά το απαράδεκτο γεγονός προς το πρόσωπο του χώρισε με δηλώσεις του τους φιλάθλους στους οργανωμένους με τους οποίους δεν έχει κανένα πρόβλημα και στους άλλους που έχουν νοοτροπία βαζελόγαυρου. Έτσι είπε και ήταν τεράστιο λάθος του γιατί λειτούργησε διχαστικά γενικεύοντας μια συμπεριφορά.

Συμπέρασμα: τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια βλέπουμε σχεδόν πάντα σαν αντιπάλους ανθρώπους που αγαπάνε την ίδια ομάδα με μας. Γιατί λοιπόν η ιστορία συνεχίζεται; Γιατί δεν μπορούμε να τα βρούμε μια φορά και να μείνουμε κάποια χρόνια αγαπημένοι, για να δούμε αν μπορεί να πάει ο σύλλογος μπροστά; Απάντηση δεν έχω καθώς δεν είχα και δεν θέλω να έχω καμία σχέση με την ΠΑΕ. Υποψίες έχω, υποψίες που σχετίζονται με τα πολλά λεφτά που διακινούνται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Αναρωτιέμαι λοιπόν τι χρειάζεται για να ξεφύγουμε απο όλα αυτά. Η γνώμη μου κύριε Τσακίρη είναι να τους στείλεις όλους από εκεί που ήρθαν. Να βρείς κάποιους τεχνοκράτες άσχετους με το Πανιώνιο αλλά που ξέρουν το αντικείμενο για να οργανώσουν την ΠΑΕ. Να βρείς και έναν τεχνικό διευθυντή που να ξέρει την αγορά και να λειτουργήσει επιτέλους η ΠΑΕ σαν εμπορική εταιρεία.

ΚαΙ βέβαια να τραβήξεις το αυτί των οργανωμένων. Οι σύλλογοι φιλάθλων έχουν ανάγκη την αναγνώριση της ΠΑΕ. Αν συνεχίσουν τέτοιες ιστορίες θα πρέπει και η ΠΑΕ αλλά και ο ερασιτέχνης και η ΚΑΕ να αποσύρουν την αναγνώριση τους. Και επειδή κάποιοι στεγάζονται και μέσα στο γήπεδο μια απειλή πως αν μας ξανακάνουν ρεζίλι σε τέτοιο βαθμό θα πρέπει να ψάξουν να βρουν αλλού κατάλυμα ίσως βοηθήσει.

Κύριε Τσακίρη η μόνη λύση είναι η ενότητα και είσαι ο μόνος που αν θέλει μπορεί να την επιβάλλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.