Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Διάθεση αυτοκαταστροφής

Ο κυρίαρχος λαός μίλησε. Και εξέλεξε να μας κυβερνήσει ένα κόμμα που σύμφωνα με στέλεχος του (Τσουκάτος) είχε λάβει μίζα από τη Ζήμενς ένα εκατομμύριο. Ένα κόμμα που το είχε διώξει από την κυβέρνηση 5 χρόνια πριν εξαιτίας σκανδάλων. Απλά οι επόμενοι αποδείχτηκαν χειρότεροι στα σκάνδαλα και ανύπαρκτοι στην κυβέρνηση. Κάηκε η μισή Ελλάδα. Το ότι δεν κάηκε ο Εθνικός κήπος δεν μπορεί να λαμβάνεται σαν επιτυχία. Εξέλεξε για πρωθυπουργό έναν αρχηγό που πριν προλάβουν να μιλήσουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι Κύπριοι βγήκε και υποστήριξε το σχέδιο Ανάν.

Παραφράζω από παλιό αντάρτικο:
Το Βατοπέδι στη Ζήμενς και στο χρηματιστήριο στέλνει περήφανο χαιρετισμό
νέας ανάστασης χτυπά η καμπανα
φέρνουν οι (γαλαζοπράσινοι) ψήφοι μας το λυτρωμό

Τι περιμένω απο το μέλλον; Τίποτα. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Είμαστε η χώρα που γέννησε την δημοκρατία και αυτή τη στιγμή διώξαμε τον ανηψιό ενός παλιού πρωθυπουργού για να μας κυβερνήσει ο γιός και ο εγγονός δυο άλλων. Είμαστε η χώρα που στους εκλογικούς συνδιασμούς των δύο κομμάτων κυριαρχούν οι γιοί και οι κόρες παλαιών πολιτικών. Αξιοκρατίας το ανάγνωσμα πρόσχωμεν.

Η μόνη παρηγοριά μου είναι ότι σήμερα παίζει ο Πανιώνιος. Και διαβάζω (http://www.sport-fm.gr/article/198118) ότι θα κατέβουμε με δίδυμο Ομο-Κοντοέ και όχι Σιόβα-Κοντοέ. Δεν με εκπλήσσει τίποτα. Με την αυτοκαταστροφική διάθεση που κυριαρχεί σε αυτή τη χώρα το ότι δεν κατεβαίνουμε με τον Ανδριόλα σεντερ - μπακ είναι πρόοδος και αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.