Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Με τη σφραγίδα του αρχηγού

Πριν αναφερθώ στην ομάδα: Από το www.pgss.gr: Εισιτήρια: 5.144 - Εισπράξεις: 39.173
O κόσμος άρχισε να έρχεται και τούλάχιστον σήμερα το φχαριστήθηκε.

Σήμερα η ομάδα ήταν καλή. Η σύνθεση με την οποία κατέβηκε ήταν:
Μπέλιτς (τερματοφύλακας), Κοντοές - Τζαβέλας (μπακ), Λάτκα - Ομο (σεντερ μπακ)
Καστελιόνε-Νικολάου (αμυντικά χαφ), Φανούρης (αριστερό χάφ) Κουμ μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ και Μπαλαμπαν-Ριέρα μπροστά.

Η ομάδα δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και έχασε τις περισσότερες, πλαγιοκόπησε τα Γιάνενα, μάρκαρε στο χώρο του κέντρου και έδειξε χαρακτήρα. Κορυφαίος παίκτης ο αρχηγός Φανούρης. Μοίρασε σωστά παιγνίδι, σκόραρε αμέσως μόλις φάγαμε γκολ φέρνοντας το παιγνίδι στα ίσια και τις καρδιές μας στη θέση τους. Μάρκαρε, κατέβασε πολύ καλά τις ψηλές μπαλιές που του έρχονταν, έκανε λίγα λάθη, συνεργάστηκε πολύ καλά με τον Τζαβέλα. Ο Φανούρης εξέθεσε τον σινιορμεσσιέ Φερέρα που τον είχε στα αζήτητα. Θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά και με τον Εργοτέλη αν ο Φερέρα δεν είχε κολήματα. Τέλος πάντων.

Πολύ καλός ήταν και ο Καστελιόνε. Προς το τέλος έκανε κάποια λάθη αλλά κρατούσε τη θέση του μπροστά από τα δύο σεντερ μπακ, σπάνια τα άφησε ακάλυπτα, μαρκάρισε σε όλο το παιγνίδι και πολλές φορές γύρισε και έδινε οδηγίες καθοδηγώντας την άμυνα ιδίως όταν περιμέναμε την επίθεση των αντιπάλων. Δεν είναι εντυπωσιακός παίκτης αλλά κάνει τη δουλειά του. Και όταν χρειάζεται ρίχνει και καμια ψιλή κόβοντας την φόρα των αντιπάλων.

Πολύ καλά τα δύο μπακ που βοήθησαν και στην επίθεση σημαντικά. Αν είχε βγάλει και το γκολ ο Κοντοές θα είχε γίνει χαμός. Πολύ καλός και ο Νικολάου αλλά και οι Μπαλαμπαν Ριέρα. Για πρώτη φορά είδαμε και εμείς γιατί θεωρήθηκε επιτυχία η συμφωνία μαζί τους. Αν εκτός από τον Φανούρη βοηθούσε περισσότερο δημιουργικά ο Κουμ που σήμερα επιθετικά δεν ήταν σε μεγάλη μέρα θα είχαν μπει πολλά γκολ. Αλλά μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Σήμερα δεν χρειαστήκαμε τον καλό επιθετικά Κουμ. Ξέρουμε όμως ότι θα είναι εκεί όταν τον χρειαστούμε.

Πολύ καλός ήταν και ο Λάτκα που καθάρησε πολλές φάσεις. Ο Ομο έδειξε και σήμερα ότι δεν είναι σεντερ μπακ. Αγωνίστηκε φιλότιμα, έκοψε πολλές φάσεις αλλά πολλές αποκρούσεις του ήταν στα τυφλά και έδιναν την μπάλα στους αντιπάλους. Πολλές φορές έκοβε στον αέρα και η μπάλα πήγαινε σχεδόν κατακόρυφα. Δεν έκανε το σοβαρό λάθος αλλά σε σχέση με τον Λάτκα έδειχνε ασταθής.

Ο Μπέλιτς δεν μου άρεσε. Κάποιοι στο γήπεδο του πιστώνουν το γκολ που φάγαμε. Εκανε κάποιες εξόδους αλλά γενικά δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη.
Ο Λόλο που μπήκε στη θέση του Μπαλαμπαν προφανώς ανέτοιμος. Με τρέξιμο , λυσσασμένος για μπάλα αλλά ακόμα ανέτοιμος.

Το κοράκι χάλια μαύρα. Σφύριζε σχεδόν όλα τα αμφισβητούμενα υπέρ των Ιωαννίνων. Μάλιστα από ένα φάουλ στον Νικολάου που δεν σφυρίχτηκε στο κέντρο του γηπέδου ξεκίνησε το γκολ που φάγαμε.

Συμπερασμα: Η ομάδα ήταν καλή, όμως στηρίχθηκε πολύ στους πάικτες που στην αρχή της χρονιάς ήταν στο ψυγείο (Κοντοέ, Φανούρη, Λάτκα). Έδειξε ότι ήταν ομάδα με αρχή μέση και τέλος. Και απέδειξε ότι ήξερε γιατί φώναζε ο κόσμος στην αρχή του πρωταθλήματος.

Υ.Γ. Άκουσα στον sport-fm όπως γύριζα ότι υπάρχει ένας νέος κανονισμός της ΟΥΕΦΑ, που λέει ότι αν κάποιος παίκτης δεν πάιξει το 10% των παιγνιδιών της ομάδας του τότε μπορεί να μείνει ελεύθερος. Το γράφω έτσι για να το μάθουν κάποιοι μπας και δούμε κάποια στιγμή τον Ανδριόλα (και τον Κούκετς).

15 σχόλια:

  1. Μου φαίνεται κάπως υπερβολικός αυτός ο κανονισμός της UEFA και δεν το βρίσκω και στο site της.
    Ίσως με Παναιτωλικό δούμε τουλάχιτστον Ανδριόλα αν πιστεύσουμε τα λεγόμενα Φερέρα στη συνέντευξη Παρασκευής.
    Για το Μπέλιτς είναι σίγουρο ότι έχει αρκετά μειον (για το γκολ απ' αυτά που είδα, πιστεύω ότι φταίει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είδατε ότι όταν η ομάδα βάζει 3 το γράφουμε στα ******* μας το κοράκι και δε μπορεί να επηρεάσει το ματς;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τον Καστελιονε - σκοραρισε κιολας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To έλεγε ο Νικολογιάννης για την περίπτωση Τζιόλη στον ΠΑΟ. Είπε ότι ο Τεν Κατε δεν τον υπολογίζει και δεν θα τον βάλει. Αν δεν πουληθεί το Γενάρη με αυτό τον κανονισμό μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.

    Ναι το ξέχασα να το γράψω ότι ο Καστελιόνε σκόραρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To βρήκα Ιωνα. Ειναι στη σελίδα της FIFA (http://www.fifa.com/aboutfifa/federation/administration/playersagents/regulationstatustransfertsplayers.html) το κείμενο του 2009 και ο κανονισμός γράφει επί λέξη (σελίδα 14)

    "15 Terminating a contract with sporting just cause
    An established professional who has, in the course of the season, appeared
    in fewer than ten per cent of the official matches in which his club has been
    involved may terminate his contract prematurely on the ground of sporting
    just cause. Due consideration shall be given to the player’s circumstances in
    the appraisal of such cases. The existence of a sporting just cause shall be
    established on a case-by-case basis. In such a case, sporting sanctions shall not
    be imposed, though compensation may be payable. A professional may only
    terminate his contract on this basis in the 15 days following the last official
    match of the season of the club with which he is registered. "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα,

    Συννεφιασμένη Κυριακή σήμερα αλλά "ηλιόλουστη" για εμάς. Αν μου επιτρέπετε όμως θα ήθελα να επισημάνω κάποια σημεία:

    1. Μπράβο στα παιδιά αλλά θα πρέπει να δούμε και τον αντίπαλο. Δεν ξέρω πόσο σοβαρές ήταν οι απουσίες που είχαν, αλλά οι Γιαννιώτες ήταν μακράν η πιο αδύναμη ομάδα που είδαμε φέτος. Άλλο ένα ημίχρονο να έπαιζαν μόνοι τους, αμφιβάλλω αν θα εβαζαν γκολ, ενώ και στην άμυνα καλύτερός τους παίκτης ήταν ο ...Μαϊστόροβιτς! Επίσης ο άλλος δικός μας, ο Σιαλμάς, έπρεπε να μπει νωρίτερα αλλά δεν μας χάλασε που δεν τον έβαλαν.

    2. Δεν μπορεί να φταίει ο Μπέλιτς στο γκολ. Όταν σηκώνονται 2 αντίπαλοι παίκτες εντελώς μόνοι τους για την κεφαλιά, τι θέλετε να κάνει ο Μπέλιτς; Δείτε πάλι τη φάση. Φταίει η γνωστή δυσλειτουργία του αμυντικού διδύμου του Πανιωνίου, ανεξαρτήτως προσώπων!

    3. Το λαχανάκι Βρυξελλών πήρε έναν υπνάκο από το 45' έως το 70τόσο, που μπήκε το τρίτο. Ο ΠΑΣ όσο πίεζε, ήταν κυρίως από τη μεριά του Κοντοέ και αντί να βάλει αμέσως έναν φρέσκο γρήγορο παίκτη σαν τον Μανόλο μπροστά από τον κουρασμένο Κοντοέ, καθόταν και πειραματιζόταν, μια με τον επίσης κουρασμένο Ριέρα (που έκανε άπειρα χιλιόμετρα χθες), μια με τον Νικολάου, αδυνατίζοντας ταυτόχρονα τον άξονα και μια με τον άκεφο Κούμο. Όμως το ματς στο Β'ημίχρονο ήταν ιδανικό για τον Μανόλο! (Ίσως έπαιξε ρόλο το επεισόδιο και η πρόσφατη τιμωρία του Σκούφαλη ή η πρεμούρα να μπει οπωσδήποτε ο Φαμπιάν για να μη λένε οι κακές γλώσσες ότι υπάρχει πρόβλημα. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να είμαι στο μυαλό του Βελγοέτσι).

    4. Ακόμα και η γνωστή κίνηση του Φανούρη να ξεκινάει από αριστερά και να φεύγει στη διαγώνιο προς το δεξιο κόρνερ, ήταν τόσο προβλέψιμη, που ο Οτσαλάν άλλαζε αμέσως δυο παίκτες δεξιά κι έφερνε τον Τζαβέλα να μη ξέρει τι να πρωτομαζέψει. Δεν ξέρω τι λέτε για τις περίφημες βέλγικες πατάτες, αλλά εγώ τις θέλω στο τηγάνι, όχι στον πάγκο. Και το (ξανα)λέω τώρα! Μετά από ένα 3x3!

    5. Συμφωνώ με το σχόλιο του Vyruss.

    6. Προσοχή στο Αγρίνιο! Όχι μόνο για το αποτέλεσμα αλλά κυρίως για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών (με τίποτα μέσα ο Φαμπιάν). Εγώ σαν ΠΑΕ θα ζήταγα εκ των προτέρων προστασία. Ο φόβος να φυλάει τα έρμα δηλαδή.

    Αυτά από μένα. Θα κλείσω με τούτο: στα ματς με Ηρακλή αλλά και χθες, το μεγάλο κέρδος δεν ήταν ο Φανούρης ή ο Μπάλαμπαν που κάπου το αναμέναμε. Το μεγάλο κέρδος ήταν ο Καστελιόνε. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι.

    Και πάλι Καλημέρα και καλή βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάτι μου λέει ότι δεν τους πολυνοιάζει εκεί στην ΠΑΕ ούτε για Κούκετς ούτε για Ανδριόλα. Πάντως και των 2 τα συμβόλαια είναι ως το 2012. Εφόσον τους βάλει όμως έστω και σε αλλαγές σε 4-5 ματς, τότε δεν υπάρχει θέμα.
    Πάντως η παρατήρηση είναι καλή και ας το σημειώσουν οι υπεύθυνλοι της ΠΑΕ, εφόσον τα θέλουν τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O Μπέλιτς είχε δει τη φάση και όφειλε να την πάρει πάνω του κάνοντας έξοδο. Αντι γι' αυτό αδράνησε και μπέρδεψε και τους αμυντικούς που δεν ξέρει να τους κατευθύνει και αυτό είναι μεγάλο μειον για ένα τερματοφύλακα.

    Η μόνη δικαιολογία για τον Μπέλιτς στο γκολ είναι η ευθύνη της αριστερής μας πτέρυγα που άφησε τον παίκτη τον Ιωαννίνων να κάνει τελείως ελεύθερος τη σέντρα του. Στην αρχή του αγώνα και στα δυο άκρα μας και ο Τζαβέλας και ο Κοντοές παρασυρμένοι στον επιθετικό τους οίστρο, αργούσαν στις επιστροφές τους και έμεναν οι αντίπαλοι τους αμαρκάριστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΚ, για να είμαι δίκαιος με Μπέλιτς, ουδείς άσφαλτος που λέει και η Άντζελα. Αλλά δεν είναι μόνο το γκολ που ας πουμε ότι μένει και ακάλυπτος απο την άμυνα όπως επισημαίνει ο Steve. Ρε παιδιά, οι έξοδοί του ίδίως σε απόκρουση με γροθιές, δεν είναι επαγγελματία τερματοφύλακα. Το έκανε και χθες και με τον ΠΑΟΚ και με τον Ατρόμητο. Γροθιές που στέλνουν την μπάλα προς τα κάτω...Τέλος πάντων ίσως αν ήταν καλύτεροι οι κεντρικοί αμυντικοί να μην φαίνονταν αυτά τα μειον του Μπέλιτς. Αλλάμια από τις δυο πληγές πρέπει να λυθούν το Γενάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγω θα διαφωνήσω με τον Ιωνα. Το γκολ ξεκινάει από λάθος του Νικολάου στο κέντρο,που κρατάει υπερβολικά την μπαλα του γίνεται φάουλ δεν το δίνει και ενώ η ομάδα περιμένει το άνοιγμα του Νικολάου και έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται χάνουμε την μπάλα πάει αριστερά γίνεται η σέντρα, ο Μπέλιτς δεν βγαίνει, ο Ομο δεν ακολουθεί προς τα πίσω και μπαίνει το γκολ.

    Ο Τζαβέλας είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες μας. Όχι μονο βοηθάει αλλά και έχει τα περισσότερα πετυχημένα γεμίσματα. (3/9 χτες ενώ συνολικά είχαμε 5/18 και με τον Ηρακλή σαν ομάδα είχαμε 3 πετυχημένα γεμίσματα στα 8 από τα οποία ο Τζαβέλας είχε τα 3/7 ) Επίσης από τα 22 γεμίσματα του ΠΑΣ πέρασαν μόνο τα 4 (με τον Ηρακλή από τα 33 πέρασαν μόνο τα 3). Από τα 18 καθαρίσματα φάσεων μέσα στην περιοχή τα 5 τα έκανε ο Λάτκα και μόνο 1 ο Ομο. Με τον Ηρακλή τα 7 τα έκανε ο Κουμ και 5 ο Ομο. Στατιστικά η άμυνα δείχνει να έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Νομίζω ότι σε ένα μεγάλο βαθμό πια το θέμα είναι ψυχολογικό θέμα δικό μας. Έχοντας δεί όλα αυτά τα παράξενα στην αρχή της χρονιάς τρέμουμε υπερβολικά ακόμα και σε απλές φάσεις που πρέπει να είναι ρουτίνα ο καθαρισμός τους στην Α Εθνική.

    Το περίεργο είναι ότι τα στατιστικά δείχνουν αυτό που εμείς δεν βλέπουμε στο γήπεδο. Ο Μπέλιτς είχε χτες 7 καθαρίσματα φάσεων μέσα στην περιοχή (10 με τον Ηρακλή). Στην κατηγορία αυτή είναι ο τρίτος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος με 35 καθαρίσματα (μετά από 7 αγώνες) ενώ περισσότερα έχουν ο Ρόκα (36) και ο Σάχα (42).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είπα εγώ ότι ο Τζαβέλας δεν είναι από τους καλύτερους παίκτες μας;...Δεν το βλέπω να το αναφέρω έτσι.

    Το ότι όμως βρίσκεται αμαρκάριστος από δεξιά ο Γιαννιώτης με πιο κοντινό του παίκτη από μέρους μας το Γουνδουλάκη, δεν σημαίνει ότι η άμυνα μας ήταν εκτός θέσης και δεν είχαν προλάβει να επιστρέψουν αυτοί που θα έπρεπε;

    Τι σημαίνει χάνουμε τη μπάλα στο κέντρο και το αριστερό μπακ βρίσκεται πιο μπροστά και από τους επιθετικούς της ομάδας και χάνει τη φάση;

    Σε καμμιά περίπτωση δεν θέλω να μειώσω την απόδοση Τζαβέλα, αλλά ότι γίνεται και από τους δυο ακραίους μας αμυντικούς ιδιαίτερα επιθετική τακτική έχει και τα ρίσκα της και ένα τέτοια πληρώσαμε στο γκολ χθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. O Τζαβέλας είναι ο μόνος αριστεροπόδαρος που είχαμε χτες. Αυτό σημαίνει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κούρσες από αριστερά. Φεύγει λοιπόν μπροστά για να κάνει την κούρσα του και αυτός που οφείλει να τον καλύψει είναι το αριστερό χαφ που ήταν ο Φανούρης. Όμως για μένα το ποβλημα δεν είναι η σέντρα που βγαίνει γιατί πηγαίνει με εσωτερικό φάλτσο στο πίσω δοκάρι στη μικρή περιοχή ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ του τερματοφύλακα να τη μαζέψει.

    Ενας σοβαρός τερματοφύλακας θα είχε βγει πάνω στον πάικτη των Ιωαννίνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.