Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Κοινή Λογική

Η ομάδα κέρδισε χτες μέσα στο Καυτατζόγλειο για πρώτη φορά μετά την εποχή του Μπέου. Κάποιοι βγήκαν βιαστικά να μιλήσουν για δικαίωση του προπονητή και για άλλα τέτοια παραμυθάκια. Ας δούμε τα γεγονότα λοιπόν:

Σύνθεση: Μπέλιτς, Μανιάτης, Τζαβέλας, Κοντοές, Ομο (στη θέση του Λάτκα), Νικολάου, Καστελιόνε (στη θέση του Μάκου), Φανούρης, Κουμ, Ριέρα (στη θέση του Λόλο) και Μπάλαμπαν ( στη θέση των διαφόρων που περσι έπαιξαν σεντερ φορ).

Δηλαδή 7 στους 11 είναι παίκτες που πέρσι άνηκαν στην ομάδα κατά τη διάρκεια του β γύρου. Ήταν παίκτες που ξέρουν ο ένας το παιγνίδι του άλλου, που έχουν εμπιστοσύνη μεταξύ τους, ομοιογένεια κλπ. Από τους νέους οι 3 είναι πάικτες εγνωσμένης αξίας (Μπάλαμπαν, Ριέρα και Καστελιόνε) και μόνο ένας πρωτάρης στην Α Εθνική. Μια τέτοια σύνθεση είναι απόλυτα λογική καθώς οι νέοι παίκτες εισάγονται σιγά σιγα σε μια ομάδα και όχι όλοι μαζί. Ας σκεφτεί λοιπόν ο καθένας μας πόσους βαθμούς θα είχαμε αν είχαμε ξεκινήσει το πρωτάθλημα με αυτή ή με μια παρόμοια λογική σύνθεση. Αυτή δυστυχώς είναι δουλειά του προπονητή. Αν χρειάζεται να γίνουν λαϊκά δικαστήρια να φάμε 3 στη Νέα Σμύρνη από τον Αστέρα, να γίνει ΔΣ διάρκειας 9 ωρών, τότε κάπου υπάρχει πρόβλημα.

Πανηγυρίζουμε για το χτεσινό παιγνίδι και καλά κάνουμε. Για να δούμε όμως και μερικά χτεσινά στατιστικά στοιχεία. Ηρακλής 10 τελικές προσπάθειες (οι περισσότερες όμως σουτ εκτός περιοχής) ενώ εμείς μόνο 3. Δύο φορές πήγε η μπάλα στο τέρμα και πετύχαμε 2 γκολ καθώς η 3 τελική μας προσπάθεια ήταν το σουτ του Μπάλαμπαν που βγηκε έξω. Μέχρι χτες είχαμε κάνει 76 προσπάθειες (η κάπου τόσες) από τις οποίες 29 ο Ρεκόμπα. 29 τελικές προσπάθειες σε 4.5 παιγνίδια και κανένα γκολ. Αυτό δείχνει πρόβλημα στην ανάπτυξη. Λύθηκε χτες; Οχι λέει η λογική καθώς χτες είχαμε μόνο 3 τελικές. Απλά χτες μπήκαν οι 2.

Μέχρι χτες είχε πει την προηγούμενη αγωνιστική κάποιος στην Αθλητική Κυριακή είχαμε πάνω από 50 λάθη σε κάθε παιγνίδι. Χτες είχαμε κοντά στα 35 και 50 και ο Ηρακλής. Αυτή η αλλαγή δημιουργεί την εικόνα πως πάιξαμε καλύτερα. Γιατί λιγόστεψαν τα λαθη; Η λογική λέει ότι αυτό συνέβει γιατί υπήρχαν έμπειροι πάικτες στην ομάδα, ψημένοι περισσότερο στην Α Εθνική που ήξεραν πως να διαχειριστούν ενα τέτοιο παιγνίδι.

Καλύτερος παίκτης σύμφωνα με τη στατιστική χτες ήταν ο Ομο και τον ακολούθησαν οι Ριέρα και Μπαλαμπαν. Μπράβο στον Ομο. Αυτό το στατιστικό στοιχείο δείχνει πως μπορεί να αναδειχθεί ένας πρωτάρης που έχει ικανότητες όταν δίπλα του έχει έμπειρους παίκτες. Η ρημάδα η κοινή λογική λέει ότι αν το βάλεις ανάμεσα σε άλλους πρωτάρηδες θα τον κάψεις. Εξακολουθώ να διατηρώ αμφιβολίες κατά πόσο ο Ομο είναι σεντερ μπακ ή κόφτης. Τα τελευταία παιγνίδια όμως σε αντίθεση με τα πρώτα έχει πάει καλά και σαν σεντερ μπακ. Ισως αυτό συμβαίνει γιατί έχει κάποιον δίπλα του με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία στην κατηγορία.

Εγω προσωπικά πιστεύω στην κοινή λογική. Δεν είμαι προπονητής όσο και αν ο Διογίτο με βάζει στους προπονητές της εξέδρας. Όμως τα παραπάνω δεν χρειάζεται να είσαι νομπελίστας για να τα δεις. Για αυτή τη ρημάδα κοινή λογική φωνάζουμε τόσο καιρό. Δεν έχουμε προσωπικά με κανέναν παίκτη του Πανιωνίου ούτε και με τον προπονητή μας. Χαιρόμαστε που σιγά σιγά εκλογικεύει την ομάδα και ελπίζουμε σε ακόμα καλύτερες μέρες.

6 σχόλια:

  1. Ετσι ειναι αλλα ταυτοχρονα να αποδιδουμε και στη διοικηση και οχι μονο στο Φερερα τις ευθυνες της.Πως να το κανουμε,δεν γινεται ντε και καλα να βγει και ο Σιοβας και ο Αναστασοπουλος και ο Κοντοχρηστος και ο Σιμωσης ταυτοχρονα ωστε να ανεβει η αγοραστικη αξια τους.Οπως δε γινεται να παιζουν ολοι οι επιθετικογενεις μεσα και οι αντιπαλοι να κανουν παρτυ στο κεντρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις απόλυτο δικιο zamis. Οταν γραφω "κάπου υπάρχει πρόβλημα" αναφέρομαι σε όλη την ιεραρχία (προπονητής-τεχνικός σύμβουλος-διοίκηση). Δυστυχώς όμως ο προπονητής έχει την ΑΠΟΛΥΤΗ ευθύνη για την σύνθεση που κατεβάζει. Αν διαφωνεί κάπου σε σχέση με τις εντολές της διοίκησης μπορεί να αρνηθεί ή αν πιεστεί πολύ να παραιτηθεί.

    Επίσης έχουμε μια κακοσχεδιασμένη ομάδα. Έχουμε 4 επιθετικούς κλάσης και μόνο 2 άντε το πολύ 3 θέσεις σε μια λογική σύνθεση. Για να σκεφτούμε το απλό. Αν δεν είχαν τράβηγμα Ρεκόμπα Εστογιάννωφ που θα έπαιζαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τον Φερερα η δικια μου εικονα ειναι η εξης:
    Ειναι αδυνατον να μη βλεπει αυτα που εμεις οι απλοι φιλαθλοι βλεπουμε.Ομως,η επιλογη του εγινε και με αυτο το κριτηριο,να ακολουθει δλδ αυτα που του λεει η διοικηση(η οποια εχοντας την τραυματικη εμπειρια του εμβληματικου Εβαλδιου ηθελε εναν ''yesman'').Kαι σε αυτο δεν εχει κανενα προβλημα ο ιδιος(ωστε να αρνηθει η και να παραιτηθει οπως λες).
    Βαλε μεσα και τις matrix εμμονες του με τα 4-4-2 ανεξαρτητως των παικτων που εχει στη διαθεση του καθως και το γεγονος οτι δεν εχει αντιληφθει που ηρθε(κανεις απο τη διοικηση δεν του εδωσε να καταλαβει οτι εμεις βλεπουμε την ομαδα μας μεγαλη και οχι μικρομεσαια)και..εχεις τη σουμα.
    Ας ελπισουμε οτι θα βρεθει ισορροπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά μόνο εδώ μπορεί κανείς να διαβάσει μιά τόσο σωστή ανάλυση και μάλιστα σε απλά Ελληνικά. Μπράβο φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να προσθέσω κάποιες δικές μου απόψεις στις πολύ λογικές αναλύσεις που κάνατε.

    Κατ' αρχάς ο Όμο έχει μια σεζόν στην Σούπερ Ληγκ με το Αιγάλεω αν και ήταν κάπως νέος τότε. Το θέμα είναι ότι και η νοοτροπία του παίκτη (παρελθόν επιπολαιοτήτων και εμφανίσεων που τη τελευταία στιγμή "έχυνε το γάλα από την καρδάρα") και η σωματοδομή του, δεν κάνει γι' αυτή τη θέση αλλά στις τελευταίες αγωνιστικές με έξω το Λάτκα, εκτός φόρμας το Σιόβα και το Σμόγιε να χαροπαλεύει για να παίξει, δεν υπάρχει και άλλη εναλλακτική λύση.

    Το βασικότερο που είπατε και το είχα τονίσει και γω είναι ότι μειώσαμε τα αβίαστα λάθη που κάναμε και σίγουρα παίζει ρόλο και η σύνθεση σε αυτό αλλά νομίζω είναι και αποτέλεσμα προπόνησης, που έγινε μετά τις φωνές και τα λευκά μαντήλια, βασισμενη στη λογική και όχι στην πολιτική σούπερ μάρκετ νέων ταλέντων και δανεικών Εσπανιολίστας.
    Ο Φερέρα μετά τη νίλα με τον Αστέρα αναγκάστηκε να προσέξει κάποια πράγματα και να σοβαρέψει σχήματα και τακτικές για να πάρει αποτελέσματα και να κρατήσει τη θέση του.

    Για την ανάδειξη των νέων, είναι αστείο να έχεις το 1/3 του ρόστερ και παραπάνω χωρίς πείρα αγώνων πρώτης κατηγορίας και να λες ότι έχεις στόχους Ευρώπης κλπ. Αν θέλεις επίσης ν' αναδείξεις παίκτες δώσε κάποιους στο Αιγάλεω για παράδειγμα να πάρουν αγώνες και να ψηθούν. Διακινδυνεύεις την πορεία μιας ομάδας Σούπερ Ληγκ για να βγάλεις ταλέντα και μάλιστα σε τόση ευρεία έκταση μέσα στη σύνθεσή σου, για επικερδή πώληση;
    Μάλλον ο λόγος είναι κυρίως στο στοίχημα του Αναστασόπουλου, που είπε ο κος Τσακίρης στην τελευταία συνέντευξη...Δηλαδή "φθηνά πόδια" των 800 Ευρώ και όπου βγούμε, αφού κράτησε Λόλο και Αλβάρο, που είναι ακριβοί.

    Αλλά βάζουμε πολλά ρίσκα. Οι τραυματισμοί Αλβάρο ήταν μάλλον αναμενόμενοι, του Λόλο μας προέκυψε από τον παράγοντα ατυχία αλλά αυτός που προγραμματίζει, πρέπει και την ατυχία να την παίρνει υπόψη του. Και όταν δεν έχεις βάθος πάγκου, δεν παίρνεις το Σμόγιε με το σούπερ τραυματισμό στον αχίλλειο για την πρώτη ομάδα σου, γιατί προσθέτεις και άλλο ρίσκο και μάλιστα σε θέση με πρόβλημα διετές.

    Συμπερασματικά, συμφωνώ ότι ο Φερέρα ήταν ο βολικός άνθρωπος που με όχι ακριβές απολαβές δέχθηκε να δουλεψει το πρότζεκτ, που του σχεδίασαν οι διοικητικοί παράγοντες. Αυτοί που σχεδίασαν το πρότζεκτ δεν έκαναν καμμιά ανάλυση των κινδύνων που υπήρχαν προσηλωμένοι κυρίως στους οικονομικούς στόχους του. Μετά τον Αστέρα γίνεται προσπάθεια για να σωθεί η χρονιά με επιτυχή ως τώρα ανάκαμψη και που ίσως γίνει και καλύτερη ακόμα με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα είναι γενικά ως τώρα χαμηλού επιπέδου και αν προσέξεις τα λάθη σου και είσαι κάπως σοβαρός μπορείς αν μη τι άλλο να πάιρνεις βαθμούς, που να σε κρατούν σε αξιοπρεπή θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετικου επιπεδου αναλυσεις απο ολους τους φιλους."Απλα πραγματα που βλεπει ο μεσος φιλαθλος",οπως λεει και ο φιλος μου ο br(και χωρις επαγγελματικες παρωπιδες προσθετω εγω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.