Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Περί απορρυπαντικών, σέντερ μπακ, σεντερ χαφ και καλών χαρακτήρων.

Διαβάζω τις τελευταίες μέρες δημοσιευματα κυρως στην goalday για τον Όμο. Tα δημοσιεύματα αυτά (http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10535&subid=2&pubid=4847616,http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10485&subid=2&pubid=4823700) ξεχνούνε βέβαια να ανεφέρουν κάτι πολύ βασικό. Την θέση στην οποία έπαιζε στον Ηλυσιακό πέρσι και στο Αιγάλεω παλιότερα (εγώ δεν ξεχνάω την ιστορία της συγχώνευσης) ο συγκεκριμένος παίκτης. Ο καλός δημοσιογράφος που προσπαθεί να μας πείσει ότι τα έχουμε με τον παίκτη και όχι με τον σινιορμεσσιέ ξεχνάει αυτή την λεπτομέρεια.

Ερώτηση λοιπόν κύριε Φιτσαντωνάκη: Αν στην Εθνική Ελλάδας στο μπάσκετ κάποιος επέμενε να βάζει τον Φασούλα πλέη μέικερ σαν φίλαθλος θα φωνάζατε στον Φασούλα ή στον προπονητή; Θα είχε τότε νόημα να σας πει κάποιος ότι ο Φασούλας είναι καλός πάικτης; Είναι αλλά δεν κάνει για την θέση που τον βάζουν να παίζει. Το ίδιο λέμε και εμείς για τον Ομο. Τώρα αν είναι καλός χαρακτήρας είναι πολύ σημαντικό για τον πεθερό του αλλά όχι για μας που θέλουμε έναν αξιόπιστο σεντερ μπακ.

Βλέπω ότι είναι γρήγορος, είναι αλτικός έχει στοιχεία που στο μέλλον μπορεί να τον κάνουν πολύ καλό σεντερ μπακ. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει δίπλα του να έχει έναν δεύτερο έμπειρο σεντερ μπακ με αρ... (προσωπικότητα). Να μάθει τη θέση δίπλα σε αυτόν και μετά να στηριχθεί μια ομάδα πάνω του. Αν είχαμε ακόμη τον Πλετς θα δεχόμουνα ότι μπορεί ο προπονητής να τον δοκιμάσει. Και προφανώς αυτό δεν θα γινόταν συνέχεια. Όμως έχουμε μια ομάδα με μόλις 2 καθαρούς κεντρικούς αμυντικούς. Ποιο ευθύνεται γι αυτό; Σίγουρα όχι ο Ομο αλλά ούτε και ο κόσμος.

Προφανώς ο δημοσιογράφος θα ήταν αλλού γιατί δεν είδε με τι άμυνα κατεβήκαμε προχτές. Μανιάτης, Κοντοές, Ομο, Τζαβέλας, Καστελιόνε, Νικολάου. Ποιος από αυτούς είναι εγγύηση στο ψηλό παιγνίδι; Κανείς. Ιδίως με έναν τερματοφύλακα που τρέμει στις εξόδους. Δεν θα ήταν πιο λογικό να παίξει στη θεση του Λάτκα ο Σιόβας; Γιατί λοιπόν έπαιξε ο Ομο με τόσο ρίσκο; Ιδίως όταν στα προηγούμενα παιγνίδια το ψηλό παιγνίδι ήταν το σοβαρότερο προβλημα μας. Φταίει ο Ομο για την κοντή άμυνα που κατεβάσαμε; Όχι βέβαια. Φταίει αυτός που σχεδίασε την ομάδα και μας άφησε με 2 μόνο κεντρικούς αμυντικούς απο τους οποίους ο ένας ήταν όλο το καλοκαίρι στο ψυγειο και ο άλλος στο ιατρείο.

9 σχόλια:

  1. Το δημοσιευμα λεει και κατι αλλο.
    Οτι ο Κοντοες(σε αντιθεση με τον..παρεξηγημενο Ομο)δεν κανει για τη θεση η δεν κανει και γενικως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω το λεω,δια της ατοπου.Ο Ομο ειναι μια χαρα αρα Λατκα η Σμογιε παρτενερ του.Μην ξεχναμε οτι ο Κοντοες παιζει κατοπιν λαικης απαιτησης.
    Μπορει να κινδυνολογω μπορει και οχι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως μετά το άρθρο για τον Μπάλαμπαν, παρατηρώ μια στροφή του δημοσιογράφου προς τη διοίκηση. Αυτό γιά την ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά για τον Κοντοέ, όλοι έχουν πέσει να τον φάνε για το λάθος που έφερε το πέναλτυ του Ατρομήτου. Κανένας βέβαια δεν λέει ότι ο Κοντοές έτρεξε σε εκείνο το σημείο δεξιά για να καλύψει τον ωσεί παρόντα, πεθαμένο Μανιάτη, που κανονικά θα έπρεπε να ελέγχει τη φάση.
    Δεν έχει πει κανένας ότι ο Κοντοές είναι Μπεκενπάουερ αλλά το να προσπαθούν να βρουν τα κακά αυτού και του Λάτκα δείχνει το επίπεδο που έχουν φθάσει. Και μετά λέτε για τις κατά καιρούς αναπολήσεις Λίνεν στις συνεντεύξεις του Προέδρου. Προκειμένου να καλύψουν τις επιλογές τους προσπαθούν να εφευρίσκουν επιχειρήματα που κατά διαφόρους τρόπους διοχετεύονται στη δημοσιότητα.
    Και ακόμα και για Κοντοέ, αφού δεν τους κάνει δεν είδα πως προσπάθησαν να καλύψουν τη θέση με άλλους παίκτες. Ναι ξέχασα, πρέπει να περιμένω να δω το Σμόγιε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μιας και πιασαμε τους δημοσιογραφους,αλλο ενα του Καρπετοπουλου.

    Αντωνη επειδη γενικα εμπιστευομαι την κριση σου στο ποδοσφαιρο, θα ηθελα να μου πεις τη γνωμη σου για τον Φερρερα. Πως σου φαινεται σαν προπονητης; Γιατι προσπαθω να τον καταλαβω και ομως δεν μπορω. Εχει καποια φιλοσοφια πιστευεις που δεν αφομοιωνεται ή δεν εχει ιδεα;

    Προσπαθει να φτιάξει μια ομάδα που να παίζει κάτι σαν 4-2-1-1-2. Δεν τοιυ βγαίνει. Κυρίως γιατι τετοιου τυπου τακτοποιήσεις με βαση τα χαρακτηριστικα των παικτών απλά εχουν ως αποτέλεσμα μια πολυ απλωμενη κατα μήκος ομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνο που υπάρχει το "απλωμένη σαν τριαντάφυλλο" και το "απλωμένη σαν μπουγάδα".Εμείς προς το παρόν φέρνουμε λίγο στο δεύτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήκος μπορεί να εχουμε, πλάτος λιγότερο όσο για το ύψος με τον Ατρόμητο ήταν κλάφτα Χαράλαμπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να κάνω τον Αντώνη στη θέση του Αντώνη; Είτε έχει φιλοσοφία που δεν μπορεί να αφομοιωθεί από τους παίκτες, είτε δεν έχει ιδέα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
    Αν μέχρι τώρα δεν μπορεί να του βγει το 4-2-1-1-2, γιατί δεν δοκιμάζει παραλλαγές του; Μπορεί γιά παράδειγμα να παίξει το 2-1-1-1-1-1-2-1-2 και αν και πάλι δεν του βγαίνει ας βάλει και δύο Χ και να το παίξει ΠΡΟ-ΠΟ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.