Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Δηλώσεις Ρεκόμπα

Οταν ο Αλβαρο μιλάει βγαίνουν πάντα ειδήσεις:
Μίλησε στο conta.gr (http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/Panionios/253325.html) και αυτά που είπε ήταν σημαντικά:
α) Για τον Λίνεν και τον Χούτο:
"Στο ποδόσφαιρο δεν έχεις πάντα ιδανικές συνθήκες όπως τις φανταζόταν ο Λάμπρος που πίστευε ότι θα βοηθήσει να κάνει την ομάδα καλύτερη. Είχε κάποια θέματα με τον προπονητή και αποφάσισε να φύγει. Κι εγώ είχα θέμα με τον προπονητή όμως δεν ήρθα εδώ για να μαλώνω και να δημιουργήσω προβλήματα, ήρθα να είμαι καλά και να παίξω."

β) Για την φετινή χρονιά:

- Στον Πανιώνιο έγιναν σωστές κινήσεις φέτος;

Αυτό θα φανεί στο τέλος. Υπάρχουν αρμόδιοι που επέλεξαν προπονητή, που επέλεξαν ποιοι παίκτες θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν. Για μένα είναι νωρίς ακόμη να κρίνουμε.

- Οι συχνές αλλαγές προπονητών επηρεάζουν;

Όχι. Ο κ.Φερέιρα ήρθε εγκαίρως κάναμε προετοιμασία και είχαμε όλο το χρόνο να κατανοήσουμε τη φιλοσοφία του.

- Εσύ είσαι ικανοποιημένος από τον Ρεκόμπα; Γιατί υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν πως δεν έχεις κάνει τη διαφορά όπως περίμεναν.

Για να κάνεις τη διαφορά δεν φτάνει μόνο να είσαι μεγάλος ποδοσφαιριστής παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα. Εγώ προσωπικά όταν ήρθα είχα μείνει αρκετό διάστημα εκτός ποδοσφαίρου. Δεν έκανα προετοιμασία. Ηρθα στον Πανιώνιο και έπαιξα γρήγορα.Φέτος, αντίθετα, έκανα καλή προετοιμασία και νιώθω καλύτερα στα τέσσερα παιχνίδια που έπαιξα. Πρέπει να πούμε όμως ότι... Μαραντόνες πια δεν υπάρχουν. Πάρε παράδειγμα τον Μέσι που για μένα είναι ο καλύτερος όλων και δες πως παίζει στην Μπαρτσελόνα και πόσο πιο μεγάλη προσπάθεια κάνει με την εθνική Αργεντινής που το επίπεδο είναι πιο χαμηλό. Το ίδιο και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Παίκτες που ήταν μια ομάδα μόνοι τους και κέρδιζαν τα παιχνίδια μόνοι τους δεν υπάρχουν πια. Σήμερα ο ρυθμός στο ποδόσφαιρο έχει αλλάξει."

γ) Για το περσινό καλοκαίρι και τη συνεχεια της καριέρας του:
Τι σκέφτεσαι για τη συνέχεια;

Προς το παρόν θέλω να μείνω στην Ελλάδα και τρίτο χρόνο και αν μπορώ να παίζω και τέταρτο. Δεν θέλω να αλλάζω περιβάλλον στα παιδιά μου κάθε λίγο.

- Το καλοκαίρι καθυστέρησες να ανανεώσεις το συμβόλαιό σου, ενώ ακούστηκαν και διάφορα σενάρια όπως για παράδειγμα για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ. Τι ακριβώς έγινε;

Όταν τέλειωσε ο πρώτος χρόνος έπρεπε να μιλήσω με τον πρόεδρο γιατί δεν ήθελα να μείνω αν δεν ήταν όλα εντάξει ή αν δεν με ήθελε η ομάδα. Θα μπορούσα να πάω στον ΠΑΟΚ, όχι γιατί μίλησα μαζί τους. Δεν μίλησα, αλλά γιατί πιστεύω ότι αν χτυπούσα την πόρτα πιθανώς να μου έλεγαν ναι. Σκεφτόμουν μέχρι και να γυρίσω στην Ουρουγουάη. Όμως αξιολόγησα τα πράγματα προς όφελος της οικογένειας μου. Δεν θέλαμε να αλλάξουμε πάλι πόλη. Μίλησα και με τον προπονητή και τελικά αποφάσισα να μείνω μία ακόμη χρονιά και να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο.

- Οταν ήρθες στον Πανιώνιο υποσχέθηκες μια ευρωπαϊκή έξοδο και ένα κύπελλο. Τίποτα από τα δύο δεν έγινε...

Μάλλον ήμουν περισσότερο αισιόδοξος και ενθουσιώδης στις δηλώσεις μου από ότι θα έπρεπε. Ελπίζω φέτος που πιστεύω ότι είμαστε καλύτεροι παρά το άσχημο βαθμολογικά ξεκίνημά μας να τους ικανοποιήσουμε περισσότερο."

Τι διαβάζω πίσω απο τις λέξεις: Ο Ρεκόμπα είχε πρόβλημα με τον Λίνεν αλλά δεν τραβούσε την ιστορία στα άκρα. Κρατάω ότι θέλει να ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο. Αν δεν το κάνει μάλλον δεν μένει σε μια ομάδα. Κρατάω ότι δεν δίνει πίστωση χρόνου στον Φερέρα, είχαμε όλο το χρόνο να αφομοιώσουμε τι ήθελε λέει. Αρα οι φταίνε οι παίκτες ή ο προπονητής που δεν είχερ κάτι να δώσει.

Κρατάω ότι θέλει να μείνει και άλλο χρόνο στην Αθήνα. Δεν θέλει να αλλάζει πόλη λεει. Ποια ομάδα μπορεί να τον θέλει στην Αθήνα; Το ΠΟΚ μάλλον όχι λόγω τραυματισμών, συνεπώς ο Αλβάρο μας λέει ότι θέλει να μείνει και τρίτο χρόνο σε μας.

Ο Αλβάρο είναι ένας τεράστιος πάικτης και είναι τιμή να λέει ότι ίσως θα ήταν καλύτερα πριν πάει στην Ιταλία να είχε έρθει στον Πανιώνιο και να ξεκινούσε από δω την ευρωπαϊκή καρριέρα του. Εϊναι τιμή να θέλει να μείνει και τρίτο χρόνο μαζί μας.

Το μπαλάκι πέφτει στο προπονητικό και ιατρικό τημ. Πρέπει να βρει τον τρόπο να τον προφυλάξει και να τον αξιοποιήσει. Αν δεν μπορεί να πάιζει 3 παιγνίδια στη σειρά μέσα σε μια βδομάδα ας ξεκουράζεται.

Ο Αλβάρο είναι εδώ, είναι μαζί μας, θέλει να είναι μαζί μας. ΑΣ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.