Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Τάδε έφη Καρπετόπουλος

Από τον sport-fm (http://www.sport-fm.gr/article/198315)
"Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος έκανε ένα παιχνίδι στηριγμένος κυρίως στην καρδιά των παικτών του –για να σωθεί φέτος θα τη χρειαστεί αρκετά αυτή. Στο γήπεδο ήταν πασιφανής η διαφορά δύναμης των ανασταλτικών παικτών των δύο ομάδων. Ο Κοντοές έμοιαζε με ένα παιδάκι που έπρεπε να αντιμετωπίσει ένα γίγαντα, ο οποίος λεγόταν Αναστασάκος στο πρώτο ημίχρονο και Περόνε στο δεύτερο.

Ο Νικολάου (κυρίως) και ο Καστελιόνε (ο Αργεντινός αφότου πήρε την κίτρινη κάρτα) δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν τον Σαρμιέντο και ο Τάτος, που δεν είχε σχεδόν ποτέ προσωπικό αντίπαλο, έμοιαζε έτοιμος για την Εθνική. Ο Ατρόμητος είχε μόνο ένα πρόβλημα, τη σχεδόν ακάλυπτη δεξιά του πλευρά (ας όψεται ο Μαρίνος που έφυγε…), και ο Πανιώνιος μπήκε δύο φορές από εκεί και, κόντρα στη λογική του ματς, προηγήθηκε! Η μεθοδικότητα του Ατρομήτου του αρκούσε για να φτάσει στην ισοπαλία (σχετικά εύκολα, μια και στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι παιζόταν στο μισό γήπεδο), αλλά ο Πανιώνιος είχε έναν παίκτη που δεν ήθελε να χάσει, τον Μπερνάρ Κουμόρτζι!

Το γκολ του Ομο στο τέλος (από τη λάθος εκτίμηση του Κηπουρού) είναι η επιβράβευση του μεγάλου παιχνιδιού του Κουμόρτζι, που είναι τόσο φορμαρισμένος ώστε οδηγεί τον Φερέρα σε ένα τακτικό λάθος: ο προπονητής του Πανιωνίου τον θεωρεί τρίτο χαφ και κρυφό κυνηγό ταυτόχρονα. Αυτό έχει συνέπεια να επιμηκύνεται η μεσαία γραμμή και να μένουν ο Καστελιόνε κι ο Νικολάου κόντρα σε τρεις και τέσσερις παίκτες! Χθες η είσοδος του Μπαρόνι, αν και έγινε για να κρατηθεί το 1-0, αποδείχθηκε στο τέλος χρήσιμη: η απελευθέρωση του Κουμόρτζι έφερε τη νίκη σχεδόν ανέλπιστα. "

Δεν τα λέμε μόνο εμείς οι κακοί. Τα βλέπουν και οι ουδέτεροι. Μόνο ο σινιορμεσσιέ δεν τα βλέπει. Μια παρατήρηση μόνο. Πως πέρσι ο Κοντοές ήταν πιο δυνατός; Μήπως φταίει η προπόνηση που γίνεται; Γιατί όλοι οι παίκτες του Πανιωνίου δείχνουν να υστερούν φέτος στη δύναμη;

Επίσης προσέξτε την παρατήρηση ότι θα χρειαστούμε την καρδιά των παικτών μας για να σωθούμε. Αρχίζει και δημιουργείται και στους τριτους ακόμα και σε αυτούς που λόγω κατοικίας στη Νέα Σμύρνη μας βλέπουν σχετικά θετικά η εντύπωση ότι πάμε για φούντο.

Κύριε Τσακίρη ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ γιατί αν αργήσετε δεν ξερω αν θα προλαβαίνετε.

5 σχόλια:

  1. Είναι μέτρ της τακτικής; Εδώ δεν αλλάζουμε μιά μπαλιά. Εδώ και η κουτσή μαρία του καταλογίζει απίστευτα σφάλματα τακτικής. Οι αλλαγές που κάνει είναι συνήθως τραγικές. Αν ο Δώνης ήταν λίγο πιό προσεκτικός χθες ( ή λιγότερο άπληστος)θα του είχε πάρει και το πορτοφόλι ακόμη...
    Με κάτι τέτοια έχει κάνει τον Βαζάκα να μοιάζει με κλωνοποίηση του Μουρίνιο.

    Ερωτηματικά: Γιατί πολλοί παίκτες δείχνουν ΤΟΣΟ κουρασμένοι από το 60' και μετά; Ο Μπέλιτς φέτος είναι τραγικός (πέρσι είχε δώσει και κάποια καλύτερα δείγματα). Δεν κάνει ούτε έξοδο. Τη μία και μοναδική φορά που έκανε χθες κόντεψε να βγει από τη μεγάλη περιοχή. Πότε θα πάρει ευκαιρίες ο Ανδριόλας; Πόσο χειρότερος θα είναι σε τελική ανάλυση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τακτική,ποιά τακτική;Απλά φάνηκε το τεράστιο κενό του Ρεκόμπα.Δεν είχαμε ούτε καν το μισάωρο υποφερτής μπάλας που παίζαμε μέχρι να αρχίσει να κουράζεται.
    Η μοναδική σωστή αλλαγή είναι Μπαρόνι αντί Φερέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μόνος τρόπος για να φύγει ο βελγοέτσι, είναι να γυρίσει πίσω ο προπονητοφάγος

    http://www.valledelgiovenco.com/index.php?option=com_joomleague&func=showPlayer&p=10&pid=468&Itemid=125

    Υπάρχωωω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το έγραψα και στους ΙΩΝΕΣ. Ο Καρπετόπουλος στην επισήμανση του για τον κρυφό κυνηγό Κουμορτζί που αφήνει ακάλυπτα τα δυο αμυντικά χαφ, Καστελιόνε και Νικολάου, ξεχνάει μια βασική λεπτομέρεια. Ο Πανιώνιος έχει μόνο κρυφούς κυνηγούς γιατί ο φανερός φορ είναι ανύπαρκτος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.