Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Διόγος

Στο μπλογκ του brfunatic εξελίσσεται μια συζήτηση με τον Ε. Διόγον πάνω στα θέματα του Πανιωνίου. Ο Διόγος πρέπει να ξέρετε ότι είναι ο νονός μου καθώς αυτός με βάφτισε εμπαθέστατο.

Ο Διογίτο (όπως τον λέω χαιδευτικά, όπως κάθε καλό βαφτιστήρι πειράζει το νονό του) λοιπόν είχε δει τα πράγματα λάθος. Δεν είχα προσωπικά καμία κόντρα με κανένα. Δεν ήθελα και δεν θέλω να συμμετέχω πουθενά. Δεν το έχω δει δημοσιογράφος. Απλά δεν με καλύπτει η ενημέρωση που μας έδιναν οι αθλητικές φυλλάδες και στη συνέχεια ούτε η εφημερίδα που βγάζει. Αυτά λοιπόν που είπε σήμερα και που όπως ο ίδιος είπε συμφωνούν μαζί με αυτά που έγραψα εγώ για τον Φερέρα τον Ρεκόμπα και τις μεταγραφές του καλοκαιριού θα ήθελα να τα είχαν γράψει αυτοί. Αν η εφημερίδα με κάλυπτε δεν θα ξόδευα εκατοντάδες ώρες αυτό το χρόνο να γράφω εδώ.

Μάκη, η ομάδα μπορεί να πάει μπροστά λέγοντας την αλήθεια. Όχι μισόλογα, όχι προβλήματα κρυμένα κάτω από το χαλί, όχι ψεύτικοι τραυματισμοί, όχι χαρακτηρισμοί, όχι προγραφές με σεβασμό στη νοημοσύνη του κόσμου. Ο κόσμος που ήρθε κοντά της με τα 2500 και διαρκείας αξίζει να ξέρει την αλήθεια.

6 σχόλια:

  1. Σεβασμος στο ΝΟΝΟ σου.
    Παντως χαιρομαι ιδιαιτερα που πεσανε οι τονοι και μεσα απο το διαλογο βγηκανε πολλα σημεια, στα οποια ο Μακης τελικα συμφωνει μαζι μας. Υποθετω οτι με ψυχραιμια γινεται πιο εποικοδομητικος ο διαλογος και βγαινουν και σωστα συμπερασματα. Και παντα η αληθεια ειναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H σωστή λέξη δεν είναι: ο "ανάδοχος"; Το "νονός" χτυπάει κάπως :)

    Άντε Μάκη μου...Πάντα άξιος!!!

    Να μας ζήσει το όνομα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η εφημερίδα της ETERNAL πάντως είναι γεγονός ότι δεν αξίζει τον κόπο καθόλου, και άδικα κυκλοφορεί. Πλέον, έχω σταματήσει να την αγοράζω αφού εκτός από το γεγονός ότι είναι ακριβή (άκου 1,5 ευρώ...) σε σχέση με αυτά που προσφέρει τα θέματα της είναι κατεψυγμένα, αναχρονιστικά και ανούσια.
    Δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρός Πανιώνιος που θα αγοράζει εφημερίδα το Σάββατο για να διαβάσει δηλώσεις και γεγονότα από την προηγούμενη Κυριακή, στην σημερινή εποχή. Με το internet τα μαθαίνουμε όλα, μέσα στην ημέρα, οπότε άσκοπη αναδημοσίευση δεν προσφέρει κάτι. Είναι αντί-δημοσιογραφικό, αυτό πως το λένε. Το μόνο ενδιαφέρον είναι οι στήλες, κατά τη γνώμη μου. Επίσης, θεωρώ ότι μια εφημερίδα που εκδίδεται από την διοίκηση του εκάστοτε συλλόγου, ποτέ δεν θα μπορέσει να πει την αλήθεια. Αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eγω θα διαφωνήσω με το άδικα κυκλοφορεί. Θέλω να υπάρχει μια εφημερίδα πραγματικά ενημερωτική, χωρίς αποκλεισμούς, που θα λέει τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Δεν θέλω να κλείσει, θέλω να αλλάξει και να γίνει πραγματικός εκφραστής του κόσμου του Πανιωνίου. Πάνω σε αυτή τη βάση γινόταν, εξακολουθεί να γινεται, και θα εξακολουθεί να γίνεται η κριτική μου. Οσο η ρότα που ακολουθεί παραμένει η ίδια εγώ θα την θεωρώ εφημερίδα της Eternal.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας μην είμαστε απόλυτοι γιατί κατά διαστήματα αρκετά άρθρα ήταν ενδιαφέροντα. Απλά χρειάζεται λιγότερο χάιδεμα αυτιών σε κάποιες περιπτώσεις. Να λέγονται τα σύκα-σύκα και η σκάφη-σκάφη. Αν η Eternal δεν αφήνει αυτή την ελευθερία (που πιστεύω ότι την αφήνει μάλλον αλλά κάποιοι φοβούνται να την χρησιμοποιήσουν...) τότε προφανώς η εφημεριδούλα θα θυμίζει φερέφωνο και δεν θα προσφέρει στη σύνθεση ιδεών. Δεν πιστέυω όμως ότι ισχύει η θεωρία φερεφώνου και δεν το λέω τώρα με την κάποια προσέγγιση Διόγου-bloggers, το έλεγα και πριν.

    ΥΓ: Καμμία σχέση της ετυμολογίας της λέξης φερέφωνο με τον Εμίλιο Φερέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο antun γράφει: "Η εφημερίδα της ETERNAL πάντως είναι γεγονός ότι δεν αξίζει τον κόπο καθόλου, και άδικα κυκλοφορεί. Πλέον, έχω σταματήσει να την αγοράζω αφού εκτός από το γεγονός ότι είναι ακριβή (άκου 1,5 ευρώ...) σε σχέση με αυτά που προσφέρει τα θέματα της είναι κατεψυγμένα, αναχρονιστικά και ανούσια".

    Είναι ακριβή μια εφημερίδα με 1,5 ερώ, όταν όλες οι εβδομαδιαίες κάνον πλέον 3,5 ευρώ; κατεψυγμένα θέματα; Μόνο οι δηλώσεις των παικτών. Αναχρονιστικά; Δηλαδή τα ιστορικά θέματα του Π. Λινάρδου ή του καθηγητή Φάνη Μαλκίδη εννοείς; Αν ναι, τότε ναι είαμστε αναχρονιστικοι που θέλουμε οι νεώτεροι Πανιώνιοι να μάθουν την μεγάλη ιστορία του συλλόγου μας. Για το ανούσια τι να πω; Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

    Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για εδβομαδιαία εφημερίδα που "κλείνει" Πέμπτη μεσημέρι...

    Γράφεις: "Δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρός Πανιώνιος που θα αγοράζει εφημερίδα το Σάββατο για να διαβάσει δηλώσεις και γεγονότα από την προηγούμενη Κυριακή, στην σημερινή εποχή".

    Λυπάμαι αλλά με τιράζ 3000 φύλλων περίπου 2000 Πανιώνιοι κάθε Σάββατο την αγοράζουν για να μάθουν νέα και ειδήσεις που καμία άλλη εφημερίδα δεν βάζει. Ούτε βέβαια το Ιντερνετ.

    Οσο για το : "Επίσης, θεωρώ ότι μια εφημερίδα που εκδίδεται από την διοίκηση του εκάστοτε συλλόγου, ποτέ δεν θα μπορέσει να πει την αλήθεια". Η αλήθεια είναι μια όμορφη λέξη την οποία όμως ο καθένας χρησιμοποιεί όπως θέλει. Αυτό που θεωρείς εσύ αλήθεια μπορεί για μένα να είναι ψέμα. Ποια είναι η αλήθεια; Και πότε έγραψε ψέμματα ο ΠΚ; Ποτέ!

    Αντίθετα διάφοροι στην εφημερίδα έχουν γράψει κόντρα σε αποφάσεις και θέσεις της διοίκησης. και κάτι τελευταιο την εφημερίδα την βγάζουμε & την γράφουμε εμείς οι δημοσιογράφοι. Καμία διοίκηση. Η ετερναλ χρηματοδοτεί την έκδοση χωρίς την παραμικρή παρέμβαση στα κείμενα. Οποιος θέλει γράφει ότι θέλει.

    Μάκης Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.