Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Σχόλια αθλητικού τύπου Νο 2

Συνεχίζω να ανεβάζω τα σχόλια του αθλητικού τύπου καθώς έχει ενδιαφέρον.

α) Goalday: (http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10535&subid=2&pubid=4389636)
Tιτλος: Ζητείται Έμπνευση και Ελπίδα:
Χαρακτηριστικά αποσπάσματα: "Κεφάλαιο Εμίλιο Φερέρα (φωτό). Δεν είναι σίγουρα ο μοναδικός που φταίει (άλλωστε δεν είναι αυτός που αποφασίζει 100% για όλα), αλλά, αν μη τι άλλο, δεν είναι και άμοιρος ευθυνών. Η τακτική, που είναι το αγαπημένο του κομμάτι δουλειάς, εξελίσσεται σε αχίλλειο πτέρνα για τον Πανιώνιο. ...

Ο Καστελιόνε αποκτήθηκε με τις «δάφνες» του αρχηγού (και βασικότατου) στην Αρσεναλ Σαραντί και δεν έχει πάρει... λεπτό συμμετοχής! Ο Σμόγιε επίσης, διότι είναι τραυματίας. Το δίδυμο των Ομο - Σιόβα είναι πασιφανές ότι δεν «τραβάει», αλλά έχει ξεκινήσει και στα τρία ματς.

Οσο για τους ίδιους τους παίκτες; Σαφέστατα και έχουν το δικό τους μερίδιο ευθυνών. Παίκτες της κλάσης του Ρεκόμπα και του Μπάλαμπαν είναι ωσεί παρόντες και, όταν οι ίδιοι δεν είναι αυτοί που πρέπει, δεν μπορείς να περιμένεις «θαύματα» από όλους τους υπόλοιπους..."

β) Gazetta: (http://www.gazzetta.gr/component/option,com_tag/tag_id,17/Itemid,72/)

Tίτλος: Γιατί κράτησε Φερέρα ο Τσακίρης .Αποσπάσματα: "5ον: Οι σχέσεις με την Εσπανιόλ: Τέλος, ο Τσακίρης σκέφτεται και το συμφέρον της ομάδας. Ακόμη και το μακροπρόθεσμο. Ο Φερέρα άνοιξε στον Πανιώνιο μία πολύ χρήσιμη «πόρτα» στην αγορά της Πριμέρα Ντιβιζιόν, μέσω της συνεργασίας και της αδερφοποίησης με την Εσπανιόλ. Χάρη στις διασυνδέσεις του τεχνικού των «κυανέρυθρων» ήρθαν στην ομάδα με μηδαμινό (αναλογικά) κόστος παίκτες όπως ο Σίτο Ριέρα (με τεράστια μεταπωλητική αξία), ή ο «δανεικός» Ουέλιγκτον. Ακόμη και το «βαρύ» όνομα (ασχέτως αν ακόμη δεν έχει βοηθήσει) Μπόμπο Μπάλαμπαν ήρθε στην Ελλάδα, μόνο και μόνο για τον Φερέρα. Κι αυτό κάτι λέει για τον Τσακίρη..."

γ) Sportday: Τίτλος: Οταν τα χάφ γίνονται στόπερ. Αρθρογράφος: Γιάννης Χωριανόπουλος.

Αποσπάσματα: "Το θέμα ωστόσο βρίσκεται στο γεγονός πως κανένας από τους δύο (Ομο-Σιόβας) δεν προορίζονταν για το ρόλο και τη δουλειά αυτή. Όσοι τους έχουν δει να αγωνίζονται τα προηγούμενα χρόνια θεωρούν ότι η θέση που αρμόζει και στους δύο είναι αυτή του αμυντικού χαφ και όχι του κεντρικού αμυντικού. ... Στις προπονήσεις είναι από τους παίκτες που προσπαθούν πολύ και αυτό έχει κερδίσει τον Εμίλιο Φερέρα ο οποίος ωστόσο για διαφορετικούς λόγους δεν χρησιμοποιεί δυοπάικτες που είναι κεντρικοί αμυντικοί. Πρόκειται για τον Μάρτιν Λάτκα και τον Ντάριο Σμόγιε. Ο 25χρονος Τσεος δεν έχει κερδίσει σε καμία πειπτωση την εμπιστοσύνη του Βέλγου προπονητή του Πανιωνίου και αγωνίστηκε για λίγα λεπτά κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης επειδή τραυματίστηκε ο Ομο".

Τίτλος:(http://www.sport-fm.gr/article/196124) Μια πρώτη ματιά μετά από 3.5 στροφές: Αρθρογράφος : Μιχάλης Τσώχος:" Πάμε και στον Πανιώνιο. Είχα γράψει το περασμένο καλοκαίρι ότι δεν φτάνει να είσαι οπαδός μιας ομάδας ή να την αγαπάς για να είσαι και επιτυχημένος. .... Ο Τσακίρης έφτειαξε μια ομάδα με διπλάσιο μπάτζετ από αυτές που έχουν σαν στόχο την παραμονή και θα είναι ευτυχισμένος αν τελικά καταφέρει να σώσει τον Πανιώνιο. Και αυτό το λάθος το έκανε για δεύτερη συνεχόμενη φορά...."

Τίτλος: (http://www.sport-fm.gr/article/196117) Σωστό μάθημα από λάθος δάσκαλο: Αρθρογράφος: Χρίστος Χαραλαμπόπουλος. Απόσπασμα: "Η ανακοίνωση που εκδόθηκε .... αποτελεί ένα πού χρήσιμο μάθημα για τον τρόπο που θα έπρεπε να βλέπουμε το ποδόσφαιρο. Ενα μάθημα που βοηθάει στην διαπαιδαγώγιση φιλάθλων πρώτα και μετά οπαδών. Ενα μάθημα που θα έπρεπε, πρώτα, να δίναμε εμείς οι αθλητικογράφοι"


5 σχόλια:

  1. Το Σμόγε να μας πουν γιατί δεν χρησιμοποιεί και αν δεν μπορεί εν τέλει γιατί τον έφερε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα δεν ειναι έτοιμος. Ασε να περάσει το αυριανό ματς και θα τα πούμε αναλυτικά. Και για το Σμόγιε αλλά και για το 2 παίκτες σε κάθε θέση και τον καλοκαιρινό σχεδιασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Σμόγιε πάντως έχει το εξής σχετικά πρόσφατο ιστορικό. Διάρρηξη Αχίλλειου τένοντα, που τον κράτησε έξω από 6-5-2007 ως 7-1-2008.
    Απο 1-3-2009 και σε 11 ματς της Γκέντ, ήταν βασικός σε 2 και αναπληρωματικός 9χωρίς να παίξει) σε 8. Έχει να παίξει από 22-3-2009.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το έγραψα και χθες,για το Σμόγιε ο Τσακίρης είπε ότι αποκτήθηκε λόγω ονόματος εν γνώσει του ρίσκου εξαιτίας των τραυματισμών του αλλά απέκτησε καινούριους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο τραυματισμός είναι χοντρός που είχε. Δεν υπάρχει ενημέρωση τι ήταν οι καινούργιοι τραυματισμοί. Ο ποδοσφαιριστής ήταν καλός στο Βέλγιο αλλά και ο Μπάλαμπαν ήταν σούπερ Μπόσκο εκεί κσι εδώ δεν τραβάει. Πάντως μετά τον τραυματισμό έχασε τη θέση του στην Γκεντ και έπαιζε σπάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.