Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Υπομονή, για πόσο όμως

Δεν είδα το παιγνίδι, απλά γράφω αυτά που είδα στον Σκάι.

Ο προπονητής μας (μεγάλη η χάρη του) ξανακατέβασε την ίδια άμυνα. Από τις φάσεις που είδα ο Λεβαδειακός πήρε 4-5 κεφαλιές στο κέντρο της άμυνας μας ιδιαίτερα επικίνδυνες. Επίσης φάγαμε ένα γκόλ από μια κλασική κομπίνα σε φάουλ, η οποία θα έπρεπε να έχει διδαχτεί στην προπόνηση.

Ο προπονητής μας έκανε ΠΑΛΙ μια αλλαγή (Σκούφαλης αντί Αναστασόπουλου). Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι η υπόλοιπη ομάδα δεν υπολογίζεται. Πρόεδρε τότε γιατί τους πληρώνουμε και ανεβαίνει και το μπάτζετ;

Μπροστά είχαμε έναν ορεξάτο αλλά σε κακή μέρα εκτελεστικά Ρεκόμπα. Το πέναλτι που χτύπησε ήταν πολύ κακό. Εναν Κουμ που έτρεξε δημιούργησε αλλά με την αψυχολόγητη ενέργεια του να αποβληθεί έκανε κακό στην ομάδα.Δείχνει κατά τη γνώμη μου την ψυχολογική κατάσταση της ομάδας. Όμως αυτό που με ανησυχεί είναι η ανυπαρξία του Μπαλαμπαν. Καλά ο Σίμωσης να χάσει την ευκαιρία στο πρώτο λεπτό το καταλαβαίνω, αλλά τον Μπάλαμπαν στο τελευταίο λεπτό όχι. Ο Σίμωσης έχασε μια ευκαιρία, του έγινε και ένα πέναλτι που δεν δόθηκε, πήρε και μια κίτρινη για θέατρο που όντως έκανε, φάνηκε δραστήριος. Όμως δεν μπορούμε να στηριχθούμε στον Σίμωση. Χρειαζόμαστε τα γκολ του Μπάλαμπαν.

Ερώτηση: Αν δεν μπορούμε να πάρουμε βαθμό με τον Λεβαδειακό με ποιον θα πάρουμε εκτός έδρας; Και δεν χρειάζεται να ψάχνετε μακριά για αυτούς που μιλάνε για επικίνδυνες καταστάσεις. Κοιτάξτε στη βαθμολογία μετά από ένα εύκολο πρόγραμμα. Αν δεν κερδίσουμε και τον Αστέρα τα πράγματα σκουραίνουν.

3 σχόλια:

  1. Ο Μιχάλης ο Λαδόπουλος έγραφε πέρυσι στον ΠΚ ότι δεν μπορεί να βλέπει το Ρεκόμπα να εκβιάζει προσπάθειες και να σουτάρει απ' όπου να 'ναι. Κάπως έτσι έγινε σε πολλές περιπτώσεις και σήμερα. Ο Ρεκόμπα είναι μεγάλος παίκτης αλλά θα πρέπει σε κάποια σημεία η ομάδα να έχει εναλλακτικές και περισσότερες συνεργασίες και να μην νοιώθει και ο ίδιος ότι πρέπει να πάιρνει το παιχνίδι τόσο πάνω του.

    Με τον Αστέρα δυστυχώς χάνουμε και τον Κούμο αλλά ας ελπίσουμε ότι ο Ριέρα ίσως φέρει άλλο αέρα στην ομάδα.

    Συμφωνώ απόλυτα με τα όσα γράφεις για την άμυνα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ευήκοον ους να τ' ακούσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόλις διάβασα ότι κερδίσαμε πέναλτι (παρακολουθούσα το ματς από τη σελίδα του sport24.gr) είπα ΟΧΙ ο Ρεκόμπα. Ο Ρεκόμπα εκβίαζε το γκόλ σε όλο το παιγνίδι και δεν ήταν στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση να το χτυπήσει. Και έρχεται τότε ο γιός μου από το γείτονα κάτω που έχει ΝΟΒΑ και μου λέει ότι το έχασε ο Ρεκόμπα.

    Όμως ο Ρεκόμπα είναι ο Ρεκόμπα.

    Το πρόβλημα δεν είναι ο Ριέρα αλλά η συνοχή της ομάδας. Φεύγει ο Κουμ για μια αγωνιστική και θα πρέπει να μπει κάποιος από τον πάγκο. Ποιος όμως έχει την ψυχολογία να μπει και να βοηθήσει; Αυτό είναι το ερώτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κακά τα ψέματα το μεγάλο πρόβλημα τηs ομάδαs είναι ο προπονητήs. Δεν στέκομαι στα αποτελέσματα αλλά στην προοπτική που έχει η ομάδα με αυτόν τον προπονητή.
    Γονδουλάκης (πρόσφατα του ανανεώθηκε το συμβόλαιο), Κοντοές, Λάτκα, Κούκετς ουσιαστικά όχι μόνο δεν υπολογίζονται αλλά απροκάλυπτα γίνονται δέκτες απαξιωτικής συμπεριφοράς. Οι παίκτες αυτοί αποτελούν περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου και δεν μπορεί κανένας Φερέρα να λέει ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσουν στο 80 κάποιον που ασθμαίνει.
    Επίσης με το είδος της προετοιμασίας που επέλεξε (μεταξύ άλλων ελάχιστα φιλικά) φαίνεται ότι έχασε και την εμπιστοσύνη των υπολοίπων παικτών οι οποίοι δεν είχαν ξανακάνει τέτοια πρωτοποριακή προετοιμασία.
    Έχουμε λοιπόν πρωτοποριακή προετοιμασία και πρωτοποριακό κοουτσάρισμα (γνωρίζει κανείς κάποιον προπονητή που σε δύο αγώνες έκανε συνολικά δύο αλλαγές?).
    Η ευστοχία του Ρεκόμπα στο πέναλτι απλώς θα έκρυβε το πρόβλημα. Πιστεύω ότι παρά τις αδυναμίες το έμψυχο υλικό είναι καλό και οι νεαροί παίκτες έχουν προοπτική αλλά χρειάζονται έναν προπονητή να τους εμπνεύσει και να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα.
    Ο πρόεδρος αν πιστεύει τον προπονητή καλώς τον κρατάει πιστεύω όμως ότι τον κρατάει για λόγους εγωισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.